• Πολιτική

    Ερντογάν: «Δεν θα ζητήσουμε την άδεια ξένων χωρών για τις επιχειρήσεις μας»

    • NewsRoom
    ρετζεπ ταγιπ ερντογαν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Πρόεδρος της Τουρκίας


    Την ικανότητα της Τουρκίας να διεξάγει επιχειρήσεις κατά τρομοκρατικών ομάδων, χωρίς την έγκριση ξένων χωρών, επισήμανε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στα εγκαίνια νέων σχολείων στην Κωνσταντινούπολη.

    Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην επιχείρηση της Άγκυρας στο Αφρίν και στην παρουσία Κούρδων ανταρτών στην πόλη Σιντζάρ, ο Ερντογάν τόνισε  πως «Η Τουρκία μπορεί να διεξάγει επιχειρήσεις κατά τρομοκρατικών ομάδων, χωρίς την έγκριση ξένων χωρών. Αυτές τις μέρες, η Τουρκία βρίσκει τρομοκρατικές οργανώσεις έξω από τα σύνορά της και μπαίνει στις βάσεις τους. Προσπαθούν να ξεφύγουν, αλλά τους πιέζουμε. Δεν περιμένουμε την έγκριση κανενός για αυτές τις ενέργειες».

    Ανέφερε ακόμη ότι η Τουρκία έχει στόχο να γίνει μία από τις κορυφαίες δημοκρατίες και οικονομίες του κόσμου. «Όνειρό μας είναι να κάνουμε την Τουρκία μία από τις 10 καλύτερες χώρες σε ό,τι αφορά τη δημοκρατία και την οικονομία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν θα έχει συνάντηση κορυφής με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ιράν Χασάβ Ροχανί, που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα στις 3 και 4 Απριλίου. Στο επίκεντρο της συνάντησης θα είναι η κατάσταση στη Συρία και η εξεύρεση πολιτικών λύσεων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στην αντεπίθεση η Άγκυρα: «Η δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού δεν αρμόζει σε σοβαρό κράτος»!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Σήκωσε το γάντι» το Μαξίμου και απάντησε στον Ερντογάν: «Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό, όχι Σουλτάνο»!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καμμένος: Ο Ερντογάν είναι τρελός, η φυλάκιση των Ελλήνων μπορεί να κρατήσει και 15 χρόνια αν το θέλει



    ΣΧΟΛΙΑ