• Πολιτική

    Βενιζέλος: Ελπίζω οι πληροφορίες για το «Μακεδονία του Ίλιντεν» να είναι απλά μια προβοκάτσια

    • NewsRoom
    Ευάγγελος Βενιζέλος

    Ευάγγελος Βενιζέλος


    Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συζήτηση για το πόρισμα την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis, τονίζοντας πως ο «θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακες».

    Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξεκινώντας την ομιλία του ανέφερε πως μετά από τρεις μήνες από τη στιγμή που ξεκίνησε να συζητείται η υπόθεση στη Βουλή υπάρχουν γεγονότα και καταστάσεις που δημιουργούν για την κυβέρνηση το απόλυτο αδιέξοδο. Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγω για παταγώδη κατάρρευση του αφηγήματος της δήθεν καθαρής εξόδου. «Βγαίνουμε από το δάνειο, μένουμε σε επιτήρηση και μπαίνουμε σε μία περίοδο ναρκοθετημένη, μία περίοδο αναιμικής ανάπτυξης και υψηλής ανεργίας, δυσπραγίας και αβεβαιότητας χωρίς δυνατότητα πραγματικής πρόσβασης στις αγορές. Έχουμε έξοδο στο πουθενά», ανέφερε και πρόσθεσε «δεν έχουμε καθαρή έξοδος, αλλά έξοδος βρωμιάς».

    Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδιέξοδο στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, μιλώντας για τα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και το Σκοπιανό. Για το τελευταίο, μάλιστα, αναφερόμενος στις διαρροές από την πλευρά των Σκοπίων για συζητήσεις γύρω από το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν», ο κ. Βενιζέλος ανέφερε: «Διαβάζω πληροφορίες που θέλω να ελπίζω ότι είναι προβοκάτσια, ότι προτάθηκε το όνομα «Republika Ilidenska Makedonija» και η ελληνική κυβέρνηση το σκέφτεται». Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο όνομα είναι η επιτομή του αλυτρωτισμού και κάλεσε τον πρωθυπουργό να διαψεύσει σήμερα ότι συζητά η ελληνική πλευρά το συγκεκριμένο όνομα.

    Αναφερόμενος στο θέμα της Novartis σημείωσε ενδεικτικά «άνθρακες ο θησαυρός της Novartis» και μίλησε για το απόλυτο φιάσκο. Τι έχει μείνει αναρωτήθηκε, πέρα από την αποκάλυψη της σκευωρίας; «Κανείς δεν σκέφτηκε να φωνάξει να καταθέσει ο κ. Φρουζής»;

    Για την ουσία της υπόθεσης που αφορά στη Novartis είπε ότι η ίδια η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί για τις αρμοδιότητες. Διαβίβασε στη Βουλή, είπε, τα ζητήματα τα οποία θεωρεί ότι αρμόδια είναι η Βουλή και κράτησε για τη Δικαιοσύνη αυτά που θεωρεί ότι εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της.

    «Τι αποφασίζει η Βουλή σήμερα; Αποφασίζει να μην ασκηθεί ποινική δίωξη για τα δέκα πρόσωπα. Πράγματι δεν πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη καθώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο» είπε προσθέτοντας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ότι κάνει άσχημα παιχνίδια εργαλειοποίησης και ταπείνωσης της Δικαιοσύνης.

    Επανέλαβε πως χωρίς στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πάει μπροστά η χώρα, ενώ επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως επιδεικνύεται σε παιχνίδια με το Σύνταγμα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και τα εσωκομματικά του Κινήματος Αλλαγής, προειδοποιώντας πως θα τον βρίσκουν πάντα μπροστά τους.

    Στο τέλος της ομιλίας του υποστήριξε ότι θα ανακοπεί η αλλοίωση των θεσμών τονίζοντας ότι η μόνη καθαρή λύση είναι εκλογές για άλλη κυβέρνηση που θα ανορθώσει τη χώρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στουρνάρας στη Βουλή: Προσπάθησαν να με συκοφαντήσουν στον Ντράγκι για να μην παραμείνω στην ΤτΕ
     
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντ. Σαμαράς: Ευχαριστώ τον Αλέξη Τσίπρα που απέδειξε μόνος του πως έστησε σκευωρία!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπόθεση Novartis: Oι απειλές ότι θα μας κλείσουν φυλακή είναι μαφιόζικες λέει ο Παπαγγελόπουλος



    ΣΧΟΛΙΑ