• Real Estate

    Εκτός της Dolphin Capital Investors ο Μίλτος Καμπουρίδης – Τι απαντά ο επιχειρηματίας

    • NewsRoom
    Μίλτος Καμπουρίδης

    Μίλτος Καμπουρίδης


    Τη λύση της σύμβασης της Dolphin Capital Investors με την Dolphin Capital Partners ανακοίνωσε η εισηγμένη στο Λονδίνο.

    Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή ανακοίνωση, στην αντίληψη της Dolphin Capital Investors υπέπεσε μία μη δημοσιοποιημένη συμφωνία προαίρεσης με τον αγοραστή του Amanzoe Resort στο Πόρτο Χέλι, την ίδια στιγμή που η εταιρεία πούλησε το μερίδιό της στο θέρετρο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί στις 2 Αυγούστου 2018.

    Για αυτό το λόγο απομακρύνθηκε από τη θέση του διευθυντή της εταιρείας ο Μίλτος Καμπουρίδης, συνιδρυτής και managing parntner της Dolphin Capital Partners.

    Η συμφωνία δίνει το δικαίωμα στην Dolphin Capital Partners να αποκτήσει επιπλέον 15% του μετοχικού κεφαλαίου του Amanzoe.

    Μια ξεχωριστή συμφωνία για την DCP για την απόκτηση του 15% του μετοχικού κεφαλαίου της DolphinCI Fourteen Limited είχε γνωστοποιηθεί και εγκριθεί από την εταιρεία. Η αποτυχία από την DCP, ως αντιπρόσωπο της εταιρείας, να αποκαλύψει την ύπαρξη της συμφωνίας και να εκπληρώσει τα άλλα της καθήκοντα ως αντιπροσώπου, συνιστά αποποιητική παραβίαση του συμφώνου διαχείρισης, που είχε ως αποτέλεσμα τον τερματισμό του από την εισηγμένη.

    Η εταιρεία εξετάζει όλες τις νόμιμες επιλογές για την ανάκτηση της αξίας που προκύπτει από τη συμφωνία, που είναι ιδιοκτησία της Dolphin Capital Investors. Η διοίκηση θεωρεί ότι η αξία θα μπορούσε να είναι σημαντική στο πλαίσιο του μεγέθους της εταιρείας, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουν αρκετές πληροφορίες για να μιλήσουν για ένα ακριβές ποσό.

    Μίλτος Καμπουρίδης: «Πλήρως αβάσιμες, καταχρηστικές και παράνομες οι ενέργειες της DCI»

    Από την πλευρά του, ο Μίλτος Καμπουρίδης και η Dolphin Capital Partners αναφέρουν τα εξής:

    «Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα το πρωί η Dolphin Capital Investors Limited (“DCI”), η Dolphin Capital Partners Limited (“DCP”) και ο Μίλτος Καμπουρίδης θα ήθελαν να καταστήσουν σαφές ότι οι μονομερείς ενέργειες της DCI, συμπεριλαμβανομένης της υποτιθέμενης καταγγελίας της υφιστάμενης Σύμβασης Διαχείρισης Επενδύσεων μεταξύ της DCP και της DCI είναι πλήρως αβάσιμες, καταχρηστικές και παράνομες.

    Οι δε ισχυρισμοί που προβλήθηκαν από την DCI ως δικαιολογία για τις ανωτέρω ενέργειες της, είναι εξίσου αστήρικτοι αλλά και δυσφημιστικοί.

    Η DCP είναι απολύτως βέβαιη για την ουσιαστική και νομική ορθότητα των θέσεων και επιφυλάσσεται ρητά για την προάσπιση όλων των νόμιμων και συμβατικών δικαιωμάτων της.

    Το όλο ζήτημα δημιουργήθηκε από προσχεδιασμένες και ιδιοτελείς ενέργειες των διευθυντών της DCI, Nick Paris και Nicolai Huls, και βρίσκεται πλέον στα χέρια των δικηγόρων της DCP, οι οποίοι έχουν λάβει ρητή εντολή να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προστατεύσουν τα συμφέροντα της DCP.

    Ο Μίλτος Καμπουρίδης μέσω της DCP της οποίας είναι 100% μέτοχος, παραμένει βασικός μέτοχος της DCI.

    Τέλος, επισημαίνεται ότι οι εξελίξεις αυτές δεν επηρεάζουν το One&Only Kea Island στο οποίο η DCP είναι μέτοχος και διαχειριστής και στο οποίο η DCI δεν διατηρεί καμία συμμετοχή.

    Περαιτέρω ενημερώσεις θα παρασχεθούν εν ευθέτω χρόνω».

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ