• Πολιτική

    O Matteo Renzi αποχαιρετά την πρωθυπουργία μέσω Twitter

    • NewsRoom


    Μέσω Twitter και με απολογητικό ύφος, λίγο πριν αποχωρηστεί επίσημα την παραίτησή του από τη θέση του πρωθυπουργού, ο Matteo Renzi, αποχαιρέτισε τους πολίτες με ένα ιδιόχειρο χειρόγραφο, που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό.

    “Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, όπως γνωρίζετε, οι περισσότερες από 13 εκατομμύρια ψήφοι που πήραμε δεν ήταν αρκετές για να κερδίσουμε τη μεγάλη πρόκληση του δημοψηφίσματος. Και όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, αντέδρασα σε αυτήν την ήττα. Διαβάζω τις εφημερίδες και αναρωτιέμαι τι μπορεί να σκέφτεται ένας πολίτης… Στη συνέχεια άρχισα να διαβάζω τα χιλιάδες email και μηνύματα στο κινητό μου και σκέφτομαι ότι είμαι τυχερός που περιστοιχίζομαι από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για μένα. Από την πλευρά μου, χαμογελάω και πιστεύω ότι τελείωσα καλά τη δουλειά μου. Σήμερα, για παράδειγμα, ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του 2017, έναν ισορροπημένο προϋπολογισμό”, γράφει μεταξύ άλλων ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, Matteo Renzi.

    renziΛίγο μετά ο Renzi, ανάρτησε και μία φωτογραφία με το ιδιόχειρο σημείωμα, λέγοντας το τελευταίο αντίο από την πρωθυπουργική θέση: “Αντίο σε όλους και ευχαριστώ”.

    Υπενθυμίζεται ότι με τη διεξαγωγή του ιταλικού δημοψηφίσματος, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Matteo Renzi, ανέλαβε την ευθύνη της ήττας του, δηλώνοντας και επίσημα την Τετάρτη το βράδυ την παραίτησή του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Πορείες, συλαλλητήρια και “φρένο” στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνθέτουν το σκηνικό της Αθήνας για σήμερα! Υπομονή…

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θ. Πανταλάκης: Έτσι κλείνει τα “ανοιχτά” μέτωπα της Attica Bank. Τι θα γίνει με τις θυγατρικές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κολλέγιο Αθηνών: Η μεγάλη διαμάχη Σαμαρά – Επιτρόπων. Τι απαντά στο mononews ο Α. Σαμαράς



    ΣΧΟΛΙΑ