• Business

    Κωνσταντίνος Κυπριώτης: Συναλλαγές με κυπριακή εταιρεία ενόψει της συμφωνίας εξυγίανσης των ξενοδοχείων

    • NewsRoom


    Σε κυπριακή εταιρεία, αγνώστων μέχρι στιγμής συμφερόντων, φέρεται να μεταβίβασε το ποσοστό του στην ξενοδοχειακή εταιρεία που ελέγχει τις πέντε μονάδες στην Κω ο Κωνσταντίνος Κυπριώτης.

    Το παραπάνω έγινε γνωστό σήμερα, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της συντηρητικής κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων της Αφοί Κιτρινά, δυνάμει δανείου ύψους 2,5 εκατ. ευρώ από τη Eurobank. Πρόκειται για την εταιρεία, η οποία είχε κατά την τελευταία της χρήση μηδενικό κύκλο εργασιών και αρνητικό EBITDA (14.397 ευρώ). Σε αυτό το πλαίσιο, εμφανίστηκαν εκπρόσωποι της κυπριακής Siopara Holdings στο δικαστήριο, η οποία εμφανίζεται να έχει ποσοστό 53% στην Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Κυπριώτη και Υιοί.

    Να σημειωθεί ότι το δάνειο είχε ληφθεί με προσωπική εγγύηση του ξενοδόχου, o οποίος κατείχε το 55% της Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Κυπριώτη και Υιοί (το υπόλοιπο 45% μεταβιβάστηκε από την αδελφή του, Μιράντα Κυπριώτη στη HIG Capital, η οποία έχει εξαγοράσει και τα δάνεια των ξενοδοχείων).

    Η εξέλιξη αυτή έρχεται μία ημέρα πριν από την εκδίκαση για την επικύρωση της αίτησης άμεσης επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης – μεταβίβασης επιχείρησης και επικουρικά της αίτησης πτώχευσης από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Κω.

    Θυμίζουμε ότι ο Κωνσταντίνος Κυπριώτης δεν αναγνωρίζει τη μεταβίβαση του ποσοστού της Μιράντας Κυπριώτη στην ξενοδοχειακή στο αμερικανικό fund, ενώ αρνείται να εγγράψει τη HIG Capital στο μετοχολόγιο της εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης

    Κωνσταντίνος Κυπριώτης: Νέος γύρος συγκρούσεων με τράπεζες & HIG Capital

    Τι απαντά η Μιράντα Κυπριώτη για τον πόλεμο Κυπριώτη – HIG



    ΣΧΟΛΙΑ