• Άρθρα

    Η νέα τάξη πραγμάτων στο ελληνικό ΧΑ: Τέρνα Ενεργειακή, Mytilineos, Βιοχάλκο και Cenergy

    • The Value Investor
    Βιοχάλκο


    Φίλοι αναγνώστες, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα επιταχύνει τις εξελίξεις στον κλάδο της ενέργειας. Όπως λέει ο καθηγητής κος Χρήστος Ζερεφός, το σύνθημά μας πρέπει να είναι εξηλεκτρισμός και εξοικονόμηση.

    Το μέλλον είναι ηλεκτρικό. Για να το πούμε απλά, πρέπει να βάλουμε πρίζες παντού.

    Σύμφωνα με τον κ. Ζερεφό, το ηλεκτρικό ρεύμα πρέπει να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    Για καλή μας τύχη φίλοι αναγνώστες, η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες λόγω του ήλιου και του αέρα. Όπως λέει και ο καθηγητής κος Ζερεφός, η Ελλάδα είναι η χώρα με τους δύο ήλιους.

    Για να γνωρίζετε, ο ήλιος το καλοκαίρι μας δίνει 500 Watt ανά τ.μ. και άλλο τόσο ο άνεμος στο κεντρικό Αιγαίο.

    Όπως επισημαίνει και ο διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, κος Μοιραζιεντής “οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι οι μόνες τεχνολογίες που οδηγούν σε μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και έχουν γίνει πιο φθηνές”.

    Ο The Value Investor χαίρεται πάρα πολύ γιατί από άλλο μετερίζι πριν από αρκετά χρόνια είχε πιστέψει από τα επίπεδα των 4.00€ στο λαμπρό μέλλον της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ.

     

    O Οραματιστής Περιστέρης και η Τέρνα Ενεργειακή 

    Ο κ.  Γιώργος Περιστέρης, πραγματικός οραματιστής στον χώρο των ΑΠΕ με μεγάλη υπομονή και προσήλωση, έκανε την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΤΕΝΕΡΓ 1,58% 18,02 την μεγαλύτερη εταιρεία αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα.

    Την Παρασκευή, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ έφτασε αισίως να έχει μια κεφαλαιοποίηση 1.750 δις ευρώ με τιμή κλεισίματος τα 15.10€. Όλοι οι μέτοχοι πίνουν νερό στο όνομα του κ. Περιστέρη.

    Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι σχεδόν πριν ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 20 Απριλίου 2021, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε το 6% της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ.

    Θέλει μεγάλο σθένος και μαγκιά να αγοράσεις τόσο μεγάλο ποσοστό στα ψηλά ενώ πουλάει ο βασικός μέτοχος της εταιρείας.

    Το χαρτί έγραψε και 11.00€ μετά το κανόνι του Τέξας αλλά σήμερα που μιλάμε έκλεισε στα 15.10€.

    Ο κ. Μαρινάκης πρέπει να νιώθει απόλυτα δικαιωμένος για την επενδυτική επιλογή που έκανε διότι θα μπορούσε να αγόραζε ΓΕΚΤΕΡΝΑ στα 11.20€ που αγόρασε η κα Λάτση.

    Δεν το έκανε. Διάλεξε την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

    Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Φίλοι αναγνώστες, ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν ο βασικός καταλύτης για να έρθουν ξανά στο προσκήνιο οι εταιρείες ΑΠΕ, με πολύ εμφατικό τρόπο.

    Κατά την ταπεινή άποψη του The Value Investor ήταν θέμα χρόνου να γίνει αυτό.

    Για να έχετε μια αίσθηση, η αγορά, οι ξένοι επενδυτές δηλαδή, αυτή την στιγμή αγοράζουν την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με ένα EV/EBITDA 2022e = 16.95 και με ένα P/E 2022e = 28.4.

    Αρέσει δεν αρέσει, αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα.

    Ο μέγας αρχιτέκτονας του χρηματοοικονομικού σύμπαντος, η Goldman Sachs, στο τελευταίο της report για την γερμανική εταιρεία ενέργειας RWE, που της δίνει τιμή στόχο τα 53.00€ από 37.66€ που έκλεισε την Παρασκευή, μας επισημαίνει ότι για τον υπολογισμό της τιμής στόχου χρησιμοποιεί για τις δραστηριότητες της RWE από ΑΠΕ ένα EV/EBITDA 2022e = 17.50.

    Όσο κουφό και αν ακούγεται, αυτό είναι.

    Για να γνωρίζετε, η RWE με βάση τις εκτιμήσεις της Goldman Sachs παίζει με ένα EV/EBITDA 2023e = 8 και με ένα P/E 2023e = 20.

    Παρόλα αυτά, και παρόλο την κρίση του φυσικού αερίου, η Goldman δίνει τιμή στόχο για την RWE, 40.73% πάνω από την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής.

    Η ΤΕΝΕΡΓΑ, με βάση τα στοιχεία από το τελευταίο report της Euroxx, παίζει στα 15.10€ με ένα EV/EBITDA 2024e = 11.125 και με ένα P/E 2024e = 16.84.

    Για να ξέρετε, παλαιότερα μετά βίας έπιανε η ΤΕΝΕΡΓΑ ανώτερο πολλαπλασιαστή EV/EBITDA = 8.

    Οι περισσότεροι τότε την σνόμπαραν επιδεικτικά. Την έλεγαν και στα 6.50€ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ!!! Τώρα άλλαξαν και αυτοί το τροπάριο.

    Τώρα την αγοράζουν οι επενδυτές με EV/EBITDA 2022e = 16.95 επειδή θα πέσει το 2024 (!!!)  σε ένα EV/EBITDA 2024e = 11.125.

    Cenergy

    Η Mytilineos και οι “κρυμμένες” αξίες 

    Στο ελληνικό χρηματιστήριο όμως, υπάρχει αυτή την στιγμή μία μετοχή που είναι κατά την ταπεινή άποψη του The Value Investor το πιο καλά κρυμμένο “πράσινο” διαμάντι του ελληνικού χρηματιστηρίου.

    Αυτή είναι η μετοχή της MYTILINEOS ΜΥΤΙΛ -0,22% 35,76 και εξηγούμαστε.

    Με το που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι Έλληνες ιδιώτες επενδυτές αλλά και αρκετοί ξένοι και Έλληνες θεσμικοί επενδυτές φοβήθηκαν ότι η GAZPROM θα κλείσει την στρόφιγγα προς την Ελλάδα.

    Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το γνωστό ρητό, “πούλα πρώτα και μετά ρώτα”.

    Το απίστευτο όμως είναι, φίλοι αναγνώστες, ότι δεν συνέβη αυτό που φοβήθηκαν όλοι.

    Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ίδια η GAZPROM, η ρωσική εταιρεία έχει αυξήσει τα επίπεδα των εξαγωγών της για την περίοδο μεταξύ 1ης και 15ης Μαρτίου σε 9 χώρες της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

    Συγκεκριμένα, οι παραδόσεις φυσικού αερίου της GAZPROM αυξήθηκαν κατά 34.6% στην Ελλάδα. Από ότι φαίνεται, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν πρόκειται να κλείσει την στρόφιγγα.

    Όμως, πωλήσεις στην μετοχή της MYTILINEOS δεν βγήκαν μόνο από τον φόβο του κλεισίματος της στρόφιγγας αλλά και λόγω της μεγάλης ανόδου της τιμής του φυσικού αερίου. Ακόμα, κυκλοφόρησαν και φήμες ότι θα υπάρξει και έκτακτη φορολογία στους παραγωγούς φυσικού αερίου λόγω ότι στην ελληνική αγορά υπάρχουν windfall profits (ουρανοκατέβατα κέρδη).

    Πρέπει να γνωρίζετε ότι η Κομισιόν ήταν αυτή που εισήγαγε το target model για τον καθορισμό της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

    Δυστυχώς, λόγω της συγκυρίας του πολέμου, η κερδοσκοπία είναι έντονη.

    Αλλά όπως ήδη φαίνεται, οι τιμές του φυσικού αερίου αποκλιμακώνονται και η κερδοσκοπία καταλαγιάζει. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όλη η συζήτηση για έκτακτη εισφορά στα κέρδη για περίοδο 3 μηνών στους παραγωγούς φυσικού αερίου είναι άτοπη.

    Οι προσφορές των παραγωγών στο χρηματιστήριο ενέργειας είναι δικαιολογημένες και δεν συνηγορούν στην ύπαρξη επιπλέον “ουρανοκατέβατων” κερδών.

    “Ουρανοκατέβατα” κέρδη, για να ξέρετε, υπάρχουν στον κλάδο των containers όπου εκεί λόγω του COVID και λόγω ότι οι 4 μεγαλύτερες εταιρείες ελέγχουν πλήρως την αγορά, η τιμή των ναύλων είναι ακόμα στην στρατόσφαιρα και δεν έχουν υποχωρήσει καθόλου. Δεν είναι δηλαδή ένα φαινόμενο 3 μηνών.

    Για αυτό άλλωστε η αμερικάνικη κυβέρνηση έχει ξεκινήσει να το ψάχνει ενδελεχώς.

    Όλη όμως αυτή η παραφιλολογία περί φυσικού αερίου και rebalancing είχε σαν αποτέλεσμα η μετοχή της MYTILINEOS να κλείσει την Παρασκευή στα 14.04€ και στην κεφαλαιοποίηση των 2.006 δις ευρώ.

    Δηλαδή ο όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ αυτή την στιγμή αξίζει ΜΟΝΟ 14.6% παραπάνω από την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

    Για να καταλάβετε, χρησιμοποιώντας τα νούμερα της ΑΧΙΑ, η MYTILINEOS παίζει με ένα προσδοκώμενο EV/EBITDA 2022e = 6.19.

    Για να σας φρεσκάρουμε λίγο την μνήμη, η ΤΕΝΕΡΓΑ παίζει με ένα EV/EBITDA 2022e = 16.95. Δηλαδή, σχεδόν τριπλάσιο.

    Ακόμα, η MYTILINEOS παίζει με ένα προσδοκώμενο P/E 2022e = 7.51 ενώ η ΤΕΝΕΡΓΑ παίζει με ένα P/E 2022e = 28.64.

    Δηλαδή, η ΤΕΝΕΡΓΑ παίζει με έναν πολλαπλασιαστή κερδών σχεδόν 4 φορές μεγαλύτερο.

    Είπαμε, αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων από πλευράς αποτιμήσεων.

    Κατά την ταπεινή άποψη του The Value Investor, ο φόβος για το φυσικό αέριο θα καταλαγιάσει πολύ σύντομα.

    Παρόλο την μεγάλη άνοδο της τιμής του, οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρούν το φυσικό αέριο ότι είναι απαραίτητο ως καύσιμο-γέφυρα για την ενεργειακή μετάβαση.

    Για αυτό και εντάχθηκε στην “πράσινη” ταξινομία παίρνοντας παράταση ζωής μέχρι το 2050.

    Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Μητσοτάκης, για πρώτη φορά τόνισε την σημασία ότι είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τα αποθέματα φυσικού αερίου που έχει.

    Όλη αυτή η βαβούρα με το φυσικό αέριο, έχει κάνει την επενδυτική κοινότητα να ξεχάσει ότι η MYTILINEOS έχει βάλει ρότα να φτιάξει μια ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΤΕΝΕΡΓ 1,58% 18,02 όχι με αιολικά πάρκα αλλά με φωτοβολταϊκά πάρκα μέσα στην MYTILINEOS.

    Η αγορά δεν έχει δώσει ΚΑΘΟΛΟΥ βαρύτητα στα λόγια του κ. Ευάγγελου Μυτιληναίου ο οποίος τόνισε ότι στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στα Βαλκάνια, η MYTILINEOS θα κρατήσει για ιδία χρήση τα φωτοβολταϊκά τα οποία φτιάχνει.

    Για να καταλάβετε φίλοι αναγνώστες, έρχεται κοσμογονία.

    Η MYTILINEOS το 2021 είχε εγκατεστημένα για ιδία χρήση 206 MW αιολικά πάρκα και 152 MW φωτοβολταϊκά. Σύνολο 358 MW από ΑΠΕ. Το 2022 θα έχει 250 MW από αιολικά και 584 MW από φωτοβολταϊκά. Σύνολο 834 MW.

    Στο τέλος του 2024, η ΑΧΙΑ υπολογίζει ότι η MYTILINEOS θα έχει 263 MW από αιολικά και 1464 MW από φωτοβολταϊκά. Σύνολο 1727 MW που θα δίνουν 127 εκ ευρώ EBITDA. Λίγο λιγότερα από τα 157 εκ ευρώ EBITDA που θα βγάλει η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ το 2022.

    Δηλαδή φίλοι αναγνώστες, μέσα στην MYTILINEOS υπάρχει μια εκκολαπτόμενη ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, η MYTILINEOS RENEWABLES η οποία αν ήταν μόνη της θα έπαιζε με 11 φορές τα EBITDA των 1726 MW. Δηλαδή, θα είχε ένα Enterprise Value 1.4 δις ευρώ.

    Με εκτιμώμενο καθαρό δανεισμό από τον κλάδο των ΑΠΕ μόνο 500 εκ ευρώ, αυτό σημαίνει χρηματιστηριακή αξία 900 εκ ευρώ ενώ όλος ο όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ τώρα κοστίζει 2 δις ευρώ.

    Φυσικά, δεν πρέπει να αποκλείσουμε το γεγονός, με συνετά βήματα η MYTILINEOS να αποκτήσει άλλα περίπου 1500 MW από φωτοβολταϊκά στην Ιταλία και στα Βαλκάνια δίνοντάς της άλλα 80 εκ ευρώ EBITDA. Δηλαδή να γίνει ένα unit με 207 εκ ευρώ EBITDA. Τα 127 εκ ευρώ είναι δεδομένα.

    Όμως, η MYTILINEOS είναι και τυχερή διότι και το μέταλλο το οποίο παράγει το αλουμίνιο είναι το απόλυτο “πράσινο” μέταλλο. Και όχι μόνο αυτό, η MYTILINEOS είναι και μέσα στις 10 μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων.

    Και εδώ μέσα στην “πράσινη” ανάπτυξη.

    O The Value Investor πιστεύει ότι είναι θέμα χρόνου και μόνο η αγορά να δει την “πράσινη” πλευρά της MYTILINEOS και δεν χρειάζεται να τιμολογήσει την MYTILINEOS όπως την ΤΕΝΕΡΓΑ με ένα EV/EBITDA 2022e = 16.95 αλλά να την τιμολογήσει σαν μια ενεργειακή εταιρεία με ένα EV/EBITDA = 8.

    Ακόμα φίλοι αναγνώστες, πρέπει να ξέρετε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Goldman Sachs της 18ης Μαρτίου, ο Eurostoxx 600 παίζει με ένα EV/EBITDA 2022e = 8.2 και με ένα P/E 2022e = 13.8.

    Έτσι, θεωρούμε εύλογο και δίκαιο, η MYTILINEOS να παίξει τώρα με ένα EV/EBITDA 2022e = 8.

    Με βάση τις εκτιμήσεις της ΑΧΙΑ που περιμένει EBITDA για το 2022 495.3 εκ ευρώ, καθαρό δανεισμό 1.061 δις ευρώ και με αριθμό μετοχών 134,536,632 εκ μετοχές (αφαιρώντας δηλαδή το buyback που έχει κάνει μέχρι και τις 16 Μαρτίου, σύνολο 8,354,529 εκ μετοχές).

    Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, η MYTILINEOS πρέπει για να παίξει με ένα EV/EBITDA 2022e = 8, η τιμή της μετοχής πρέπει να πάει στα 21.56€ όπου σ’ αυτή την τιμή θα παίζει με ένα P/E 2022e = 10.83.

    Τώρα, πάλι με βάση τα στοιχεία της ΑΧΙΑ, αν είναι να παίξει με ένα EV/EBITDA 2023e = 8 και πάλι με αριθμό μετοχών 134.53 εκ μετοχές, η τιμή της μετοχής πρέπει να πάει στα 24.67€ που εκεί θα παίζει με ένα P/E 2023e = 10.75.

    Όπως αντιλαμβάνεστε, εφόσον η MYTILINEOS πετύχει τα νούμερα που περιμένει η ΑΧΙΑ, η μετοχή της τώρα είναι σε άκρως ελκυστικά επίπεδα τιμών. Είναι σίγουρα, κατά τον The Value Investor, το πιο υποτιμημένο “πονηρό” χαρτί για την “πράσινη” ανάπτυξη.

    Βιοχάλκο

    H CENERGY και η στρέβλωση με την Βιοχάλκο 

    Μια άλλη μετοχή, η οποία συνδέεται απόλυτα με την “πράσινη” ανάπτυξη και την οποία ο The Value Investor πιστεύει και αγαπάει πολύ, είναι η μετοχή της CENERGY CENER 0,28% 7,15.

    Δε, σε παλαιότερή του αναφορά, είχε τονίσει ότι προτιμάει φουλ την εταιρεία που πουλάει καλώδια στον ΑΔΜΗΕ παρά τον ΑΔΜΗΕ.

    Η ιστορία τον δικαίωσε απόλυτα. Πάμε όμως στο τώρα φίλοι αναγνώστες.

    Η CENERGY έβγαλε αποτελέσματα για το 2022 τα οποία ήταν χαμηλότερα από αυτά που περίμενε η Optima σε επίπεδο EBITDA. Συγκεκριμένα, η CENERGY εμφάνισε EBITDA 104.14 εκ ευρώ και καθαρό δανεισμό 264 εκ ευρώ.

    Δηλαδή, στα 3.55€ που έκλεισε την Παρασκευή και στην κεφαλαιοποίηση των 675 εκ ευρώ, παίζει με ένα EV/EBITDA 2021 = 9.02. Πάνω στον οίστρο τους κάποιοι υπολόγισαν το EV/EBITDA 2021 = 7.

    Κακό κάνουν στην δική τους αξιοπιστία αλλά και στην CENERGY. Για να ξέρετε, η NEXANS με κλείσιμο Παρασκευής παίζει με ένα EV/EBITDA 2021 = 8.185. Δηλαδή, η CENERGY για να παίξει με το ίδιο EV/EBITDA όπως η NEXANS, η τιμή στόχος πρέπει να πάει στα 3.09€ από τα 3.55€ που είναι τώρα.

    Όμως, επειδή ο The Value Investor πιστεύει ότι θα ολοκληρωθεί το deal με την Orsted και ας αργήσει να γίνει, δικαιολογεί πλήρως την τωρινή κεφαλαιοποίηση παρόλο που το εργοστάσιο στην Αμερική το νωρίτερο θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2024.

    Όμως, φίλοι αναγνώστες, αυτή την στιγμή υπάρχει μια κολοσσιαία στρέβλωση στην αποτίμηση μεταξύ CENERGY και ΒΙΟΧΑΛΚΟ η οποία είναι θέμα χρόνου και μόνο για να κλείσει.

    Δεν μπορεί η ΒΙΟΧΑΛΚΟ να κοστίζει στο ταμπλό μόνο 1.099 δις ευρώ που έχει το 80% της CENERGY και η CENERGY να κοστίζει 675 εκ ευρώ.

    Για να καταλάβετε, η ΒΙΟΧΑΛΚΟ έβγαλε προσαρμοσμένα EBITDA 426 εκ ευρώ και είχε καθαρό δανεισμό 1.684 δις ευρώ, δηλαδή στα 4.24€ που έκλεισε την Παρασκευή παίζει με ένα EV/EBITDA 2021 = 6.53 με την CENERGY να παίζει με ένα EV/EBITDA 2021 = 9.02.

    Όπως αντιλαμβάνεστε, η ΒΙΟΧΑΛΚΟ είναι κολοσσιαία υποτιμημένη σε σχέση με την CENERGY.

    Μην ξεχνάμε ακόμα ότι η ΒΙΟΧΑΛΚΟ έχει το 100% της NOVAL PROPERTY ΑΕΕΑΠ η οποία έχει εύλογη αξία επενδυτικού χαρτοφυλακίου της στα 413.29 εκ ευρώ με αποτίμηση χαρτοφυλακίου ακινήτων την 31η Δεκεμβρίου 2021. Δηλαδή φίλοι αναγνώστες, ο παραγωγικός κορμός της ΒΙΟΧΑΛΚΟ αξίζει 685.71 εκ ευρώ μόνο. Ανέκδοτο.

    Ακόμα, η ΒΙΟΧΑΛΚΟ παίζει με ένα P/BV 2021 = 0.66 και η CENERGY με ένα P/BV 2021 = 2.43. Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ παίζει με ένα P/E 2021 = 5.63 και η CENERGY με ένα P/E 2021 = 30.68.

    Ο The Value Investor πιστεύει ότι η CENERGY αξίζει τα λεφτά της. Είναι απολύτως δίκαια έως και πλούσια αποτιμημένη.

    Όπως μπορείτε να δείτε, οι αριθμοδείκτες είναι αμείλικτοι. Αυτή που είναι πολύ βαθιά υποτιμημένη, είναι η μετοχή της ΒΙΟΧΑΛΚΟ ειδικά σε σχέση με την CENERGY αλλά και γενικότερα.

    Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ παίζει με ένα EV/EBITDA 2021 = 6.53 ενώ η CENERGY παίζει με ένα EV/EBITDA 2021 = 9.02.

    Ο The Value Investor πιστεύει ότι η ΒΙΟΧΑΛΚΟ, εφόσον διατηρήσει τα ίδια νούμερα και το 2022, μπορεί κάλλιστα να παίξει με ένα EV/EBITDA 2022e = 8.

    Όλοι οι αριθμοδείκτες της ΒΙΟΧΑΛΚΟ είναι άκρως ελκυστικοί.

    Φίλοι αναγνώστες σας ευχόμαστε υγεία, τύχη και καλά κέρδη.

     

    The Value Investor: O ειδικός Συνεργάτης του www.mononews.gr

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

    • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.
    • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και στις αγορές.
    • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα και το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών.
      Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.
    • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχόμενων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.



    ΣΧΟΛΙΑ