• Τι λέει ο Στουρνάρας για τον Παντελιά, στα ύψη ΜΥΤΙΛ και ΙΝΚΑΤ, τα κέρδη της Λάτση, οι ελληνικές business της Chanel και ποιος εφοπλιστής κατάσχεσε 50 πίνακες

    Η νέα έκπληξη της Παρασκευής προήλθε από την Ιντρακάτ που πλέον έχει «μπει» για τα καλά στο ραντάρ ξένων και ελληνικών θεσμικών χαρτοφυλακίων

    image

    Οι δημοσκοπήσεις και οι μετοχές

    Σήμερα η αγορά θα κινηθεί για μια ακόμα συνεδρίαση με το «βλέμμα» στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

    Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η ΝΔ φαίνεται να κατακτά υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές του Μαΐου.

    Η απόφαση της Fitch να αφήσει αμετάβλητη την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας ήταν άλλωστε η κυρίαρχη προσδοκία.

    Η Fitch Ratings διατήρησε τη χώρα μια βαθμίδα πριν την επενδυτική, με σταθερή προοπτική.

    Θεωρητικά αυτό δίνει στον οίκο το περιθώριο δύο κινήσεων, δηλαδή την αναβάθμιση της προοπτικής σε θετική από σταθερή και μετά την επενδυτική βαθμίδα εάν επιλέξει να κινηθεί συντηρητικά.

    Σε ένα λιγότερο συντηρητικό σενάριο θα μπορούσε να δώσει στη χώρα την επενδυτική βαθμίδα με την μία στην επόμενη του αξιολόγηση που είναι προγραμματισμένη για την 1η Δεκεμβρίου, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να κινηθεί νωρίτερα εάν κρίνει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις.

    Το μήνυμα που στέλνει ο οίκος είναι πάντως σαφές: Όλα κρίνονται από τις κινήσεις και το σήμα που θα στείλει η επόμενη κυβέρνηση στις αγορές σε τρία μέτωπα.

    Αυτά είναι τα δημοσιονομικά, οι μεταρρυθμίσεις και η ανάπτυξη με οδηγό τις επενδύσεις.

    Μάλιστα ξεκαθαρίζει πως για τον οίκο είναι αναμενόμενη η συνέχιση της τρέχουσας πολιτικής εν αναμονή της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης.

     

    Mytilineos: Το πάρτι των 31 ευρώ

    Την Παρασκευή η αγορά κινήθηκε ανοδικά, ενώ σε ορισμένες μετοχές έγινε και πάλι πάρτι.

    Η μετοχή της Mytilineos ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00 «έγραψε» νέο ρεκόρ στα 31 ευρώ και πλέον η αξία της πολυεθνικής  υπερβαίνει τα 4,43 δισ. ευρώ.

    Για να σας φρεσκάρω την μνήμη την Πέμπτη και ενώ η μετοχή «έπαιζε» στα 30.00 ευρώ, κάποιος θεσμικός αγόρασε 76.000 μετοχές, μετά τις 17:00 στα 30,38 ευρώ.

    Περιμένουμε να μάθουμε ποιος ήταν ο αγοραστής και ποιος ο πωλητής.

    Μεγάλος κερδισμένος από το ράλι της Mytilineos, ο PREM WATSA της FairFAX, καθώς τα Xριστουγεννα του 2022, αγόρασε  2,7 εκατ.  μετοχές (το 1,9% του μετοχικού κεφαλαίου), στην τιμή των 18,50 ευρώ.

    Ταυτόχρονα με τη μεταβίβαση των παραπάνω μετοχών, τα δύο μέρη συμφώνησαν να συνάψουν επίσης ένα ανταλλάξιμο ομόλογο (exchangeable note) ύψους €50.000.000, με το οποίο η Fairfax θα έχει δικαίωμα δύο (2) ετών για την απόκτηση επιπλέον 2.500.000 ιδίων μετοχών της MYTILINEOS στην τιμή των €20 ανά μετοχή.

     

    Η μάχη Μεγάλου – Ψάλτη

    Η μεγάλη μάχη των κεφαλαιοποιήσεων δίνεται μεταξύ Πειραιώς και Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 .

    ΜΕΤΑ από διάστημα αρκετών μηνών που η Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98  είχε περάσει μπροστά πλέον η διαφορά μεταξύ των δυο είναι οριακή.

    Η Πειραιώς έχει κεφαλαιοποίηση 3,71 δισ. ευρώ και η Alpha Bank 3,70 δισ. ευρώ.

    Άρα η διαφορά είναι πλέον στα 100 εκατ. ευρώ.

    Την Παρασκευή η Alpha «έκλεισε» στα 1,676 ευρώ και η Πειραιώς στα 2,79 ευρώ.

    Οι τιμές των μετοχών και των δυο τραπεζών «βρίσκονται» σε ρεκόρ 12 μηνών.

     

    Ιντρακάτ: Στα 307 εκατ. ευρώ

    Η νέα έκπληξη της Παρασκευής προήλθε από την Ιντρακάτ ΙΝΚΑΤ 1,61% 5,05 που πλέον έχει «μπει» για τα καλά στο ραντάρ ξένων και ελληνικών θεσμικών χαρτοφυλακίων.

    Η κεφαλαιοποίησή της ξεπέρασε το φράγμα των 300 εκατ. ευρώ, και για την ακρίβεια έφτασε στα 307.000.000 ευρώ.

    Σε αυτά τα επίπεδα οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας (Εξάρχου-Μπάκος- Καϋμενάκης) που εξαγόρασαν το 2022 ισχυρά ποσοστά της εισηγμένης, κάνουν break even.

    Σας θυμίζω ότι οι νυν μεγαλομέτοχοι αγόρασαν το καλοκαίρι του 2022, το 33,2% της Ιντρακάτ από τον όμιλο Κόκκαλη (που κατέχει πλέον το 5%) στα 2,95 ευρώ, ενώ και η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2023 έγινε στην τιμή των 1,17 ευρώ.

    Άρα στα τρέχοντα επίπεδα των 1,916 ευρώ, οι νυν βασικοί μέτοχοι που σήμερα κατέχουν το 34,78% των μετοχών της εισηγμένης, «κάνουν» break even.

     

    Πλαστικά Θράκης: Πάρτι στο ταμπλό

    Η μετοχή που πρωταγωνιστεί τις τελευταίες ημέρες , είναι τα Πλαστικά Θράκης ΠΛΑΘ 2,25% 4,09.

    Έκλεισε με ισχυρά κέρδη 13% στον απόηχο της έκθεσης της Eurobank EQUITIES που προσδιορίζουν τη δίκαιη αξία της στα 8,5 ευρώ.

    Σύμφωνα με την Eurobank, η δίκαιη αξία της εταιρείας είναι πέριξ των 400 εκατ. Ευρώ, ενώ σύμφωνα με το κλείσιμο της Παρασκευής η κεφαλαιοποίηση της ανέρχεται στα  225 εκατ. ευρώ.

     

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Τα 29 εκατ. της Μαριάννας Λάτση

    Μια άλλη μετοχή που ξεχωρίζει είναι της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,48% 16,50 .

    Η μετοχή πλέον βρίσκεται στα επίπεδα των 14,14 ευρώ.

    Σας θυμίζω ότι πλέον σούπερ κέρδη έχει το Latsco Family Office της  Μαριάννας Λάτσης.

    Η LATSCO  στις 12 Μαρτίου του 2021, αγόρασε το 7,6% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (7.858.000 μετοχές) στα 11,20 ευρώ.

    Η αξία της συγκεκριμένης συναλλαγής ανήλθε στα 88 εκατ. ευρώ.

    Στην συνέχεια τον Φεβρουάριο του 2002, εικάζεται ότι αγόρασε επιπλέον 1.000.000  μετοχές (περίπου 1% του μετοχικού κεφαλαίου) στην τιμή των 9,27 ευρώ.

    Η αξία της συναλλαγής ανήλθε στα 9,270 εκατ. ευρώ

    Πρακτικά η αποτίμηση του χαρτοφυλακίου της κ. Λάτση ανέρχεται στα περίπου 126.000.000 ευρώ.

    Συνολικό κέρδος από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για το Latsco Family Office, 28,8 εκατ. ευρώ.

    Υψηλά κέρδη έχει και το Hellikon που κατέχει το 5,01% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

     

    Γιάννης Στουρνάρας: Τι λέει για τον Σπύρο Παντελιά

    Επειδή πολλά ακούγονται στη (μικρή) αγορά που κινούμαστε, τα οποία αφορούν τον Γενικό Διευθυντή Προληπτικής Εποπτείας & Εξυγίανσης. Διεύθυνση Ασφαλείας. της Τράπεζας της Ελλάδος Σπύρο Παντελιά, θεώρησα υποχρέωσή μου να το ερευνήσω το θέμα.

    Σας ενημερώνω λοιπόν απερίφραστα ότι το έργο που έχει διατελέσει στην ΤτΕ ο Σπύρος Παντελιάς, όχι μόνο δεν αμφισβητείται άνωθεν, αντιθέτως μάλιστα απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του πολιτικού του προϊσταμένου του, δηλαδή του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.

    Μάλιστα μου μετέφεραν συζήτηση στην οποία ο Στουρνάρας έπλεξε το εγκώμιο του υφισταμένου του αναφέροντας εμφατικά ότι o Σπύρος Παντελιάς «είναι ο άνθρωπος που καθάρισε το τραπεζικό σύστημα και θα συνεχίσει να το καθαρίζει από τους σκελετούς». 

    Ο ίδιος ο Στουρνάρας αποδίδει τα φαρμακερά βέλη που δέχεται από συγκεκριμένα ΜΜΕ ο στενός του συνεργάτης, στα συμφέροντα που έχει θίξει, όπως είχε κάνει άλλωστε και στο παρελθόν ο Γιώργος Πάσχας.

    Οι δύο τους όπως ακούστηκε να λέει ο Γιάννης Στουρνάρας «καθάρισαν από τους σκελετούς την Τράπεζα Πειραιώς, την Παγκρήτια, αλλά και από την Τράπεζα Αττικής τη σκοτεινή περίοδο του 2015 τότε που λίγο έλειψε να μπει Επίτροπος στην Τράπεζα”.

     

    ΟΠΑΠ: Στα 24.000 ευρώ ο μισθός του CEO

    Μετά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που εμφάνισε ο ΟΠΑΠ νομίζω ότι παρέκει η κρίση της Deloitte για την αύξηση που έλαβε στις αποδοχές της η ηγετική ομάδα της εταιρείας.

    Παρά ταύτα εγώ σας τη μεταφέρω όπως την «αλίευσα» από τα ψιλά γράμματα των λογιστικών καταστάσεων που δημοσιοποίησε η εταιρεία.

    Η ελεγκτική εταιρεία Deloitte λοιπόν έκρινε ως δίκαιη και εύλογη την αύξηση του μισθού του CEO του ΟΠΑΠ, Jan Karas κατά 31,5%.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΠ αποφάσισε να αναπροσαρμόσει τον καθαρό μισθό του κ. Karas από τα 18.300 ευρώ ανά μήνα στα 24.000 ευρώ τον μήνα.

    Σύμφωνα με τοn νόμο, η αύξηση αυτή έπρεπε να αξιολογηθεί από ορκωτό, ο οποίος εξέτασε το κατά πόσο η προτεινόμενη συναλλαγή είναι δίκαιη και εύλογη για τον ΟΠΑΠ και τους μετόχους του.

    Να σας ενημερώσω λοιπόν ότι ο ορκωτός ελεγκτής της Deloitte επεσήμανε στη γνωμοδότηση του πως για το οικονομικό έτος 2022, τα ακαθάριστα έσοδα του ΟΠΑΠ από τυχερά παιχνίδια αυξήθηκαν κατά 26% φτάνοντας το 1,93 δισ. ευρώ, ενώ τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 33,7% φτάνοντας τα 736 εκατ. ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να έχει αυξηθεί από τα 4,38 δισ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2021, σε 5,58 δισ. ευρώ στις 19 Απριλίου 2023.

    «Η μεγέθυνση του ομίλου συνεπάγεται, μεταξύ άλλων, αυξημένα καθήκοντα και αρμοδιότητες», ανέφερε ο ορκωτός, ο οποίος έκρινε δίκαιη και εύλογη την αναπροσαρμογή των αποδοχών του κ. Karas.

     

    Οι φορολογικές εκκρεμότητες των Καθημερινών εκδόσεων 

    Φορολογικές υποχρεώσεις από το παρελθόν κουβαλάει η εταιρεία Νέες Καθημερινές Εκδόσεις, η οποία απορρόφησε πρόσφατα τις Καθημερινές Εκδόσεις.

    Όπως προκύπτει από την έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας Audit Opinion στο τέλος του 2022 οι φορολογικές υποχρεώσεις των Καθημερινών Εκδόσεων ανέρχονταν σε 2,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,7 εκατ. ευρώ αφορούσε σε φόρους και τέλη προηγουμένων χρήσεων.

    Όπως προκύπτει από την έκθεση ελέγχου και εκτίμησης, οι βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας Καθημερινές Εκδόσεις ανέρχονταν στο τέλος του 2022 σε 8,5 εκατ. ευρώ και η αξία των μακροπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων ήταν στα 16 εκατ. ευρώ.

     

    Εμφιετζόγλου: Στο σφυρί το σπίτι του

    Σε πλειστηριασμό οδηγείται το μεγάλο ακίνητο του κατασκευαστή της Μηχανικής, Πρόδρομου Εμφιετζόγλου που βρίσκεται στα Ανάβρυτα Αμαρουσίου.

    Συγκεκριμένα, αυτός έχει προγραμματιστεί για τις 8 Νοεμβρίου 2023, με επισπεύδουσα την Cepal και με τιμή εκκίνησης 6.792.000 ευρώ.

    Οφειλέτες είναι ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου και η σύζυγός του Ελένη και το ποσό για το οποίο επεβλήθη η κατάσχεση είναι 500.000 ευρώ, μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου ύψους 5.564.623,89 ευρώ.

    Πρόκειται για έκταση επιφάνειας 49.202,94 τ.μ. όπου τα 48.211,45 τ.μ. είναι εκτός σχεδίου και τα 991,49 τ.μ. εντός σχεδίου.

    Στην έκταση υφίσταται, σύμφωνα με την έκθεση, ειδικό πολυτελές κτηριακό συγκρότημα αποτελούμενο από επιμέρους πολιτιστικά κτήρια με εκθεσιακούς χώρους – εκθετήρια έργων τέχνης και εικαστικών έργων, μονοκατοικία – βίλλα, γραφεία, βοηθητικά κτίσματα, εγκαταστάσεις, ήτοι συνολικής επιφάνειας 4.035,06 τ.μ..

     

    TEN: Strong Buy η μετοχή

    Μπορεί ο Wiseman να ασχολείται με τις ελληνικές εισηγμένες και τις  μετοχές, όμως σήμερα θα κάνουμε μία εξαίρεση για μία εταιρεία που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έχει όμως «ελληνικές ρίζες» καθώς ο βασικός της μέτοχος είναι ο Nίκος Τσάκος.

    Διαβάζοντας λοιπόν τόσο κολακευτικά σχόλια για την εταιρεία, η μετοχή της Tsakos Energy Navigation μου κίνησε το ενδιαφέρον.

    Πρόκειται για μία μεσαίου μεγέθους εταιρεία δεξαμενόπλοιων, με στόλο 66 πλοίων: συνδυασμό σύγχρονων VLCC, suezmax, aframax, panamax, handysize και handymax tankers, LNG και shuttle  tankers.

    Μεταξύ των ναυτιλιακών κύκλων του Πειραιά θεωρείται σήμερα ως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μετοχές στην αγορά των δεξαμενοπλοίων.

    Μάλιστα, σύμφωνα με τα θεμελιώδη στοιχεία της εταιρείας, κρίνεται ως φθηνή (διαπραγματεύεται στα 18 δολάρια που σημαίνει ότι η κεφαλαιοποίηση της φθάνει το μισό δισ. δολάρια με ενεργητικό 3,5 δισ. δολ. και ταμείο 475 εκατ. δολάρια).

    Το πρώτο τρίμηνο του 2023 εμφάνισε κέρδη 168 εκατ. δολάρια. 

    Αδύναμο σημείο της εταιρείας αποτελεί η χαμηλή μερισματική της απόδοση, καθώς απ’ ότι φαίνεται η διοίκησή της προτιμά τα κέρδη να τα επενδύει σε νέα πλοία.

    Για την ιστορία η εταιρεία διανέμει 0,30 δολ. κάθε εξάμηνο, δηλαδή 0,6 δολ. ετησίως,

    Όμως, φέτος, ακούγεται ότι προκειμένου να ικανοποιήσει και τους μετόχους θα ανεβάσει το μέρισμα στο 1 δολάριο ανά μετοχή…

     

    ΤΑΙΠΕΔ: Αναζητά νομικό & τεχνικό σύμβουλο 

    Σε αναζήτηση για τον τεχνικό και νομικό σύμβουλο που θα αναλάβει την προετοιμασία του διαγωνισμού για το λιμάνι του Λαυρίου μαθαίνω ότι προχωράει εντός των επόμενων ημερών το ΤΑΙΠΕΔ και η «ταρίφα» για τις υπηρεσίες αυτές κυμαίνεται  στα 250 χιλιάδες ευρώ.

    Από ότι ακούω στόχος του Δημήτρη Πολίτη είναι ο διαγωνισμός να τρέξει άμεσα καθώς έχει «γλυκαθεί» από την προσφορά ρεκόρ του ομίλου Grimaldi, ο οποίος έδωσε 84 εκατ. Ευρώ για λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ενώ εκτιμάται ότι η προσφορά για το λιμάνι του Ηρακλείου θα κινηθεί κοντά στα 100 εκατ. Ευρώ.

    Το ΤΑΙΠΕΔ εκτιμά ότι ο λιμένας Λαυρίου θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και επιδιώκει να το «πλάσσαρει» στους ενδιαφερόμενους επενδυτές ως ένα τουριστικό λιμάνι που μπορεί να προσελκύσει και την αγορά της κρουαζιέρας.

    Επίσης σημαντική θεωρείται η επικείμενη σύνδεση με τον Προαστιακό, που δημοπρατεί η ΕΡΓΟΣΕ, και έχει προσελκύσει όλους τους μεγάλους εγχώριους κατασκευαστές αλλά και διεθνή ονόματα, όπως η Alstom και η Siemens, και η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα καλύτερες προσφορές από τους πιθανούς μνηστήρες.

    Σε εταιρεία του Λουξεμβούργου το ΙΕΚ ΑΚΜΗ 

    Προχωρά το deal εξαγοράς του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και του Μητροπολιτικού Κολλεγίου από τη BC Partners.

    Ήδη συστάθηκε η εταιρεία Alphabet education με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Νίκο Σταθόπουλο.

    Σκοπός της νέας εταιρείας είναι η άμεση και έμμεση απόκτηση, διατήρηση ή πώληση συμμετοχών σε ημεδαπές ή και σε αλλοδαπές εταιρείες και επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί ή θα συσταθούν, καθώς και η ανάπτυξη και άσκηση οποιασδήποτε άλλης επενδυτικής δραστηριότητας στην ημεδαπή ή αλλοδαπή. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι 95 εκατ. ευρώ.

    Η μοναδική ιδρύτρια της Alphabet Education είναι η Alphabet S.a.r.l. πρώην Dialectica S.a.r.l. , που έχει συσταθεί στο Λουξεμβούργο.

    Στο πρώτο Δ.Σ. της εταιρείας εκτός από τον Νίκο Σταθόπουλο, πρόεδρο και βασικό μέτοχο της BC Partners, συμμετέχουν ο Άντριαν Ράφαελ Ζωρζ ως αντιπρόεδρος και ο Μπέντζαμιν Ντουπουί ως μέλος.

    Θυμίζουμε ότι η συμφωνία μεταξύ της BC Partners και της οικογένειας Ροδόπουλου αφορά στην εξαγορά του 85%-90% του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με μια συνολική αποτίμηση, η οποία όπως λένε γνώστες του θέματος, κινείται μεταξύ 200-250 εκατ. ευρώ.

    Το υπόλοιπο ποσοστό θα παραμείνει στα χέρια της οικογένειας του ιδρυτή Ντίνου Ροδόπουλου, μαζί με μία θέση στο νέο Δ.Σ

     

    Nέο ψηφιακό έργο 30 εκατ. ευρώ για τη Nova

    Λίγες ημέρες απομένουν απ’ ότι μαθαίνω, για να μπουν οι τελικές υπογραφές για το μεγάλο έργο της ψηφιοποίησης των γενικών αρχείων του κράτους, για το οποίο προσωρινός ανάδοχος έχει οριστεί η Nova.

    Συγκεκριμένα, όπως μου λένε πηγές που γνωρίζουν τη διαδικασία, η σύμβαση έχει περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο και πλέον απομένουν μόνο τα τυπικά για να προσκληθεί ο ανάδοχος και να υπογράψει την οριστική σύμβαση με την Κοινωνία της Πληροφορίας για την ανάθεση και υλοποίηση του έργου.

    Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στη Nova στις 13 Απριλίου 2023, όντας ο μοναδικός ενδιαφερόμενος για το έργο, έναντι του ποσού των 29,8 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

    Όπως προβλέπει η σύμβαση, αναμένεται να ψηφιοποιηθούν περίπου 55 εκατ. σελίδες των γενικών αρχείων του κράτους. Σκοπός του έργου είναι να συμβάλλει στον εντοπισμό, τη συγκέντρωση, τη διάσωση, τη διατήρηση και την εποπτεία στο διηνεκές των αρχείων της χώρας καθώς και στην προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού και λογισμικού για τον σκοπό αυτό.

     

    Intrakat – Τεκάλ: Μαζί στα δικαστήρια στην Κ. Ελλάδα

    Πράσινο φως μαθαίνω ότι δίνει το υπουργείο υποδομών και μεταφορών στην ΤΕΚΑΛ του Παναγιώτη Ψαλτάκου για να συνεχίσει μαζί με την Intrakat στον διαγωνισμό για τα δικαστικά μέγαρα Κεντρικής Ελλάδας, αξίας τουλάχιστον 60 εκατ. Ευρώ.

    Πρόκειται για ένα ΣΔΙΤ στα πρότυπα αυτού των δικαστηρίων της Βόρειας Ελλάδας που τρέχει αυτή την περίοδο και το δίδυμο Εξάρχου – Ψαλτάκου καλείται να έρθει αντιμέτωπο με άλλους τέσσερις ενδιαφερόμενους για την ανακατασκευή, την ανακαίνιση και την πολυετή συντήρηση στη Λαμία, τον Βόλο, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

    Oι τακτικοί αναγνώστες της στήλης θα θυμάστε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τις δύο εταιρείες να συμπράττουν καθώς έχουν αφήσει πίσω τα «πέτρινα χρόνια» της διένεξης με αφορμή τα έργα στο λιμάνι Πειραιά, αλλά και τη «απώλεια» του έργου της αποχέτευσης στην Παλλήνη που είχαν διεκδικήσει από κοινού, και έχουν ενώσει τις δυνάμεις για το νέο δικαστικό κόμβο του Αρείου Πάγου που «τρέχει» το ΤΑΙΠΕΔ για λογαριασμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης και το λιμένα Βόλου.

     

    ALLSEAS: Κατάσχεσε 50 πίνακες και γλυπτά από τον τέως λογιστή (όλος ο κατάλογος) 

    Στην κατάσχεση κινητών αξίων (πινάκων) αξίας περίπου 300.000 ευρώ από την κατοικία του τέως λογιστή Γιώργου Σκρ@@@@ προχώρησε στις 17 Μαΐου του 2023,  η εφοπλιστική εταιρεία ALLSEAS MARINE του εφοπλιστή Μιχάλη Μποδούρογλου.

    Ο τέως λογιστής της εταιρείας, κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε ποσό έως 4,2 εκατ. ευρώ, από την εταιρεία ALLSEAS  και θυγατρικές αυτής την εποχή που δούλευε εκεί.

    Μάλιστα έχει παραπεμφθεί να δικαστεί καθώς κατηγορείται για συγκεκριμένα κακουργήματα.

    Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου, αλλά αναβλήθηκε.

    Έτσι λοιπόν με την αριθμό 614/2023 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς (η οποία εκδόθηκε επί της με ημερομηνία 7/11/2022 κι αριθμό κατάθεσης 10061/2194/2022 αίτησης ασφαλιστικών μέτρων της αιτούσας, εδρεύουσας στην Δημοκρατία της Λιβερίας, με εγκατεστημένο γραφείο στην Ελλάδα, ναυτιλιακής εταιρίας με την επωνυμία «ALLSEAS MARINE S.A»), ΚΑΤΑ του Γεωργίου Σκρ@@@@@, «διατάσσεται η συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής (συμπεριλαμβανομένων όλων των τραπεζικών καταθέσεων) και ακίνητης περιουσίας του καθού μέχρι του ποσού των τεσσάρων εκατομμυρίων διακοσίων χιλιάδων ευρώ (4.200.000,)».

    Προ ημέρων δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές επισκέφθηκαν την οικία του τέως λογιστή και προέβην στην ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ μέχρι του ποσού των τεσσάρων εκατομμυρίων διακοσίων χιλιάδων ευρώ (4.200.000,) των παρακάτω κινητών πραγμάτων κυριότητας του:

    1) Καλλιτέχνης (Κ), Δ. Μυταράς, λάδι σε καμβά, διάσταση 1X1,

    2) (Κ) Δ. Μυταράς, λάδι σε καμβά, διάσταση 1X1,

    3) (Κ) Χαραλάμπους Παναγιώτης, μικτή τεχνική σε καμβά, φύλλα καπνού, πλέξιγκλας,

    4) (K) David Gerstein, γλυπτό, αλουμίνιο,

    5) (K) Gianfranco Meggiato, γλυπτό μπρούντζος,

    6) (Κ) Lorenzo Quinn, γλυπτό,

    7) (Κ) Σοφία Βάρη, λαδοπαστέλ σε καμβά, διάσταση 40X30,

    8) (K) Lita Cabellut, μικτή τεχνική, 1,45X2,10,

    9) (K) Christian Karel Appel, πίνακας, μικτή τεχνική,

    10) (Κ) Κωστής Γεωργίου, γλυπτό,

    11) (Κ) Κωστής Γεωργίου, γλυπτό,

    12) (K) YUE MING ΥΟ, γλυπτό πολλαπλό,

    13) (Κ) Πάνος Τσαγκάρης, μικτή τεχνική πάνω σε εφημερίδα, φύλλα χρυσού,

    14) (Κ) Κώστας Βαρώτσος, γλυπτό,

    15) (K) Nir Hod, μικτή τεχνική με γυαλί, χωρίς φωτογραφία στο παράρτημα,

    16) (Κ) Γιάννης Γαϊτης, γλυπτό,

    17) (Κ) Ζορζ Ματιέ, πίνακας, 60X1,

    18)  (K) Jamal Joralti, λάδι σε καμβά, 1X1,10,

    19)  (K) Mel Bochner, μικτή τεχνική, 1X1,60,

    20) (Κ) Εδ. Σακαγιάν, λάδι σε καμβά, 1,50X1,

    21) (Κ) Δημήτρης Γέρος, λάδι σε καμβά,

    22) (Κ) Γιάννης Κουνέλης, μικτή τεχνική, κάρβουνο σε χαρτί, πάνω σε λαμαρίνα,

    23)(Κ)Άννα Μαρία Τσακάλη, λάδι και τέμπερα σε καμβά, 2X1,50,

    24)(Κ) Έι Αρ Πένκ, 70X1,

    25) (Κ) Βασίλης Αντωνάκος, λάδι σε καμβά, 1,5X1,5

    26) (Κ) Κωνσταντίνος Τόλης, Λάδι σε καμβά, διάσταση 1,20X1,20

    27) (Κ) Andre Brasilier, μικτή τεχνική,

    28) (Κ) Takis (Panayiotis Vasilakis), ζωγραφικό σχέδιο. Το έργο είναι ανυπόγραφο, κατά δήλωση του καθ’ού δεν έχει πιστοποιητικό γνησιότητας ή άλλο έγγραφο, που να πιστοποιεί τον δημιουργό,

    29) (Κ) Ρήνας Βαγγέλης, λάδι σε καμβά, 50X50,

    30) (Κ) Philippe Pasqua, ακρυλικά σε καμβά, 87 X 1,13,

    31) (K) Yayoi Kusama, μικρό γλυπτό από ρυτίνη, edition pumpkins,

    32) (K) Yayoi Kusama, μικρό γλυπτό από ρυτίνη, edition pumpkins,

    33) (Κ) Παύλος Διονυσόπουλος, μικτή τεχνική, ξύλο, πλέξιγκλας, χαρτί,

    34) (Κ) Walles, 24X20, 35)(K)Walles, 24X20,

    36) (Κ) Δημήτρης Γέρος, λάδι σε καμβά

    37) (Κ) Angelo Accardi, μικτή τεχνική

    38) (K) Philip, μικτή τεχνική

    39) (K) Angelo Accardi, μικτή τεχνική

    40) (K) Mr. Brainwash, μεταξοτυπία, mixed media collage σε χαρτί, archival, David Bowie,

    41) (K) Mr. Brainwash, μεταξοτυπία, mixed media collage σε χαρτί, archival, David Bowie,

    42) (K) Peter Max, καμβάς, 33X40,

    43) (K) Mr. Brainwash, χαρτί κολλημένο σε καμβά (mixed media), 44) (Κ) Παυλόπουλος, μικτή τεχνική, 50X70,

    45) (K) Takis (Panayiotis Vasilakis), γλυπτό,

    46) (Κ) Άννα Μαρία Τσακάλη, λάδι και τέμπερα σε καμβά, 2X1,50,

    47) (Κ) Ραούλ Ντάφυ, 37X48,

    48) (Κ) Άννα Μαρία Τσακάλη, λάδι και τέμπερα σε καμβά, 1,50X1,

    49) (Κ) Λουσίλ Γκωβέν, Χαρτί μολύβι, 1X1,

    50) (K) Ai Wei Wei, γλυπτό edition, 5X4X4 in 12.7X10.2X10.2cm

     

    Αγγελική Τσίγκα: Η Chanel αποκτά τον «οίκο της» στη Βουκουρεστίου  

    Ήταν δίκαιο έγινε πράξη, ο κορυφαίος οίκος μόδας Chanel επιτέλους δίνει την αντιπροσωπεία στην Αγγελική Τσίγκα.

    Πρόκειται για μεγάλη επένδυση και επιτυχία.

    Ο θρύλος Καρλ Λάγκερφελντ (ο θρυλικός σχεδιαστής της Chanel, παρόλο που επί τρεις δεκαετίες) εμπιστευόταν πλήρως την Αγγελική Τσίγκα, δεν της έδινε το πράσινο φως.

    Παρά ταύτα για τόσα χρόνια ήταν η μοναδική που εμπορευόταν Chanel από την μπουτίκ της στη Σέκερη Linea Piu.

    Για παραπάνω από τριάντα χρόνια (μαζί με μια δυο εταιρείες ακόμη ανάλογου κύρους).

    Ένα φεγγάρι είχε ανοίξει και στη Μύκονο, αλλά οι σνομπ Γάλλοι άρχισαν να «ξινίζουν» με το  νησί όταν αυτό άρχισε να γεμίζει  με όλων των ειδών τους πλούσιους, οι οποίοι προφανώς διέθεταν μόνο χρήμα αλλά όχι και εκλεπτυσμένα γούστα.

    Η μπουτίκ στη Βουκουρεστίου αποτελεί σημαντικό επίτευγμα για τα ελληνικά δεδομένα και σημαίνει επιτέλους ότι ο γαλλικός οίκος εγκρίνει την Ελλάδα.

    Η κόρη της Αγγελικής, Καρολίνα, σίγουρα πρόσθεσε ένα λιθαράκι στην εξέλιξη αυτή.

    Λίγα χρόνια τώρα αναλαμβάνει όλο και πιο πολλές ευθύνες.

    Άξιες…

     

    Η ωραία Ελίνα

    Η Ελίνα Βασιλάκη οργάνωσε την προηγούμενη Πέμπτη ένα ιδιαίτερο κάλεσμα μόνο για γυναίκες.

    Αφορμή, η δημιουργία της, η εταιρεία Kalopsia Finesse.

    Ξεκίνησε ως επιμέλεια κεραμικών βάζων από διαφορετικούς, σχολαστικά επιλεγμένους δημιουργούς, καλλιτέχνες.

    Τα βάζα αυτά (και όχι μόνο) μεταμορφώνουν με την απαράμιλλη ομορφιά τους και τη θετική τους ενέργεια τον χώρο που τα φιλοξενεί.

    Σταδιακά η Kalopsia (που διακριτικά παρουσιάστηκε στο Instagram: @kalopsia_finesse), θα εξελιχθεί σε διαδικτυακή πλατφόρμα.

    Θα επιμελείται θέματα τέχνης, υγείας, προσωπικής εξέλιξης και καλών σκοπών για τα παιδιά.

    Με έμπνευση ειδικά από ένα συγκεκριμένο πλάσμα, που όπως η Ελίνα παρατήρησε με τόσο γλυκά λόγια, έμαθε σε όλη την οικογένεια πώς αγαπάει κανείς με ανιδιοτέλεια.

    Η βραδιά ήταν πράγματι γεμάτη συγκίνηση και αγάπη.

    Ανάμεσα στις φίλες της Ελίνας, ο σύζυγός και τα παιδιά της να τη στηρίζουν.

    Απλότητα, απροσποίητη ζεστασιά.

    Και διάσπαρτα, αλλά σε καίρια σημεία, τοποθετημένα τα βάζα της Kalopsia.

    Αυτές οι εξαίσιες δημιουργίες ισορροπούν ανάμεσα στο ντιζάιν, το καθημερινό και χρηστικό και την τέχνη, αφού καθένα κομμάτι αποτελεί μοναδικό σχέδιο και έμπνευση ενός δημιουργού.

    Όποιος αναγνώστης ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα από αυτά τα αντικείμενα τέχνης προς το παρόν να απευθυνθεί στο @kalopsia_finesse.

    Για κάτι ξεχωριστό και value for money.

    Εν ευθέτω χρόνω θα εγκαινιαστεί και το σάιτ.

    Stay tuned.

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.