• Άρθρα

    Η τυφλή Θέμιδα και ο γάμος του Αλέξη


    ** Η Δικαιοσύνη είναι τυφλή. Έτσι λένε. Αμφιβάλλω εάν αυτό είναι το πρόβλημα. Νομίζω ότι η Δικαιοσύνη πάσχει από ένας είδος «συγκριτικής υστέρησης». Δεν λέω «νοητικής υστέρησης» από το φόβο μην βρεθώ σε κάποιο κελί και κολλήσω  ψείρες.

    ** Διαβάζω λοιπόν ότι Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να τιμωρήσει με 22 μήνες φυλάκιση (με τριετή αναστολή)  άνεργο επειδή δεν είχε εισιτήριο. Πριν λίγες μέρες κάποιος άλλος πολίτης, ο οποίος δεν θεωρείται άνεργος καθότι δήμαρχος, καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 24 μηνών. Πρόκειται για κάποτε μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού Βόλου, και νυν δήμαρχο Βόλου. Καταδικάστηκε επειδή προσπάθησε να επηρεάσει τον διαιτητή προκειμένου να ευνοήσει τον Άρη. Για το εισιτήριο 22 μήνες, για τα προαποφασισμένα παίγνια 24 μήνες.

    ** Αν πάντως μου έδιναν την επιλογή, να δειπνήσω σε οβελιστήριο με τον Αχιλλέα Μπέο ή να κοιμηθώ μια νύχτα στη φυλακή, θα επέλεγα φυλακή και ψείρες. Δεν θέλω να με φανταστώ μαζί του μπροστά από λαδόκολλα με κοψίδια.

    ** Να μείνω ακόμα λίγο στα της Θέμιδος. Χαίρομαι που η Βίκυ Σταμάτη βρήκε τις 50.000 ευρώ της εγγυοδοσίας. Πριν λίγες μέρες δήλωνε «άπορη». Τούτο δημιουργεί την υποψία ότι έχει κρύψει χρήμα κάτω από το στρώμα, για να μην πω ότι διαθέτει πολλά στρώματά γεμισμένα με πεντακοσάρικα αντί κοκοφοίνικα.  Θα ήθελα να μάθω πού βρέθηκε το κεφάλαιο, σε μια χώρα όπου ο συνταξιούχος των 1.000 ευρώ θεωρείται «πλούσιος».

    ** Με θεωρούν εκκεντρικό και παράξενο, για το λόγο τούτο έχω μεγάλη συμπάθεια στα άτομα με ψυχικές νόσους. Μου δείχνουν ότι υπάρχει και χειρότερο οπότε ησυχάζω. Με γαληνεύουν οι σχιζοφρενείς και χαίρομαι που στον ΣΥΡΙΖΑ η ψυχική νόσος είναι κάτι σαν προϋπόθεση ανέλιξης. Τελευταίο δείγμα η ανακοίνωση που καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αντισταθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, καλεί το κόμμα να αντισταθεί στις «νεοφιλελέ» πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

    ** Συγχωρείστε μου τη χοντροκοπιά του νεολογισμού «νεοφιλελέ» που κάνει ρίμα με τον «λουτροκαμπινέ». Δεν υπάρχει τέτοιος όρος αλλά προσπαθώ να ομιλώ μοντέρνα για να μην καταλαβαίνουν οι κυρίες την ηλικία μου. Κρατιέμαι άριστα για την ηλικία μου. Έχω και τις σχετικές επιτυχίες μου. Ας επανέλθω όμως στην ανακοίνωση. Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξαν τα συνδικάτα την Πέμπτη 12 Νοέμβρη.

    ** Απομονώνω το πιο ενδιαφέρον από αυτά που λένε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ: οι αγώνες απέναντι στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνεχίζονται ακόμα πιο δυναμικά.

    ** Κάποτε, τη δεκαετία του ΄70, τότε που όλα ήταν εύκολα, εννοώ στο ερωτικό πεδίο, είχα συνάψει εκρηκτική σχέση με κυρία που εξελίχθηκε σε στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς. Ζήσαμε επί εξαμήνου σαν παιδιά των λουλουδιών στο διαμέρισμα 200 τ.μ. επί της Καρνεάδου. Ωραία, ελεύθερα χρόνια. Τι να καταλάβει ο Αλέξης από Καρνεάδου και ελευθερία; Νυμφεύτηκε τη συμμαθήτρια. Τούτο δεικνύει πλείστα.



    ΣΧΟΛΙΑ