• Real Estate

    Dimand: Τέλη του μήνα ανοίγει το Moxy Athens, τι συμβαίνει με τα εγκαίνια και πότε κληρώνει για τις χρήσεις του Μινιόν

    Δημήτρης Ανδριόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand

    Δημήτρης Ανδριόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand


    Έτοιμη να κλείσει με δύο σημαντικά κεφάλαια για το real estate είναι η Dimand του Δημήτρη Ανδριόπουλου, καθώς βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στη λειτουργία του ξενοδοχείου Moxy Athens στο Κέντρο της Αθήνας, ενώ προχωρούν και οι διαδικασίες για το σχεδιασμό του ιστορικού Μινιόν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το Moxy Athens θα ανοίξει για το κοινό στις 29 Μαρτίου, χωρίς να κάνει κάποια εκδήλωση για τα εγκαίνια. Αυτή τοποθετείται εντός Απριλίου, καθώς, όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στη Dimand, πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την Marriott, στην οποία ανήκει το ξενοδοχειακό brand Moxy.

    Όσον αφορά τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το Μινιόν αυτός οδεύει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην ολοκλήρωσή του προς τα τέλη του μήνα. Έτσι είναι ζήτημα ημερών να γνωρίζουμε την ποσόστωση του μείγματος γραφειακών χώρων, εμπορικών καταστημάτων και οικιών εντός του θρυλικού κτιρίου στην Ομόνια.

    Βέβαια, η Dimand φέρεται να δίνει ήδη περισσότερο βάρος στους χώρους γραφείων, οι οποίοι θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο μέρος της ανακαίνισης του Μινιόν. Όσον αφορά τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, η πρόταση του γραφείου που θα επικρατήσει θα λειτουργήσει συμβουλευτικά και δε θα είναι δεσμευτικά τα όσα θα περιλαμβάνει.

    Moxy Athens: Η κοινοπραξία Dimand-Prodea, η SWOT, και το διεθνές brand Marriott

    Πρόκειται για την ανακαίνιση του Σαρόγλειου Μεγάρου ιδιοκτησίας  του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων , την οποία έχει αναλάβει η Κοινοπραξία των Dimand και Prodea Investments μέσω της εταιρείας Rinascita A.E. (εκ της ιταλικής λέξης «Αναγέννηση»).

    Η εν λόγω Κοινονπραξία έχει προχωρήσει σε μίσθωση του ακινήτου για ένα διάστημα πενήντα ετών. Η αρχική συμφωνία αφορά σε μίσθωση διάρκειας 25 ετών, ενώ υπάρχει και δικαίωμα επέκτασης για ισόποσο χρονικό διάστημα. Συνολικά το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 25 εκατ. ευρώ, καθώς το μηνιαίο κόστος της μίσθωσης εκτιμάται στις 58.000 ευρώ.

    Στο εν λόγω ακίνητο συνολικής επιφάνειας 11.300 τμ, το οποίο έχει στεγάσει στο παρελθόν το Ειρηνοδικείο Αθηνών, η Κοινοπραξία προχώρησε στην ανάπτυξη ενός ξενοδοχείου δυναμικότητας 201 δωματίων. Σημειώνεται, πως πρόκειται για ένα ακόμα «πράσινο» κτίριο των Dimand και Prodea, οι οποίες επιδιώκουν να έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους ως επί το πλείστον φιλικά προς το περιβάλλον ακίνητα.  Υπό το πρίσμα αυτό το νέο ξενοδοχείο, θα διαθέτει φυτεμένο δώμα.

    Όσον αφορά τον operator του ξενοδοχείου, αυτή είναι η SWOT Hospitality με Πρόεδρο το Στέλιο Κουτσιβίτη. Το ξενοδοχείο θα λειτουργεί υπό το brand Moxy της ξενοδοχειακής αλυσίας Marriott, το οποίο και αποτελεί ένα affordable brand. Σημειώνεται πως η Κοινοπραξία των Dimand – Prodea συνεργάζεται ήδη με τον εν λόγω operator και την Marriott, καθώς από τον Απρίλιο του 2019 έχει ανοίξει τις πύλες του το 3άστερο Moxy Patras Marina, το οποίο είναι το αποτέλεσμα της ανακαίνισης του ιστορικού ξενοδοχείου Μορέας επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου που πραγματοποιήθηκε από τις δύο εταιρείες.

    Το Moxy Athens εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της «τουριστικής αναγέννησης» του Κέντρου της Αθήνας. Πρόκειται για μία στοχευμένη επενδυτική κίνηση εκ μέρους των ελληνικών εταιρειών επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ), καθώς και ισραηλινών ομίλων.

    Πρόκειται για τις Brown Hotels, Fattal, G4BZPW, Zoia και Ficus, οι οποίες αναπτύσσουν ή αγοράζουν ακίνητα που διαμορφώνουν ως ξενοδοχεία εντός των γεωγραφικών ορίων της Αθήνας. Συγκεκριμένα, οι περιοχές που «κτυπούν» οι εταιρείες είναι το Ψυρρή, η Αιόλου, η Πλάκα, τα Εξάρχεια, το Πολυτεχνείο, το Πεδίον του Άρεως, τα Ιλίσια, το Κολωνάκι και ο Λυκαβηττός.

    Ο αρχιτεκονικός διαγωνισμός για το Μινιόν

    Πρόκειται για το διαγωνισμό που «τρέχει» από τις αρχές του έτους και μέσω αυτού η Dimand θα καταλήξει στις τελικές χρήσεις του νέου Μινιόν.

    Όπως έχει ήδη γράψει το mononews.gr και αναφέρει ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, οι σχετικές προτάσεις έχουν παρουσιαστεί από τα τέλη του προηγούμενου μήνα και πλέον η Dimand βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησής τους.

    Υπενθυμίζεται πως τα αρχιτεκτονικά γραφεία που συμμετέχουν στον διαγωνισμό για το «Master Plan & Concept Design proposal» είναι τα εξής: Divercity Architects, Kokkinou & Kourkoulas Architects and Associates, Tsolakis Architects, ASPA Architecture Design Planning, UNStudio, Bennetts Associates, Thymio Papayannis & Associates TPA και Squire & Partners.

    Στόχος της Dimand, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα πραγματοποιηθεί, είναι ο ανάδοχος να έχει προκύψει έως τα τέλη του τρέχοντος μήνα.

    Το επόμενο βήμα είναι η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και η έκδοση της οικοδομικής άδειας. Η τελευταία αναμένεται να έχει βγει μέσα στο καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα τον Ιούλιο, ενώ οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο με στόχο το νέο Μινιόν να έχει ολοκληρωθεί έως τον φθινόπωρο του 2024.

    Υπενθυμίζεται πως η Dimand έδωσε τον περασμένο  Νοέμβριο την καλύτερη προσφορά για το διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε μέσω του μετισικού γραφείου ΔΑΝΟΣ, που αποτελεί μέλος του διεθνούς οργανισμού BNP PARIBAS REAL ESTATE με το εμβληματικό 10όροφο ακίνητο επιφάνειας 20.000 τμ να αποτιμάται από τη Deloitte στα 25 εκατ. ευρώ.

    Στόχος της Dimand είναι η ανακαίνιση του Μινιόν, που θα γίνει ύστερα από 25 χρόνια, να δώσει στο ιστορικό ακίνητο πίσω την αίγλη του παρελθόντος.

    Διαβάστε επίσης

    Dimand – Prodea: Στο τέλος του 2023 η απόβαση στο Φιξ της Θεσσαλονίκης

    Moxy Αθήνας: Εντός του μήνα η ολοκλήρωση από τις Dimand-Prodea-EBRD – Στις 28 Μαρτίου τα επίσημα εγκαίνια

    Δημήτρης Ανδριόπουλος: Παρουσιάστηκαν και αξιολογούνται οι προτάσεις για το νέο Μινιόν, το Σεπτέμβριο ξεκινούν οι εργασίες



    ΣΧΟΛΙΑ