• Άρθρα

    Γιατί είναι επιβεβλημένη η είσοδος Στάσση και ΔΕΗ στις τηλεπικοινωνίες – Αρθρο παρέμβαση

    Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ) - Νίκος Σταθόπουλος (United Group, Nova) - Παναγιώτης Γεωργιόπουλος (Nova)

    Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ) – Νίκος Σταθόπουλος (United Group, Nova) – Παναγιώτης Γεωργιόπουλος (Nova)


    H απόφαση της ΔΕΗ να μπει δυναμικά στις τηλεπικοινωνίες, επενδύοντας 680 εκατ. ευρώ σε οπτικές ίνες, και μάλιστα έως το 2026, τάραξε τα λιμνάζοντα νερά του κλάδου.

    Κυρίως αιφνιδίασε και προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στη Nova αφού κατά κύριο λόγο η ΔΕΗ «χτυπάει» περιοχές που η πρώτη έχει καθυστερήσει να καλύψει.

    Ο Γιώργος Στάσσης, σοφά σκεπτόμενος δημιουργεί έναν «νέο ΟΤΕ» χρησιμοποιώντας τους πυλώνες και βάζοντας οπτική ίνα σε χρόνο ρεκόρ σε 1,7 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

    Για να πούμε την αλήθεια, στον τομέα των telecoms υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν. Η Ελλάδα τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις ευρισκόμενη πολλές φορές στην… εποχή του χαλκού.

    Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕΤΤ, το 45% του συνόλου των χρηστών internet στην Ελλάδα έχει σύνδεση με ταχύτητα 24 Mbps, το 30% έχει ταχύτητα 50 Mbps και το 25% έχει ταχύτητα 100 Mbps.

    Επομένως, οι ταχύτητες στη χώρα μας παραμένουν ακόμη χαμηλές, το ίντερνετ είναι ακριβό, οι καλύψεις σε πολλές περιοχές της χώρας δεν είναι καλές, υπάρχουν δηλαδή πολλά «τυφλά» σημεία.

    Ως εκ τούτου είναι απολύτως αναγκαίο να εισέλθουν κι άλλοι μεγάλοι παίκτες στην τηλεπικοινωνιακή αγορά. Και η ΔΕΗ μπορεί να «ανάψει το φιτίλι» για να κινηθούν και οι υπόλοιπες, αμιγώς τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, με ταχύτερους ρυθμούς.

    Οι Ελληνες θέλουν καλύτερες υπηρεσίες, πιο γρήγορο ίντερνερ και σε κάθε σημείο της χώρας, καλύτερες τιμές αφού το διαδίκτυο είναι πλέον απαραίτητο, τόσο για εκπαιδευτικούς λόγους όσο και για το επιχειρείν, την ιατρική, την επικοινωνία. Δεν ενδιαφέρονται οι πολίτες και οι επιχειρηματίες αν την οπτική ίνα θα την φέρουν στο σπίτι ή στο γραφείο ο Στάσσης, ο Τσαμάζ, ο Μπρουμίδης ή ο Σταθόπουλος.

    Φθηνές και καλές υπηρεσίες για όλους. Αυτό θέλουν και γι’ αυτό είναι καλοδεχούμενη η «εισβολή» της ΔΕΗ στα χωράφια των άλλων.

    Ο ανταγωνισμός είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει καλύτερα από τη στιγμή που ένας πολυσχιδής όμιλος όπως η ΔΕΗ προκαλεί αναταραχή στους ανταγωνιστές. Οσο περισσότεροι παίκτες τόσο καλύτερα για την αγορά και τον τελικό χρήστη.

    Αυτό είναι κανόνας.

    Ο Γιώργος Στάσσης, επικεφαλής της Επιχείρησης, είδε το κενό που υπάρχει και που μπορεί να καλύψει ο ίδιος, κατάλαβε ότι η παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών ποιότητας είναι το ζητούμενο από τους χρήστες, κι αποφασίζει να επενδύσει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Τα οποία είναι σίγουρο ότι σε βάθος χρόνου θα τα πάρει πίσω.

    Αλλά πέρα από το business του κ. Στάσση, μεγαλύτερη σημασία έχει το «ταρακούνημα» της αγοράς και η δημιουργία προϋποθέσεων για να βγει η Ελλάδα από την εποχή του χαλκού και να φτάσει στα επίπεδα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

    Ισως κάποιοι να είχαν βολευτεί στην αδράνεια. Ομως, όπως έγραψε και ο μεγάλος Ελύτης: «Κάνε ένα άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά».

    Διαβάστε επίσης:

    Golden Visa τριών «ταχυτήτων» – Στα 120 τετραγωνικά το ελάχιστο όριο και «κόφτες» για τα Airbnb
    Στουρνάρας: Επιβάλλονται ανώτατα όρια στα στεγαστικά δάνεια
    ΕΦΚΑ: Ποιοι θα λάβουν ασφαλιστική ικανότητα με οφειλές έως 100 ευρώ
     



    ΣΧΟΛΙΑ