ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε εταιρεία συμφερόντων της Μαριάννας Λάτση πέρασε το πακέτο του 7,59% των μετοχών της ΓΕΚ Τέρνα με τη συνολική αξία της συναλλαγής να διαμορφώνεται στα 88 εκατ. ευρώ.
Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της αποεπένδυσης από τον ελληνικό επιχειρηματικό όμιλο της ολλανδικής επενδυτικής εταιρείας Reggeborgh. Το family office της Μαριάννας Λάτση κάνει πλέον και επισήμως τη μετοχική του παρουσία στην ΓΕΚ Τέρνα. Η συναλλαγή έγινε στην τιμή των 11,20 ευρώ και το πακέτο που άλλαξε χέρια αντιστοιχεί σε 7,8 εκατ. μετοχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσουν και άλλες μεταβιβάσεις μετοχών από πλευράς των Ολλανδών της Reggeborgh που κατέχουν το 28,181% της ΓΕΚ Τέρνα. Ένα σημαντικό κομμάτι εξ αυτών θα καταλήξει στο χαρτοφυλάκιο του διοικητικού ηγέτη της εταιρείας Γιώργου Περιστέρη, το ποσοστό του οποίου από το σημερινό 16% αναμένεται να ανέλθει στα επίπεδα του 30%.
Μένει να διαπιστωθεί ποιος θα είναι ο τρίτος παραλήπτης των μετοχών που θα διατεθούν από τους Ολλανδούς.
Διαβάστε επίσης:
ΓΕΚ Τέρνα: Αλλάζει χέρια το 1/3 των μετοχών με κεφαλαιοποίηση κοντά στο 1 δισ. και τον Γ. Περιστέρη να διπλασιάζει το ποσοστό του
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Okeanis Eco Tankers: Παραιτήθηκαν δύο διευθυντές που ήταν στην εταιρεία επτά έτη
- Νέα κυβέρνηση στη Γαλλία: Ύστατη προσπάθεια του Μακρόν να αποτρέψει την πολιτική κατάρρευση
- Eurobank: Σχέδιο Συμφωνίας (Term Sheet) με τη Fairfax για την απόκτηση της Eurolife FFH Life Insurance
- Γερμανία: Ο Αντιπρόεδρος Κλινγκμπάιλ αναγγέλλει άρση των περιορισμών των εξαγωγών όπλων στο Ισραήλ
