• Οι πιστοί του Βασίλη Ψάλτη, η έκπληξη σε Mytilineos και Πλ. Θράκης, η Mykonos των 25.000 ευρώ το τραπέζι και τα νέα ρεκόρ σε Πειραιώς, ΓΕΚ, Ιντεάλ

    Το mononews.gr σας ενημέρωσε χθες ταχύτερα από όλα τα άλλα ΜΜΕ για τους βασικούς στόχους του νέου επιχειρησιακού προγράμματος της Alpha Bank, ενώ λίγες ώρες αργότερα ο Wiseman σας πληροφόρησε για τις επικείμενες αναθεωρήσεις στην τιμή της μετοχής της Τράπεζας από τους μεγάλους θεσμικούς επενδυτές.

    image

    Η έκπληξη της MYTIL και τα νέα ρεκόρ σε Πειραιώς, INTEAL και ΓΕΚ 

    Χθες η αγορά κινήθηκε στο γνωστό της μοντέλο.

    Ενώ έντεκα συνεδριάσεις απέμειναν για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και ο δείκτης δείχνει να έχει μόνο προς τα πάνω.

    Χθες έκλεισε στις 1258 μονάδες με κέρδη 0,60%.

    Οι δημοσκοπήσεις φαίνεται να προβλέπουν (ισχυρή;) αυτοδυναμία του Μητσοτάκη ενώ είναι πλέον αρκετά πιθανόν να κατακτήσει και τις 50 έδρες του bonus που δίνει ο εκλογικός νόμος.

    Φυσικά όπως σας έχουμε ξαναπεί το χρηματιστήριο είναι μαραθώνιος.

    Χρειάζεται υπομονή και επιμονή.

    Πολλές μετοχές χθες έπιασαν νέα υψηλά με την μεγαλύτερη έκπληξη να έρχεται από την Mytilineos ΜΥΤΙΛ -0,22% 35,76 .

    Στο auction δηλαδή μετά τις 17:00 που ολοκληρώνεται η συνεδρίαση, άλλαξε χέρια ένα πακέτο 76.000 μέτοχων, στην ιλιγγιώδη τιμή των 30,38 ευρώ αν και μετοχή έκανε πράξεις ολόκληρη την ημέρα μεταξύ των  29,70 και 30,04 ευρώ.

    Προφανώς η τιμή του πακέτου αποτελεί σημαντική έκπληξη.

    Περιμένω με ανυπομονησία να μάθω, τον αγοραστή και τον πωλητή του πακέτου.

    Άλλες μετοχές με νέα υψηλά είναι η Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,31% 3,88 που έκλεισε στα 2,95 ευρώ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 0,48% 16,88  στα 14,24 ευρώ, η ΙΝΤΕΑΛ που έκλεισε στα 5,14 ευρώ, η ΑΛΟΥΜΙΛ Μυλωνάς στα 2,66  ευρώ.

     

    Τέρνα Ενεργειακή: Στα 20,70 ευρώ 

    Επίσης η Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 1,58% 18,02 έκλεισε χθες στα 20,70 ευρώ.

    Το deal της εξαγοράς από την First Sentier, του 62% των μετοχών της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα γίνει μεταξύ των 22 και 23 ευρώ.

    Κύριοι χρηματοδότες του DEAL θα είναι, μεταξύ άλλων, η Πειραιώς, η Alpha Bank ΑΛΦΑ -1,21% 1,63 και η Eurobank ΕΥΡΩΒ -0,56% 1,78 .

    Η μετοχή μετά την δημόσια πρόταση, που θα ακολουθήσει, θα διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο.

    Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δεν θα μεταβιβάσει τώρα τις μετοχές της (περίπου 38%) αλλά σε διάστημα 1 έτους.

     

    Βασίλης Ψάλτης: Οι φανατικοί πελάτες της Αlpha Bank

    Ακούγοντας προσεκτικά χθες τον CEO της ALPHA BANK Βασίλη Ψάλτη, στο investor DAY 2023, συγκράτησα τα εξής ενδιαφέροντα.

    Αναφορικά με τις σχέσεις της τράπεζας με τους μεγάλους πελάτες της και τις επιχειρήσεις.

    Αυτή την στιγμή έχει 100.000 πελάτες στο wealth management με 11 δισ. υπό διαχείριση.

    Οι 6 στις 10 επιχειρήσεις διατηρούν μακροχρόνια σχέση με την Alpha Bank για περισσότερα από 20 χρόνια, ενδεικτικό της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια.

    Σε επίπεδο χρηματοδότησης (funding) η τράπεζα μιλάει με το 80% των μεγάλων επιχειρήσεων και με το 65% των μικρομεσαίων.

    Η τράπεζα έδωσε αναλυτικά στοιχεία και για τη διάρθρωση του δανειακού της χαρτοφυλακίου στο corporate banking:

    Έχει λοιπόν εχει χρηματοδοτήσει με 3,5 δισ. ευρώ τη βιομηχανία, με 3,5 δισ. ευρώ τις κατασκευές, με 2,5 δισ. ευρώ τις επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας και με 2 δισ. ευρώ το εμπόριο.

    Το 60% των δανείων είναι χαμηλού ρίσκου.

    Όπως σας έχω επισημάνει ο επίμονος και προσεκτικός Βασίλης Ψάλτης, χτίζει μεθοδικά την νέα Alpha Bank!!!

    Και οι αριθμοί (και της μετοχής)  τον επιβεβαιώνουν.

    MAGNIFIQUE!!!

    Ως και 30% πάνω ο πήχης για την μετοχή της Alpha  Bank 

    Το mononews.gr σας ενημέρωσε χθες ταχύτερα από όλα τα άλλα ΜΜΕ για τους βασικούς στόχους του νέου επιχειρησιακού προγράμματος της Alpha Bank, ενώ λίγες ώρες αργότερα ο Wiseman σας πληροφόρησε για τις επικείμενες αναθεωρήσεις στην τιμή της μετοχής της Τράπεζας από τους μεγάλους θεσμικούς επενδυτές.

    Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις…. Τέσσερις μεγάλοι θεσμικοί ανέβασαν την τιμή στόχο της μετοχής από 11% (η συντηρητική Deutsche Bank στο 1,75 ευρώ έως και κατά 30% στα 2 ευρώ (η Axia Ventures).

    Eνδιαμέσως κινούνται οι προβλέψεις της Citigroup οποία δίνει περιθώρια ανόδου 14% στα 1,75 ευρώ και η Goldman Sachs +27% στα 1,95 ευρώ.

    Η Goldman Sachs επιβεβαιώνει την πρόσφατη αναβάθμιση της τιμής-στόχου της Τράπεζας σε € 1,95, βλέποντας περιθώριο ανόδου 27%, ενώ αναμένει ισχυρότερα κέρδη για το 2023, 2024 και 2025 σε σχέση τις πρόσφατες εκτιμήσεις της Alpha Bank.

    Από την πλευρά της η Citigroup χαρακτήρισε «καθησυχαστικούς» χαρακτηρίζει τους στόχους που έθεσε η Διοίκηση της Τράπεζας η Citigroup για αύξηση κερδών ανά μετοχή (EPS) >20% σε ετήσια βάση (CAGR) έως το 2025 και για απόδοση Ενσώματων Ιδίων Κεφαλαίων (RoTE) >12% το 2025.

    Τέλος η Αxia  επισημαίνει ότι το γεγονός ότι ο Όμιλος στοχεύει να δημιουργήσει κεφάλαια  2,3 δισ. ευρώ την περίοδο 2023-2025, εκ των οποίων € 0,4 δισ. μέσω υψηλότερης αναγνώρισης DTA,  0,9 δισ. ευρώ  για οργανική ανάπτυξη και  0,3-0,4 δισ. ευρώ σε μερίσματα, αφήνει τον Όμιλο με  1-1,1 δισ. ευρώ πλεονάζοντος κεφαλαίου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί είτε για πρόσθετες διανομές (με την έγκριση του SSM) είτε για συγχωνεύσεις και εξαγορές.

    Ωστόσο ο Βασίλης Ψάλτης, ceo της Τράπεζας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε, ότι η αναζήτηση ευκαιριών για συγχωνεύσεις και εξαγορές, δεν αποτελεί προτεραιότητα προς το παρόν.

     

    Η προσοχή στα Πλαστικά Θράκης

    Ο Wiseman στην στήλη της Παρασκευής σας είχε επισημάνει τα Πλαστικά Θράκης.

    Η εταιρεία, υπό τις εντολές του συνετού επιχειρηματία Κώστα Χαλιωρή, πέτυχε σοβαρή κερδοφορία ενώ μείωσε σημαντικά τον δανεισμό της κατά την διάρκεια του 1ου τρίμηνου, ενδεικτικό της ισχυρής ρευστότητα της.

    Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από το δημοσίευμα του WISEMAN,  και νωρίς χθες το πρωί η Eurobank Equities σε ανάλυση της εξηγεί ότι το 2022 ήταν ένα δύσκολο έτος για τον όμιλο Πλαστικά Θράκης αλλά παρόλα αυτά η πραγματική αξία της μετοχής είναι πολύ υψηλότερη.

    Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι ο όμιλος θα συνεχίσει να αυξάνει την αξία των μετόχων στο μέλλον σε συγχρονισμό με την αύξηση της υποκείμενης κερδοφορίας.

    Η EUROBANK Equities αλλάζει μερικές παραμέτρους στην αποτίμηση της για τον όμιλο μέσω των επικαιροποιημένων εκτιμήσεων και ενός ελαφρώς υψηλότερου κόστους κεφαλαίων (WACC 9,3% από 9% προηγουμένως) λόγω των αυστηρότερων ρυθμίσεων της νομισματικής πολιτικής.

    Συνολικά, καταλήγει σε ένα εύρος αποτίμησης μεταξύ 320 εκατ. ευρώ και 440 εκατ. ευρώ.

    Η αποτίμηση υποδεικνύει μια εσωτερική αξία στα 8,5 ευρώ ανά μετοχή, γεγονός που δίνει υψηλό (σχεδόν 100%) περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα (χθεσινή τιμή στο ταμπλό του ΧΑ 4,21 ευρώ) παρά τις συντηρητικές εκτιμήσεις.

    Η τρέχουσα τιμή αντικατοπτρίζει μια μάλλον απαισιόδοξη αποτίμηση για τον όμιλο, ο οποίος έχει αποδεδειγμένα σταθερό ιστορικό αποδόσεων.

    Μετά την δημοσίευση του report περίπου στις 13: 30,  η μετοχή άρχισε να ανεβάζει όγκους ενδεικτικό του γεγονότος της σπουδαιότητας του report που υπογράφεται από την Ναταλία Σβυριάδη (Equity Research Analyst),  τελικά έκλεισε με ισχυρά κέρδη 8% στα 4,5 ευρώ και ισχυρό όγκο συναλλαγών 120.000 μετοχών.

    Η μετοχή ήδη εχει έχει «προσεχθεί» από μεγάλους θεσμικούς επενδυτές.

    Χρυσάφι από τα υπολείμματα του καφέ

    Άγνωστο γιατί, αλλά η Coffee Island επέλεξε να ανακοινώσει χθες με επτά μήνες καθυστέρηση την επένδυσής της  στην εταιρεία συλλογής και επεξεργασίας υπολειμμάτων καφέ espresso, Coffe-Eco.

    Η Nimbus Capital ΙΚΕ, στην οποία ο Βαγγέλης Λιόλιος διαθέτει 9.000 εταιρικά μερίδια και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος 6.000 εταιρικά μερίδια, απέκτησε τον Νοέμβριο του 2022 το 30% της Coffe-Eco στην οποία βασικοί μέτοχοι παραμένουν οι ιδρυτές της Αλέξης Πάντζιαρος και Μάριος Βλαχογιάννης.

    Coffee Island και Coffe-Eco έχουν ήδη προγραμματίσει την έναρξη λειτουργίας νέας βιομηχανικής μονάδας επεξεργασίας και χρησιμοποίησης υπολειμμάτων καφέ στη ΒΙ.ΠΕ Πατρών, στην οποία θα παράγονται μεταξύ άλλων βιολογικό κάρβουνο, βιολογικό λίπασμα και δερμοκαλλυντικά.

    Αυτό που δεν ανακοινώθηκε χθες είναι πως η Nimbus Capital ΙΚΕ αν και μέτοχος μειοψηφίας στην Coffe-Eco έχει «δέσει χειροπόδαρα» τους  Πάντζιαρο και Βλαχογιάννη.

    Τι εννοούμε; Στο καταστατικό της Coffe-Eco προβλέφθηκε πως η μεταβίβαση των μεριδίων των ιδρυτών Αλέξη Παντζιάρου και Μάριου Βίκτωρα Βλαχογιάννη είναι άκυρη, χωρίς προηγούμενη απόφαση της συνέλευσης των εταίρων η οποία να εγκρίνει τη μεταβίβαση, τους όρους αυτής και το πρόσωπο του αγοραστή.

    Ακόμη, προβλέπεται πως σε περίπτωση μεταβίβασης εταιρικών μεριδίων σε τρίτο η Nimbus Capital ΙΚΕ θα έχει προτεραιότητα έναντι των δύο άλλων μετόχων.

    «Ο τρίτος αγοραστής θα αγοράσει τα εταιρικά μερίδια του εταίρου Nimbus Capital ΙΚΕ κατά προτεραιότητα έναντι του μεταβιβάζοντος εταίρου, στην τιμή της προσφοράς ή ανώτερης ως προς το τίμημα και σε καμία περίπτωση υπό όρους λιγότερο ευνοϊκούς από αυτούς που θα έχει προσφέρει ο τρίτος αγοραστής», αναφέρεται σχετικά.

    Τέλος, το καταστατικό της Coffe-Eco προβλέπει πως εάν οι Αλέξης Παντζιάρος και Μάριος Βίκτωρας Βλαχογιάννης αποχωρήσουν από την εταιρεία για ένα έτος δεν θα μπορούν να εργαστούν για ανταγωνιστή, δεν θα μπορούν να προσλάβουν προσωπικό της Coffe-Eco και δεν θα μπορούν να απευθυνθούν σε πελάτες ή προμηθευτές της Coffe-Eco.

     

    Tρέχει με 100 ο Τζίγκερ στην Motor Oil

    Λάτρης της ταχύτητας ο Γιάννης Βαρδινογιάννης (Τζίγγερ) στο αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε παρά να τρέξει τα κέρδη της Motor oil ΜΟΗ 1,40% 27,62 , μαζί με αυτά και τις αμοιβές του.

    Ως αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος έλαβε για την οικονομική χρήση του 2022 πρόσθετη αμοιβή από τα κέρδη χρήσεως 4,130,000  ευρώ, αυξημένη κατά 96% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση.

    Ετσι για πέρυσι οι συνολικές αμοιβές του έφθασαν τα 4,388 εκατ. ευρώ από τα α 2,141 εκατ. ευρω που ήταν το 2021.

    Αντιθέτως στα 3,4 εκατ. ευρώ ήταν η έκτακτη αμοιβή του Βαρδή Βαρδινογιάννη προέδρου του Δ.Σ.

    Αποτέλεσμα ήταν το 2022 οι συνολικές του αποδοχές να παραμείνουν «παγωμένες” στα 3,430 εκατ. ευρώ, όσες ακριβώς ήταν δηλαδή και το 2021.

    Μεγάλες μπίζνες ανοίγει ο Ανδρέας Σιάμισιης  (Helleniq Energy) στην Κύπρο….

    …και όχι μόνο επειδή ο ίδιος έλκει την καταγωγή του από τη “μαρτυρική Μεγαλόνησο”.

    Πολύ απλά βλέπει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στο νησί και επειδή σε αυτά τα θέματα χρειάζεται διορατικότητα, υλοποιεί ένα σχέδιο βήμα-βήμα για να μην έχει ρίσκο, που πάντως ποτέ δεν αποφεύγεις σε μία επένδυση.

    Ήδη από το 2000 ο όμιλος (ήταν ΕΛΠΕ τότε) ίδρυσε την  ΕΚΟ Cyprus με καμιά εκατοστή πρατήρια σήμερα και μερίδιο αγοράς 35%, στην πρώτη θέση ενώ προωθεί ταχύτατα την ηλεκτροκίνηση αυτοκινήτων στο νησί.

    Τώρα ήρθε η ώρα για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα.

    Θυμίζω πως ο Σιάμισιης σε δηλώσεις του για την πρόσφατη εξαγορά των δύο φωτοβολταϊκών πάρκων στο νησί είχε πει κάτι σημαδιακό: «Η επένδυση, μαζί με την ίδρυση της νέας εταιρίας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κυπριακή αγορά, μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε ολοκληρωμένες ενεργειακές λύσεις στο πελατολόγιό μας και ταυτόχρονα να συμβάλλουμε στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης της χώρας».

    Πλέον αυτή η δήλωση παίρνει σάρκα και οστά, αφού  η Helleniq Energy ΕΛΠΕ -2,11% 8,34 , ξεκινά στην Κύπρο εταιρία προμήθειας ηλεκτρισμού.

    Θα πουλάει  ρεύμα σε εμπόριο, τουριστικές επιχειρήσεις (που αφθονούν) και βιομηχανία-βιοτεχνία.

    Η εταιρία διανομής θα προμηθεύεται ρεύμα από τα δύο δικά της ηλιακά πάρκα, άρα θα υπάρχει καθετοποίηση και οικονομίες κλίμακας.

    Η παραγωγή της είναι πάνω από 2.500 Μεγαβατώρες το μήνα, καλή επίδοση για την αγορά του νησιού.

    Ο Σιάμισιης θέλει να σαρώσει την αγορά ΑΠΕ στην Κύπρο με προγραμματισμό 120 Μεγαβάτ σε χρονικό ορίζοντα τριετίας…

     

    Η συνεργασία και ο κόμβος…

    …Όλα καλά αυτά αλλά κάποιος κακεντρεχής ή κάποιος σοβαρός ανταγωνιστής θα πει «εντάξει ο Σιάμισιης επεκτείνεται σε μία αγορά που πληθυσμιακά είναι ίση με τη …μισή Θεσσαλονίκη, τί είναι ο κάβουρας τί είναι το ζουμί του» και θεωρητικά και αριθμητικά ίσως έχει δίκιο.

    Εδώ υπάρχει όμως και ένα δευτερογενές σχέδιο στα σκαριά από τη Helleniq Energy, που έχει να κάνει με το ότι η Κύπρος είναι δυνητικά και σημαντικός ενεργειακός κόμβος μεταξύ Μέσης Ανατολής και ΕΕ.

    Για το λόγο αυτό άλλωστε, υπάρχουν συνομιλίες με μεγάλο, πολύ μεγάλο Όμιλο του εξωτερικού για αυτή την αλυσιδωτή συνεργασία που ίσως προκύψει και τότε θα ταράξει τα νερά.

    Ο wiseman  γνωρίζει τις πρώτες πληροφορίες για το θέμα, οι οποίες  φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού, αλλά …μην βιάζεστε αγαπητοί αναγνώστες. Θα τα μάθετε όλα σιγά σιγά και με μέτρο, μην σας πέσουν και βαριά καλοκαιριάτικα…

    Πώς κατέληξε στο Ισραήλ ο κος Μάνος…

    Ο διάλογος που θα σας παραθέσω είναι αυθεντικός, αλλά δεν θα σας αποκαλύψω όλους τους συνδιαλεγόμενους διότι θα ‘κλείσω σπίτια’ και θα καταστρέψω καριέρες αν το κάνω.

    -Από πού τα μαθαίνει αυτός ο wiseman στο mononews και τα γράφει όλα αυτά;

    Δεν έχουμε πει να μην μιλάει κανείς σας; όποιος κάνει  τις διαρροές λογικά βρίσκεται σε αυτή την αίθουσα, θα τον βρω, θα θυμώσω και θα τον διώξω να το ξέρετε…

    -Εγώ πάντως δεν είμαι η πηγή των διαρροών κύριε Πρόεδρε, ξέρετε πόσο σας εκτιμώ και πόσο πιστός σας είμαι…μήπως οι κινέζοι;

    -Προσπαθώ να τα βρω και με αυτούς, θα τους ανοίξω την πόρτα και προς το Ισραήλ…

    -Μήπως να βγάλουμε προς τα έξω 2-3 ειδήσεις –”μαϊμούδες” να δούμε ποιος θα τις αναπαράξει και να καταλάβουμε τον …προδότη; (Σ.Σ. εντάξει ο συγκεκριμένος άνθρωπος βρίσκεται ακόμη στον Ψυχρό Πόλεμο του 1950 προκειμένου να γίνει αρεστός στον Πρόεδρό του, έλεος!)…

    -Δεν είναι κακή ιδέα, αλλά εγώ τί άλλο να κάνω πιά για να σφραγίσω τη θέση μου; Εκλογές έρχονται και ο Μητσοτάκης θα φέρει καινούργιο υπουργό Ενέργειας, ακούω 2-3 ονόματα (Σ.Σ. κατονομάζει δύο πολύ γνωστά στελέχη της ΝΔ, αλλά ας μην σας τα πω) αλλά δεν ξέρω κιόλας…

    -Μία εκκρεμότητα με επιχειρηματία είχατε κύριε Πρόεδρε, τη λύσατε και αυτή με τον ….(Σ.Σ. αναφέρεται όνομα γνωστού επιχειρηματία) και μπράβο σας, μεγάλη επιτυχία (Σ.Σ. η κολακεία πάει σύννεφο από τους σφουγγοκωλάριους όπως καταλαβαίνετε) τώρα μένουν μόνο οι Κινέζοι…

    -Εντάξει αυτούς είπαμε θα τους γλυκάνω με το Ισραήλ…

    Και κάπως έτσι, με τη γλύκα ενός αμυγδαλωτού κινεζικής προελεύσεως, ο αγαπημένος φίλος ης στήλης Μάνος Μανουσάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ) και “μάγος της πιρουέτας” όπως τον αποκαλούν και μέσα στον Διαχειριστή πλέον, σύμφωνα με το χαρακτηρισμό που του έδωσε ο wiseman, κατέληξε να ταξιδέψει στο Ισραήλ.

    Το φιλόδοξο σχέδιο Andromeda

    Στόχος του πολυπράγμονος κου Μανουσάκη μας, να “παντρέψει” την κινεζική State Grid  που είναι μέτοχος μειοψηφίας  και ελέγχει το 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, με το πρότζεκτ  “Andromeda” που θα συνδέσει την Ελλάδα με το Ισραήλ μέσω οπτικών ινών.

    Το υποβρύχιο καλωδιακό σύστημα οπτικών ινών Andromeda,  θα διασυνδέει την Ελλάδα, με την Κύπρο και το Ισραήλ και θα το υλοποιήσουν η ισραηλινή Tamares Telecom και η   Grid Telecom.

    Η Grid Telecom είναι ελληνική εταιρεία, που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2019.

    Eίναι 100% θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ  και αποτελεί το όχημα του ΑΔΜΗΕ για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε εθνικούς και διεθνείς παρόχους.

    Στο δίκτυο βασίζεται η μεταφορά, σε ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες, μεγάλου όγκου δεδομένων, με το Andromeda να προσφέρει εναλλακτική λύση διασύνδεσης μεταξύ Ευρώπης, Μεσογείου και Μέσης Ανατολής.

    Κέρδη πολλά, σίγουρα λεφτά και εισόδημα μεγάλο που λέγαμε παλιότερα.

    Πόσα μέτωπα να κλείσει πιά ο άνθρωπος για να παραμείνει και με την επόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη στη θέση που κατέχει από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ;

    Πρώτη  αθώα απορία του wiseman: τον περιβόητο Μπουλαξή (Πρόεδρο της ΡΑΕ επί ΣΥΡΙΖΑ που προσέλαβε πρόσφατα σε θέση κλειδί) τον κουβαλάει μαζί του στα ταξίδια;

    Δεύτερη αθώα απορία του wiseman: τί λέει για όλα αυτά η …υπομονετική αλλά και αθόρυβη αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κα Dong Chen που εκπροσωπεί  την πλευρά της κινεζικής State Grid ;

     

    Όταν απέτυχε μέχρι και ο Κινέζος πρέσβης με τον κο Μάνο μας…

    Θυμίζω πως στα τέλη του 2021, είχε ξεσπάσει μεγάλη  κρίση κορυφής στον ΑΔΜΗΕ μετά την αλλαγή της κυβέρνησης και την παραμονή του Προέδρου και Διευθύνοντος συμβούλου κ. Μάνου Μανουσάκη και της ηγετικής ομάδας στο μάνατζμεντ του διαχειριστή αλλά και 6 μήνες -τότε- πριν την λήξη της θητείας του, που τελικά παρατάθηκε.

    Η State Grid ωστόσο, ως μέτοχος μειοψηφίας,  είχε  στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ακόμη και μέσω του κινέζου Πρέσβη στην Αθήνα, ότι έπαψε να  στηρίζει Μανουσάκη.

    Το είχε επικυρώσει μάλιστα τότε, στο διοικητικό συμβούλιο όταν διαφώνησε με την διαδικασία και αρνήθηκε να εγκρίνει την πρόταση για τριετή παράταση της θητείας του κ. Μανουσάκη.

    Τον κατηγόρησε για ‘μεθοδεύσεις’ στο έργο  της ηλεκτρικής διασύνδεσης Λαυρίου-Κρήτης (προϋπολογισμός 1 δις αλλά τελικό κόστος πολύ περισσότερο, σοβαρά ποσά) αλλά τότε απέτυχε να τον αντικαταστήσει.

    Τώρα με τον καινούργιο Υπουργό που έρχεται;

    Περιττό να πούμε ότι ο -επαναλαμβάνω- ‘φίλος και θαμών’ της στήλης κος Μανουσάκης αισθάνεται πανίσχυρος και αμετακίνητος.

    Κάτι θα του έχει πει φαίνεται ο …σωστός άνθρωπος…

     

    Ο Mykonian Ήλιος των 25.000 ευρώ

    Και από τις μετοχές και τις αγορές, πάμε τώρα στα ωραία.

    Mega yachts, συλλεκτικές σαμπάνιες εκατομμυρίων, shopping και λουκούλλεια γεύματα σε trendy beach bars με πανάκριβες ξαπλώστρες και το κύμα να σκάει δίπλα στην παντόφλα Cessare Paccioti.

    Κάτι σαν αυτές που επιλέγει η καταριανή οικογένεια που κυβερνάει το Κατάρ.

    Οι ελληνολάτρεις Αλ Θανί.

    Με αυτές ανεβοκατεβαίνουν και στη Μύκονο και τις παραλίες της όταν αποφασίσουν να εγκαταλείψουν το Ιόνιο.

    Το σκηνικό συμπληρώνουν τα πούρα, τα ωραία κορίτσια και τώρα τελευταία και οι μπουλντόζες που γκρεμίζουν τα αυθαίρετα, με την βοήθεια του εμβληματικού εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου.

    Αυτό είναι πάνω κάτω, το νέο σκηνικό της Νέας Μυκόνου έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, μετά την έλευση του εισαγγελέα Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου.

    Όλα αυτά κάτω από τον χρυσό, καυτό Mykonian ήλιο.

    Για να τα ξεχάσω όλα αυτά, ρούφηξα μια γουλιά από την σαμπάνια μου.

    Όπως με πληροφορεί ο εξαίρετος δημοσιογράφος Δημήτρης Κατακουζηνός,  στην  νέα Μύκονο,  τα κορυφαία hot spots ετοιμάζονται πυρετωδώς.

    Το Alemagou, o SCORPIOS, το SANTANNA ετοιμάζονται σε πυρετώδεις ρυθμούς.

    Το mononews.gr σε άλλο του κείμενο, δημοσιεύει ρεπορτάζ με τίτλο: “Μύκονος: 25.000 ευρώ – μίνιμουμ κατανάλωση – για ένα τραπέζι στα beach bar” του Δημήτρη Κατακουζηνού με όλες τις τιμές που θα ισχύσουν για το καλοκαίρι.

    Με αποκορύφωμα τις δύσκολες ημέρες του 15αυγουστου που η ελάχιστη κατανάλωση αγγίζει τις 25.000 ευρώ.

    Δείτε παρακάτω τον τιμοκατάλογο του ALEMAGOU, αλλά στην συνέχεια διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του Δημήτρη που έχει πολλές hot λεπτομέρειες.

     SUPERBE!!!

    Ο Τιμοκατάλογος του ALEMAGOU
    Ο Τιμοκατάλογος του ALEMAGOU

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.