• Η απάντηση Εξάρχου στους κερδοσκόπους, ο Μάικ Ευμορφίδης και τα μεγάλα συμφέροντα του Διδασκάλου του ΚΑΣ, τι είπε ο Μεγάλου σε θεσμικούς και ο μικροεφοπλιστής, η υπεξαίρεση και οι νέες δικαστικές περιπέτειες

    Χθες CEO της Ιντρακάτ Αλέξανδρος Εξάρχου χθες, μιλώντας στους δημοσιογράφους ήταν ψύχραιμος, αποφασιστικός και μεστός.

    image

    Εξάρχου: Η απάντηση στους κερδοσκόπους της μετοχής

    Χθες CEO της Ιντρακάτ Αλέξανδρος Εξάρχου, μιλώντας στους δημοσιογράφους ήταν ψύχραιμος, αποφασιστικός και μεστός.

    Διέψευσε κατηγορηματικά όσους διέδιδαν φήμες περί άμεσης Αύξησης Μετοχικού κεφαλαίου που σκοπό είχαν να προκαλέσουν ζημιά στη μετοχή και να την πιέσουν.

    Τα δημοσιεύματα δεν ήταν τυχαία.

    Προξένησαν φόβο σε όσους έχουν Ιντρακατ καθώς μια δεύτερη αύξηση μέσα σε λίγους μήνες θα οδηγούσε σε πτώση της τιμής της μετοχής.

    Όπως φυσικά γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

    Όπως είπε τα πρώτα 100 εκατ. Ευρώ που θα δοθούν άμεσα για την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ  είναι στη διάθεση της εταιρείας.

    Κεφάλαια ύψους 57 εκατ., τα οποία προέρχονται από την προηγούμενη αύξηση κεφαλαίου και τα υπόλοιπα 43 εκατ. θα διατεθούν μέσω τραπεζικού δανεισμού

    Η διοίκηση της Ιntrakat, αναφέρθηκε και στη συμφωνία για την απόκτηση της Ακτωρ που όπως εξήγησε θα υλοποιηθεί ως εξής: Η Ελλάκτωρ θα λάβει 100 εκατ. ευρώ και ταυτόχρονα η Intrakat εγγυάται για την αποπληρωμή ενδοομιλικών δανείων της ΑΚΤΩΡ ύψους 114 εκατ. ευρώ μέσα στους επόμενους 19 μήνες.

     

    Προς Μέγαρο Μαξίμου: Ποια μεγάλα συμφέροντα εξυπηρετούν ο Διδασκάλου και η Κουντούρη;

    Όπως σας έχουμε  αποκαλύψει από το mononews, εδώ και πολλές ημέρες, εκτός από το ξενοδοχείο της COCOMAT του επιχειρηματία Μάικ Ευμορφίδη, που κρύβει την Ακρόπολη και δόθηκε εντολή να κατεδαφιστεί,  υπάρχουν άλλα 20 κτίρια που είναι το ίδιο παράνομα, όμως το Υπουργείο Πολιτισμού, περιέργως και παρατύπως, δεν έχει ασχοληθεί μαζί τους.

    Και πολύ περισσότερο το περίφημο ΚΑΣ που προκλητικά αγνοεί τα υπόλοιπα κτίρια – εκτρώματα στο κέντρο της Αθήνας απέναντι ακριβώς από την Ακρόπολη.

    Και τα ερωτήματα παραμένουν.

    Γιατί το ΚΑΣ και ο επικεφαλής του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου πολιτισμού κ. Γιώργος Διδασκάλου και η επικεφαλής της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών  Αρχαιοτήτων κ. Ελένη Κουντούρη, δεν δίνουν εντολή να κατεδαφιστούν όλα αυτά τα κτίρια, που είναι ακριβώς τα ίδια με το ξενοδοχείο της COCOMAT.

    Ποια είναι τα συμφέροντα που εξυπηρετούν;

    Τι κρύβουν;

    Μήπως ο μοναδικός στόχος ήταν να χτυπηθεί άμεσα ο ιδιοκτήτης του COCOMAT και μόνο αυτός;

    Η υπόθεση είναι ύποπτη και πρέπει να ασχοληθεί άμεσα το Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο Μητσοτάκης πρέπει να φωνάξει τον κ. Διδασκάλου και την Κουντούρη και να ζητήσει άμεσα εξηγήσεις.

    Ιδού λοιπόν  η αλήθεια.

    Στην οδό Τσάμη-Καρατάση 5-7 υπάρχει δεκαόροφο κτίριο ύψους 32 μέτρων.

    Δηλαδή απέναντι από την Ακρόπολη, μόλις λίγα μέτρα από το ξενοδοχείο που πρέπει να κατεδαφιστεί.

    Το κτίριο αυτό οικοδομήθηκε την δεκαετία του 1990, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΓΟΚ που ίσχυε τότε.

    Η άδειά του συνοδεύεται από εγκρίσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων σχετικά με τα αρχαία που ανακαλύφθηκαν κατά την θεμελίωση και με καμία επιφύλαξη ως προς το τεράστιο ύψος.

    Υπήρχαν μάλιστα αντιδράσεις εκείνη την εποχή και διαμαρτυρίες από πολίτες και διάφορους οργανισμούς, με επιστολές προς τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες, καθώς και δημοσιεύματα που χαρακτήριζαν το υπό ανέγερση κτίριο «σύννομη απειλή» και καλούσαν τους αρμοδίους να ευαισθητοποιηθούν και είτε να απαλλοτριώσουν το οικόπεδο για την κατασκευή αρχαιολογικού πάρκου, είτε να παρέμβουν μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού και να επιβάλλουν ως ανώτατο ύψος τα 21 μέτρα, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, εξαιτίας της γειτνίασης με την Ακρόπολη και της βλάβης που θα προκαλούσε τόσο στο μνημείο όσο και στην περιοχή γενικότερα.

    Σήμερα στο κτίριο αυτό των 32 μέτρων, στεγάζεται μεταξύ άλλων, το Νορβηγικό Ινστιτούτο της Αθήνας, φορέας που συνεργάζεται με το Υπουργείο Πολιτισμού και τις Εφορείες Αρχαιοτήτων και έχει πλούσια δράση σε ανασκαφές και λοιπές συναφείς δραστηριότητες, το οποίο Ινστιτούτο παρεμπιπτόντως, το 1988 συνυπέγραφε την διαμαρτυρία για την επικείμενη ανέγερση του κτιρίου των 32 μέτρων, διαμαρτυρία η οποία τότε απέτυχε να ευαισθητοποιήσει το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ή τον Δήμο Αθηναίων και να προκαλέσει την παρέμβασή τους.

    Πρόσφατα όμως όπως πληροφορούμαστε έγιναν καταγγελίες πολιτών σχετικά με αυτό το κτίριο, δεδομένου ότι σήμερα ο δρόμος είναι πλέον ανοιχτός για να κινηθούν οι σωστές διαδικασίες και να θεραπευθεί η βλάβη, προστατεύοντας και το μνημείο της Ακρόπολης και την βασική δημοκρατική αρχή της ισονομίας.

    Το κτήριο στην Τσάμη Καρατάση 7, απέναντι από την Ακρόπολη
    Το κτήριο στην Τσάμη Καρατάση 7, απέναντι από την Ακρόπολη
    Το κτήριο στην Τσάμη Καρατάση 7, απέναντι από την Ακρόπολη
    Το κτήριο στην Τσάμη Καρατάση 7, απέναντι από την Ακρόπολη
    Το κτήριο στην Τσάμη Καρατάση 7, απέναντι από την Ακρόπολη
    Το κτήριο στην Τσάμη Καρατάση 7, απέναντι από την Ακρόπολη

    Τράπεζα Πειραιώς; Μέρισμα το 2024;

    Θετικά ξεκίνησε η χρονιά για την Τράπεζα Πειραιώς επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Χρήστος Μεγάλου, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της Πειραιώς το 2023 μιλώντας χθες σε περίπου 30 Έλληνες θεσμικούς επενδυτές.

    Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των τακτικών ενημερωτικών επαφών ανάμεσα στις δύο πλευρές και πραγματοποιήθηκε στους χώρους του κτιρίου που στεγάζεται Treasury της Τράπεζας επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας.

    Οι θεσμικοί επενδυτές εκπροσωπούσαν αμοιβαία κεφάλαια, ασφαλιστικές και επενδυτικές εταιρείες.

    «Οι στόχοι επιτυγχάνονται» ανέφερε ο κ. Μεγάλου, «αν και είναι πιο συντηρητικοί εξαιτίας των αναταράξεων στις αγορές κατά το πρώτο τρίμηνο, η καθαρή πιστωτική επέκταση επηρεάστηκε από τις αποπληρωμές δανείων που καταγράφηκαν στο πρώτο τρίμηνο ιδιαίτερα από εταιρείες ενέργειας που είχαν ενισχυμένη κερδοφορία εξαιτίας των υψηλών τιμών ενέργειας, αλλά ο στόχος για το 2023 παραμένει στα 1,7 δις. ευρώ, ενώ το Net Interest Margin (NIM) διαμορφώνεται σε σχετικά υψηλά επίπεδα της τάξης του 2%».

    Στην παρουσίαση μαζί με τον κ. Μεγάλου ήταν ο CFO της Πειραιώς Θόδωρος Γναρδέλλης και η γενική διευθύντρια και επικεφαλής του IR Χρυσάνθη Μπερμπάτη.

    Ο κ. Γναρδέλλης επισήμανε ότι στα σχέδια της Τράπεζας είναι η διανομή μερίσματος το 2024 με βάση τα αποτελέσματα του 2023.

    Για να επιτευχθεί ο στόχος, εξήγησε, η Τράπεζα θα πρέπει να πληροί τέσσερις προϋποθέσεις, να έχει ένα ικανοποιητικό buffer της τάξεως των 100 μονάδων βάσης πάνω από το 16,25% που αποτελεί τη βάση που έχουν θέσει οι εποπτικές αρχές (ο εν λόγω δείκτης της Τράπεζας σήμερα διαμορφώνεται στο 16,50%), τα NPEs να βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα και να βαίνουν μειούμενα, κριτήριο που ήδη ικανοποιεί η Πειραιώς όπως είπε, να υπάρχουν σωστές διαδικασίες έγκρισης και παρακολούθησης των δανείων στο governance και τέλος να διασφαλίζεται η παραγωγή κερδών τα επόμενα 2-3 χρόνια, από τα οποία θα πληρωθούν τα μερίσματα.

    Γιατί ο Εξάρχου ζητεί να γίνει παρέμβαση για τις εγγυητικές

    Πλαφόν φαίνεται να πιάνουν οι τέσσερεις συστημικές τράπεζες (Εθνική ΕΤΕ -1,31% 7,56 , Πειραιώς ΠΕΙΡ -2,00% 3,92 , Eurobank ΕΥΡΩΒ -1,49% 1,99 και Αlpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,63 ) στις εγγυητικές που χορηγούν στις εταιρείες για την καλή εκτέλεση των έργων.

    Το πρόβλημα το έφερε χθες στην επιφάνεια ο Αλέξανδρος Εξάρχου αναφέροντας ότι «ο κομμάτι των εγγυητικών στην Ελλάδα γενικώς είναι προβληματικό.

    Για το μέλλον οι εγγυητικές θα αποτελέσουν ένα θέμα που θα πρέπει να το δει η κυβέρνηση διότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν φτάσει στα όριά τους γενικότερα.

    Είναι τέτοια αυτή τη στιγμή η ζήτηση που έχουν καλυφθεί οι δυνατότητές των 4 συστατικών τραπεζών”.

    Αναμενόμενο θα μου πείτε μία που η Ελλάδα μόνο με τους συνολικούς επενδυτικούς πόρους των 60  δισ. ευρώ  του Ταμείου Ανάκαμψης που θα κινητοποιηθούν, θα μετατραπεί τα επόμενα χρόνια σε ένα …απέραντο εργοτάξιο.

    Στα έργα αυτά αν προστεθούν και εκείνα του Υπουργείου Υποδομών περίπου 14 δισ. ευρώ τα οποία υλοποιούνται με διαγωνιστικές διαδικασίες, τότε ο λογαριασμός αυξάνεται.

    Οι εποπτικοί κανόνες που ακολουθούν οι τράπεζες για την έκδοση των εγγυητικών επιστολών είναι αρκετά αυστηροί, καθώς αυξάνουν το κίνδυνο στον οποίο εκτίθεται το κάθε πιστωτικό ίδρυμα.

    Μέχρι πρότινος οι επιχειρηματίες γκρινιάζανε,  δικαιολογημένα σε ένα βαθμό, γιατί οι τράπεζες δεν ρίχνουν αρκετά δάνεια στην οικονομία με αποτέλεσμα να φαλκιδεύουν την αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας.

    Δεν θα ήθελαν να διανοηθώ ότι στο μέλλον μπορεί μεγάλα έργα να μπλοκαριστούν εξαιτίας της αδυναμίας των τραπεζών να χορηγήσουν πρόσθετες εγγυητικές επιστολές.

     

    Τρέμετε Funds και Servicers την οργή του  ΣΥΡΙΖΑ

    Ομολογώ ότι διέθεσα χθες αρκετή ώρα για να παρακολουθήσω την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ όπου ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε στην πρόταση του για τα κόκκινα δάνεια και του πλειστηριασμούς.

    Το συμπέρασμα μου είναι ότι οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ λένε πολλά αλλά έχουν πράξει λίγα για το πρόβλημα.

    Εκτός και αν στα πεπραγμένα τους πιστώσουμε και το κυνηγητό που έχει υποστεί ο πρώην υπουργός τους Παναγιώτης Λαφαζάνης όταν διαδήλωνε για να αποτρέψει πλειστηριασμούς ακινήτων, οι οποίοι στηρίχθηκαν στο Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Αφήνω στην άκρη τις φιλολαϊκές εξαγγελίες για γενναίο κούρεμα των οφειλών 40% με 60%.

    Ποιος πολιτικός δεν θα τις ήθελε άραγε ;

    Και πηγαίνω στα “επαναστατικά” που εξήγγειλε ο πρόεδρος Αλέξη για τα funds και τη φορολόγηση των Servicers.

    Μου θύμισαν λίγο τη ρητορική για τα νταούλια και τις αγορές, η οποία όμως διαψεύστηκε με οδυνηρό τρόπο στην πράξη.

    Είπε και κάτι για τον ΗΡΑΚΛΗ, παραγνωρίζοντας ίσως ότι όλοι αυτοί είναι άρρηκτα δεμένοι μαζί του, αλλά και με τις εγγυήσεις των 30 δισ. ευρώ που έχει δώσει το Ελληνικό Δημόσιο για να λειτουργήσει το πρόγραμμα.

    Με άλλα λόγια αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν θέσει Servicers και Funds που έχουν υπαχθεί στον ΗΡΑΚΛΗ ο πρώτος που θα την πληρώσει είναι το Δημόσιο Χρέος με την κατάπτωση των εγγυήσεων.

     Τα πρώτα 24ωρα της Φιλίππας Μιχάλη στην NN

    Μια νέα περίοδος για την NN Hellas ξεκίνησε από την Δευτέρα 3 Απριλίου.

    Και αυτό γιατί η νέα πρόεδρος και CEO της μεγάλης ασφαλιστικής, κα. Φιλίππα Μιχάλη πάτησε για πρώτη φορά το πόδι της υπό τη νέα της υπόσταση στο κτίριο της εταιρείας επί της Λεωφόρου Συγγρού.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην εταιρεία επικρατεί ήδη ένα γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας, ενώ ακούγεται πως η έμπειρη manager έχει ήδη «πιάσει δουλειά».

    Η Φιλίππα Μιχάλη, πρώην Διευθύνουσα Σύμβουλος στην Allianz ανέλαβε επίσημα πρόεδρος και CEO της NN Hellas, διαδεχόμενη την Μαριάννα Πολιτοπούλου, η οποία αποχώρησε αιφνιδίως ύστερα από 5 χρόνια στα ηνία της θυγατρικής του Ολλανδικού Ομίλου.

    Μάλιστα λίγες ημέρες πριν, στην Μαδρίτη της Ισπανίας, η NN International με ένα δείπνο- έκπληξη, αποχαιρέτησε την Μαριάννα Πολιτοπούλου.

    Το παρών στην εκδήλωση έδωσε φυσικά και η κα. Μιχάλη, στην οποία η προκάτοχός της ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.

    Η Πολιτοπούλου και η ΝΝ

    Η Μαριάννα Πολιτοπούλου, που άφησε το στίγμα της στην ΝΝ Hellas από το 2016 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2022,  έγραψε, μεταξύ άλλων, στο linkedin: «Εύχομαι τα καλύτερα στην ταλαντούχα διάδοχό μου, Φιλίππα, και στην ισχυρή ομάδα της NN στην Ελλάδα.

    Θα χαρώ πολύ να δω την NN Hellas και το NN Group να κάνουν νέα επιτυχημένα βήματα και να φτάσουν ψηλά!».

    «Παράπλευρες απώλειες» από το deal Intrakat – AKTΩΡ

    Kαθυστερήσεις σε σιδηροδρομικά έργα άνω των 4,5 δισ. Ευρώ φοβούνται στην ΕΡΓΟΣΕ, ότι μπορεί να προκαλέσει η εξαγορά της ΑΚΤΩΡ από την Intrakat.

    Πρόκειται για το project για τη διασύνδεση των έξι μεγάλων λιμανιών με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας που «τρέχει» από τα τέλη του 2021 .

    Τις έξι αυτές «χρυσές¨» συμβάσεις διεκδικούν τρία σχήματα, στα οποία μετέχουν μεγάλοι εγχώριοι και διεθνείς όμιλοι.

    Τα σχήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι αυτό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ -1,09% 16,26Intrakat ΙΝΚΑΤ -0,60% 4,97  – Siemens, της ΑΒΑΞ ΑΒΑΞ -1,35% 1,46 -Alstom και αυτή της ΑΚΤΩΡ – Mytilineos ΜΥΤΙΛ -1,51% 37,72 .

    Καταλαβαίνετε, φυσικά, ότι η συμμετοχή των Intrakat και ΑΚΤΩΡ σε μέχρι πρότινος ανταγωνιστικά σχήματα δημιουργεί σημαντικά ζητήματα, αφού πλέον μέχρι το τέλος του έτους θα βρίσκονται υπό την ίδια στέγη.

    Πηγή μου που παρακολουθεί το έργο μου είπε ότι μπορούμε να έχουμε αλλαγές στα σχήματα, αλλά αυτό σημαίνει ότι οι διαγωνισμοί θα πάνε πίσω, καθώς πρόκειται για έργα που γίνονται με ανταγωνιστικό διάλογο.

    Επομένως, οι προτάσεις που έχουν ετοιμάσει τα παραπάνω σχήματα για τη χάραξη κάθε μία από τις έξι χρυσές συμβάσεις της ΕΡΓΟΣΕ θα πρέπει να αλλάξουν, καθώς οι νέες κοινοπραξίες θα προτείνουν διαφορετικές εναλλακτικές.

    Οι κληρονομικές μετοχές της EOS Capital

    Την τύχη των μετοχών, που πέρασαν στα χέρια των κληρονόμων του  Λουκά Πηλίτση, που απεβίωσε το 2020, ιδρυτικού στελέχους της EOS Capital του Απόστολου Ταμβακάκη, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση .

    Όπως μαθαίνει o Wiseman οι μέτοχοι της EOS Capital Partners- της εταιρείας που αποτελεί τον εξωτερικό διαχειριστή του EOS Hellenic Renaissance fund, αποδέχτηκαν ομόφωνα την εισήγηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Απόστολου Ταμβακάκη  να εξαγοραστούν από την εταιρεία οι ονομαστικές μετοχές που ανήκαν κατά κυριότητα στους εξ αδιαθέτου Κληρονόμους του αποβιώσαντος Λουκά Πηλίτση (Βασιλική χήρα Λουκά Πηλίτση, Δημήτριος Πηλίτσης, Νίκη – Λάουρα Πηλίτση).

    Αυτές αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 8,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και η εξαγορά έγινε έναντι συνολικού και συμφωνηθέντος τιμήματος ύψους 236.465 ευρώ.

    Αυτό είχε  καθοριστεί σε ιδιωτικό συμφωνητικό των μετόχων από τον Νοέμβριο του 2017 με τη συνδρομή της ERNST & YOUNG κατανεμηθησομένου στους εν λόγω κληρονόμους αναλόγως της κληρονομικής μερίδας  εκάστου αυτών, με σκοπό την τελική διαγραφή αυτών των μετοχών από την εταιρεία όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

    Στο στόχαστρο και η Grand Thorton στην υπόθεση Κοκλώνη

    Λοιπόν έχουμε και λέμε: ανοίγουν σιγά σιγά στόματα και ανοίγει και η βεντάλια για τον …υπέρλαμπρο Νίκο Κοκλώνη.

    Αφού ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Χαράλαμπος Βουρλιώτης έκανε υποδειγματικά τη δουλειά του και ξεσκέπασε όλο αυτό το (τουλάχιστον περίεργο) σκανδαλώδες σύστημα, ήρθαν άλλοι άξιοι υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος, από παρεμφερείς ελεγκτικές δημόσιες Αρχές  και ψάχνουν αναλυτικά το θέμα, το ψάχνουν μάλιστα ακόμη και τώρα που εσείς διαβάζετε αυτές τις γραμμές.

    Μετά το πρώτο ψάξιμο, μου λένε ότι κόλλησαν στο …υπέρλαμπρο αυτό αστέρι που ακούει στο όνομα Νίκος Κοκλώνης, το προσωνύμιο «πεφταστέρι», δηλαδή το αστέρι που σβήνει και πέφτει.

    Άγνωστο γιατί κατέληξαν σε αυτό το παρατσούκλι, αυτοί ξέρουν πάντως και γι αυτό συνεχίζουν μεθοδικά να ψάχνουν.

    Υπενθυμίζω απλώς πως το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη έχει διαβιβαστεί στον Οικονομικό Εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη, ο οποίος ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση, για τη διερεύνηση των σοβαρότατων αδικημάτων, που έχει εντοπίσει ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ώστε στη συνέχεια, εάν φυσικά προκύψουν στοιχεία αφού για όλους ανεξαιρέτως ισχύει το τεκμήριο αθωότητας, να ασκήσει ποινικές διώξεις.

    Αφού λοιπόν άνοιξε η βεντάλια τώρα και αφού μάλλον απέτυχαν οι προσπάθειες συγκάλυψης της υπόθεσης (από ποιους άραγε;)

    Ποιοι και γιατί ευαισθητοποιήθηκαν; Οι άνθρωποι των Αρχών, μου έλεγαν και σας μεταφέρω κάποιες πρώτες απορίες, χωρίς -αλίμονο, προς Θεού!- αυτές να είναι υπόνοιες για το υπέρλαμπρο «πεφταστέρι» μας.

    Oι απορίες, στις οποίες θα επανέλθουμε αναλυτικότερα λίαν προσεχώς, έχουν να κάνουν με πλαστά τιμολόγια εσόδων (όχι μόνο αυτά που ήδη έχουν εντοπιστεί, είπαμε η έρευνα συνεχίζεται) και πλασματικές «κυκλικές» δαπάνες, με παρένθετα πρόσωπα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με ανθρώπους της νύχτας και όχι μόνον Αλβανούς, με τις ελεγκτικές ικανότητες της διάσημης Grant Thornton, και για το ποιος ήταν πραγματικά ο ορκωτός που έστειλε στον όμιλο Κοκλώνη, ο γνωστός κος  Γαρμπής ή υπήρχε και άλλος από κοντά και ποιος ήταν ο ρόλος του;

    Επίσης απορούν και ψάχνουν σε βάθος αν αυτές  οι 20-25 εταιρίες που σε βάθος και σε πλάτος λειτουργούσαν εν είδει καρουζέλ με περιφερόμενες δαπάνες και ΦΠΑ, οδηγούν σε ένα και μόνο πρόσωπο που, ναι καλά το μαντέψατε, είναι το «πεφταστέρι» μας.

    Τέλος (για σήμερα έτσι;) οι άνθρωποι των Αρχών ψάχνουν από που «αντλούσε»  το «πεφαστέρι» μας μπροστινούς ή αυτοφωράκηδες όπως τους λένε στη νύχτα;

    …η ΕΛΤΕ έλεγξε ποτέ την Grant Thornton;

    Επειδή όμως και οι κρίνοντες κρίνονται και φυσικά και οι ελέγχοντες ελέγχονται, έρχομαι και ρωτώ καλοπροαίρετα φυσικά: η ΕΛΤΕ έλεγξε την Grant Thornton για τους ελέγχους της;

    Η ΕΛΤΕ θυμίζω πως είναι Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, δηλαδή η εθνική εποπτική αρχή του ελεγκτικού και λογιστικού επαγγέλματος και είναι αρμόδια για την εποπτεία της ορθής και αποτελεσματικής εφαρμογής των λογιστικών και ελεγκτικών προτύπων από τις ελέγκτριες εταιρίες.

    Εν ολίγοις ελέγχει τους ελέγχοντες. Το έπραξε;

    Μήπως είναι η ώρα να μιλήσουν και αυτοί; Μία χαρά αμοιβές λαμβάνουν, θα τις δικαιολογήσουν κιόλας.

     

    Το Athenee στο επίκεντρο

    Χθες στο κέντρο της Αθήνας στο Athénée, πληροφοριοδότης μου με ενημέρωσε ότι σε πολλά τραπέζια βρισκόταν γνωστά στελέχη της αγοράς όπως επίσης και ένας βουλευτής..

    Καταρχήν το αφεντικό της Choose Γιάννης Δέτσης τα έλεγε με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Μαρκόπουλο.

    Σε άλλο τραπέζι ήταν ο Δημήτρης Πολίτης του ΤΑΙΠΕΔ με τον Θάνο Βλαχόπουλο της Τράπεζας Πειραιώς.

    Ο μικροεφοπλιστής, η υπεξαίρεση και τα νέα προβλήματα με την δικαιοσύνη

    Πριν από λίγους μήνες σας είχαμε ενημερώσει για μια μεγάλη εφοπλιστική απάτη.

    Για την ακρίβεια ένας υπάλληλος του εφοπλιστή Μιχάλη Μποδούρογλου της Allseas, του είχε αποσπάσει, παρανόμως φυσικά, περίπου 4,2 εκατ. ευρώ, όσο καιρό τον είχε στην δούλεψη του.

    Τα λεφτά που του υπεξαίρεσε, μεταξύ άλλων τα διοχέτευε σε γνωστούς οίκους δημοπρασιών, για να αγοράζει πίνακες.

    Εναντίον του υπαλλήλου, ο οποίος τώρα είναι μικροεφοπλιστής, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για υπεξαίρεση.

    Μάλιστα με το υπ’ αριθμόν 2155/2022 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών έχει παραπεμφθεί για να δικαστεί.

    Η δίκη ξεκινάει τον Μάϊο.

    Όμως ο υπάλληλος αυτός που πλέον φοράει το καπέλο του μικροεφοπλιστή, έχει και άλλα μείζονα προβλήματα με την δικαιοσύνη.

    Είναι πλέον τόσα πολλά που απορώ που τον εμπιστεύονται οι πελάτες του.

    Επειδή όμως το θέμα είναι μεγάλο, είπα να σας κρατήσω σε αγωνία και να σας το αποκαλύψω αύριο.

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Ως εκ τούτου, το mononews.gr δεν φέρει καμία ευθύνη εάν οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιηθούν για την αγορά η πώληση κινητών αξιών.