• Real Estate

    Ξανά στο σφυρί ακίνητα των Πετζετάκι και Βρυώνη

    Γιώργος Πετζετάκις – Φίλιππος Βρυώνης


    Στη λίστα των οφειλετών αναρτήθηκε για δεύτερη φορά η επιχείρηση του Φιλίππου Βρυώνη και των Παπανικόλα και Ζιάγκα (στενού συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου), με αποτέλεσμα να βγαίνει στο σφυρί το ακίνητο του πρώην καναλάρχη στο Ρουφ.

    Στα μέσα Μαΐου η Cepal είχε βγάλει στο σφυρί την έδρα του Extra Mall, του ιστοτόπου που δημιούργησε ο Φίλιππος Βρυώνης το 2017 με τη φιλοδοξία να αποτελέσει το πρώτο διαδικτυακό mall στην Ελλάδα, με τιμή εκκίνησης τα 1,93 εκατ. ευρώ, αλλά η διαδικασία ανεστάλη. Αυτή τη φορά βγαίνει στο σφυρί από ιδιώτη με τιμή εκκίνησης τα 1,14 εκατ. ευρώ.

    Στο οικόπεδο 1.600 τ.μ. επί της Πέτρου Ράλλη 10 έχει ανεγερθεί πολυώροφο βιομηχανικό κτίριο αποτελούμενο από υπόγειο, ισόγειο, μεσώροφο, δύο υπέρ του ισογείου ορόφους με τους αντίστοιχους μεσώροφους και δώμα. Είναι χωροθετημένο μεταξύ βιομηχανιών και άλλων επαγγελματικών εγκαταστάσεων δυτικά και σε απόσταση 800 μέτρων από την οδό Πειραιώς.

    Το ακίνητο Βρυώνη στο Ρουφ
    Το ακίνητο Βρυώνη στο Ρουφ

    Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 21 Δεκεμβρίου και αναμένεται να φανεί αν θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών. Σημειωτέον ότι στην περιοχή του Ρουφ και στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα, οι ζητούμενες τιμές βιομηχανικών χώρων ξεκινούν από τα 250 ευρώ και μπορούν να ανέλθουν έως και το επίπεδο των 450 ευρώ το τετραγωνικό. Το συγκεκριμένο ακίνητο αποτελείται από υπόγειο 1.081 τ.μ., ισόγειο 1.192 τ.μ., ημιώροφο του ισογείου 290 τ.μ., ημιώροφο του πρώτου 369 τ.μ., δεύτερο όροφο 1.168 τ.μ. και δύο ημιωρόφους του δευτέρου ορόφου, επιφάνειας 180 τ.μ. και 470 τετραγωνικών, αντίστοιχα.

    Η αποτυχημένη εξαγορά και η καταγγελία για απάτη

    Ο πλειστηριασμός του ακινήτου στο Ρουφ είναι ο επίλογος της Άλμα Ατέρμων, η οποία πλέον φέρει την επωνυμία Βρυώνης – Ζιάγκας – Παπανικόλας Ο.Ε. και έχει διαχειριστή τον Φίλιππο Βρυώνη. Με μακρά ιστορία, ιδρυθείσα το 1933, και επιτυχίες στο ιστορικό της – τη δεκαετία του 2000 είχε καταφέρει να αποσπάσει το μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα στην υπαίθρια διαφήμιση, τζίραρε 50 εκατ. ευρώ και είχε EBITDA άνω των 12 εκατομμυρίων, ενώ ήταν εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Με προίκα συμφωνίες με τις περισσότερες καπνοβιομηχανίες, τη διαφημιστική εκμετάλλευση 480 αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης και των συρμών του ΗΣΑΠ, καθώς και των χώρων της ΔΕΘ και του Ολυμπιακού Σταδίου, υπέγραψε συμφωνία με την ελβετική Affichage, που προέβλεπε ότι οι Έλληνες εταίροι θα είχαν συμμετοχή 25% στη νέα εταιρεία. Η επιτυχία εξαϋλώθηκε γρήγορα, αφού της συμφωνίας είχε προηγηθεί η απόφαση η εφαρμογή της απόφασης του υπουργείου Υγείας για κατάργηση των διαφημίσεων στους οδικούς άξονες, με το θέμα έχει φτάσει έως το ΣτΕ και τους Ελβετούς να υπαναχωρούν, κατηγορώντας την Άλμα – Ατέρμων για απάτη.

    Το εργοστάσιο της πρώτης ελληνικής πολυεθνικής

    Νωρίτερα, στις 14 Οκτωβρίου βγαίνει στο σφυρί ένα από τα εργοστάσιο της πρώτης ελληνικής επιχείρησης που χαρακτηρίστηκε πολυεθνική. Με επισπεύδουσα την Εθνική και τιμή εκκίνησης τα 9,26 εκατομμύρια, το βιομηχανικό ακίνητο που στέγαζε τις γραμμές παραγωγής της Πετζετάκις στη Θήβα αναζητά τον επόμενο ιδιοκτήτη του. Πρόκειται για συνολική έκταση 245,7 στρεμμάτων στην περιοχή Χασάνη- Δερβίση, που συμπεριλαμβάνει το εργοστάσιο εύκαμπτων και σκληρών πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων, συνολικής επιφάνειας 50 στρεμμάτων.

    Η εμβληματική βιομηχανία πλαστικών σωλήνων εκποιείται εδώ και χρόνια «με το κομμάτι», έχοντας αφήσει προ πολλού πίσω της το ένδοξο παρελθόν των 20 και πλέον θυγατρικών. Τα προβλήματα ξεκίνησαν σχεδόν παράλληλα με το θάνατο του χαρισματικού ιδρυτή της, Αριστόβουλου Πετζετάκι, και ακολούθησε η καταγγελία δανείων 120 εκατομμυρίων, η θέση της μετοχής υπό επιτήρηση και η σύλληψη του Γιώργου Πετζετάκι για χρέη προς το δημόσιο, το 2011. Η επιχείρηση πτώχευσε το 2015, δύο χρόνια αφότου ξεκίνησε ο πλειστηριασμών των ακινήτων της.



    ΣΧΟΛΙΑ