• Πότε ανακοινώνει ο Κυριάκος το Επικρατείας, γιατί αποκλείστηκε ο Χουλιαράκης, το μυστικό lunch στο Nolita του Σταθόπουλου και το μυστήριο με το Βaglietto και ποιος μεγάλος αγοράζει Πειραιώς

    Η παραγγελία του  εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου για την Μύκονο κρύβει πολλά μυστικά.

    image

    Μητσοτάκης: Στις 28 Απριλίου το Επικρατείας

    Ενώ άπαντες αναμένουν την προκήρυξη των εκλογών από την κυβέρνηση, στο Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζουν τα οριστικά ψηφοδέλτια για όλους τους νομούς της χώρας.

    Τα μοναδικά ονόματα που δεν θα ανακοινωθούν ακόμα είναι όσοι και όσες περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

    Είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα ανακοινωθεί στις 28 Απριλίου.

    Τώρα όσον αφορά τα ονόματα ακούγεται ότι θα κυριαρχήσουν οι γυναίκες ενώ το όνομα του Πύρρου Δήμα αποκλείστηκε, καθώς το συμβόλαιο του ιδίου με την αμερικανική ομοσπονδία άρσης βαρών ολοκληρώνεται το 2024.

    O νέος ανένδοτος του Τσίπρα

    Νομίζω ότι εγκαίρως σας είχα ενημερώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να ανεβάσει υψηλά στην προεκλογική του ατζέντα το πρόβλημα των κόκκινων δανείων.

    Σήμερα λοιπόν Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε ειδική εκδήλωση για τους πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτης κατοικίας, η οποία ήρθη επί των ημερών του, για να μην ξεχνιόμαστε.

    Όπως μαθαίνω έχοντας στο πλευρό του την Λούκα Κατσέλη, πρώην πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, και συντάκτη του γνωστού Νόμου για την προστασία των δανειοληπτών,  θα κηρύξει ” νέο Ανένδοτο Αγώνα” για την κατάργηση του νέου πτωχευτικού κώδικα που ψήφισε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

    Το ενδιαφέρον είναι αν στην σημερινή εκδήλωση θα συμμετάσχει και ο Γιώργος Χουλιαράκης,  σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα όπως είχε διαρρεύσει αρχικά.

    Ωστόσο στην προαναγγελία της εκδήλωσης, το όνομα του δεν περιλαμβάνεται.

    Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν η Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, ο Τομεάρχης Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συντονιστής οικονομικού κύκλου Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο δικηγόρος και μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, Δημήτρης Λυρίτσης.

     

    Το 2028 κλείνει ο λογαριασμός Κωνσταντακόπουλου – Lamda

    Καλό… 2028 θα κλείσει η οικονομική εκκρεμότητα της ΤΕΜΕΣ με τη Lamda για την κοινοπραξία των ξενοδοχείων στο Ελληνικό.

    Χθες η BELT Riviera (ένα από τα δύο SPVs που σύστησαν οι εταιρείες για το ένα πεντάστερο στο παράκτιο μέτωπο) κατέθεσε προκαταβολή 18,6 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστό 40% της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής της Belt Riviera από τις ΤΕΜΕΣ και Ελληνικό στο ειδικό λογαριασμό που τηρείται στην Πειραιώς.

    Δεδομένου ότι η ΤΕΜΕΣ του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου συμμετέχει με 70% στην εταιρεία, στα ταμεία της Lamda μπήκαν 13 εκατομμύρια.

    Το υπολειπόμενο τμήμα του κεφαλαίου 27,9 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί από τους μετόχους της εταιρείας εντός 5 ετών από τη σύσταση της BELT Riviera. 

    Η συγκεκριμένη θυγατρική θα ελέγχει το ξενοδοχείο των 160 κλειδιών θα αναπτυχθεί σε οικόπεδο αξίας 22,4 εκατ. ευρώ.

    Η επένδυση για αυτό υπολογίζεται σε 169 εκατομμύρια και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, που θέλει το ξενοδοχείο να έχει κατασκευαστεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2026, ώστε να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2027.

     

    Τράπεζα Πειραιώς: Η αλήθεια και τα παραμύθια 

    Φίλοι αναγνώστες, ο Wiseman κατ’ αποκλειστικότητα στις 30 Μαρτίου σας είχε αποκαλύψει ότι η πρόσφατη πτώση της Πειραιώς οφείλεται κυρίως στο macro hedge fund GAMA του κυρίου Levinson, το οποίο και μηδένισε τη θέση του, διότι ο κύριος Levinson το κλείνει.

    Πάμε όμως τώρα στα πιο φρέσκα δεδομένα.

    Για να ξέρετε εκτός από τον κύριο Levinson πωλητής στη μετοχή της Πειραιώς ήταν και ένας Έλληνας θεσμικός άλλης συστημικής τράπεζας, ο οποίος και ίδιος είχε πουλήσει μεγάλο κομμάτι της θέσης του στην Mytilineos στα επίπεδα των 15 ευρώ.

    Την ίδια περίοδο που πουλούσε ο Έλληνας θεσμικός  Μυτιλιναίο στα 15 ευρώ, μηδένισε τη θέση του στη μετοχή της Mytilineos και το Orasis.

    Το οποίο, όμως, είχε μικρή θέση στη μετοχή της Mytilineos.

    Για να γνωρίζετε η μετοχή της Mytilineos χθες έκλεισε στα 26,70 ευρώ , 78% παραπάνω από εκεί που πούλησε το Orasis και ο Έλληνας θεσμικός μεγάλης συστημικής τράπεζας.

    Κάποιοι κύκλοι διακινούν ότι το Orasis αγοράζει Πειραιώς.

    Κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

    Το Orasis είχε μπει στην τελευταία αύξηση μετοχικού της Πειραιώς και πλέον έχει κάτω από τη μισή αρχική του θέση.

    Εδώ αξίζει να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη ότι μόνο ο Wiseman και συγκεκριμένα στις 30 Μαρτίου σας είχε αποκαλύψει ότι η Amundi, ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος διαχειριστής παρακολουθεί πολύ στενά τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

    Σήμερα, κατ’ αποκλειστικότητα, σας αποκαλύπτουμε ότι ξεκίνησε να τοποθετείται μέσω αμοιβαίου κεφαλαίου με έδρα το Λουξεμβούργο και τίτλο Amundi Fds New Silk Road IE EUR C.

    Αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο fund έχει στην κατοχή του 2.022.858 εκ. μετοχές.

    Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό είναι ψιλικοκό για την Amundi.

    Είναι μακράν ο μεγαλύτερος ευρωπαίος διαχειριστής και όταν πιστεύει κάτι παίρνει μεγάλη θέση.

    Η συγκεκριμένη κίνηση από την Amundi μέσα στην καταιγίδα είναι τεράστια ψήφος εμπιστοσύνης στη διοίκηση Μεγάλου και στο πόσο βαθιά υποτιμημένη είναι η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

    Να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη, ότι η Wood σε πρόσφατό της report έδωσε τιμή στόχο για την Πειραιώς τα 3,80 ευρώ.

    Πέρσι, ο Wiseman σας είχε ενημερώσει από τον Μάρτιο του 2022 ότι η Mytilineos θα μπει στον MSCI τον Μάϊο του 2022.

    Όπερ και εγένετο.

    Έτσι και τώρα η πηγή μας από το city του Λονδίνου, μας λέει ότι εκλογές – ξε-εκλογές, το 2023 η Πειραιώς τον Μάϊο θα μπει στον MSCI.

    Για να γνωρίζετε εκτός από την Amundi που είναι καινούριος αγοραστής, συνεχίζει τις αγορές του στην Πειραιώς και ένας από τους κορυφαίους Αμερικάνους διαχειριστές η Eaton Vance.

    Η Eaton Vance είναι μία αμερικάνικη εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων με έδρα την Βοστόνη της Μασαχουσέτης.

    Είναι μια από τις παλαιότερες επενδυτικές εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες, με ιστορία που χρονολογείται από το 1924.

    Τον Μάρτιο του 2021, η Morgan Stanley εξαγόρασε της Eaton Vance.

    Με την προσθήκη της Eaton Vance, η Morgan Stanley έχει τώρα 1,6 τρισ. δολάρια υπό διαχείριση.

    Σήμερα ο Wiseman σας αποκαλύπτει ότι η Eaton Vance αύξησε τη θέση της πρόσφατα μέσω τριών αμοιβαίων κεφαλαίων, κατά 3,265,679 μετοχές.

    Όπως αντιλαμβάνεστε φίλοι αναγνώστες, στη μετοχή της Πειραιώς τοποθετούνται κορυφαίοι και άκρως ποιοτικοί ξένοι θεσμικοί επενδυτές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

    Όταν η Mytilineos έπαιζε στα 15 ευρώ και πουλούσαν το Orasis και ο Έλληνας θεσμικός, σας λέγαμε ότι το 2023 η Mytilineos θα έχει το 3 μπροστά.

    Τότε όλοι μας χλευάζανε και μας λέγανε «Καλά εσείς ξέρετε καλύτερα απ’ ότι το Orasis και τον Έλληνα θεσμικό;!».

    Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι οδυνηρή γι’ αυτούς που πουλήσαν την Mytilineos στα 15 ευρώ.

    Η Mytilineos έκλεισε εχθές στα 26,70 ευρώ μία ανάσα από τα 30 ευρώ.

    Η απόλυτη δικαίωση του Wiseman.

    Σήμερα ο Wiseman θα σας τονίσει ότι κάποια στιγμή μέσα στο 2023 η Πειραιώς θα έχει το 3 μπροστά παρόλο που το Orasis έχει πουλήσει πάνω από τη μισή του θέση και παρόλο που και ο ίδιος Έλληνας θεσμικός έχει πουλήσει ένα σκασμό χαρτιά.

    Η ιστορία, θα επαναληφθεί… Όπως στην Mytilineos έτσι τώρα στην Πειραιώς…

    Η Μύκονος, ο Ντογιάκος και ο εργολάβος

    Η παραγγελία του  εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου για την Μύκονο κρύβει πολλά μυστικά.

    Μυστικά όμως που είναι πασίγνωστα σε όλη την Μύκονο και στους Αθηναίους που έχουν συμφέροντα εκεί.

    Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ότι ενώ ο κ. Ντογιάκος ενώ αναφέρεται με το όνομα τους σε πολλά διάσημα εστιατόρια, οι ιδιοκτήτες των οποίων παρανομούν ενώ τούτοις δεν αναφέρει το όνομα του διάσημου τοπικού εργολάβου.

    Αυτό το οποίο αναφέρει είναι ότι  «Τέλος, είναι γνωστός σε όλους τοπικός εργολάβος ο οποίος συνδράμει ουσιαστικά στην ανέγερση παράνομων κτισμάτων και εγκαταστάσεων, ημέρα και νύχτα, χωρίς όμως ούτε καν να «ενοχλείται» από οποιοδήποτε αρμόδιο όργανο».

    Ποιος είναι αυτός ο εργολάβος τον οποίον ξέρουν όλοι; Πράγματι είναι γνωστός σε όλους και μάλιστα πολλά media έχουν κάνει κατά καιρούς ρεπορτάζ για την περιουσία του.

    Και εγώ ερωτώ.

    Όταν ο ίδιος ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν αναφέρει το όνομα του, πως τότε το αρμόδιο δικαστικό η αστυνομικό  όργανο θα τον ενοχλήσει ;

    Όπως αναφέρει ο κ. Ντογιάκος:

    Δεν είναι δυνατόν οποιοσδήποτε αρμόδιος να παραβλέπει και να αδρανεί σε περιπτώσεις για τις οποίες η τοπική κοινωνία βοά, όπως, ενδεικτικά, εκείνες στη Χώρα της Μυκόνου (εστιατόριο-μπαρ Sea Satin, όπου γίνονται παράνομες οικοδομικές εργασίες κατά πλήρη παραβίαση των σημάτων διακοπής εργασιών ή παράνομες εκσκαφές στο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας Φιλιππή), στον Πάνορμο (PRINCIPOTE DE MYKONOS, όπου γίνονται παράνομες κατασκευές χωρίς καμία απολύτως άδεια), στη Φτελιά (ALEMAGOU, όπου γίνονται παράνομες εργασίες κατασκευής ελικοδρομίου ενώ είναι αποκλεισμένη η πρόσβαση στην παραλία λουόμενων εκτός καταστήματος) και στην Ψαρρού όπου τα μπαρ έχουν ορθώσει ενιαίο τείχος που εμποδίζει την πρόσβαση των λουόμενων στη θάλασσα ενώ δεν υπάρχει και ο προβλεπόμενος από το νόμο χώρος για ελεύθερους λουόμενους.

    Επίσης, αυθαίρετο κτίσμα μεταξύ Ψαρρού και Paradise χωρίς καμία απολύτως άδεια και στον Καφέ Κάβο (SCORPIOS), όπου γίνονται παράνομες εκσκαφές σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί «κόκκινη ζώνη» που σημαίνει απόλυτη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

    Τέλος, είναι γνωστός σε όλους τοπικός εργολάβος ο οποίος συνδράμει ουσιαστικά στην ανέγερση παράνομων κτισμάτων και εγκαταστάσεων, ημέρα και νύχτα, χωρίς όμως ούτε καν να «ενοχλείται» από οποιοδήποτε αρμόδιο όργανο.

    Νίκος Κοκλώνης: Έρχονται νέες αποκαλύψεις

    Στο μάτι του κυκλώνα εξακολουθεί να βρίσκεται ο τηλεπαρουσιαστής Νίκος Κοκλώνης για τον οποίο όπως μαθαίνω συνεχίζονται οι έρευνες της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

    Μάλιστα όπως μαθαίνω, από δυο τουλάχιστον site, έρχονται και νέες αποκαλύψεις.

    Η υπόθεση Κοκλώνη απασχόλησε και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος όταν ερωτήθηκε χθες είπε:

    «Η υπόθεση είναι ήδη στη δικαιοσύνη και όλες οι αρμόδιες αρχές πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους» ήταν η σαφής απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το πώς σχολιάζει τις νέες αποκαλύψεις για τη δραστηριότητα  του Νίκου Κοκλώνη, σύμφωνα με τις οποίες ο γνωστός τηλε-αστέρας εμπλέκεται σε περίεργες συναλλαγές με επιστροφή ΦΠΑ ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά και ακύρωση προστίμων που του είχαν επιβληθεί, από τις αρμόδιες αρχές.

    Υπενθυμίζεται ότι το mononews με σειρά δημοσιευμάτων έθετε συγκεκριμένα ερωτήματα ανάλογα με αυτά που υπάρχουν και στην έκθεση του ορκωτού ελεγκτή για την επαγγελματική δραστηριότητα του κ. Κοκλώνη όπως για παράδειγμα τις συνεχείς αυξήσεις κεφαλαίου, τα κατά παρέκκλιση των λογιστικών αρχών δεδουλευμένα έξοδα της κλειόμενης χρήσης του 2021 αλλά και την αναβαλλόμενη φορολογία για τις συσσωρευμένες ζημιές της εταιρείας.

     

    Ο Καμπουρίδης έριξε μαύρο στους Άγγλους της DCI

    Ούτε πρόσβαση στο site της εισηγμένης δεν έχουν τα διευθυντικά στελέχη της Dolphin Capital Investorsμετά την έξωση του Μίλτου Καμπουρίδη.

    Η ανακοίνωση της βρετανικής εταιρείας real estate λέει ότι «έχει συνεργαστεί με τον πρώην διευθυντή της για να αποκτήσει πρόσβαση στον εταιρικό ιστότοπο που χρησιμοποιούσε προηγουμένως.

    Αυτό δεν κατέστη δυνατό και ως εκ τούτου η εταιρεία δεν μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση.

    Ως αποτέλεσμα, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να δημιουργήσει έναν νέο εταιρικό ιστότοπο, συμπεριλαμβανομένων όλων των απαραίτητων γνωστοποιήσεων του Κανονισμού 26 του AIM».

    Σπεύδει, μάλιστα, να ενημερώσει ότι το περιεχόμενο του site δεν πρέπει να θεωρείται εγκεκριμένο από το δ.σ..

    Πάντως, το μαύρο στο site και το μπλοκάρισμα Καμπουρίδη στην εταιρεία ακόμα και να μπει στην ιστοσελίδα, μόνο υπαναχώρηση από καμία από τις δύο πλευρές δε δείχνουν.

     

    Το Nolita και το Βaglietto  του Σταθόπουλου 

    Στις 19 Νοεμβρίου του ο wiseman σας είχε αποκαλύψει μια συνάντηση στο Nolita στο Νέο Ψυχικό.

    Του Νίκου Σταθόπουλου με τον επικεφαλής των ΙΕΚ Ακμή  Ντίνο Ροδόπουλο.

    Το κείμενο είχε τίτλο: Το limit up της Axia, oι αποφάσεις Καραμανλή, οι απολύσεις και τα μεγάλα χρέη της Σφακιανάκης, η επέτειος γάμου της Ελίνας και τα τραπεζώματα του Σταθόπουλου στο Nolita.

    Τότε σας είχαμε αναφέρει ότι το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών ήταν πολύ καλό και μάλιστα οι δυο τους έφαγαν στο prive τραπέζι του Nolita , στον ημιόροφο για να μην τους βλέπει κανένας.

    Εκείνη την ημέρα και πάλι στο Nolita, η Ελίνα Φέσσα έχει καλέσει κάποιες φίλες της για να γιορτάσει τα 3 χρόνια γάμου με τον επιχειρηματία Θόδωρο Φέσσα.

    Χθες όμως ανακοινώθηκε το μεγάλο deal της BC Partners.

    Αναφέρομαι προφανώς στη συμφωνία για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

    Το ένα αφορά στο τίμημα της πώλησης, αν και εκτιμάται ότι κυμάνθηκε μεταξύ πέριξ των 160 εκατ. ευρώ δηλαδή περίπου 10 φορές, τα κέρδη των δυο εταιριών με βάση το 2021.

    Το δεύτερο είναι αν μετά τη συμφωνία ο Νίκος Σταθόπουλος της BC Partners αποκτά και …κότερο.

    Για να μην μιλάω με γρίφους ο Ντίνος Ροδόπουλος είναι γνωστό ότι διαθέτει τουλάχιστον ένα υπερπολυτελές γιοτ, Βaglietto  47 μέτρων.

    Πρόκειται για το Lucky Me , το οποίο όλο και σε κάποια μαρίνα θα το έχετε ανταμώσει, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στα ΙΕΚ (Εξ΄ου και το yacht academy στον τίτλο).

    Διότι όπως και να το κάνουμε δεν είναι από τα σκάφη που περνάνε απαρατήρητα τόσο εξωτερικά.. όσο και για το εσωτερικό του που θυμίζει σουίτα πεντάστερου resort.

     

    NielsenIQ:  Αποκλεισμός του Mononews

    Με αποκλεισμό του mononews από την ενημέρωση μας απείλησε η κυρία Νικολέτα Σπερελάκη  Regional Client Business Partner της NielsenIQ.

    Αφορμή το σχόλιο που έγραψε την Παρασκευή ο wiseman για τις απαράδεκτες πρακτικές επικοινωνίας που ακολουθεί η εταιρεία υπό τον Βάιο Δημοράγκα.

    Η εν λόγω κυρία, λοιπόν αντι να ζητήσει συγνώμη για τον αποκλεισμό του mononews από την ενημέρωση… ζήτησε και τα ρέστα.

    Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε  ότι  «πρόκειται περί ιδιωτικής εταιρείας Β2Β και δεν έχει ανάγκη τα Μέσα Ενημέρωσης».

    Χαρακτήρισε την επίδικη εκδήλωση ως «ιδιωτική επι πληρωμή»  (αυτό το επι πληρωμή δεν το κατανοώ) παρόλο που σε αυτή είχαν προσκληθεί περισσότεροι από 20 δημοσιογράφοι.

    Αφήνοντας στην άκρη τις διάφορες γραφικότητες που ξεστόμισε η εν λόγω κυρία, εμείς θα παραμείνουμε στην ουσία.

    Και αυτή δεν είναι άλλη από την θεσμική υποχρέωση που έχουν οι εταιρείες να ενημερώνουν την κοινή γνώμη όχι κατά το δοκούν και όπως τους συμφέρει, αλλά σύμφωνα με την θεσμικά κατοχυρωμένη υποχρέωση της ελευθεροτυπίας.

    Σύμφωνα με αυτή τα ΜΜΕ που λειτουργούν νόμιμα σε αυτή τη χώρα δεν μπορεί να αποκλείονται από την πληροφόρηση. ¨Ότι δηλαδή έπραξε η Nielsen εις βάρος το mononews και μας απείλησε ότι θα συνεχίσει να πράττει .

    Tην ευθύνη την έχει ακεραία ο κ κ.  Βάιος Δημοράγκας διότι αυτός  είναι επικεφαλής  της εταιρείας και ο κατά το Νόμο υπεύθυνος.

    Χανιά – Χερσόνησος του ΒΟΑΚ: Λεφτά (δεν) υπάρχουν…

    Τελικά όπως περίμενε όλη η αγορά και γνωρίζετε ήδη δόθηκε παράταση 20 ημερών για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών στο οδικό έργο Χανιά – Χερσόνησος Ηρακλείου που είναι και ο βασικός κόμβος στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ).

    Σας θυμίζω ότι η αρχική ημερομηνία υποβολής των προφορών ήταν η 31η Μαρτίου ημέρα Παρασκευή, για ένα έργο 160 χλμ και αρχικού προϋπολογισμού 1,3 δις.

    Πριν από ενάμιση μήνα μάλιστα ο τότε Υπουργός Μεταφορών & Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής και ο υφυπουργός του ο Γιώργος Καραγιάννης που παραμένει και σήμερα, μου λένε και σας μεταφέρω πως, έκαναν όρκους και σταυρούς ότι η ημερομηνία αυτή θα τηρηθεί απαρέγκλιτα.

    Ο wiseman όμως ακόμη και τότε είχε εκφράσει επιφυλάξεις και εδώ και λίγες μέρες δικαιώνεται.

    Η νέα ημερομηνία είναι η 20η Απριλίου και ο περισσότερος κόσμος θέλει να τηρηθεί ίσως και λόγω εκλογών.

    Ας έρθουμε τώρα στο «ψωμί» της υπόθεσης:  υποψήφιοι για το έργο είναι οι μεγάλοι  όμιλοι ΑΒΑΞ, ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, VINCI και ΜΥΤΙΛΙΗΝΑΙΟΣ – INTERTOLL, με βαριά επιχειρηματικά ονοματεπώνυμα πίσω τους.

    Από το Υπουργείο κάποιος μας είπε ότι δεν υπήρχε πολύς χρόνος για τα σχόλια των υποψηφίων και ότι το έργο είναι τόσο περίπλοκο τεχνικά που δεν είναι βέβαιο ότι θα προλάβαιναν όλοι να το μελετήσουν, να καταρτίσουν και να καταθέσουν προσφορά.

    Ο wiseman όμως, επειδή είναι και «άπιστος Θωμάς», έμαθε   το καλύτερο  και  σας το άφησε για το τέλος και σας ενημερώνει πως δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι της αναβολής.

    Είναι κυρίως  ότι ο ένας από τους προεπιλεγέντες, πολύ απλά έχει ξεμείνει από λεφτά και δεν μπορεί να δώσει όλα τα εχέγγυα όταν έλθει η κρίσιμη ώρα.

    Οι παροικούντες την «τεχνική-κατασκευαστική Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι αυτός ο ένας αλλά εμείς ονόματα δεν λέμε και οικογένειες δεν θίγουμε.

    Είμαι περίεργος να δω εάν μέχρι τις 20 Απριλίου αυτός ο ένας (και εκλεκτός;) θα έχει βρει τα πολυπόθητα εχέγγυα ώστε να μην πηγαίνουμε σε καινούργιες αναβολές.

    Διαδικτυακή Μάλτα…γιοκ!

    Ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας μαθαίνω ότι είναι πολύ προβληματισμένος τώρα τελευταία με τις πληροφορίες που του έρχονται για τις εξελίξεις στον παράνομο διαδικτυακό τζόγο και τα φορολογικά έσοδα που χάνονται.

    Να θυμίσουμε εδώ ότι ο νόμιμος διαδικτυακός τζόγος τον Ιανουάριο φέτος  έφτασε τα 2,3 δισ. ευρώ από  1,7 δις που ήταν τον Ιανουάριο του 2022.

    Μιλάμε δηλαδή για «εκτόξευση» χωρίς φρένα μάλιστα.

    Ο διαδικτυακός τζόγος είναι υψηλότερος σε σχέση με αυτόν του ΟΠΑΠ αφού το διαδίκτυο προφέρει υψηλότερο pay out (επιστροφή κερδών) σε σχέση με κάθε άλλο τυχερό παιχνίδι γι’ αυτό και το προτιμούν οι παίκτες.

    Παράλληλα όμως σύμφωνα με όσα λένε οι εταιρίες έχει αυξηθεί σε ποσοστό 100% και ο παράνομος διαδικτυακός τζόγος που λόγω των εξελίξεων της τεχνολογίας δεν μπορεί να εντοπιστεί.

    Αυτός είναι ένας πονοκέφαλος που έχει ο Σταϊκούρας αλλά και ο Υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Γιώργος Πιτσιλής της ΑΑΔΕ.

    Ο άλλος πονοκέφαλος τους όμως πρέπει να είναι το, κατά πόσο οι νόμιμες εταιρίες διαδικτυακού τζόγου αποδίδουν πραγματικούς φόρους στο ελληνικό δημόσιο αφού οι πιο πολλές έχουν έδρα την ηρωική Μάλτα την οποία κάποτε δεν κατάφερε να βρει ο Τούρκος Ναύαρχος και είπε το περιβόητο : «Μάλτα γιοκ».

    Παρά την πυκνή επικοινωνία των τριών κυβερνητικών  αξιωματούχων που προανέφερα, λύση δεν έχει βρεθεί και νομίζω ότι το τελικό αποτέλεσμα και εδώ θα είναι …λεφτά γιοκ.

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Ως εκ τούτου, το mononews.gr δεν φέρει καμία ευθύνη εάν οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιηθούν για την αγορά η πώληση κινητών αξιών.