• Άρθρα

    Θοδωρής Κυριακού: Όλα για την… αρβύλα μου

    Θοδωρής Κυριακού, Πρόεδρος του Ομίλου Ant1


    Ένας (πρώην) παρουσιαστής/ραδιοφωνικός παραγωγός/stand-up comedian/σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής ροζ βίντεο είναι το πρόσωπο των ημερών, του μήνα, της χρονιάς που φεύγει, ο άνθρωπος που πολιορκούν κάμερες, δημοσιογράφοι, οπερατέρ, δικηγόροι, φαν, hate groups, όλοι όσοι έχουν υποφέρει από έναν «Στάθη», θέλουν να τον εκδικηθούν, να τον καταδικάσουν, να τον προκαλέσουν, να τον εξαφανίσουν από προσώπου γης, ξεκινώντας από τη μικρή οθόνη, την Αλόννησο, το Μαρούσι, τον μικρόκοσμο μας.

    Και από την άλλη υπάρχει ένας όμιλος, ένα τηλεοπτικό κανάλι, μία εκπομπή, κι ένας υπεύθυνος, ο Πρόεδρος του Ομίλου Ant1, ο Θοδωρής Κυριακού, που σιωπά. Γράφτηκαν κάτι πρόχειρα, άχρωμα, άοσμα, αδιάφορα, ανυπόγραφα δελτία Τύπου, που «αδειάζουν» τον κατηγορούμενο και υποστηρίζουν μέχρι τέλους τα τρία εναπομείναντα μέλη της τηλεοπτικής παρέας που υπογράφει μία σατυρική, κοινωνική εκπομπή με υψηλή τηλεθέαση και εντυπωσιακό διαφημιστικό περιβάλλον. Όλα για την αρβύλα του, την ροζ, την κίτρινη, την μαύρη… 

    Θοδωρής Κυριακού, Πρόεδρος του Ομίλου Ant1

    Κι αν το 2021 ήταν η χρονιά που ο Στάθης Παναγιωτόπουλος ξεγυμνώθηκε, πώς θα μοιάζει το τηλεοπτικό προϊόν «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο» το 2022; Ποια θα είναι η νέα σκαλέτα για τις 10 και 14 Ιανουαρίου αντίστοιχα; Θα ενισχυθεί το πάνελ ή θα προτιμήσουν να αναδιαμορφώσουν το πλατό και να γυρίσουν νέο τρέιλερ με τους τρεις σχολιαστές πλέον να παίζουν μουσικές καρέκλες; Ποιος θα λέει τα …ανέκδοτα και ποιος θα γελάει; Οι γυναίκες τηλεθεάτριες θα γυρίσουν κανάλι. Και οι διαφημιζόμενοι, όσοι επενδύουν στο γυναικείο κοινό, θα πάρουν απόσταση γιατί δεν θα θέλουν να ταυτιστούν τα προϊόντα τους με την χυδαιότητα. 

    Το περιεχόμενο παραμένει, όσο λαμπερό κι αν είναι το περιτύλιγμα. Δεν γίνεται αλλιώς. Το απόστημα έχει σπάσει. Μόλις κυκλοφόρησε η πρώτη φωτογραφία από τα κρατητήρια. Και δεν είναι από φωτογράφηση του καναλιού, σαν εκείνες που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε εμμονικά, ξανά και ξανά, με τους τέσσερις φίλους σε φιλάρεσκες πόζες με στολές κρατουμένων, t-shirts με quotes, κοστούμια όπως οι Άνδρες με τα Μαύρα. 

    Με τη διαφορά πως η φωτογραφία με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο από τα κρατητήρια, είναι βγαλμένη μέσα από την αληθινή ζωή. Αν ήταν στην Αμερική, θα γραφόταν ήδη το σενάριο για μία σειρά στο Netflix με τίτλο Πορνό Εκδίκησης με Αρβύλες και Κορδόνια. Κάθε μέρα προκύπτει και κάτι καινούργιο. Μια νέα καταγγελία, μία ακόμη ροζ είδηση, ένα βίντεο, μία φωτογραφία, ένα κορίτσι που κατάφερε να μιλήσει, είδε τον εαυτό της σε φιλμ με πορνογραφικό υλικό, τη ζωή της να καταστρέφεται, θέλησε να αλλάξει χώρα, ήπειρο, να εξαφανιστεί από προσώπου γης, να μηδενίσει τον χρόνο, άρχισε να εύχεται να μην είχε γνωρίσει ποτέ τον Στάθη…

    Χριστούγεννα στα κρατητήρια

    Ο πρώην παρουσιαστής από την τηλεοπτική εκπομπή Ράδιο Αρβύλα πέρασε τα Χριστούγεννα του στα κρατητήρια. Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Οι φυσιογνωμιστές μίλησαν για απώλεια σωματικού βάρους, το τηλεοπτικό κοινό ψήφισε κατά, ορισμένοι βιάστηκαν να τον λυπηθούν, να πουν πως θα μπορούσε τουλάχιστον να περάσει παραμονή σπίτι του, και άλλα τέτοια χαριτωμένα. 

    Λογική και ευαισθησία; Μάλλον περισσεύουν στην εποχή του ελληνικού #metoo που έχει μόλις αρχίσει να ξεδιπλώνεται. Τα αντανακλαστικά της κοινής γνώμης δεν είναι πλέον διαπραγματεύσιμα. Τη Δευτέρα ο Στάθης Παναγιωτόπουλος θα είναι έτοιμος για την απολογία του στον ανακριτή, ύστερα από την χρονική διορία που ζήτησε ο δικηγόρος του για να προετοιμαστεί ο πελάτης του. 

    «Τεράστιο το λάθος μου», δηλώνει τώρα ο παρουσιαστής, μετά τη συγνώμη της επόμενης ημέρας, με την απειλή μίας ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος καθώς κατηγορείται για το αδίκημα της «ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης άλλου.»

    Την ίδια στιγμή λοιπόν που συνεχίζονται οι έρευνες, ακόμη και στο εξοχικό του παρουσιαστή στην Αλόννησο, αποκωδικοποιούνται οι αναρτήσεις, παλιές και νεότερες, τα ροζ βίντεο, οι ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, οι παραλήπτες, οι αποδέκτες, οι πρωταγωνιστές, οι κομπάρσοι, οι οικονομικές συμφωνίες, οι υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα, τα μηνύματα… Οι χειροπέδες κρύβουν έντονους συμβολισμούς. Οι ιστορίες ροζ αρβύλας έχουν μόλις ξεκινήσει. Και τις περισσότερες φορές δεν έχουν χάπι-έντ.

    Ακόμη και στο Netflix. Στο εγχώριο κανάλι; 

    Διαβάστε ακόμη:

    Στάθης Παναγιωτόπουλος: Στα κρατητήρια της ΓΑΔΘ – Έρευνα στα σπίτια του



    ΣΧΟΛΙΑ