• Real Estate

    Νέες φουρτούνες για τον Κωνσταντίνο Κυπριώτη: Σε πλειστηριασμό ακίνητα στην Κω

    • NewsRoom


    Δεν έχουν τέλος οι περιπέτειες του Κωνσταντίνου Κυπριώτη με τη Eurobank, καθώς αύριο βγαίνουν στο σφυρί ακίνητα του ξενοδόχου στην Κω, με επισπεύδουσα την τράπεζα.

    Μπορεί τα ξενοδοχεία της οικογένειας Κυπριώτη να έχουν διασωθεί χάρη στο deal των τραπεζών με τη HIG Capital, ωστόσο υπάρχουν κι άλλα περιουσιακά στοιχεία, που τουλάχιστον μέχρι σήμερα έχουν προγραμματιστεί να εκπλειστηριαστούν. Το σφυρί χτυπά για την οφειλέτιδα Αφοί Κιτρινά Τουριστικαί και Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις, στην οποία πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εμφανίζεται ο Κωνσταντίνος Κυπριώτης, ενώ η εταιρεία είχε κατά την τελευταία της χρήση μηδενικό κύκλο εργασιών και αρνητικό EBITDA (14.397 ευρώ).

    Πρόκειται για εκτάσεις στην τοποθεσία Μύλος Λαππά της Κω που βγαίνουν στο σφυρί με συνολική τιμή εκκίνησης 1,1 εκατ. ευρώ: έναν αγρό 2.500 τ.μ. με τιμή πρώτης προσφοράς 53.600 ευρώ, μία έκταση 7.160 τ.μ. με τιμή 270,5 χιλ. ευρώ, μία οικοδομή προς χρήση κατοικίας με τιμή 36.024 ευρώ, έναν αγρό 4.140 τ.μ. με τιμή 170,6 χιλ. ευρώ και μία έκταση 6.390 τ.μ., που εκποιείται έναντι 587,9 χιλ. ευρώ. Ως εγγύηση για τη συμμετοχή στον πλειστηριασμό έχει οριστεί από τη συμβολαιογράφο ποσοστό 30% της τιμής πρώτης προσφοράς.

    Οι συμφωνίες με HIG Capital & Hotel Brain

    Θυμίζουμε πως στα τέλη του περασμένου χρόνου, η αμερικανική HIG Capital εξαγόρασε τα δάνεια του ομίλου Κυπριώτη σε Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς, αποκτώντας στην ουσία τον έλεγχο των πέντε ξενοδοχειακών συγκροτημάτων της Κω, τριών τετράστερων και δύο πεντάστερων, 1.522 πολυτελών δωματίων μετά των απαιτούμενων χώρων εστίασης , αναψυχής , ευεξίας , υποδοχής και γραφείων , αποθήκης. Στις εγκαταστάσεις επίσης περιλαμβάνεται και ένα συνεδριακό κέντρο περίπου 4.000 θέσεων που συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα των Βαλκανίων. Το Panorama Hotel & Suites, το Maris Suites, το Aqualand, το Hippocrates και το Village Resort.

    Πριν από το deal των 150 εκατ. ευρώ με την αμερικανική επενδυτική, είχε προηγηθεί η εκπνοή του standstill agreement, που είχε υπογραφεί μεταξύ της εταιρείας και του συνόλου των πιστωτριών τραπεζών, δυνάμει του οποίου, καθοριζόταν το πλαίσιο της μελλοντικής ρύθμισης των δανειακών υποχρεώσεων του ξενοδοχειακού ομίλου και η εν συνεχεία η καταγγελία του συνόλου των δανείων. Πριν από μερικούς μήνες ο όμιλος Κυπριώτη συμφώνησε να ενοικιάσει τα πέντε ξενοδοχεία του στη Hotel Brain για επτά συν τρία χρόνια, με τον Κωνσταντίνο Κυπριώτη να δηλώνει σίγουρος «ότι η λειτουργία των ξενοδοχείων χωρίς περιορισμούς ρευστότητας, θα διαμορφώσει υψηλότερες αποδόσεις αναδεικνύοντας παράλληλα και τη δυναμική των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων να πρωταγωνιστήσουν στο τομέα του ιατρικού και συνεδριακού τουρισμού».



    ΣΧΟΛΙΑ