• Πολιτική

    Στην αντεπίθεση η Άγκυρα: «Η δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού δεν αρμόζει σε σοβαρό κράτος»!

    • NewsRoom
    Ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου


    Απάντηση στην χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου έστειλε το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με την οποία επιτίθεται στην Ελλάδα και την Ελληνική Κυβέρνηση.

    «Οι δηλώσεις αυτές δεν αρμόζουν σε σοβαρό κράτος» αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ, σχολιάζοντας την  ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού που ανέφερε ότι «η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες της ελληνικής Δικαιοσύνης και όχι σουλτάνο, ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της».

    «Η Ελλάδα επικαλείται το κράτος Δικαίου κατά το δοκούν», υποστηρίζει η Άγκυρα, εκφράζοντας παράλληλα για μια ακόμα φορά την ένστασή της για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση, σεβόμενη τις δικαστικές αποφάσεις, δεν επιτρέπει την έκδοση των «οκτώ» στην Τουρκία.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ: 

    «Οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού χθες (01.04.2018) σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιώτες που κρατούνται στη χώρα μας για την παράνομη παραβίαση συνόρων αποκαλύπτουν ότι οι ελληνικές αρχές έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν γεωμετρικά φθίνον στιλ έναντι της χώρας. Λυπούμαστε γι’ αυτές τις εκφράσεις που είναι ασυμβίβαστες με τη σοβαρότητα του κράτους. Είναι επίσης γνωστό από την πρόσφατη ιστορία μας ότι, όταν έρχεται η Ελλάδα στο προσκήνιο, προβάλλει την αρχή του κράτους δικαίου και όταν δεν λειτουργεί, αγνοεί αυτή την αρχή και δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις που λαμβάνονται κατά των διεθνών δικαστηρίων».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Σήκωσε το γάντι» το Μαξίμου και απάντησε στον Ερντογάν: «Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό, όχι Σουλτάνο»!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καμμένος: Ο Ερντογάν είναι τρελός, η φυλάκιση των Ελλήνων μπορεί να κρατήσει και 15 χρόνια αν το θέλει

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Απασφάλισε» ο Ερντογάν: «Για τους Τούρκους αξιωματικούς δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα, για τους Έλληνες ξεσηκώθηκε η Δύση!»



    ΣΧΟΛΙΑ