• Πολιτισμός

    Γιώργος Σκούρας: Με τον Ανδρέα Βέργο σε φιλανθρωπική δημοπρασία

    Γιώργος Σκούρας: Με τον Ανδρέα Βέργο σε φιλανθρωπική δημοπρασία

    Γιώργος Σκούρας: Με τον Ανδρέα Βέργο σε φιλανθρωπική δημοπρασία


    Ο Γιώργος Σκούρας με τον Ανδρέα Βέργο, γιο του ιδρυτή Πέτρο Βέργο (VERGOS Auctions), οργανώνουν φιλανθρωπική δημοπρασία. Ως είθισται με τους μεγάλους οίκους δημοπρασιών του αγγλοσαξονικού κόσμου. Το σύνολο των εσόδων θα στηρίξει την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/ Πόρτα Ανοιχτή.

    Η μοναδική αυτή δημοπρασία πραγματοποιείται με αφορμή την εθνική επέτειο από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

    Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κτήματος ΣΚΟΥΡΑ χωρίς παρουσία κοινού. Μόνο με την παρουσία του δημοπράτη.

    Πρόκειται να δημοπρατηθούν είκοσι μία αριθμημένες φιάλες από το νούμερο 1 έως το 21 από τον επετειακό “Λαβύρινθο 21 Xρονιές” που κυκλοφόρησε τη φετινή χρονιά της εθνικής επετείου.

    Με τη συμβολική ονομασία 21 Χρονιές παλαιώθηκε με φροντίδα σε ιδανικές συνθήκες για είκοσι ένα ολόκληρα χρόνια, από το 1999 έως και το 2020. Συνοδεύεται από ειδική έκδοση με είκοσι μία αντίστοιχες ιστορίες από τα απομνημονεύματα του στρατηγού Μακρυγιάννη. Φιάλη και βιβλίο εσωκλείονται σε πανόδετη κασετίνα: Φιλοτεχνήθηκε στο χέρι ειδικά για την περίσταση από το εργαστήριο ειδικών βιβλιοδεσιών και εκδόσεων του Μπάμπη Λέγγα.

    Αποτελεί συλλεκτικό αντικείμενο, συμβολίζοντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

    Για την εγχώρια αγορά

    Η συγκεκριμένη δημοπρασία παρουσιάζει ακόμη μία ιδιαίτερη πτυχή: Για πρώτη φορά θα διατεθούν μέσω δημοπρασίας αριθμημένες φιάλες ελληνικού κρασιού στην εγχώρια αγορά. Το γεγονός αναμένεται να εκτιμηθεί τόσο από τους συλλέκτες όσο και από τους λάτρεις του οίνου.

    Για την πρωτοβουλία κοινωνικής υπευθυνότητας της VERGOS Auctions και του Κτήματος ΣΚΟΥΡΑ, η πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών Δάφνη Οικονόμου δήλωσε: «Σ’ αυτούς τους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς, τα έσοδα από την τόσο ιδιαίτερη αυτή δημοπρασία που θα διατεθούν για την υποστήριξη του έργου της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, ήταν ένα αναπάντεχο δώρο που μας συγκίνησε βαθύτατα. Για άλλη μια φορά, η ιδιωτική πρωτοβουλία στέκεται αρωγός στην κοινωνική πρόνοια του τόπου μας, και εκ μέρους των παιδιών μας εκφράζουμε ένα ολόκαρδο ευχαριστώ».

    Πληροφορίες

    Παρασκευή 1η Οκτωβρίου

    Ώρα 13:30

    Θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα www.vergosauctions.com.



    ΣΧΟΛΙΑ