• Πολιτική

    Αντ. Σαμαράς: Ευχαριστώ τον Αλέξη Τσίπρα που απέδειξε μόνος του πως έστησε σκευωρία!

    • NewsRoom

    Αντώνης Σαμαράς


    «Η προανακριτική επιτροπή υπήρξε μια κακόγουστη θεατρική παράταξη», ανέφερε από το βήμα της βουλής ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην ολομέλεια της βουλής στη συζήτηση για την έγκριση του πορίσματος για την υπόθεση Novartis.

    Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως επιμένει στις μηνύσεις που κατέθεσε. «Όταν ένας πρώην πρωθυπουργός καταθέτει μήνυση για σύσταση συμμορίας είναι δυνατόν να μην τον καλέσει ο εισαγγελίας να καταθέσει; Κι όμως συνέβη και αυτό στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε: «Μπορεί να το έκαναν από περιφρόνηση ή από φόβο. Δικαίως φοβούνται. Τόσο μεγάλες υποθέσεις δεν μπαίνουν τόσο εύκολα στο αρχείο. Έχει μπλέξει άσχημα ο κ. Τσίπρας και οι συνεργοί του».

    Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση καθώς μέσω των επιλογών της απέδειξε η ίδια ότι πρόκειται για σκευωρία. «Ξεκίνησε εξαγγέλλοντας το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του τόπου, και σήμερα τρέχει και δεν φτάνει να συγκαλύψει τη δική του σκευωρία. Απέδειξε μόνος του ότι πρόκειται για σκευωρία. Κανένα στοιχείο».

    «Ο καλύτερος τρόπος για να αποδειχτεί η σκευωρία σε βάρος μου είναι να γίνει η δική σας παραπομπή. Όπως λέτε κι εσείς ήταν δίκαιο και θα γίνει “πράξη”» τόνισε εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων από την ΚΟ της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς.

    Όπως ανέφερε, μοναδικός στόχος της κυβέρνησης ήταν η προσωπική σπίλωση των αντιπάλων τους. «Δεν έψαξαν τίποτα…Προτείνουν οι συριζανέλ να διατηρηθεί η σκιά και οφείλω να σας πάω μέχρι τέλους και να σας καθίσω στο σκαμνί».

    «Είναι τόσο εφιαλτικά πια τα αδιέξοδα στα οποία έχετε οδηγήσει τη χώρα, που αναζητήσατε “κατασκευασμένα θύματα”, να τα σπιλώσετε και να στρέψετε την προσοχή του κόσμου πάνω τους. Για να μη βλέπει τις δικές σας τραγικές αποτυχίες.» ανέφερε και συνέχισε: «το πιο αποκαλυπτικό: Ανοίξατε την υπόθεση της Novartis σε βάρος μας, μια μέρα μετά από το τεράστιο συλλαλητήριο στην Αθήνα, όταν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες λαού βροντοφώναξαν η “Μακεδονία είναι Ελλάδα”. Τέτοιος ήταν ο πανικός σας. Πήγατε να τους βγάλετε όλους “ακροδεξιούς” ή “γραφικούς”. Αλλά σας πρόλαβε και σας αποστόμωσε ο Μίκης που σας είπε, είστε ενθομηδενιστές. Και μάλιστα, οι πιο επικίνδυνοι, αριστερόστροφοι ενθομηδενιστές. Χρειάζεστε “εξιλαστήρια” θύματα για να γλιτώσετε. Αλλά δεν γλιτώνετε».

    Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το έγκλημα της σκευωρίας υπάγεται στη δικαιοδοσία της Βουλής. «Εσείς γίνατε όμηροι του Παπαγγελόπουλου και θα σας κάψει ο Παπαγγελόπουλος… Για αυτά θα πάτε σε Ειδικό Δικαστήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Εμείς προειδοποιήσαμε για τις αυταπάτες που είχατε και εσείς κατασκευάζετε ενόχους τόνισε για να προσθέσει. «Στον κόσμο αυτό οι αυταπάτες πληρώνονται. Μόνο που τις δικές σας αυταπάτες τις πλήρωσε ο ελληνικός λαός και ήρθε η ώρα να τις πληρώσετε και εσείς. Εδώ τελειώνουν οι αστικές ευγένειες».

    Ο κ. Σαμαράς ανεβάζοντας και άλλο τους τόνους, είπε πως «παραμυθιάζετε τον κόσμο ότι βγαίνετε από τα Μνημόνια την ώρα που έχετε υπογράψει σκληρά μέτρα και έχετε υποθηκεύσει την περιουσία του Δημοσίου».

    Αναφερόμενος στα πλεονάσματα είπε πως ακόμη και ένα μικρό παιδί θα καταλάβαινε πως αν έχετε υπερφολογήσει τους πάντες θα υπάρχει ταμείο αλλά δεν θα υπάρχει χώρα.



    ΣΧΟΛΙΑ