• Πολιτισμός

    Πέτρος και Ανδρέας Βέργος: Περιήγηση στη Φθινοπωρινή δημοπρασία με προσιτά έργα του Οίκου Vergos Auctions

    Πέτρος και Ανδρέας Βέργος: Περιήγηση στη Φθινοπωρινή δημοπρασία με προσιτά έργα του Οίκου Vergos Auctions

    Ανδρέας Βέργος στο σφυρί


    Το φθινόπωρο ταιριάζει στις δημοπρασίες… Η Φθινοπωρινή Δημοπρασία του Οίκου Vergos Auctions το αποδεικνύει. Ο Πέτρος και ο Ανδρέας Βέργος παρουσιάζουν εντυπωσιακό δείγμα νεοελληνικής τέχνης. Με μία ιδιαιτερότητα: Τις χαμηλότερες τιμές εκκίνησης. Μια καινούργια κατηγορία δημοπρασιών αναδεικνύεται…

    Πατέρας και γιος (του πιο αξιόπιστου αμιγώς ελληνικού οίκου δημοπρασιών) προσέρχονται μάλιστα πολύ δυναμικά στη νέα σαιζόν. Ειδικά ύστερα από τα ρεκόρ που σημειώθηκαν στην αντίστοιχη Ανοιξιάτικη Δημοπρασία τους πριν μερικούς μήνες.

    Αποφάσισαν λοιπόν να καθιερώσουν αυτές τις δύο εποχικές δημοπρασίες. Θα πραγματοποιούνται δύο φορές το χρόνο ζωντανά μέσα από την ιστοσελίδα του Οίκου χωρίς την παρουσία κοινού. Με εστιασμένο περιεχόμενο σε έργα τέχνης καταξιωμένων Ελλήνων δημιουργών, με ιδιαίτερα προσιτή τιμή εκκίνησης (στην αγκύλη χαμηλότερου – υψηλότερου ποσού μέσα στην οποία ξεκινάει την πορεία του κάθε έργο).

    Οι λαχνοί επιλέγονται από την καταρτισμένη ομάδα του Οίκου. Πρόκειται για πολύτιμα έργα αλλά με μερικές διαφοροποιήσεις: Δεν προέρχονται από την πιο χαρακτηριστική περίοδο κάθε καλλιτέχνη. Ή δεν πρόκειται για μοναδικά έργα αλλά για μεταξοτυπίες (και τις συναφείς κατηγορίοποιήσεις).

    Κεφάλι Κοριτσιού, Ι.Μόραλης

    Δευτερεύοντα αλλά αξιόλογα έργα

    Οι δύο αυτές δημοπρασίες επιτρέπουν έτσι στο φιλότεχνο ή και νεανικό κοινό να αποκτήσει έργο μεγάλου ζωγράφου ή γλύπτη που σε άλλες δημοπρασίες θα αδυνατούσε να διεκδικήσει. Έτσι η Vergos Auctions φιλοδοξεί να διαμορφώσει τη νέα γενιά συλλεκτών στα διεθνή πρότυπα.

    Σε ορισμένες περιπτώσεις η τιμή εκκίνησης ξεκινάει στα 300 ευρώ.

    Στην ευρεία γκάμα καλλιτεχνών της Φθινοπωρινής Δημοπρασίας, περιλαμβάνονται οι Αλ. Ακριθάκης, Σπ. Βασιλείου, Γ. Γαΐτης, Δ. Διαμαντόπουλος, Γ. Ζογγολόπουλος, Γ. Μόραλης, Σπ. Παπαλουκάς, Γ. Τσαρούχης, Π. Τέτσης, Αλ. Φασιανός μεταξύ πολλών άλλων.

    Για παράδειγμα, το Τοπίο (υδατογραφία σε χαρτί 17 x 25,5 cm, τιμή εκτίμησης: € 1.500 – 2.000) του Γιάννη Τσαρούχη, απομακρύνεται από τη δημοφιλή, χαρακτηριστική σειρά του σπουδαίου ζωγράφου με τους ναύτες και τους χορευτές.

    Παρομοίως, το έργο του Γιάννης Μόραλη, Κεφάλι κοριτσιού, (μολύβι σε χαρτί 15 x 10,5 cm), κοστολογείται με τιμή εκτίμησης: € 1.000 – 1.500. Δεν θεωρείται αντιπροσωπευτικό του ύφους του (η τόσο λυρική και ιδιότυπη αφαιρετικότητά του), δεν προέρχεται από την περίοδο κορύφωσης της δεξιοτεχνίας του. Ωστόσο, δεν παύει να μαρτυρά την αισθητική πρωτοπορία του μεγάλου μοντερνιστή. Και το κυριότερο, φέρει την υπογραφή του κάτω αριστερά: Ι. Μόραλης . Σπεύσατε!

    Ανδρέας και Πέτρος Βέργος

    Πληροφορίες

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν online ζωντανά στη δημοπρασία μέσω της ανανεωμένης ιστοσελίδας της Vergos Auctions (κατά τα διεθνή πρότυπα), καθώς επίσης και μέσω τηλεφωνικής ή γραπτής προσφοράς. Όπως παραδοσιακά σε όλες τις δημοπρασίες.

    Συνίσταται να περιηγηθεί κανείς εγκαίρως στη Δημοπρασία, διαδικτυακά.

    Φθινοπωρινή Δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης

    Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, 2021
    Ώρα: 6.30 μ.μ.

    Η ομάδα της VERGOS Auctions πρόθυμα καθοδηγεί τους ενδιαφερόμενους στο +30 210 3614897.

    H εξέταση των έργων πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού στα γραφεία του Οίκου έως και την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου.

    Διαβάστε επίσης: Έμιλυ Τσίγκου: Στο Λονδίνο η αγορά της τέχνης μετά τον κορονοϊό

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ