• Άρθρα

    Για μια χούφτα δολάρια: Οι Καουμπόηδες της Μυκόνου, το Alemagou και ο Άδωνις Γεωργιάδης 

    Αναπτυξιακός νόμος: Πώς επιταχύνονται οι διαδικασίες για τα επενδυτικά σχέδια

    Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης


    Στην Άγρια δύση οι Καουμπόηδες όταν έμπαιναν στο σαλούν για να παίξουν χαρτιά, δεν καταλάβαιναν τίποτα. 

    Έπιναν, μεθούσαν και έριχναν μερικές πιστολιές όταν τους έκλεβαν στα χαρτιά ή κάποιος τους αγριοκοιτούσε. Πολλές φορές σκότωναν κιόλας. Σιγά – σιγά και εκεί μπήκαν κανόνες. Οι σερίφηδες τους έπιαναν και είτε τους οδηγούσαν στην κρεμάλα είτε στην φυλακή.

    Αυτά στην Άγρια Δύση. 

    Στην σύγχρονη άγρια δύση της Μυκόνου τώρα, υπάρχουν πολλοί καουμπόηδες.  Άλλοι μικροί και άλλοι μεγάλοι. Το χρήμα ρέει άφθονο. Έχει για όλους. 

    Φέτος όμως το χρήμα θα είναι μειωμένο σε σχέση με τα παλιά χρόνια. Φέτος οι τουρίστες θα είναι, όπως εκτιμάται τουλάχιστον, λιγοστοί και τα έσοδα λιγότερα. Φυσικά οι περισσότεροι έχουν αποθηκεύσει εκατομμύρια στους λογαριασμούς τους, οπότε τα λιγοστά έσοδα δεν θα τους είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα.

    Αυτό όμως που έγινε με το Alemagou το τριήμερο  που μας πέρασε ήταν παραπάνω από έγκλημα.  Οι ιδιοκτήτες άφησαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί τους εκατοντάδες νεαροί και νεαρές και έγινε πανικός. Το κράτος όμως λειτούργησε και το μαγαζί έκλεισε για δύο μήνες ενώ θα πληρώσουν και 20,000 ευρώ πρόστιμο.

    Επί της ουσίας οι ιδιοκτήτες του Alemagou (φυσικά δεν είναι οι μόνοι) θέλησαν να “σκοτώσουν” ότι έχτισε η ελληνική κυβέρνηση  από τις αρχές Μαρτίου. Για αυτό και στο Μέγαρο Μαξίμου έγιναν έξαλλοι…

    Όμως  κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη ότι δεν θα παίξει την τύχη της χώρας για μια χούφτα δολάρια η ευρώ. 

    Τώρα οι Μυκονιάτες απειλούν ότι θα κλείσουν όλα τα μαγαζιά σε αντίποινα γιατί λέει έκλεισε το Alemagou και θα μείνουν άνεργες τόσες οικογένειες. Φυσικά με τις απειλές αυτές “γελάνε και τα τσιμέντα”.

    Σιγά τις απειλές θα έλεγα εγώ. Ας τα κλείσουν λοιπόν εάν είναι “μάγκες”. 

    Στην εποχή του κορονοιού πρέπει άπαντες να καταλάβουν ότι τα καουμπουλίκια δεν πιάνουν. 

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι κατηγορηματικός. “Δεν θα αφήσουμε να διαλύσετε την χώρα όσοι παρανομείτε”.

    Επιπρόσθετα και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε ότι: «Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ήθελε να στηρίξει και να ενισχύσει την αγορά, θέλαμε κι εμείς να αρθούν νωρίτερα τα μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις, αλλά με κανόνες, που είναι αδιαπραγμάτευτοι.

    Δεν κάνουμε καμία έκπτωση στη δημόσια Υγεία. Όλοι να συνειδητοποιήσουν, και οι επιχειρηματίες, ότι άπαντες ακολουθούμε πρωτόκολλα και κανόνες».

    Αν λοιπόν τολμάνε ας τα κλείσουν. Αυτοί θα χάσουν και δεν θα γεμίσουν τις χούφτες τους με δολάρια…Αλλά πάντως ο Αδωνις να τους κάνει το χατήρι αποκλείεται.



    ΣΧΟΛΙΑ