• Top Stories

    Π. Καμένος : Θέλετε να ρίξω την κυβέρνηση;


    ** Βγάλτε τα βινύλια, ήρθε η ώρα να ακούσουμε λαϊκά παλαιάς εποχής. «Θα σου φύγω, σ’ το ’χα πει, θα σου φύγω και γέλαγες εσύ». Χρειάζονται λίγα ποτάκια παραπάνω, χρειάζεται κοινό να αποθεώνει και στο μικρόφωνο ο Πάνος Καμμένος. Μα τι περιμένατε; Ήταν βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα αρχίσει τους υπαινιγμούς για τη δύναμή του, δηλαδή για τη δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση. Και πολύ άργησε θα έλεγα.

    Η πρώτη αναφορά λοιπόν δεν έγινε ούτε σε σύσκεψη των κυβερνητικών αρχηγών ούτε από μικροφώνου Βουλής. Ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ψεκασμένων επέλεξε τηλεοπτικό πλατό. Σε συζήτηση με απόστρατο αξιωματικό της Αεροπορίας για το ασφαλιστικό των Ενόπλων Δυνάμεων διατύπωσε μια πιθανότητα υπαινικτικά.

    Αντιγράφω επακριβώς τη δήλωση για να κρίνετε μόνοι σας:

    «Εγώ δεν είμαι υπουργός Οικονομικών για να μπορώ να σας πω δεσμεύομαι. Και να σας πω και κάτι; Θέλετε να ρίξω την κυβέρνηση και να έρθει ο Φίλης υπουργός Άμυνας; Φεύγω από την κυβέρνηση. Θέλετε να φτάσει η δέσμευσή μου στο να ρίξω την κυβέρνηση; Έδωσα μάχη και θα δώσω και μάχη. Εάν τα πράγματα φτάσουν στο αμήν: Επιλέξτε εάν θέλετε το Θεοδωράκη ή τον Φίλη υπουργό Άμυνας ή εμένα. Διαλέξτε».

    ** Υπάρχει μια πολύ ωραία λέξη, την οποία θα χρησιμοποιούσε με μεγάλη χαρά ο Ανδρέας Εμπειρίκος. Ας μου επιτρέψουν οι κυρίες τη χρήση της. Στρατόκαυλος. Ο Νίκος Φίλης και ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν είναι στρατόκαυλοι οπότε προσωπικά θα τους προτιμούσα για το Πεντάγωνο. Επιπλέον υποτιμώ τα μεθυσμένα «διαλέξτε» και απεχθάνομαι τη μέθη της εξουσίας.

    ** Μια τεράστια αποκάλυψη περίμενε την κυβέρνηση. Κάποιοι αλλοδαποί που εισέρχονται παρανόμως στη χώρα μας, δεν είναι αγγελούδια. Ω, ναι. Κλέβουν, εκβιάζουν, πωλούν προστασία. Η πρώην υπουργός Μετανάστευσης, η ανεκδιήγητη Τασία (εκείνη που δήλωνε ότι οι μετανάστες κάπου πάνε αλλά κανείς δεν ξέρει πού) προσπάθησε να πείσει ότι οι έγκλειστοι της Αμυγδαλέζας έχουν όλα τα δικαιώματα ενός ευρωπαίου πολίτη απλά και μόνο επειδή θέλουν να ζήσουν στην Ευρώπη. Πλέον γίνεται αντιληπτό ότι δεν χωρούν όλοι και ότι ανάμεσα στους οικογενειάρχες πρόσφυγες συγκαταλέγονται τυχοδιώκτες χωρίς κανένα φραγμό.

    Στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων παρεισφρέουν καθημερινά οικονομικοί μετανάστες. Υπάρχουν ομάδες αλλοδαπών που δέρνουν τους πρόσφυγες και τους κλέβουν τα υπάρχοντα, χρήματα, κινητά, τιμαλφή. Συνελήφθησαν ορισμένοι Μαροκινοί. Οι κάτοικοι του Μαγκρέμπ παίρνουν το αεροπλάνο μέχρι την Κωνσταντινούπολη (με πάμφθηνο εισιτήριο) και κατόπιν μπαίνουν στην Ελλάδα, δηλαδή στην Ευρώπη. Κάνουν δηλαδή όλον αυτόν τον κύκλο έχοντας επίγνωση ότι θα εισέλθουν με τη βοήθεια του λιμενικού, θα βρουν στέγη με τη βοήθεια του Γιάννη Μουζάλα και κατόπιν θα τα βγάλουν πέρα στο ξέφραγο αμπέλι. Θα τους δώσουν χαρτιά για 6 μήνες, κατόπιν θα τα σκίσουν, θα πουν ότι μόλις μπήκαν στη χώρα, θα πάρουν άλλα χαρτιά με το όνομα που θα δηλώσουν, θα περάσει το εξάμηνο, θα τα σκίσουν πάλι, θα πάρουν επίδομα ενοικίου, θα έχουν μάθει λίγο τη γλώσσα, θα έχουν κάνει κάποια μεροκάματα και συν τω χρόνω θα αποκτήσουν όλα τα δικαιώματα.

    ** Μου έλεγε φίλη η οποία εθελοντικά απασχολείται σε οργάνωση για τους μετανάστες ότι συναντούσε συχνά το ίδιο όνομα, σε άτομα που προέρχονταν από τη Νιγηρία. Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο ανακάλυψε ότι πρόκειται για το όνομα νιγηριανού ηθοποιού. Αν μη τι άλλο έχουν χιούμορ.



    ΣΧΟΛΙΑ