• Top Stories

    Παροχολογία, σκανδαλολογία, προσλήψεις: Μηδέν εις το πηλίκον για τον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν πείθει τους πολίτες

    • NewsRoom
    Twitter


    Παρά τις υποσχέσεις για προσλήψεις, την παροχολογία, την ανάσυρση από τα συρτάρια παλαιών υποθέσεων διαφθοράς και το κλίμα πόλωσης στην πολιτική ζωή, οι πολίτες απομακρύνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να τον εμπιστευτούν ξανά, όπως τουλάχιστον αποτυπώνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

    Τα αποτελέσματα των ερευνών δείχνουν τη ΝΔ να προηγείται σε όλους τους δημοσκοπικούς δείκτες. Το προβάδισμα που διατηρούν τα τελευταία δυόμισι χρόνια η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μένει σταθερό τόσο στην έρευνα της Public Issue όσο και στη μέτρησης της Pulse που μεταδόθηκε από τον Σκάι.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse, η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα με 9,5 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει μια ελάχιστη ανάκαμψη η οποία προκύπτει από μια μικρή μείωση των εκροών του προς τη ΝΔ.

    Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή η ΝΔ έρχεται πρώτη με ποσοστό 30,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 21,5%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7,5%, η Χρυσή Αυγή με 7% και το ΚΚΕ με 6%. Μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων δεν απαντούν που φτάνει στο 13,5%.
    Χαμηλό είναι το ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων μόλις στο 1% και του Ποταμιού στο 1,5%. Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, επίσης, συγκεντρώνει χαμηλή προτίμηση στο 2%.

    Με αναγωγή επί των έγκυρων τα αποτελέσματα διαμορφώνονται στο 22% για το ΣΥΡΙΖΑ, στο 31,5% για τη ΝΔ, στο 7,5% για τη Χρυσή Αυγή, στο 8% το Κίνημα Αλλαγής, στο 6,5% το ΚΚΕ, στο 1,5 το Ποτάμι αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και στο 2% η Ένωση Κεντρώων.

    Υψηλός είναι ο βαθμός συσπείρωσης της ΝΔ σε ποσοστό 83%, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει μόλις στο μισό δηλαδή το 52%. Στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι αντλεί ψηφοφόρους από την μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων που φτάνει στο 13%. Στην ίδια κατηγορία ψηφοφόρων η ΝΔ συγκεντρώνει μόλις το 3%.

    Μπροστά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με 11 μονάδες είναι ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 35% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων και ο Αλέξης Τσίπρας το 24%. Στη δεύτερη θέση έρχεται η απάντηση κανένας από τους δύο σε ποσοστό 34%.

    Και στην έρευνα της Public Issue, η ΝΔ καταγράφει μεγάλη υπεροχή έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ έχει σταθεροποιήσει την εκλογική της επιρροή ελαφρώς κάτω από το 40%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεροποιηθεί σε ποσοστά ελαφρώς πάνω από το 20%. Η ΝΔ μοιάζει να αγγίζει την αυτοδυναμία στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

    Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών η έρευνα της Public Issue δείχνει προβάδισμα του αρχηγού της ΝΔ στις 20 μονάδες (46% για τον κ. Μητσοτάκη έναντι 26% για τον κ. Τσίπρα).

    Στην παράσταση νίκης η Public Issue αποτύπωσε θηριώδη διαφορά 54 μονάδων υπέρ της ΝΔ (το 71% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει η αξιωματική αντιπολίτευση έναντι 17% που έχει την άποψη ότι νικητής της κάλπης θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δημοσκόπηση Pulse: Σχεδόν σταθερό το προβάδισμα της ΝΔ – 9% μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Public Issue: Ισχυρό προβάδισμα για τη ΝΔ στην παράσταση νίκης – Άμεσα εκλογές ζητούν οι Έλληνες



    ΣΧΟΛΙΑ