• Real Estate

    Πλειστηριασμοί: Αύριο η κληρωτίδα για Αγούδημο, Εμφιετζόγλου & Raxevsky

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Πρόδρομος Εμφιετζόγλου – Γιώργος Μουρτζούχος


    Σωρεία πλειστηριασμών λαμβάνει χώρα αύριο, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις κατοικίες των οφειλετών, στα ονόματα των οποίων φιγουράρουν οι, γνωστοί στους κύκλους του επιχειρείν, Εμφιετζόγλου, Αγούδημου και Μουρτζούχου.

    Στη σειρά οι επενδυτές για τα καταστήματα της συζύγου του καπετάν Μάκη

    Το ενδιαφέρον των αγοραστών έχουν συγκεντρώσει ήδη τα ακίνητα της συζύγου του εφοπλιστή Γεράσιμου Αγούδημου, τα οποία βγαίνουν στο σφυρί τέσσερα χρόνια μετά το θάνατό του.

    Η λίστα έχει οριστικοποιηθεί, παρόλο που, σύμφωνα με τους εκτιμητές, η εξέλιξη της αξίας οικιστικών ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή παρουσιάζει πτωτικές τάσεις και διαμερίσματα σε υπόγειο, κατασκευασμένα την ίδια περίπου εποχή με το εν λόγω της χήρας Αγούδημου, πωλούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

    Ακίνητο της συζύγου του Μάκη Αγούδημου

    Στην πλατφόρμα πλειστηριασμών έχει καταρτιστεί ήδη λίστα συμμετεχόντων που θα επιχειρήσουν να αποκτήσουν ένα κατάστημα κι ένα διαμέρισμα σε πενταώροφη πολυκατοικία στο Καλαμάκι.

    Το κατάστημα αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο με επιφάνεια 250 τ.μ., με υπόγειο και πατάρια, ενώ το διαμέρισμα έχει επιφάνεια 176 τετραγωνικά.

    Η τιμή εκκίνησης έχει τεθεί στα 805 χιλ. ευρώ, με επισπεύδουσα την Intrum, η οποία βγάζει επίσης στο σφυρί μία πενταώροφη πολυκατοικία έναντι 590 χιλ. ευρώ.

    Τα ακίνητα της πολυκατοικίας στον Άλιμο έχουν χτιστεί σε οικόπεδο που έχει επιφάνεια 1.651 τ.μ.. Από πλευράς συντήρησης το ακίνητο βρίσκεται σε καλή κατάσταση εξωτερικά, αφού έχει κατασκευαστεί κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1970 μεταξύ των ετών 1978-1980.

    Ακίνητο της συζύγου του Μάκη Αγούδημου
    Ακίνητο της συζύγου του Μάκη Αγούδημου

     

    Σημειωτέο ότι οι δύο πρώτες οριζόντιες ιδιοκτησίες ανήκουν στη Νηρεύς, εταιρεία τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, στην οποία πρόεδρος εμφανίζεται η Ανθή-Μαρίνα Αγούδημου, χήρα του καπετάν Μάκη.

    Raxevsky: Το σπίτι με τα μάρμαρα Χίου στο Καστρί

    Αναρτημένη επί μήνες είναι και η κατοικία του Γιώργου Μουρτζούχου, συνιδρυτή και επικεφαλής της γνωστής εταιρείας γυναικείας ένδυσης Raxevsky. Έπειτα από πολλές προσπάθειες, το ακίνητο βγαίνει ξανά αύριο σε πλειστηριασμό, με σκόντο, καθώς η τιμή εκκίνησης έχει πέσει στα 585 χιλ. ευρώ.

    Η κατοικία των 340 τ.μ. με υπόγειο 96 τ.μ. ανήκε στον Γιώργο Μουρτζούχο και στον γιο του, Αχιλλέα Μουρτζούχο Ραξεύσκη και εκπλειστηριάζεται με επισπεύδουσα τη Cepal.

    Το οικόπεδο που βρίσκεται η κατοικία στο Καστρί καταλαμβάνει επιφάνεια 2.055 τ.μ., είναι διαμπερές, βρίσκεται σε θέση μέτριας κλίσης εδάφους και σε απόσταση 300 μέτρων από τη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου, η οποία αποτελεί την προέκταση της Κηφισίας.

    Εντός του οικοπέδου ανεγέρθηκε κτιριακό συγκρότημα, που αποπερατώθηκε το έτος 1981 και περιλαμβάνει δυο κτιριακούς όγκους.

    Το τμήμα του υπογείου περιλαμβάνει playroom επιστρωμένο με ξύλινο δάπεδο, δωμάτιο υπηρεσίας και διαμέρισμα – ξενώνα. Τμήμα ισογείου 340 τ.μ. αποτελείται από καθιστικό με τζάκι, τραπεζαρία, κουζίνα, W.C. επισκεπτών, βεστιάριο, κοιτώνα τύπου master με εσωτερικό βεστιάριο και μπάνιο, δυο κοιτώνες που εξυπηρετούνται από ένα μπάνιο και έναν μεγάλο χώρο γραφείου που δύναται να αξιοποιηθεί και ως κοιτώνας.

    Χαρακτηριστικό είναι οι εκτιμητές κάνουν λόγω για ποιότητα κατασκευής «ιδιαιτέρως υψηλή», διότι πρόκειται για ιδιωτική κατασκευή για ιδιόχρηση και διαθέτει ενδοδαπέδια θέρμανση, με αντλία θερμότητας, το οποίο αποτελεί ιδιαίτερο πλεονέκτημα λόγω του κλίματος των βόρειων προαστίων, κουφώματα με διπλούς υαλοπίνακες, πολυτελή εσωτερικά κορυφώματα και εξώθυρα από ξύλο καρυδιάς, ειδικές customized ξύλινες κατασκευές στην επίπλωση και σε επενδύσεις οροφής και πλάκες μάρμαρου Χίου, μεγάλων διαστάσεων στους χώρους υποδοχής. Να σημειωθεί ότι αρχικά η αξία του σπιτιού είχε εκτιμηθεί στα 900 χιλ. ευρώ.

    Μια βιομηχανία κι ένα σπίτι χάνουν οι πρώτοι εργολάβοι που μπήκαν στο Χρηματιστήριο

    Το σφυρί χτυπά επίσης για δύο περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Εμφιετζόγλου, από τους πρώτους εργολάβους που εισήγαγαν τεχνική εταιρεία στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το ένα είναι οι εγκαταστάσεις της Ελληνικά Σωληνουργεία στη Ριτσώνα, βιομηχανία στην οποία είχε επενδύσει ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, αλλά τελικά εκ πλειστηριάζεται με επισπεύδουσα τη DoValue.

    Ο «βιομήχανος» που θα αγοράσει το ακίνητο θα πρέπει να καταβάλει τουλάχιστον 5,5 εκατ. ευρώ, έχοντας βέβαια υπόψη του ότι ο αγοραστικό ενδιαφέρον στην ευρύτερη περιοχή πλέον είναι μειωμένο και εγγυάται κυρίως σε οικιστικά ακίνητα και αγροτικές εκτάσεις προς οικοδόμηση και δευτερευόντως σε επαγγελματικές χρήσεις. 

    Μάλιστα, οι εκτιμητές θεωρούν ότι δεν αναμένονται σημαντικές πολεοδομικές παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή βραχυπρόθεσμα.

    Οι ρημαγμένες εγκαταστάσεις της Ελληνικά Σωληνουργεία

     

    Το ακίνητο περιλαμβάνει βιοτεχνικές και βιομηχανικές χρήσεις, ορισμένα κέντρα διασκέδασης και άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες με το αγοραστικό ενδιαφέρον να έγκειται κυρίως σε αντίστοιχα ακίνητα.

    Η εκτός σχεδίου θέση όπου βρίσκεται το ακίνητο αποτελείται κυρίως από αδόμητες εκτάσεις με άγρια βλάστηση, ελαιόδεντρα κ.λ.π κάποιες εκ των οποίων δασικές καθώς ο βιομηχανικός/επαγγελματικός ιστός της περιοχής αναπτύσσεται βόρεια και βορειοανατολικά του ακινήτου.

    Πολλά, όμως, είναι και τα βάρη του, καθώς φέρει προσημειώσεις υποθήκης

    • 901 χιλ. ευρώ υπέρ της Εθνικής, όπως και 4,15 εκατ. υπέρ της ίδιας τράπεζας,
    • 2 εκατ. ευρώ υπέρ της Eurobank,
    • 700 χιλ. ευρώ υπέρ της Alpha Bank,
    • 542 χιλ. ευρώ υπέρ της Τράπεζας Κύπρου,
    • υποθήκη υπέρ της Διεύθυνσης Τελωνείου Χαλκίδας, για ποσό 996 χιλιάδων
    • υποθήκη υπέρ της Δ.Ο.Υ Χαλκίδας για ποσό 3,3 εκατ. ευρώ,
    • αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της Διεύθυνσης Τελωνείου Χαλκίδας για 1 εκατ. ευρώ,
    • αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της DoValue για 500 χιλ. ευρώ,
    • αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της Δ.Ο.Υ Χαλκίδας για 2,2 εκατ. ευρώ και
    • αναγκαστική κατάσχεση υπέρ του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Χαλκίδας για 1,9 εκατ. ευρώ.

    Περισσότερο δεμένη είναι σίγουρα η οικογένεια με το διατηρητέο σπίτι της Μελίνας Εμφιετζόγλου στην Κηφισιά, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή επιχειρεί να πάρει ξανά θέση στην κατασκευαστική πιάτσα, παρόλο που δεν έχει πάρει πίσω το εργοληπτικό της πτυχίο κι έχει ήδη αποκλειστεί από διαγωνισμούς ΣΔΙΤ.

    Η κατοικία βγαίνει στο σφυρί με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα και τιμή πρώτης προσφοράς τα 2,68 εκατομμύρια ευρώ, όσο δηλαδή αξίζει το ακίνητο.

    Η κατάσχεση έγινε για οφειλή 50.000 στην Probank, ενώ φέρει και αυτό σημαντικά βάρη: προσημειώσεις 2,04 εκατ. υπέρ της Probank, 520 χιλ. υπέρ της Probank και 500 χιλ. υπέρ της Eurobank, κατασχέσεις 93,7 χιλ. υπέρ του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, 1,27 εκατ. ευρώ υπέρ της ΔΟΥ Χαλκίδας, 167,5 χιλ. υπέρ ενός ιδιώτη και σχεδόν 1 εκατομμυρίου υπέρ της ΦΑΕ Αθηνών.

    Το ακίνητο απέχει περίπου 220 μέτρα από την οδό Τατοϊου, 350 μέτρα από τη λεωφόρο Κηφισίας, 600 μέτρα από τον σταθμό του ΗΣΑΠ και το Άλσος Κηφισιάς και 800 μέτρα από το εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς. Έχει χτιστεί σε οικόπεδο 1,7 στρεμμάτων και έχει κηρυχθεί διατηρητέο βάσει απόφασης του 1992.

    Το σπίτι της Μελίνας Εμφιετζόγλου στο Καστρί

    Στο οικόπεδο υπάρχει διώροφη διατηρητέα κατοικία με υπόγειο και δώμα, η οποία αποτελείται από υπόγειο επιφανείας 177 τ.μ., ισόγειο 152 τ.μ., α’ όροφο 152 τ.μ. και δώμα (δηλαδή β’ όροφο σε εσοχή) 96 τ.μ..

    Η κατοικία έχει ανακαινισθεί εκ βάθρων το 1998, οπότε και προστέθηκαν 55 τετραγωνικά στον δεύτερο όροφο. Διαθέτει εσωτερικό ανελκυστήρα και κατακόρυφο κλιμακοστάσιο επικοινωνίας.

    Η θέρμανση είναι ανεξάρτητη σε κάθε στάθμη, τα πατώματα ξύλινα σε όλους του χώρους πλην των χώρων υγιεινής και της αποθήκης του υπογείου, όπου υπάρχει μαρμάρινη επένδυση, και τα εξωτερικά κουφώματα ξύλινα με διπλά υαλοστάσια.

    Τοποθετείται στο Στροφύλι, περιοχή που διακρίνεται για τα διατηρητέα της και αποτελεί την καρδιά της αρχοντικής Κηφισιάς των τελών του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ού, τότε που έχτιζαν σπίτια για θερινή τους κατοικία επώνυμοι και εύποροι Αθηναίοι.

    Την ίδια ώρα, αγνοείται η τύχη της κατοικίας του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου στο Μαρούσι, που λειτουργούσε ως μουσείο.

    Το ακίνητο στο Κτήμα Βορρέ είχε βγει στο σφυρί το 2018, με τιμή εκκίνησης τα 6,82 εκατ. ευρώ, ωστόσο, η διαδικασία ανεστάλη.

    Η εντυπωσιακή έπαυλη οικοδομήθηκε το 1995, σε έκταση 60 στρεμμάτων και εντός της φιλοξενούταν συλλογή 750 έργων τέχνης του επιχειρηματία, με πολυτιμότερο το «Κρυφό σχολείο» του Γύζη.

    Διαβάστε επίσης:

    Μυστήριο με τη πώληση του Maltese Falcon: Ο Billionaire και η Αμβροσιάδου

    Γραμματικό: Ξεκινά η νομική «μάχη» μεταξύ κατασκευαστών και Περιφέρειας Αττικής – Τι επικαλούνται Περιφέρεια και αγορά



    ΣΧΟΛΙΑ