• Άρθρα

    The wise man: Οι νέες business του Νίκου Νανόπουλου και τα χαμόγελα των φαρμακοβιομήχανων

    • The Wiseman
    Νίκος Νανόπουλος. Τραπεζίτης - Επικεφαλής DECA investments

    Νίκος Νανόπουλος. Τραπεζίτης – Επικεφαλής DECA investments


    Νίκος Νανόπουλος. Τραπεζίτης - Επικεφαλής DECA investments
    Νίκος Νανόπουλος. Τραπεζίτης – Επικεφαλής DECA investments

    O Νίκος Νανόπουλος στις επάλξεις:  Την πρώτη συνέντευξη τύπου δίνει σε λίγες ημέρες η διοίκηση της DECA υπό τον έμπειρο και ευρηματικό τραπεζίτη Νίκο Νανόπουλο (τέως διευθύνων σύμβουλος Eurobank). H DECA είναι η εταιρία με πρόεδρο τον κ. Νανόπουλο, που διαχειρίζεται το fund Diorama του Δημήτρη Δασκαλόπουλου. Λέγεται μάλιστα ότι η εταιρία συζητά και 1 η 2 νέα deals αφορούν μια εταιρία τροφίμων και μια εταιρία ένδυσης. Είναι βέβαιο ότι στην συνέντευξη τύπου θα ειπωθούν αρκετά. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα εταιρεία DECA Investments ολοκλήρωσε την τρίτη επένδυση του Fund: μια στρατηγική μειοψηφική συμμετοχή, στην εταιρεία InternetQ Group Limited (“InternetQ” ή “Εταιρεία”) μέσω μίας από τις μητρικές εταιρείες της InternetQ έναντι € 12 εκατομμυρίων.

    Καπνική – Μηχαιλίδης 

    Υπάρχει μια μεγάλη εταιρία στον χώρο των καπνών η Καπνική Μηχαιλίδης. Παλαιά εταιρία που μετράει πάνω από 60 – 70 χρόνια. Ε λοιπόν και αυτή η εταιρία έχει πρόβλημα. Ο πρόεδρος των Βουλγάρων καπνοπαραγωγών εξέδωσε ανακοίνωση που απαγόρευσε στους συναδέλφους του της γείτονος να του πουλάνε καπνά καθώς έχει μεγάλες οφειλές.

    «Γκρίνιες» για Χαρίτση στην αγορά των ΕΣΠΑ λόγω καθυστερήσεων 

    illustrate the wise manΗ αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα ο Αλέξης Χαρίτσης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, δεν είχε δώσει πολλά δικαιώματα και προσπαθούσε να τρέξει ικανοποιητικά την απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Ωστόσο όπως πληροφορείται η στήλη στην αγορά των ΕΣΠΑ οι δικαιούχοι έχουν αρχίσει και γκρινιάζουν. Σε 2 από τα 4 προγράμματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και που δεκάδες επιχειρήσεις τα περιμένουν ως μάννα εξ ουρανού, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η αξιολόγηση των προτάσεων, ενώ στα άλλα δύο έχουν εκδοθεί τα προσωρινά αποτελέσματα.

    Τα προγράμματα στα οποία δεν έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση είναι το πρόγραμμα «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ» και «Αναβάθμιση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων». Επιπλέον από τα μέσα του 2016 έχουν εγκριθεί από το ΕΠΑΝΕΚ στη βιομηχανία προγράμματα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις ύψους δεκάδων εκατομμυρίων. Ωστόσο σχεδόν ένα χρόνο μετά, οι σχετικές προσκλήσεις δεν έχουν ακόμη εκδοθεί με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να είναι στο περίμενε.

    Επίσης από στελέχη της αγοράς διατυπώνονται επιφυλάξεις αναφορικά με την ετοιμότητα της «ΜΟΔ ΑΕ» να προσαρμόσει το πληροφοριακό σύστημα κρατικών ενισχύσεων το οποίο είναι απαραίτητο για την έναρξη όλων των προγραμμάτων που αφορούν την επιχειρηματικότητα στις νέες προκηρύξεις που αναμένονται.

    Ελπίζουμε όλα αυτά να μην κρατήσουν πολύ και σύντομα τα προγράμματα να ξεκολλήσουν. Άλλωστε κάθε μέρα που χάνεται έχει κόστος στην πραγματική οικονομία καθώς χάνεται η δυνατότητα αξιοποίησης χρημάτων.

    Χαμόγελα στους φαρμακοβιομηχάνους από το διορθωτικό δελτίο τιμών

    the wise man
    the wise man

    Χαμόγελα σκόρπισε στους εγχώριους φαρμακοβιομηχάνους το νέο διορθωτικό δελτίο τιμών το οποίο δημοσιεύτηκε χθες ημέρα Τετάρτη το μεσημέρι. Το δελτίο αφορά τις νέες οικειοθελείς μειώσεις στις τιμές των προϊόντων που ζήτησαν οι φαρμακευτικές εταιρείες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης αποκαταστάθηκαν και αδικίες που εκκρεμούσαν εδώ και πολλά χρόνια. Οι νέες τιμές θα αρχίσουν να ισχύουν από τον τρέχοντα μήνα Φεβρουάριο για όλη την αλυσίδα της αγοράς (φαρμακεία, νοσοκομεία, φαρμακαποθήκες), ενώ αναμένεται και ο επανυπολογισμός των τιμών αποζημίωσης για τη θετική λίστα συνταγογραφούμενων φαρμάκων μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα. Ε, μετά από αυτά πώς να μην χαίρονται κάποιοι από τους εγχώριους φαρμακοβιομήχανους;

     Αποχώρησε από την Globo Technologies ο Βασίλης Αλαγιάννης

    Αποχώρησε από την Globo Technologies το επί χρόνια στέλεχος της εταιρίας Βασίλης Αλαγιάννης. Πρόκειται για έναν επαγγελματία, ο οποίος είχε πετύχει στον τομέα αρμοδιότητάς του. Ηταν υπεύθυνος για τους διαγωνισμούς του δημοσίου και θεωρείται από τους επιτυχημένους στην αγορά. Αλλά όταν η κεφαλή τα κάνει μαντάρα, τί να σου κάνουν τα καλά στελέχη!

    ΕΑΒ: Λιμνάζει ο διαγωνισμός για τις συμβάσεις μεταφοράς προσωπικού

    the wise man
    the wise man

    Με μεγάλη έκπτωση επιβάλλονται πλέον οι ρήτρες στην ΕΑΒ στην εκτέλεση συμβάσεων μεταφοράς του προσωπικού. Όπως πληροφορείται η στήλη εδώ και 4 μήνες εκτελούνται με απευθείας αναθέσεις ενώ ο σχετικός διαγωνισμός που έχει γίνει λιμνάζει. Υποσχόμαστε να επανέλθουμε με περισσότερα και συγκεκριμένα στοιχεία εκτός και αν μέχρι τότε τα πράγματα αλλάξουν…

    Νέα στάση της Διοίκησης απέναντι στους εργαζομένους

    Αρκετά έχουν γραφτεί για τις εργασιακές συνθήκες και τις πιεστικές συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να δουλέψουν οι δεκάδες εργαζόμενοι της εταιρείας. Εσχάτως, η διοίκηση φαίνεται να κάνει στροφή στη μέχρι τώρα σκληρή στάση της απέναντι στους εργαζομένους και τα αιτήματά τους. Μέχρι τώρα, η διοίκηση δεν ήθελε ούτε να ακούσει για αιτήματα. Τώρα τα αυτιά μαλάκωσαν. Για να δούμε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δημήτρης Δασκαλόπουλος: Δείτε που επένδυσε 12 εκατ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλα έτοιμα για τον Άνθιμο Θωμόπουλο και την Credit Com

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το ΤΧΣ ανεβάζει το κασέ για να βρει στελέχη. Στις 270.000 ευρώ ο μισθός



    ΣΧΟΛΙΑ