• Πολιτική

    Στουρνάρας στη Βουλή: Προσπάθησαν να με συκοφαντήσουν στον Ντράγκι για να μην παραμείνω στην ΤτΕ

    • NewsRoom


    Για «εικασίες και αυθαίρετα συμπεράσματα» για τα οποία «κανένας μάρτυρας δεν καταθέτει γεγονότα που να γνωρίζει πρωτογενώς» έκανε λόγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σχετικά με τις κατηγορίες σε βάρος του για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis, στην ομιλία του στη συζήτηση στη Βουλή.

    Ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε πως «υπέστη δυσφήμιση» στο εσωτερικό και το εξωτερικό με στόχο να φύγει από την ηγεσία της Τράπεζας της Ελλάδας, και πρόσθεσε:

    «Ο κ.Στέλιος Κούλογλου ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωβουλή ρωτώντας το Μάριο Ντράγκι αν η ΕΚΤ είναι ενήμερη για τις κατηγορίες κατά του διοικητή της ΤτΕ. Υπονοώντας ότι εγώ δεν μπορώ να παραμείνω στη θέση του διοικητή της ΤτΕ. Δεν αναφέρεται ούτε προσκομίζεται κανένα στοιχείο πέραν των καταθέσεων των μαρτύρων από το οποίο να προκύπτει ότι εγώ έλαβα χρήματα. Ως μοναδικό στοιχείο φέρεται η καθόλα νόμιμη και διαφανής δραστηριότητα της συζύγου μου, μέσω της οποίας υποστηρίζουν οι ψευδομάρτυρες ότι ξεπλύθηκαν τα χρήματα που φέρομαι να έλαβα από τη Novartis».

    Όπως ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, οι κατηγορίες αυτές αποτελούν συκοφαντίες σε βάρος του του, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «ο υπουργός των Οικονομικών δεν είχε καμία αρμοδιότητα σε τομείς κρίσιμους για τη λειτουργία της εταιρείας». 

    «Κατά παγκόσμια πρωτοτυπία ενώ οι δέκα [σ.σ. εμπλεκόμενοι] ζήτησαν να προχωρήσει η διερεύνηση η επιτροπή το αρνήθηκε. Διότι αν καλούσε τους μάρτυρες θα αποκαλύπτονταν η ψευδομαρτυρία, οι ηθικοί αυτουργοί και τελικά η σκευωρία. Θα αποκαλυπτόταν ότι αντί για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης, έχουμε τη μεγαλύτερη σκευωρία. Η υπόθεση των δέκα, η μεγαλύτερη σκευωρία της Μεταπολίτευσης, θα συνεχίσει να πλήττει βάναυσα το κύρος της χώρας, μετά την υπόθεση Γεωργίου», είπε ο κ. Στουρνάρας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έκτακτο! Αποχώρησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ από τη συζήτηση και την ψηφοφορία στη Βουλή για Novartis

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Novartis: Σκληρό ροκ για την παρωδία της δικογραφίας-Μετωπική σύγκρουση αρχηγών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αντ. Σαμαράς για υπόθεση Novartis: Επιμένω και στα δύο σκέλη της μήνυσής μου

     



    ΣΧΟΛΙΑ