• Άρθρα

    Άρθρο παρέμβαση: Ωρες μέγιστης ευθύνης για τον πρόεδρο του Ant1 Θοδωρή Κυριακού – Ως πότε θα βλέπουμε Ράδιο Αρβύλα;

    Άρθρο παρέμβαση-Θοδωρή Κυριακού ως πότε θα βλέπουμε Ράδιο Αρβύλα;

    Θοδωρής Κυριακού


    «Η αλήθεια… γυμνή» είναι ο τίτλος στο επίσημο τρέιλερ της εκπομπής. Προφητικός;

    Και οι τέσσερις πρωταγωνιστές ποζάρουν, χαριεντίζονται, ξεκαρδίζονται, κρίνουν τους πάντες, ζουν ανάμεσα μας. Έχουν φωτογραφηθεί και με ριγέ στολές φυλακισμένων, όπως και με στολές σούπερ ηρώων. Με χιούμορ πάντα. Και διάθεση αυτοσαρκασμού. Σε rewind και fastforward. Αν και τώρα θα θέλαμε να τους βλέπουμε μόνο σε pause. Ακόμη καλύτερα, καθόλου.

    Είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης στις παρέες, στις ειδήσεις, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μετά την μετάλλαξη Όμικρον.

    Όλοι μιλούν, καταγγέλλουν, ψιθυρίζουν, φωνάζουν, υπονοούν, τον δικό τους «Στάθη», τον Στάθη παρουσιαστή, ραδιοφωνικό παραγωγό, ανεκδοτάκια, τον Στάθη Παναγιωτόπουλο που ζήτησε «συγνώμη» και εξαφανίστηκε, τον άνθρωπο που μπέρδεψε το αστείο με το γελοίο, την αλήθεια με το ψέμα και την υποκρισία, τον Μίστερ Ράδιο Αρβύλα «εκδικητή πορνό».

     

    Τίποτα δεν είναι χαριτωμένο πλέον. Το πάρτι τελείωσε.

    Το βινύλιο έμεινε να παίζει στο πικάπ on repeat. Κι έτσι θα μείνει.

    Με το άλλοθι των χριστουγεννιάτικων διακοπών, οι τρεις εναπομείναντες παρουσιαστές του τηλεοπτικού προϊόντος «Ράδιο Αρβύλα», αποχαιρέτησαν το κοινό (;) τους και σα να μην ήξεραν, σα να μην γνώριζαν, σα να μην ήθελαν, μας ζητούν να τους πιστέψουμε και να τους περιμένουμε και το 2022, στις οθόνες μας.

    Με τα κρύα ανέκδοτα; Ή χωρίς; Πώς μπορεί να συνεχιστεί αλήθεια μία εκπομπή σατυρικού περιεχομένου, με πρωταγωνιστές τέσσερις άνδρες, στην εποχή του #metoo, όταν διαρρέει η είδηση ότι ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο από το κανάλι του Αμαρουσίου, είναι και καναλάρχης ροζ βίντεο, με την πρώην σύντροφο του να του έχει κάνει μήνυση για διαρροή προσωπικών τους στιγμών και πρώην συνάδελφό του τώρα να τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση σε εργασιακό περιβάλλον κατ’ εξακολούθηση, χαρακτηρίζοντας τον «γλοιώδη παρενοχλητή»;

    Η επίσημη απάντηση του καναλιού:

    «Ο ΑΝΤ1 ανταποκρίνεται στην επιθυμία του Αντώνη Κανάκη και όλων των συντελεστών του «Ράδιο Αρβύλα» ώστε η εκπομπή να αποχαιρετήσει τους τηλεθεατές δύο ημέρες πριν το προγραμματισμένο “διάλειμμα” των εορτών.

    Η απόλυτη στήριξη του σταθμού στην εκπομπή και τους ανθρώπους της είναι αδιαπραγμάτευτη», είναι η επίσημη απάντηση του καναλιού.

    «Οι αγαπημένες εκπομπές «Ράδιο Αρβύλα» και «VINYΛΙΟ» θα είναι και πάλι στον τηλεοπτικό αέρα μετά τις γιορτές.

    Ο ΑΝΤ1 διαχρονικά καταδίκαζε και πάντοτε θα καταδικάζει απερίφραστα, κακοποιητικές συμπεριφορές, πράξεις και πρακτικές που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και την ιδιωτικότητα.

    Ο σταθμός επικροτεί τα γρήγορα αντανακλαστικά και την αποφασιστικότητα που επέδειξε ο Αντώνης Κανάκης, λαμβάνοντας την απόφαση να απομακρύνει τον Στάθη Παναγιωτόπουλο από το δυναμικό των εκπομπών του «Ράδιο Αρβύλα» και «VINΥΛΙΟ», η οποία είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις διαχρονικές αρχές και αξίες του σταθμού.»

    Πώς λοιπόν ένας τηλεοπτικός σταθμός με ιστορία, κι ο Πρόεδρος του Ομίλου, Θοδωρής Κυριακού, «ανταποκρίνεται στην επιθυμία» του κεντρικού παρουσιαστή, μιλάει για «αδιαπραγμάτευτη στήριξη» στους ανθρώπους της «αγαπημένης» εκπομπής, αρχές και αξίες, όταν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες για βασικό στέλεχος της ομάδας με ποινική δικογραφία σε εκκρεμότητα για διαρροή προσωπικών στοιχείων και επίμαχων περιστατικών;

    Έστω ότι οι υπόλοιποι τρεις δεν ήξεραν.

    Οι τηλεθεατές δεν είναι δικαστές.

    Μετά τις αποκαλύψεις, όμως, ποια θα είναι η δομή (και το κοινό) μιας εκπομπής με τίτλο «Ράδιο Αρβύλα» που αυτοδιαφημίζεται ως «η σάτιρα στα καλύτερα της», το punchline που μπορεί να διαβάσει κανείς (ακόμη) στην επίσημη ιστοσελίδα του καναλιού…

    «Ζωντανά από τη Θεσσαλονίκη, το Ράδιο Αρβύλα, καυτηριάζει όπως μόνο αυτό ξέρει, την πολιτική, κοινωνική, τηλεοπτική επικαιρότητα.»

    Ο Αντώνης Κανάκης, με τους Γιάννη Σερβετά και Χρήστο Κιούση -χωρίς τον τέταρτο της παρέας στους συντελεστές πλέον- «αποδομούν τις εξελίξεις και την καθημερινότητα, μέσα από την εκπομπή που έχει γράψει ιστορία στην ελληνική τηλεόραση.»

    Πώς αποδομείς άραγε τη συγκεκριμένη εξέλιξη; Kαι πώς σβήνεις την ιστορία; Σπρώχνεις τις καταγγελίες, τις εικόνες, τους συνειρμούς, τις 300 φωτογραφίες, τα αντίστοιχα ροζ βίντεο, κάτω από το χαλί σα να μην συνέβη τίποτα ποτέ;

    Στο Instagram πάντως των Ράδιο Αρβύλα τους βλέπουμε όλους μαζί, σα να μην πέρασε μια μέρα, χαρούμενους, ετοιμοπόλεμους.

    Τελευταία ανάρτηση 1η Δεκεμβρίου. Θέλετε να μάθετε και την τηλεθέαση της εκπομπής στις 14.12; Ξεπέρασε το 30,2%. Ποια Φάρμα; Ποιες Άγριες Μέλισσες; Ποια Γη της Ελιάς; O βασιλιάς είναι γυμνός.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ