Business

Στο σφυρί μικρά παλάτια γνωστών επιχειρηματιών σε Καστρί, Εκάλη, Καστέλλα, αλλά και οικόπεδα στη Μύκονο

WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Στο σφυρί μικρά παλάτια επωνύμων σε Καστρί, Εκάλη, Καστέλλα, αλλά και οικόπεδα στη Μύκονο

Οι επιχειρηματίες Γ. Περρωτής, Γ. Μουρτζούχος, Ελένη Μαμιδάκη, Αδελφοί Γλου


Χωρίς διακρίσεις το ηλεκτρονικό σφυρί χτυπάει ανελέητα βγάζοντας σε πλειστηριασμό κατοικίες, μικρά παλάτια, γνωστών επιχειρηματιών και οικογενειών που αποτελούν τα λεγόμενα «παλιά τζάκια».

Ζηλευτές κατοικίες σε Εκάλη, Καστρί, Καστέλλα, στην Πλατεία Λιστόν της Κέρκυρας και πανάκριβα οικόπεδα στη Μύκονο έχουν δρομολογηθεί να βγούν σε πλειστηριασμό από το τέλος  Οκτωβρίου μέχρι τον Φεβρουάριο.

Αντώνης και Μελίνα Γλου

Για τις 29 Οκτωβρίου 2021 έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για τη διατηρητέα τετραώροφη κατοικία στην Καστέλλα, που ανήκει (κατά 50%-50%) στον Αντώνη Γλου και στη σύζυγό του, Μελίνα Γλου. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 950.400 ευρώ.

Ο Αντώνης μαζί με τον αδελφό του Γιώργο δημιούργησαν την ομώνυμη φίρμα ανδρικών ενδυμάτων Glou, ανοίγοντας το πρώτο κατάστημα το 1985 στον Πειραιά.

Η εταιρεία απογειώθηκε  το 1994, όταν ανέλαβε την εκπροσώπηση της Puma στην Ελλάδα. Το 2006 είχε πάνω από 60 καταστήματα στην Ελλάδα και δίκτυο σε Κύπρο, Βουλγαρία, Αλβανία, Ρουμανία. Μετα ήρθε η κρίση με τα οδυνηρά επακόλουθα της, η εταιρεία οδηγήθηκε σε αδιέξοδο, το 2010 έχασε την αντιπροσωπεία της Puma και το 2013 μπήκε στο άρθρο 99.

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η «PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Ανώνυμη, Ειδικός Εκκαθαριστής Πιστωτικών Ιδρυμάτων» στην οποία περιήλθε οφειλή προς την PROBANK.

Το ακίνητο βαρύνεται με υποθήκες υπέρ του Δημοσίου, τραπεζών και του Δήμου Αθηναίων ποσού άνω των 20 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία των αδελφών Αντώνη και Γιώργου Γλου συγκαταλεγόταν από το 2012 στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, εμφανίζοντας συνολικά χρέη της τάξης των 6,6 εκατ. ευρώ µόνο προς το Δημόσιο. Μάλιστα στα τέλη του 2012 ο Αντώνης Γλου είχε συλληφθεί για οφειλές ύψους 765.000 ευρώ προς το Δημόσιο

Αλέξανδρος Γκερέκος

Ένα ακόμα διαμέρισμα ιδιοκτησίας του κ. Αλέξανδρου Γκερέκου, αδελφού της γνωστής ηθοποιού και Προέδρου του ΕΟΤ κας Άντζελας Γκερέκου, που βρίσκεται στη φημισμένη Πλατεία Λιστόν της Κέρκυρας βγαίνει στο σφυρί στις 26 Νοεμβρίου με επισπεύδουσα την PQH και με τιμή πρώτης προσφοράς τις 688 χιλιάδες ευρώ.

Το οροφοδιαμέρισμα, εμβαδού 142 τμ, βρίσκεται στον τέταρτο όροφο και  αποτελείται από πέντε κύρια δωμάτια, κουζίνα, δύο λουτρά, αποθήκη και έχει  δύο εξώστες. Η θέα του είναι μοναδική καθώς «βλέπει»   το καμπαναριό του Αγίου Σπυρίδωνα, το Νέο Φρούριο, το Παλιό φρούριο με το γήπεδο του κρίκετ, το Μποσκέτο με το παρεκκλήσι της Μανδρακίνας, την Πλατεία της Σπιανάδας, τον  Ανεμόμυλο.

Γιώργος Μουρτζούχος (Raxevsky)

Για τις 13 Ιανουαρίου 2022 έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για την πολυτελή κατοικία του Γιώργου Μουρτζούχου στην Εκάλη. Επισπεύδουσα είναι η Intrum και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 985 χιλιάδες ευρώ.

Η κατοικία βρίσκεται σε οικόπεδο 1.300 τ.μ και αποτελείται από υπόγειο 267,45μ (αποθήκες, βοηθητικοί χώροι, γκαράζ), ισόγειο εμβαδού 235 τμ, όπου βρίσκονται το σαλόνι, το τζάκι, η τραπεζαρία, κουζίνα,  στον πρώτο όροφος επιφάνειας 161,27μ, βρίσκονται τρεις κρεβατοκάμαρες και  δύο μπάνια. Και δώμα επιφάνειας 20,63μ. Όλοι οι  όροφοι  αποτελούν μια ενιαία λειτουργικά κατοικία και επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα και ασανσέρ.

Ανάμεσα στα βάρη του ακινήτου υπάρχουν προσημειώσεις  1,44 εκατ ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς, 1,95 εκατ. ευρώ υπέρ της Probank, υποθήκη 1,03 εκατ ευρώ υπέρ της ΦΑΕ Αθηνών, κατάσχεση για 2,35 εκατ ευρώ υπέρ του Β΄ ΚΕΑΟ Αθηνών, υποθήκη 6 εκατ ευρώ υπέρ της ΑΑΔΕ, υποθήκη 1,47 εκατ. ευρώ υπέρ του ΚΕΦΟΜΕΠ.

Η ιστορία της Raxevsky ξεκίνησε το 1976 όταν η Έλενα Ραξέφσκι, μαζί με τον σύζυγό της, Γιώργο Μουρτζούχο, ίδρυσε την εταιρεία Helen’s Club S.A., αξιοποιώντας και κάνοντας γνωστή μία μικρή βιοτεχνία ρούχων την οποία είχε δημιουργήσει ο παππούς της Έλενας Ραξέφσκι. Η φίρμα Ραξέφσκι κατέρρευσε μέσα στην κρίση και το  2010 έκλεισαν τα μισά από τα 55 καταστήματα, ενώ ο τζίρος μειώθηκε στα  3 εκατ. ευρώ το 2016 από 21 εκατ. ευρώ το 2011.

Δημήτρης και Γιάννης Περρωτής

Για τις 23 Φεβρουαρίου 2022 έχουν προγραμματιστεί 7 πλειστηριασμοί για οικόπεδα (αγροτεμάχια) συνολικού εμβαδού 77 στρεμμάτων που βρίσκονται στη Μύκονο, στη θέση Κούνδουρος – Ακρωτήρι Αγράρι. Η έκταση ανήκει σε εταιρείες που δημιούργησαν τα αδέλφια Δημήτρης και Γιάννης Περρωτής και ο Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος.

Οι τρεις είχαν δημιουργήσει την ανώνυμη εταιρεια τουριστικών, ξενοδοχειακών, αναπτυξιακών, οικοδομικών, κτηματικών υπηρεσιών «Εκτακτον».

Συγκεκριμένα, σε πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς και τιμή πρώτης προσφοράς (συνολικά) 8,28 εκατ ευρώ βγαίνουν:

-Αγροτεμάχιο, ιδιοκτησίας του Δημητρίου-Ευγένιου Περρωτή 8,35 στρεμμάτων, με τιμή πρώτης προσφοράς 1,22 εκατ ευρώ.

-Αγροτεμάχιο, ιδιοκτησίας του Γιάννη Περρωτή εμβαδού 8,07 στρεμμάτων, με τιμή πρώτης προσφοράς 1,18 εκατ ευρώ.

-Αγροτεμάχιο, ιδιοκτησίας του Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου (κατά 99% και κατά 1% του Γιάννη Περρωτή) που είναι 9,85 στρέμματα με τιμή πρώτης προσφοράς 1,295 εκατ ευρώ.

-Τέσσερα αγροτεμάχια  της εταιρείας Εκτακτον συνολικής έκτασης 50 στρεμμάτων που βγαίνουν στο σφυρί με τιμή πρώτης προσφοράς στα 4,58 εκατ ευρώ.

Ολα τα ακίνητα βαρύνονται με προσημειώσεις και υποθήκες υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς.

Ελένη Μαμιδάκη

Για τις 27 Απριλίου 2022 έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για το μικρό παλατάκι της Ελένης Μαμιδάκη  στο Καστρί. Επισπεύδουσα είναι η Intrum και η τιμή πρώτης προσφοράς  έχει οριστεί στις 881 χιλιάδες ευρώ.

Η κατοικία είναι εμβαδού 250 τμ (και 52,5 τμ ημιυπαίθριοι χώροι) και περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια, κουζίνα, 2  λουτρά, W.C., χωλ, καθιστικό, τραπεζαρία, με βεράντες 125 τετραγωνικά μέτρα.

Στο ακίνητο υπάρχει προσημείωση υποθήκης -δυνάμει της υπ’ αριθμ. 30733Σ/2007 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για 1,68 εκατ. ευρώ υπέρ της Τράπεζας Κύπρου  Ενώ έχει επιβληθεί αναγκαστική κατάσχεση για ποσό 450.000 ευρώ.ΣΧΟΛΙΑ