• Πολιτική

    Αλέκος Παπαδόπουλος, ένας ακόμα πολιτικός με έμπνευση εκ των υστέρων! Ωραία όσα μας λέει, αλλά γιατί δεν τα ‘λεγε όταν ήταν υπουργός;


    **Από τα βάθη του παρελθόντος εμφανίζονται άτομα με προτάσεις για τη διακυβέρνηση, με προτάσεις για μεταρρύθμιση. Εμφανίζονται άτομα με καταπληκτικές πρωτοπόρες ιδέες. Ο Αλέκος Παπαδόπουλος έχει απίθανες προτάσεις, έχει όλη τη θέληση να κάνει αλλαγές. Εκ των υστέρων. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ήταν ομιλητής σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: «Ελλάδα και Κρίση – Η κατάσταση σήμερα. Προοπτική για το μέλλον».

    *Ο πολιτικός που βρισκόταν για χρόνια σε θέσεις ευθύνης έχει έμπνευση εκ των υστέρων. Προτείνει επιτελικά υπουργεία με ολιγάριθμους υπαλλήλους. Είπε ότι με εξαίρεση  το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα υπόλοιπα θα πρέπει να στελεχωθούν με 5.000 τεχνοκράτες νεαρής ηλικίας. Ωραία τα λέει, ωραία τα αναλύει αλλά εμένα μου δημιουργείται μια απορία. Γιατί αυτά τα χρήσιμα δεν τα έλεγε δημόσια όταν ήταν υπουργός; Ρώτησα μια φίλη μου, οπαδό και ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ, την Κατίνα, που είναι γυναίκα με φρέσκο χρήμα αλλά έχει μόρφωση και καλύπτει τα κενά. Μου εξήγησε η Κατίνα ότι αυτά δεν λέγονται στην πολιτική. Δεν θα τον ψήφιζε κανείς ποτέ ξανά. Νομίζω ότι κάνει λάθος. Ο Αλέκος Παπαδόπουλος ούτως ή άλλως δεν ξαναψηφίστηκε.

    *Στην ίδια ομιλία ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε σε σειρά λαθών των τελευταίων κυβερνήσεων. Είναι πολύ καλός στην κριτική αλλά καθόλου καλός στην αυτοκριτική. Έμαθα από την Κατίνα ότι μέχρι και πέρσι ο Αλέκος Παπαδόπουλος έκανε προσπάθειες ώστε να επανέλθει στη προσκήνιο δυναμικά, ως αρχηγός μιας ομάδας που συναντιόταν για τη σωτηρία της κεντροαριστεράς. Μου είπε και τα ονόματα που συγκροτούν έναν κύκλο γύρω του αλλά δεν τα συγκράτησα. Δεν ήξερα κανέναν αλλά υποθέτω ότι έχουν νόημα για το οικοσύστημα της Χαριλάου Τρικούπη. Είναι άνθρωποι άλλης εποχής, όλοι μιας ηλικίας, όλοι δοκιμασμένοι, όλοι συμμέτοχοι στην αποτυχία του ΠΑΣΟΚ.

    *Το πρόβλημα δεν είναι ο Αλέκος Παπαδόπουλος και το στερητικό σύνδρομο από το οποίο βασανίζεται. Του λείπει η δόση της εξουσίας και φαίνεται.Το πρόβλημα είναι η ανειλικρίνεια με υστεροβουλία. Ο Παπαδόπουλος δεν μιλούσε παλιά για μικρά ευέλικτα υπουργεία για να μην ζήσει την κατακραυγή των δημοσίων υπαλλήλων. Ακριβώς τα ίδια έκανε η Νέα Δημοκρατία, ακριβώς τα ίδια κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκλεκτοί του συστήματος παραμένουν εκλεκτοί κι εγώ είμαι αναγκασμένος να πληρώνω παράλογους φόρους ακινήτων για να συντηρούν οι πολιτικοί τις ορδές των εκλεκτών υπαλλήλων, των ψηφοφόρων τους.



    ΣΧΟΛΙΑ