• Top Stories

    Τι είπαν Τσίπρας και Ολάντ στο Άμπου Ντάμπι (upd)

    • NewsRoom
    αλεξης τσιπρας φρανσουα ολαντ

    Ο Αλέξης Τσίπρας (αριστερά) και ο Φρανσουά Ολάντ (δεξιά) στο Άμπου Ντάμπι


    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκαν στο Άμπου Ντάμπι, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, την οποία συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία, όπου και πραγματοποίησαν διμερή συνάντηση, ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (3 Δεκεμβρίου) και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, τον Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν.

    Η συνάντηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 7.00 το πρωί (ώρα Ελλάδας) και κράτησε 40 λεπτά.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε από κοινού ότι είναι επιβεβλημένη η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και η λήψη μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους ως το τέλος του έτους.

    Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας και ο Φρανσουά Ολάντ συζήτησαν για την αναβάθμιση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας με Χώρες του Περσικού Κόλπου.

    Συζητήθηκαν, επίσης, οι σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας και τονίστηκε η σημασία συνέχισης της εφαρμογής της Συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας και της δράσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, καθώς και βελτίωσης του κλίματος.

    Υπό το πρίσμα της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου Ολάντ στην Κύπρο, καλωσορίστηκε η επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό και συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο ζήτημα. Υπογραμμίστηκε, στο πλαίσιο αυτό, η σημασία του Κυπριακού για τις σχέσεις ΕE- Τουρκίας.

    Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη να τερματιστεί η επιθετική ρητορική εκ μέρους της γείτονος.

    H συνάντηση έγινε στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, την οποία συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φοροεπιδρομή-σοκ με το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο – Θα δηλώνονται μέχρι και… άλογα ιπποδρόμου!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση στο Facebook για την παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Red alert στο Αιγαίο: Παιχνίδια πολέμου με Ελλάδα και Τουρκία;



    ΣΧΟΛΙΑ