• Άρθρα

    Το Brexit κερδίζει!

    • Contributor
    Brexit


    H YouGov δημοσκόπηση για το Good Morning Britain:

    Αποχωρούμε από την Ε.Ε.: 45%
    Μένουμε Ε.Ε. : 41%
    Νέα TNS Δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο Reuters:

    Αποχωρούμε από την Ε.Ε.: 43%
    Μένουμε Ε.Ε.: 41%

    Η λίρα έχει πέσει χαμηλότερα από το δολάριο τις 3 τελευταίες εβδομάδες έναντι του δολαρίου, γεγονός που δίνει προβάδισμά σε δύο δημοσκοπήσεις, που προωθούν την εκστρατεία “Αποχωρούμε από την Ε.Ε.” στο επερχόμενο δημοψήφισμα για την ένταξη της  Mεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    iolcus - logoΜια δημοσκόπηση YouGov για το πρόγραμμα Good Morning Britain ITV τη Δευτέρα έδειξε ότι το 45% των ψηφοφόρων αν γίνονταν το δημοψήφισμα αυτή τη στιγμή θα επέλεγε να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ε.Ε. σε σύγκρισή με το 41% θα που θα ψήφιζε την παραμονή της στο μπλοκ των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε., όπως αναφέρει το Bloomberg. Την ίδια στιγμή μία άλλη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων TNS έδειξε ότι το “Nα εγκαταλείψουμε την Ε.Ε.” ήταν 43% και μόλις το 41% θα ψήφιζε την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ε.Ε., σύμφωνα με το Reuters.

    Η κοινή γνώμη, τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται να κινείται υπέρ της αποχώρησης:

    6

    Τα σημάδια της αυξανόμενης στήριξης για το λεγόμενο Brexit – έχουν φανεί στη στερλίνα η οποία πέφτει έναντι του δολαρίου. Η λίρα είναι κάτω 1,01% στο 1,4373 έναντι του δολαρίου στις 7:20 π.μ., έχοντας αγγίξει τη χαμηλότερη τιμή των 3 τελευταίων εβδομάδων και φτάνοντας νωρίς το πρωί στο 1,4353.

    7Ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής της αγοράς δήλωσε τη Δευτέρα το πρωί “Η ανάκαμψη της Παρασκευής από 1,4500 – 1,4580 αποδεικνύεται κάπως βραχύβια και ως εκ τούτο ο κίνδυνος για επιστροφή στις χαμηλές τιμές του Μαΐου -1,4330-., παραμένει. Το χαμηλότερο του τρέχοντος έτους ήταν το 1,4270″.

    Η δημόσια αντίληψη έχει ακόμη χρόνο να καλύψει τη διαφορά, που υπάρχει ανάμεσα στο “Εγκαταλείπουμε την Ε.Ε.” και στο “Mένουμε στην Ε.Ε.”. Mία έρευνα που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή από το Populus έδειξε ότι η πλειοψηφία των Άγγλων, που σκοπεύουν να ψηφίσουν πιστεύουν ότι θα βρίσκονται στην πλευρά των νικητών.

    Οι Βρετανοί θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της Ε.Ε. στις 23 Ιουνίου.

    Powered by  IOLCUS INVESTMENT ΑΕΠΕΥ

    iolcus - logo

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ora-ton-ipografon-gia-tin-axiopiisi-tou-ellinikou/51017

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/giati-elveti-ipan-ena-sintriptiko-ochi-sto-elachisto-isodima-ton-2500-evro/51005

     



    ΣΧΟΛΙΑ