• Άρθρα

    Τα αλα Tiffany σκουπίδια της κας Δούρου


    ** Τα πρώτα χριστουγεννιάτικα στολίδια εμφανίστηκαν, ο Γιώργος Καμίνης άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τον Σάκη Ρουβά, αλλά κάτι λείπει από την ατμόσφαιρα. Glühwein θα πείτε, το αγαπημένο ποτό των γιορτών. Όχι απαντώ. Jingle Bells θα πείτε, το αγαπημένο τραγούδι των γιορτών. Όχι απαντώ και πάλι. Να το πάρει το ποτάμι; Λείπει η οσμή της σαπίλας, αυτή η ιδιαίτερη αποφορά που προσδίδει στην πόλη η καθιερωμένη απεργία των σκουπιδιαρέων.

    ** Το έχετε προσέξει ότι τα τελευταία χρόνια πάντα  πριν τα Χριστούγεννα δημιουργούνται λόφοι από σκουπίδια; Πάντα υπάρχει λόγος για μια απεργία θεματολογίας «τρίγωνα κάλαντα». Οι απειλές ξεκίνησαν ήδη από τους άθλιους συνδικαλιστές. Η Ομοσπονδία των συλλόγων εργαζομένων στους Δήμους της χώρας, καλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση για τη διαχείριση απορριμμάτων ενώ παράλληλα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων. Αφορμή το «πράσινο φως» που έλαβε η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την δημιουργία μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

    Εν ολίγοις οι συνδικαλιστές διαλέγουν την αποφορά, διαλέγουν τους λόφους από σκουπίδια προκειμένου να μην πάρει τη δουλειά ο Μπόμπολας ή ο Ιωάννου, ο Χι, ο Ψι επιχειρηματίας.

    ** Η Ρένα Δούρου πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει την νοοτροπία που καλλιέργησε επί χρόνια μαζί με τους συντρόφους της. Πήγαιναν στους εξεγερμένους της αρβαντιτιάς, στην ανατολική Αττική και τους ξεσήκωναν. Να μην γίνει έργο διαχείρισης. Όλα τους φαίνονταν ύποπτα, παντού έβλεπαν συνομωσίες της ολιγαρχίας. Να δούμε τώρα ποιος θα αναλάβει την υλοποίηση των δεσμεύσεων. Θα θυμίσουμε ότι κάθε μέρα που περνάει εμείς οι φορολογούμενοι πληρώνουμε τα πρόστιμα για τις χωματερές. Οι χωματερές παραμένουν επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ παρεμπόδισε την κατασκευή εργοστασίων διαχείρισης σκουπιδιών στην Αττική.

    ** Η Ρένα Δούρου ακύρωσε όλα τα σχετικά έργα, στα οποία εμπλέκονταν ιδιώτες. Τώρα ετοιμάζεται να παρουσιάσει τα δικά της σχέδια που περιλαμβάνουν τουλάχιστον πέντε μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων μέσα στον ιστό της πόλης. Φυσικά η Δούρου θα φτιάξει μονάδες όμορφες σαν κοσμηματοπωλεία και καθαρές σαν νοσοκομεία. Δεν θα φτιάξει μονάδες σαν κι αυτές της Κερατέας, όπου η ίδια με τους συντρόφους της έστησε οδοφράγματα και στήριξε τους κατοίκους στις μάχες με τις αστυνομικές δυνάμεις.

    ** Μια από αυτές τις μονάδες επιπέδου κοσμηματοπωλείο/ νοσοκομείο θα χτιστεί στην περιοχή του Ελαιώνα, στο κέντρο της Αθήνας, άλλη στο Γουδή, άλλη στο Ελληνικό. Προσπαθώ να φανταστώ τι θα είχε πει η ίδια, τι θα είχε κάνει εάν ο προκάτοχός της είχε τέτοιες ιδέες. Δεν διαφωνώ με το περιεχόμενο, ίσα ίσα που θα ήθελα να γίνουν επενδύσεις σε αυτόν το τομέα και να εκπολιτιστούμε αλλά η διγλωσσία με αηδιάζει περισσότερο από τα σκουπίδια. Αν όχι περισσότερο, με αηδιάζει εξίσου.

    ** Η Ρένα Δούρου δεν θέλει ιδιώτες στα σκουπίδια, είναι σαφές. Τους πέταξε έξω τους ιδιώτες. Ακύρωσε τα προηγούμενα σχέδια επειδή συμμετείχαν ιδιώτες. Πρέπει λοιπόν κάποια στιγμή να ανακοινώσει πόσο θα κοστίσουν όλα αυτά και πού θα βρει το χρήμα. Λέτε να φέρει άλλους ιδιώτες; Εάν προκύψουν άλλοι ιδιώτες θα μιλάμε για μετάβαση από το παλαιό καθεστώς στη νέα ολιγαρχία.

    ** Καλές γιορτές να έχουμε, χωρίς σκουπίδια.



    ΣΧΟΛΙΑ