• Top Stories

    Βρείτε το “λάθος” στη φωτογραφία. Η Angela Merkel και οι πρώην ισχυροί του κόσμου

    • NewsRoom
    Cameron, Obama, Merkel, Hollande, Renzi

    Οι πάλαι ποτέ ισχυροί του κόσμου.


    Η Angela Merkel είναι η μοναδική εναπομείνασα “στυλοβάτης” μεταξύ των ισχυρών των μεγάλων δυνάμεων. Η φωτογραφία αποδεικνύει περίτρανα ότι η μόνη “επιζήσασα” από την παγκόσμια πολιτική κρίση είναι η Γερμανιδα καγκελάριος. Οι ανά τον κόσμο ισχυροί άνδρες, Barack Obama, David Cameron, François Hollande και Matteo Renzi, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο,  έχουν παραδόσει την εξουσία και αποτελούν πλέον παρελθόν.

    Μόνο η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel έχει πιθανότητες να επανεκλεγεί και στην επόμενη διεκδίκηση της εξουσίας, έστω και με σημαντικές απώλειες. Είναι ό,τι έχει απομείνει από μία σκληρή πολιτική λιτότητας, που έχει “γονατίσει” την Ευρώπη.

    rezi1Τα social media και το Twitter πανέτοιμα να αντιδράσουν στις όποιες πολιτικές “επάλξεις” παρουσίασαν την εν λόγω “σημαδιακή” φωτογραφία, η οποία τραβήχτηκε τον Απρίλιο του 2016, κατά το ταξίδι του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Barack Obama στην Ευρώπη. Τότε είχε συμμετάσχει σε μια κοινή σύνοδο με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιταλίας και της οικοδέσποινας τότε Γερμανίας. Οι ισχυροί Cameron, Obama, Hollade, Renzi μοιάζουν πλέον πιόνια στην πορεία της μετέπειτα ιστορίας. Η κυρία της παρέας, Angela Merkel όμως συνεχίζει ανενόχλητη σχεδόν οκτώ μήνες μετά.

    Οι χρήστες του Twitter ως άλλοι πολιτικοί συντάκτες παρατήρησαν εύλογα πως ούτε καν οκτώ μήνες μετά την πολύκροτη συνάντηση, ο David Cameron έχει αποσυρθεί από το προσκήνιο, η θητεία του Barack Obama λήγει στις 20 Ιανουαρίου, ο François Hollande έχει ήδη ανακοινώσει πως δεν θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της Γαλλίας και ο Matteo Renzi παραιτήθηκε, έχοντας στους ώμους του τη βαριά ήττα του δημοψηφίσματος.

    Η μόνη σταθερή στην θέση της και στα ποσοστά της έστω και με μία μικρή πτώση κυρίως εξ’ αιτίας του προσφυγικού, παραμένει η Angela Merkel, που ως φαίνεται θα είναι εκείνη που θα αποχαιρετά έναν – έναν τους πρώην συνδαιτυμόνες της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δραματική ανάλυση για την Ιταλία και την ΕΕ: Το όχι σημαίνει την αρχή μιας οδυνηρής χρονιάς για την Ε.Ε.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurogroup: Το Grexit του Σόιμπλε, το «ΟΧΙ» στον Ρέντσι και τα μέτρα που «στραγγαλίζουν» τον ελληνικό λαό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: “Bello Ciao”, η παραίτηση του “όμορφου” Matteo Renzi στα πρωτοσέλιδα της Ευρώπης



    ΣΧΟΛΙΑ