• Άρθρα

    Άρθρο παρέμβαση: Η «βόμβα» ΔΕΗ και τα επιδόματα των φτωχών – Μήπως φταίνε Μητσοτάκης και Μαρινάκης και για αυτά;


    Στην κυβέρνηση για μια ακόμα φορά ανακάλυψαν δράκους. Γιατί δράκος είναι ότι ο Μητσοτάκης δήθεν είπε ότι θα κόψει τα δώρα των Χριστουγέννων. Ο άνθρωπος είπε ότι η οικονομία δεν πρέπει πλέον να βασίζεται στα επιδόματα των φτωχών όπως τα δίνει ο Τσίπρας, αλλά πρέπει να αναπτυχθεί έτσι ώστε να παράγει λεφτά. Και η αλήθεια είναι ότι οι  επιχειρήσεις μπορεί να κοπιάζουν κάθε μήνα να βγάλουν τα έξοδα τους, αλλά έχουν λεφτά να πληρώσουν τα δώρα των Χριστουγέννων. Όμως ας αφήσουμε τους δράκους και ας δούμε την αλήθεια. Η  μεγαλύτερη αλήθεια του Τσίπρα είναι ότι η κυβέρνησή του έδιωξε τους νέους μας για να βρουν μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό.  Έως τώρα έχουν φύγει πάνω από 350.000. Αυτοί ήταν που αύξησαν τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτοί ήταν που χρέωσαν το χρέος με 25 δισ. ευρώ εξαιτίας του κλεισίματος των τραπεζών το 2015.

    Οι Συριζαίοι δεν παίζονται. Νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν το άσπρο μαύρο. Έχουν περάσει 5 ημέρες και δεν έχουν απαντήσει ακόμα στις καταγγελίες του Βαγγέλη Μαρινάκη ότι ο υπερχρεωμένος (σύμφωνα με τους τραπεζίτες) επιχειρηματίας φίλος του ΣΥΡΙΖΑ Καλογρίτσας του ζήτησε δάνειο 23 εκατ. ευρώ για να αγοράσει τηλεοπτική  άδεια. 

    Οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για τίποτα. Και το χειρότερο; Σήμερα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της ΔΕΗ. Τα χρέη είναι είναι υπέρογκα και ουδείς γνωρίζει την ημερομηνία που αυτή θα «σκάσει», αφού μοναδική μέριμνα της κυβέρνησης είναι να κερδίσει χρόνο κρατώντας την επιχείρηση εν ζωή μέχρι τις εκλογές, αντί να την εξυγιάνει. Άπαντες αναμένουν σημαντικές ζημιές οι οποίες αγγίζουν το ένα εκατομμύριο καθημερινά.

    Η εταιρεία έχει μονίμως πρόβλημα cash flow, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει καμία βελτίωση ως προς την είσπραξη ανεξόφλητων οφειλών. 

    Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι η διοίκηση έχει πάψει να δημοσιεύει στοιχεία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη και μόνο με εκτιμήσεις μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε προσέγγιση. 

    Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται πως αγγίζουν τα 2,4 δισ. ευρώ, ενώ φτάνουν τα 3 δισ. ευρώ μαζί με τις οφειλές που είναι σε καθυστέρηση, ωστόσο έχουν ρυθμιστεί. 

    Ποσό που τελικά αγγίζει το 50% του ετήσιου τζίρου της. 

    Συνταγή χρεοκοπίας για κάθε επιχείρηση.

    Είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει την κρατική εταιρεία στην μοίρα της. Για να παραλάβει το πρόβλημα η επόμενη κυβέρνηση. Και τότε είναι βέβαιο ότι θα φταίει και πάλι ο Μητσοτάκης. Α, και ο Μαρινάκης….

      



    ΣΧΟΛΙΑ