• Άρθρα

    Ο Τσίπρας και το σύστημα του κ. Μίμη: Αντί να πάρουν τα πολλά λεφτά, αυτοί κυνηγούσαν τον Μιωνή και τον Κουρτάκη  

    Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος


    Όπως αποδείχθηκε η  ομάδα Τσίπρα είχε το μυαλό της «στα μαγαζιά και στις outsourcing business».

    Αλλά μόνο για πάρτη τους. Και όχι για το δημόσιο συμφέρον. Και φυσικά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πολύ χαλαρός με όλα αυτά.

    Αντί να πετάξει έξω από το κόμμα το σύστημα του κυρίου Μίμη,  τους υποστηρίζει ενώ έχει πλέον αποδειχθεί ότι καθοδηγούσε το δικαστικό σύστημα της χώρας προκειμένου να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

    Ακόμα και για τον Παπαδημούλη είπε ότι απλά έκανε ένα λάθος. Φυσικά λάθος κάνεις στην ορθογραφία η στην γραμματική. Η όταν δώσεις λάθος πάσα στο ποδόσφαιρο.

    Αλλά είπαμε ο γίγας Τσίπρας με τις Business ήταν χαλαρός. Ακόμα και για τον Παππά που στην συνομιλία του με τον Μιωνή εκανε λόγο για «μαγαζιά», εκείνος κάτι ψέλλισε χωρίς φυσικά να ακουμπήσει τον φίλο του Νίκο Παππά.

    Εδώ θέλω να εστιάσω σε δυο ξεχωριστά γεγονότα, για να δείτε ότι το σύστημα Τσίπρα δεν είχε κανένα όραμα για αυτή την χώρα.

    Το ένα της Folli Follie στην Ελλάδα και το άλλο της Novartis στις ΗΠΑ -και κάτ΄ επέκταση-  και στην Ελλάδα.

    Λοιπόν ας δούμε τι κάνουν στην Αμερική που είναι πρακτικοί άνθρωποι.

    Έκλεισαν την δουλειά με την Novartis και η πολυεθνική πλήρωσε στο αμερικανικό δημόσιο 350 εκατ. δολάρια. Στην Ελλάδα αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει το ίδιο είχε βάλει τον κύριο Μιμή να κυνηγάει τον Σαμαρά και τον Άδωνι.

    Φυσικά αυτό το κυνήγι είχε και ένα άλλο σκοπό. Όπως λένε έμπειροι νομικοί κυνηγάς κάποιους για το βλέπουν οι άλλοι (λέγε με επιχειρηματία) και να υποκύπτουν…

    Κάτι τέτοια σχολιάζουν και οι χρήστες των social media. Εάν είναι αλήθεια η όχι σας το βρει η δικαιοσύνη.

    Πάμε τώρα στην Folli Follie.

    Το σύστημα Τσίπρα μπροστά στο μεγαλύτερο πραγματικό σκάνδαλο στην Ελλάδα δεν είπε ποτέ κουβέντα. Οι εξηγήσεις πολλές.

    Απλά θα θέσω κάποια ερωτήματα:

    1. Όπως λένε πηγές, γνωστή δικηγόρος , σύζυγος τέως υπουργού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (με ειδικότητα να δίνει εντολές να συλληφθούν δημοσιογράφοι) είχε πλευρίσει το σύστημα του Κουτσολιούτσου και “έπαιζε” μπάλα. Φυσικά χωρίς ποτέ να ενοχληθεί ο Τσίπρας. Ισχύει;
    2. Οι εποπτικές αρχές εκείνη την εποχή κινήθηκαν με ρυθμούς χελώνας. Λέγεται ότι έτρεμαν την οργή της συγκεκριμένης δικηγόρου. Ισχύει; Εάν ναι ας μας απαντήσει ο τότε πρόεδρος της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης. Ας βγει επιτέλους να πει την αλήθεια ποιοι του είχαν κλείσει το στόμα.
    3. Δεν υπάρχει όσο και εάν ψάξει κάποιος ούτε μια δήλωση για αυτό το σκάνδαλο. Ούτε από τον Τσίπρα , ούτε από τον κ. Μιμή. Γιατί;

    Ας μας τα απαντήσουν.

    Μια είναι η αλήθεια: Από την Folli Follie θα μπορούσε η κυβέρνηση να πάρει πολλά λεφτά για λογαριασμό του δημοσίου. Δηλαδή εάν η υπόθεση είχε προχωρήσει με ταχύτατα βήματα τότε θα μπορούσε η οικογένεια Κουτσολιούτσου να συμβιβαστεί.

    Όμως έχουν περάσει πάνω από 2 χρόνια που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο και οι Κουτσολιούτσοι δεν έχουν ακόμα περάσει από την ανακρίτρια για να απολογηθούν.

    Και έχουν και το θράσος να παρακρατούν τα πολυτελή αυτοκίνητα (Jaguar & Land Rover) που ανήκουν στην πρώην εταιρεία τους, παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της εταιρείας απαιτεί να τα επιστρέψουν.

    Μα καλά τα παιδιά και τα εγγόνια τους δεν τα σκέφτονται;  Τι θα λένε όταν πάνε να δουλέψουν στο εξωτερικό και οι μελλοντικοί εργοδότες τους googlaρουν το όνομα Κουτσολιούτσος;



    ΣΧΟΛΙΑ