• Κοινωνία

    Ποιος είναι ο 26χρονος γόνος μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας που θα απολογηθεί για τον θάνατο του 47χρονου Λεονάρντο Σιτινά

    • NewsRoom
    Πεντέλη: Άνδρας έχει ανεβεί σε ταράτσα και απειλεί ότι θα κάνει κακό σε κόσμο


    Γόνος μιας εκ των παλαιότερων οικογενειών των Αθηνών είναι ο 26χρονος ο οποίος φέρεται να ευθύνεται για τον θάνατο του 47χρονου Λεονάρντο Σιτινά, γόνου παλαιάς εφοπλιστικής οικογένειας.

    Ο 26χρονος Αριστόβουλος Πετζετάκις είναι γιος ενός εκ των μεγαλύτερων επιχειρηματιών της χώρας των προηγούμενων ετών που πλέον έχει πτωχεύσει. Μάλιστα, ο πατέρας του 26χρονου, Γεώργιος Πετζετάκις, έχει διαφύγει στο εξωτερικό και είναι καταζητούμενος καθώς στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο και τους προμηθευτές του.  Ο παππούς του 26χρονου, Αριστόβουλος Πετζετάκις, είχε δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στην Ελλάδα στον τομέα των πλαστικών σωλήνων, συστήνοντας την πρώτη πολυεθνική εταιρεία της χώρας. Μάλιστα, ο παππούς του εφηύρε τον εύκαμπτο, ελαστικό, πλαστικό σωλήνα, προϊόν που θεωρήθηκε επαναστατικό για την καινοτομία του 1960.

    Ο Γιώργος Πετζετάκιςμ παρόλο που προσπάθησε να κρατήσει ζωντανή τη γνωστή εταιρεία, εντούτοις δεν τα κατάφερε και έκλεισε υπό το βάρος των υπέρογκων χρεών. Τη δεκαετία του 2000 αναγκάστηκε να συνάψει δάνεια 120 εκατ. ευρώ με της ελληνικές τράπεζες. Ποσά που δεν κατάφερε να επιστρέψει ποτέ πίσω. Τον Μάιο του 2011 ο πατέρας του νεαρού συνελήφθη για φοροδιαφυγή 2,1 εκατ. ευρώ. Το 2012 δικάστηκε και καταδικάστηκε ερήμην σε δεκαετή φυλάκιση χωρίς αναστολή. Είχε όμως ήδη διαφύγει στο εξωτερικό και από τότε θεωρείται καταζητούμενος.

    Ο Λεονάρντο Σιτινάς ήταν γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και είχε τελειώσει το σχολείο στην Ελβετία. Όπως λένε άνθρωποι που τον ξέρουν πολύ καλά, τα τελευταία χρόνια είχε προβλήματα με την αστυνομία. Ο αδελφός του είναι στέλεχος τράπεζας στη Νέα Υόρκη.

    Ο 26χρονος καυγάδισε με τον Λεονάρντο Σιτινά το  απόγευμα του Σαββάτου. Ήταν λίγο μετά τις 17:30 όταν ο 26χρονος  βγήκε από το συγκρότημα κατοικιών που διαμένει, στη θέση Φάρος Καβουρίου, κοντά στην αεροπορική βάση, με τη φίλη του και τον σκύλο του.

    Ο 47χρονος που εκείνη τη στιγμή έτυχε να βγαίνει από το συγκρότημα είχε φραστικό επεισόδιο με τον νεαρό και τη φίλη του και στη συνέχεια, όπως  ισχυρίστηκε ο 26χρονος, του επιτέθηκε και τον δάγκωσε, με αποτέλεσμα να του ρίξει μπουνιά προκειμένου να αφήσει το χέρι του. Οι ένοικοι του συγκροτήματος έτρεξαν να χωρίσουν τους δύο άνδρες και κάλεσαν το ΕΚΑΒ προκειμένου να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον 47χρονο επιχειρηματία. Ωστόσο αυτός αρνήθηκε να διακομισθεί στο νοσοκομείο και επέστρεψε στο σπίτι του. Το επόμενο πρωί όμως εντοπίστηκε νεκρός στο κρεβάτι του.

    Μετά από αυτήν την εξέλιξη οι αστυνομικές Αρχές πέρασαν χειροπέδες στον 26χρονο, ο οποίος χθες παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Ασφάλεια Βούλας-Βουλιαγμένης, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια.  Θα παραμείνει το σαββατοκύριακο στα κρατητήρια και τη Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθεί στην Ευελπίδων για να απολογηθεί.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 47χρονος πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία. Η υπερασπιστική γραμμή του 26χρονου αναμένεται να κινηθεί στο ότι η αιμορραγία δεν συνδέεται με το επεισόδιο που είχε προηγηθεί, αλλά σε παθολογικά αίτια.



    ΣΧΟΛΙΑ