• Business

    Μύκονος: 25.000 ευρώ – μίνιμουμ κατανάλωση – για ένα τραπέζι στα beach bar

    Μύκονος, Beach Bar

    Beach Bar στη Μύκονο


    Περιεχόμενα

    Το mononews δημοσιεύει τον τιμοκατάλογο των πάρτι που θα διεξαχθούν φέτος στα καλύτερα beach bar-restaurants του νησιού (Alemagou, Santanna, Scorpios, Queen) , όπως και το πλάνο των κρατήσεων, στα οποίο αναγράφεται το κόστος ανά τραπέζι.

    Από τα στοιχεία που δημοσιεύουμε σήμερα, προκύπτει, ότι η Μύκονος παρά τη χαμηλή επισκεψιμότητα του Μαΐου, δεν προχώρησε σε διόρθωση των τιμών, ούτε στο κομμάτι της εστίασης και διασκέδασης, προσδοκώντας να ρεφάρει τους επόμενους καλοκαιρινούς μήνες, έως το τέλος της σεζόν.

    Οι επιχειρηματίες χρυσοπληρώνουν γνωστούς Djs και μετακυλούν το κόστος φυσικά στον πελάτη, ευελπιστώντας σε διπλάσιους και τριπλάσιους τζίρους. Και πρόκειται για τη Μύκονο οπότε δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη εφαρμογή της παροιμίας που μιλάει για τα μεταξωτά που θέλουν και επιδέξιους…

    Υπό τον φόβο όμως να θεωρηθεί αυτό το απαύγασμα λαϊκής σοφίας ως tres banal και να παρεξηγηθούμε από την «ελίτ» που κατακλύζει το Νησί των Ανέμων, ας χρησιμοποιήσουμε μια πιο απλή, αλλά εξίσου ωμή στην ουσία της φράση: η Μύκονος δεν είναι για όλους!

    Και σίγουρα δεν είναι για όσους δεν έχουν μια μικρή περιουσία να διαθέσουν εφόσον επιθυμούν να περάσουν κάποιες ημέρες διακοπών και να απολαύσουν τις βασικές υπηρεσίες, χάρες και ομορφιές που προσφέρει το νησί και δεν έχουν στο μυαλό τους να κυκλοφορούν σαν μοναχοί σε περίοδο νηστείας και κατάνυξης.

    Στη Μύκονο δεν είναι απλώς όλα ακριβά, ούτε καν πανάκριβα.

    Τα χρήματα και οι τιμές που κυκλοφορούν παραπέμπουν σε έναν… άλλον κόσμο, βγαλμένο από τα πιο πολυτελή, σχεδόν απαγορευμένα όνειρα ενός κανονικού ανθρώπου.

    Τιμές που ζαλίζουν: από την ενοικίαση μιας ξαπλώστρας που μπορεί να φτάσει έως και 700 ευρώ το σετ μέχρι ένα τραπέζι ποτού στα 25.000 ευρώ (μίνιμουμ κατανάλωση), τα οποία οφείλεις να προπληρώσεις με χρέωση της πιστωτικής σου κάρτας προτού καν πατήσεις το πόδι σου στο μαγαζί.

    Οι επιχειρηματίες θα προσπαθήσουν να βγάλουν τα σπασμένα έχοντας επενδύσει πολλά στη φετινή σεζόν η οποία ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς και μένει να ολοκληρωθεί για να δούμε ποιοι θα πάνε ταμείο και ποιοι… στον κουβά.

     

    To Alemagou

    Το beach bar Alemagou στην παραλία της Φτελιάς, το οποίο βρέθηκε και στο επίκεντρο των ελέγχων για πολεοδομικές αυθαιρεσίες καθώς του επεβλήθη πρόστιμο κοντά στις 300.000 ευρώ, σκοπεύει να φέρει μεγάλα ονόματα της διεθνούς dance σκηνής, πουλώντας πανάκριβα τα τραπέζια του και ειδικά τα VIP.

    Το πρόγραμμα με τους Djs στο ALEMAGOU
    Το πρόγραμμα με τους Djs στο ALEMAGOU

    Ενδεικτικά, την Παρασκευή 11 Αυγούστου, στο event με καλεσμένους Djs τους Solomon & Innellea, το κόστος μίνιμουμ κατανάλωσης στα τραπέζια από τον αριθμό 3 έως 12, ισούται με το κόστος αγοράς ενός ελαφρώς μεταχειρισμένου …Nissan Qashqai, ήτοι, 25.000 ευρώ.

    Για το πιο απομακρυσμένο τραπέζι (red area) οι πελάτες θα χρεωθούν 2.000 ευρώ, μίνιμουμ κατανάλωση.

    Σημειώνεται ότι ο Solomon έχει κασέ 100.000 ευρώ.

    Τιμοκατάλογος με την ελάχιστη κατανάλωση στο ALEMAGOU
    Τιμοκατάλογος με την ελάχιστη κατανάλωση στο ALEMAGOU

    Και δεν είναι το μοναδικό event του Alemagou που θα κοστίσει ακριβά.

    Αντίστοιχες περίπου τιμές ισχύουν για όλες τις Δευτέρες, Τετάρτες και Παρασκευές από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου.

    Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο τα VIP τραπέζια έχουν 15.000 ευρώ μίνιμουμ κατανάλωση κι αυτά που βρίσκονται στην ζώνη Dark Grey, 10.000 ευρώ.

    Πλάνο του ALEMAGOU με τα τραπέζια
    Πλάνο του ALEMAGOU με τα τραπέζια

    To SANTANNA

    Φωτιά είναι οι τιμές και στα δυο μεγάλα πάρτι που διοργανώνει το beach bar-restaurant SantAnna στην παραλία της Παράγκας. Εκεί πρόκειται να εμφανιστεί τέσσερις Δευτέρες του Ιουλίου και μια Δευτέρα του Αυγούστου ο διάσημος Dj, Black Coffee.

    Οι πελάτες που θα καθίσουν στα VIP τραπέζια θα χρεωθούν αυτόματα με το ποσό των 10.000 ευρώ, μίνιμουμ κατανάλωση. Πιο προσιτό είναι το event με καλεσμένο τον Guy Gerber, τον χαρισματικό Ισραηλινό DJ/παραγωγό και μουσικό που έκανε όνομα στην underground techno σκηνή.

    Οι τιμές ξεκινούν από 1.000 ευρώ το τραπέζι μίνιμουμ κατανάλωση έως 4.000 ευρώ, μίνιμουμ κατανάλωση στην VIP area.

    Πλάνο του beach bar-restaurant SantAnna με τα τραπέζια και τις αντίστοιχες τιμές
    Πλάνο του beach bar-restaurant SantAnna με τα τραπέζια και τις αντίστοιχες τιμές

     

     

     

    To SCORPIOS

    Ακριβή είναι και η εμπειρία “Scorpios καθώς το ομώνυμο beach bar-restaurant στον βράχο της Παράγκας, χρεώνει 10.000 ευρώ μίνιμουμ κατανάλωση τα VIP τραπέζια του, με το φθηνότερο να κοστίζει 3.000 ευρώ, όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό πλάνο με τις κρατήσεις.

    Πλάνο του Scorpios με τα τραπέζια και τις αντίστοιχες τιμές

    Δεν είναι όμως μόνο τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης στις φημισμένες παραλίες της Μυκόνου που χρεώνουν ακριβά μια θέση δίπλα στον Dj καθώς και στη Χώρα, υπάρχουν μπαρ με παρόμοια τιμολογιακή πολιτική.

    Για να καθίσει κάποιος στο καλύτερο τραπέζι του Queen, αυτού του μικροσκοπικού μπαρ, θα πρέπει να πληρώσει 5.000 ευρώ μίνιμουμ κατανάλωση.

    Τα αμέσως επόμενα τραπέζια κοστίζουν από 800 ευρώ έως 1.500 ευρώ μίνιμουμ κατανάλωση.

    Πλάνο του Queen με τα τραπέζια και τις αντίστοιχες τιμές

    Εν κατακλείδι, φέτος στη Μύκονο προβλέπεται σκοτωμός με τη διοργάνωση πάρτι στις παραλίες και τη Χώρα, κι αυτό επειδή η σεζόν δεν ξεκίνησε καλά και τώρα θα προσπαθήσουν όλοι να βγάλουν τα σπασμένα, επιστρατεύοντας γνωστά ονόματα, ανεβάζοντας ταυτόχρονα τις τιμές στα ύψη.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Μύκονος: Ολο το πόρισμα της Αστυνομίας για τη βίλα με την ΚΟΚΑ- Όλα τα ονόματα

    Μύκονος: To παρασκήνιο της κατεδάφισης των αυθαίρετων του Nammos υπό το άγρυπνο μάτι του Έλληνα «Ντι Πιέτρο»

    Μύκονος- Αποκλειστικό: Έφοδος της ΑΑΔΕ στο διάσημο Lio

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ