Οικονομία

«Λεηλατούν» το αποθεματικό του προϋπολογισμού για να κάνουν προσλήψεις

  • NewsRoom

πηγή: pixabay.com


Το έκτακτο αποθεματικό του προυπολογισμού του 2017 «ξεζουμίζει» η κυβέρνηση, προχωρώντας σε προσλήψεις ειδικών συμβούλων και μετακλητών, επιχορηγήσεις κομμάτων και πληρωμές μισθοδοσίας ΔΕΚΟ. Αποκαλυπτική είναι η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις δαπάνες του 2017 καθώς όπως προκύπτει, αν και το αποθεματικό προορίζεται για επείγουσες δαπάνες, διατέθηκε για διαφορετικούς σκοπούς, ρίχνοντας φως στο πώς γίνεται η διαχείριση των κονδυλίων. Συγκεκριμένα στην έκθεση παραθέτονται συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως:

  • Μεταφορά πίστωσης ύψους 20.000.000,00 ευρώ στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που αφορά στην κάλυψη δαπανών λειτουργίας και προγραμμάτων του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), περίπτωση που δεν μπορεί να θεωρηθεί απρόοπτο συμβάν, γιατί πρόκειται για εξόφληση υποχρεώσεων.
  • Μεταφορά πίστωσης ύψους 23.851.900,00 ευρώ στο ίδιο Υπουργείο, για την καταβολή δαπανών πανεπιστημιακών συγγραμμάτων.
  • Μεταφορά πίστωσης ύψους 294.120,00 ευρώ στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την κάλυψη δαπάνης πρόσληψης 5 ειδικών συμβούλων-συνεργατών και 5 μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων.
  • Μεταφορά πίστωσης ύψους 64.836.000,00 ευρώ στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για επιχορηγήσεις στις ανώνυμες εταιρείες Οδικές Συγκοινωνίες (με διακριτικό τίτλο Ο.ΣΥ. Α.Ε.), Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ Α.Ε.) και Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ Α.Ε.) προς κάλυψη άμεσων, ανελαστικών και ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους και ως εκ τούτου προβλέψιμων.
  • Μεταφορά πίστωσης ύψους 61.657.512,00 ευρώ στο ίδιο Υπουργείο, για επιχορήγηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
  •  Μεταφορά πίστωσης ύψους 11.153.000,00 ευρώ στο Υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή δαπανών παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών παρελθόντων ετών για τη διακίνηση αλληλογραφίας του Δημοσίου από τα ΕΛΤΑ.
  • Μεταφορά πίστωσης ύψους 11.785.000,00 ευρώ στο Υπουργείο Εσωτερικών για πρόσθετη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, λόγω της σημαντικής μείωσης της ετήσιας επιχορήγησής τους.
  • Μεταφορά πίστωσης ύψους 1.575.000,00 ευρώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την πληρωμή αμοιβής δικηγορικής εταιρείας, για την εκπροσώπηση του Ελληνικού Δημοσίου σε Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, κατά την εκδίκαση της προσφυγής της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ» και λοιπών κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της αντίθετης προσφυγής του Ελληνικού Δημοσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προσλήψεις επί προσλήψεων στο Δημόσιο: Πώς η κυβέρνηση έβαλε από το… παράθυρο 22.000 άτομα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παροχολογία, σκανδαλολογία, προσλήψεις: Μηδέν εις το πηλίκον για τον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν πείθει τους πολίτες

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Kίτρινες κάρτες» από Κομισιόν για προσλήψεις, αυξήσεις στο Δημόσιο και προαπαιτούμενα


ΣΧΟΛΙΑ