array(0) {
}
        
    
Menu
-0.06%
Τζίρος: 35.43 εκατ.

Ασπρόπυργος: Στην φυλακή ο 36χρονος στενός συνεργάτης του «Εντίκ» για λαθρεμπορία τσιγάρων και ξυλοδαρμούς

Ο δημοσιογράφος και ναυτιλιακός συντάκτης, Σάββας Αθανασίου
Comments

Οι παρεμβάσεις της Κτηματικής Υπηρεσίας προκαλούν τεράστια προβλήματα, τόσο στις τοπικές οικονομίες, όσο και στην ψυχαγωγία και την ευεξία των πολιτών και των τουριστών.

Σίγουρα, υπάρχει αναγκαιότητα αλλαγής της νομοθεσίας, όσον αφορά στον περιορισμό των 5 μέτρων, για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, εφόσον βεβαίως δεν εμποδίζεται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών.

1

Η Κτηματική Υπηρεσία και η Πολιτεία, δεν μπορεί να κλείνουν τα μάτια σε παράνομη λειτουργία λιμένων, μαρινών κλπ, για το «κοινωνικό συμφέρον» και να εξαντλεί την αυστηρότητα της σε μικρομαγαζάτορες, το επαναλαμβάνω, μικρομαγαζάτορες που δουλεύουν για 20 το πολύ 30 ημέρες το καλοκαίρι, για να επιβιώσει η οικογένεια τους.

Υπάρχει ένας απίστευτος παραλογισμός σε όλες τις παραλίες και θα εξηγηθώ:

Ένας μικρομαγαζάτορας μπορεί να νοικιάσει χώρο από την Κτηματική Υπηρεσία σε μια ερημική ή πολυσύχναστη παραλία και να πληρώνει 30 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Όμως, απαγορεύεται όταν ο προς ενοικίαση χώρος είναι μικρότερος από 5 μέτρα από την ακτογραμμή.

Δηλαδή, ο μαγαζάτορας, δεν μπορεί να βάλει τραπέζια και καρέκλες και να σερβίρει στους πελάτες του και να πληρώνει 30 ευρώ το τ.μ.

Ωστόσο, στον ίδιο χώρο, κάποιος που έχει πτυσσόμενο τραπέζι και καρέκλες, μπορεί να καθίσει μπροστά στο μαγαζί, να πάρει από το μαγαζί φαγητό, να φάει, να πιει και να περάσει ωραία.

Όμως, η Πολιτεία, στην προκειμένη περίπτωση, θα χάσει ένα μεγάλο έσοδο, που σε όλη την Ελλάδα, υπολογίζεται σε εκατομμύρια ευρώ.

Με άλλα λόγια, ο κρατικός προϋπολογισμός και τα έσοδα των Δήμων, περιορίζονται.

Την ίδια ώρα, η Κτηματική Υπηρεσία, μπορεί να βάζει πρόστιμα σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου για αυθαίρετες κατασκευές στον αιγιαλό, επιδοτούνται ασφαλτοστρώσεις δρόμων που είναι στον αιγιαλό, επιτρέπει τη λειτουργία “αυθαιρέτων” λιμένων, όμως οδηγεί τους μαγαζάτορες στο Αυτόφωρο, τους βάζει υπέρογκα πρόστιμα και τους στερεί το εισόδημα επιβίωσης, γιατί τοποθετούν πέντε τραπέζια στην άμμο.

Κάτι, πρέπει να αλλάξει στη νομοθεσία, για να μπορούν όλοι να εργαστούν και όλοι να απολαύσουν ένα μεζέ στην παραλία, στην άμμο και στα βότσαλα…

Διαβάστε επίσης:

Drewry: Κατά 65% χαμηλότεροι οι ναύλοι στο 12μηνο στα εμπορευματοκιβώτια

Γιώργος Οικονόμου: Σφίγγει τον κλοιό γύρω από την οικογένεια Παληού

Γιώργος Οικονόμου: Νέο χτύπημα στην οικογένεια Παληού – Εξαγόρασε το 9,1% της OceanPal

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις παραλίες – Τι ισχύει για την πρόσβαση των πολιτών
Κερατέα: Η Κτηματική Υπηρεσία διεκδικεί 1700 ιδιωτικά ακίνητα με βάση απόφαση του 1872!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Τρεις Σωματοφύλακες της Μεταρρύθμισης: Δουλευταράδες και αμφιλεγόμενοι
Τριπλή απειλή φούσκας: ρευστότητα, κρύπτο, ΤΝ
Διεθνές Περιβάλλον και Νέες Αναπτυξιακές Προκλήσεις – Είμαστε προετοιμασμένοι;
Μητσοτάκης στην ΔΕΘ κρίσης: H ύβρις πληρώνεται, η πράξη μετρά
Όταν η ατομική συμφωνία γίνεται κανόνας – Αναγκαία η ενδυνάμωση των συνδικάτων
Υποσχέσεις πρωθυπουργού σε δόσεις
Τι θα γινόταν άραγε αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ζούσε στην Ελλάδα του Πλεύρη;
1002 επιστήμονες και μια κυβέρνηση σιωπηλή
Τροχαία με νέους οδηγούς
Τρίτεκνοι σε βάρος άτεκνων