• Real Estate

    Πετζετάκις: Βρέθηκε ο πολυπόθητος επενδυτής για το εργοστάσιο στη Θήβα

    • NewsRoom


    Άλλαξε χέρια, έπειτα από πολλές προσπάθειες, το εργοστάσιο της Πετζετάκις στη Θήβα, η μονάδα της πρώτης ελληνικής επιχείρησης που χαρακτηρίστηκε «πολυεθνική».

    Με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα και τιμή εκκίνησης τα 7,36 εκατομμύρια, το βιομηχανικό ακίνητο που στέγαζε τις γραμμές παραγωγής της Πετζετάκις στη Θήβα βρήκε τον επόμενο ιδιοκτήτη του, που κατέβαλε τίμημα κατά 500 ευρώ μεγαλύτερο.

    Πρόκειται για συνολική έκταση 245,7 στρεμμάτων στην περιοχή Χασάνη- Δερβίση, που συμπεριλαμβάνει το εργοστάσιο εύκαμπτων και σκληρών πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων, συνολικής επιφάνειας 50 στρεμμάτων.

    Η εμβληματική βιομηχανία πλαστικών σωλήνων εκποιείται εδώ και χρόνια «με το κομμάτι», έχοντας αφήσει προ πολλού πίσω της το ένδοξο παρελθόν των 20 και πλέον θυγατρικών. Τα προβλήματα ξεκίνησαν σχεδόν παράλληλα με το θάνατο του χαρισματικού ιδρυτή της, Αριστόβουλου Πετζετάκι, και ακολούθησε η καταγγελία δανείων 120 εκατομμυρίων, η θέση της μετοχής υπό επιτήρηση και η σύλληψη του Γιώργου Πετζετάκι για χρέη προς το δημόσιο, το 2011. Η επιχείρηση πτώχευσε το 2015, δύο χρόνια αφότου ξεκίνησε ο πλειστηριασμών των ακινήτων της.

    Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θηβών κατετέθηκε πριν από τη διεξαγωγή του πλειστηριασμού, νεότερη έκθεση εκτίμησης, σύμφωνα με την οποία, έχουν κλαπεί μηχανήματα και ουσιώδη εξαρτήματα άλλων μηχανημάτων με αποτέλεσμα η αξία των μηχανημάτων που βρίσκονται στο εργοστάσιο να υπολογίζεται στο ποσό των 600.000 ευρώ, ενώ οι εγκαταστάσεις της μονάδας δεν διαθέτουν φύλαξη τα τελευταία δύο έτη, τα κτίρια είναι εγκαταλειμμένα στο σύνολό τους, ο δε χώρος έχει λεηλατηθεί και έχουν αποξηλωθεί σημαντικά τμήματά τους, ώστε να μην είναι λειτουργικά στην υφιστάμενη κατάστασή τους.

    Ως αποτέλεσμα, η τιμή εκκίνησης μειώθηκε κατά σχεδόν 2 εκατ. ευρώ, καθιστώντας το ακίνητο ελκυστικότερο στον επενδυτή, για τον οποίο χτύπησε πριν από λίγο το σφυρί.

    Διαβάστε επίσης:

    Ξανά στο σφυρί ακίνητα των Πετζετάκι και Βρυώνη



    ΣΧΟΛΙΑ