• Ο Κόκκαλης, ο Εξάρχου και τα big boys των αγορών, ο opinion maker του Μπίτζιου, το colpo grosso της AEGEAN, ο Μεγάλου και τα 5 δισ. της Πειραιώς, η Λάτση αγοράζει το 10% της Αττικής Οδού, η απρέπεια Ευκλείδη σε Στουρνάρα και ένα quiz αξίας 1 δισ. ευρώ

    Αγαπητοί αναγνώστες, το mononews.gr από την ερχομένη εβδομάδα καθιερώνει μια νέα στήλη. Το traders book.

    image

    Περιεχόμενα

    INTRALOT: Στον MSCI small cap με αγορές από Κόκκαλη

    Αγαπητοί αναγνώστες, θα ξεκινήσω σήμερα τη στήλη με τη μεγάλη κούρσα που έκανε χθες η Intralot.

    Έκλεισε με κέρδη 7,02% στα 1,25 ευρώ και όγκο συναλλαγών τα 10,5 εκατ. χαρτιά.

    Χθες η μετοχή ΙΝΛΟΤ 0% 1,13 εισήχθη στον περίφημο δείκτη Morgan Stanley Capital International Small cap.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι Morgan Stanley, Jefferies Group, JP Morgan, Goldman Sachs και Barclays αγόρασαν συνολικά 5 εκατ. χαρτιά.

    Επίσης, ο CEO της εταιρείας και βασικός μέτοχος, Σωκράτης Κόκκαλης αγόρασε τις τελευταίες δυο ημέρες περίπου 820.000 μετοχές, δείχνοντας την εμπιστοσύνη του στην εταιρεία του.

    Την Τέταρτη αγόρασε 400.000 μετοχές και την Πέμπτη επιπλέον 420.000 μετοχές όπως άλλωστε σας είχε προαναγγείλει ήδη από χθες τα ξημερώματα ο WISEMAN.

     

    Ο Εξάρχου, το 1 δισ. ευρώ και τα big boys

    H ΙΝΤΡΑΚΑΤ αποδεικνύει εμπράκτως κάθε ημέρα τη δυναμική της στο επίπεδο των νέων εργασιών στον κατασκευαστικό τομέα, που της προσθέτουν νέα έσοδα.

    Η εταιρεία του Αλέξανδρου Εξάρχου, όμως. από χθες άλλαξε επίπεδο.

    Εισήχθη στον MSCI SMALL CAP αφού πλέον η κεφαλαιοποίησή της αγγίζει τα 900 εκατ. ευρώ.

    Η μετοχή ΙΝΚΑΤ 1,61% 5,05 έκλεισε με κέρδη 1,85% στα 5,5 ευρώ.

    Ξένα funds αγόρασαν χθες περίπου 1,2 εκατ. χαρτιά.

    Στους νέους αγοραστές περιλαμβάνονται τα big boys της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας μεταξύ άλλων, η Jefferies Group, η JP MORGAN, η MORGAN STANLEY.

    Μην αιφνιδιαστείτε εάν σύντομα η κεφαλαιοποίηση της υπερβεί το 1 δισ. ευρώ.

    Superbe για τον ισχυρό CEO της εισηγμένης…

     

    Μεγάλου: Η λάμψη της Πειραιώς και το δημοσίευμα του wiseman

     Η Πειραιώς χθες στην κυριολεξία έλαμψε.

    Η είδηση που σας έγραψε χθες τα ξημερώματα ο WISEMAN ότι το placement θα γίνει μεταξύ 3,60 και 3,70 ευρώ, εκτίναξε την τιμή της μετοχής στα 4,07 ευρώ (+5,22%) που είναι και το υψηλότερο σημείο των τελευταίων 52 εβδομάδων.

    Πλέον η τράπεζα που διοικεί ο ισχυρός τραπεζίτης Χρήστος Μεγάλου, άγγιξε τα 5,1 δισ. ευρώ σε κεφαλαιοποίηση.

    Δηλαδή 1,03 δισ. υψηλότερα από την κεφαλαιοποίηση της Alpha Bank, η μετοχή της οποίας έχει μείνει πολύ πίσω.

    To placement των μέτοχων της Πειραιώς που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ξεκινάει στις αρχές της επομένης εβδομάδας και έως τώρα φαίνεται ότι έχει υπερκαλυφθεί τουλάχιστον κατά 5 φορές.

    Not bad!!!

     

    Το γαϊτανάκι με τις προμήθειες από το placement της Πειραιώς

    Από την περασμένη Δευτέρα (26/2) ο Wiseman σας είχε προϊδεάσει για το «σκληρό παζάρι» που παιζόταν με το placement της Τράπεζας Πειραιώς σε δύο μέτωπα, τα οποία στο τέλος όμως λειτουργούσαν σαν «συγκοινωνούντα δοχεία».

    Το ένα αφορούσε τους αναδόχους που θα συμμετάσχουν στο placement και το δεύτερο τη διάθεση ολόκληρου του πακέτου των μετοχών (27%) που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Kοινός παρονομαστής των δύο αυτών (για αυτό λέμε και συγκοινωνούντα δοχεία), οι προμήθειες της αναδοχής.

    Επίσης από τη Δευτέρα σας είχα ενημερώσει ότι η «πλάστιγγα γέρνει» προς την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Πειραιώς, εξέλιξη η οποία προφανώς θα φέρει περισσότερα έσοδα όχι μόνο στο Ταμείο του Δημόσιου αλλά και στο σχήμα των αναδόχων, στο οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα μετέχουν οι ΒofA, Goldman Sachs, UBS, Morgan Stanley, JP Morgan, HSBC, Euroxx, Axia, Πειραιώς ΑΧΕ.

    Το Ελληνικό Δημόσιο με τη διάθεση του συνόλου των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ, ήτοι 338 εκατομμύρια, θα εισπράξει περίπου 1,3 δισ. ευρώ.

    Άλλωστε μετά το άλμα (+5,22%) που έκανε χθες η μετοχή ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 πάνω από τα 4 ευρώ, (4,070 ευρώ) όπως αντιλαμβάνεστε, το εύρος στο οποίο θα γίνει το placement, με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον, δεν θα μπορούσε να γίνει με ένα discount μεγαλύτερο του 10%.

    Στο τέλος της ημέρας αυτό που έχει σημασία δεν είναι μόνο η υπερκάλυψη του πακέτου σε χαμηλή τιμή, αλλά τα έσοδα που θα αποκομίσει το Δημόσιο από αυτό.

    Με άλλα λόγια, ένα εύλογο εύρος τιμής είναι μεταξύ 3,6 με 3,7 ευρώ, καθώς θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το μέρισμα (10%, περίπου 79 εκατ. ευρώ) που θα διανείμει φέτος η Τράπεζα.

    Αν πάρουμε σαν βάση τις προμήθειες που δόθηκαν στο placement της Εθνικής, (10 από το ΤΧΣ και άλλα 25 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕ) το νέο placement της Πειραιώς θα μοιράσει αναλογικά προμήθειες περίπου 35 εκατ. ευρώ.

    Όσον αφορά τώρα στα διαδικαστικά, το ΤΧΣ αναμένεται να βγάλει έως σήμερα αργά το βράδυ την απόφαση του οπότε μετά ανοίγει ο δρόμος για την έγκριση του ενημερωτικού από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ώστε  τη Δευτέρα 4 Μαρτίου να ανοίξει η αυλαία σε Ελλάδα και εξωτερικό για τη δημόσια προσφορά.

     

    Φέλιξ Μπίτζιος, αναζητεί στηρίγματα σε opinion makers

    Η στήλη έχει εκτεταμένα αναφερθεί στα ανοικτά μέτωπα του πρωταγωνιστή του σκανδάλου των υποκλοπών Φέλιξ Μπίτζιου.

    Τόσο με την Ελληνική Δικαιοσύνη όσο και με την ελληνική φορολογική διοίκηση.

    Ειδικά από τη στιγμή που οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) βεβαίωσαν ότι ο Μπίτζιος δήλωνε ψευδώς φορολογικός κάτοικος εξωτερικού, τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις πέφτουν βροχή.

    Αλλά αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα του Μπίτζιου, ο οποίος ως μέτοχος της Intellexa βρίσκεται στο στόχαστρο της ελληνικής και ξένης Δικαιοσύνης για την υπόθεση του Predator (όπως άλλωστε και ο στενός του φίλος Γιάννης Λαβράνος).

    Πληροφορούμαστε ότι η έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος σε σχέση με τον -παλιό της γνώριμο- Μπίτζιο είναι πάρα πολύ προχωρημένη.

    Τόσο προχωρημένη που έχουν βρει μέχρι και χρήματα που έχει βάλει προσφάτως σε αθλητικό σύλλογο.

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι έρευνες των αρχών είναι σε γνώση συγκεκριμένων τραπεζών, οι οποίες κάνουν πλέον συστηματικό reporting για τις συναλλαγές του Φέλιξ.

    Και στο σημείο αυτό σας αποκαλύπτουμε κάτι με ειδική βαρύτητα.

    Προκειμένου να γλιτώσει τη στενή εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων, ο Μπίτζιος απευθύνθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα ζητώντας να μεσολαβήσουν σε συγκεκριμένους CEO τραπεζών για να λάβει κάποιες «βοήθειες».

    Δεν ξέρουμε εάν οι τραπεζίτες ανταποκρίθηκαν, ωστόσο διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν ακόμα άτομα πρόθυμα να διευκολύνουν τον Φέλιξ.

    Και τα άτομα αυτά δεν προέρχονται από τον τραπεζικό χώρο.

    Θα μπορούσαμε να τα κατατάξουμε ευρύτερα στην κατηγορία των opinion makers.

    Καθώς παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της υπόθεσης θα σας ενημερώσουμε για τα επόμενα επεισόδια.

     

    H απρέπεια Ευκλείδη και η απάντηση Στουρνάρα

    Όπως ίσως γνωρίζετε, ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν πριν από 40 και πλέον χρόνια συμφοιτητές στην Οξφόρδη και στενοί φίλοι.

    Και διατήρησαν τη φιλία τους ή στην καλύτερη περίπτωση τον αλληλοσεβασμό, ακόμη κι όταν ο καθένας πήρε τον δρόμο του, οικονομικά και πολιτικά.

    Βεβαίως, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, πολλές φορές όταν ήταν υπουργός Οικονομικών επί ΣΥΡΙΖΑ, άφησε αιχμές κατά του νυν διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, αλλά ήταν οι εποχές που κάποιοι ήθελαν να κάνουν «ντου» στο Νομισματοκοπείο για να τυπώσουν ευρώ.

    Οπότε ο πάντα ευγενής κ. Στουρνάρας άφηνε αναπάντητες τις προκλήσεις από τον παλιό φίλο του, που ήταν άλλωστε και ο μοναδικός που γνώριζε από οικονομικά την περίοδο που η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είχε ρίξει τη χώρα στα βράχια.

    Αυτές τις καλές σχέσεις πολύ φοβάμαι ότι θα τις διαταράξουν κάποιες πολύ πρόσφατες δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, οι οποίες μάλλον ξεφεύγουν την αστικής ευγένειας.

    Μπορεί βεβαίως ο κ. Τσακαλώτος να είναι επηρεασμένος από τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και να ψάχνει τρόπους να υπερασπιστεί τη θητεία του, αλλά ακόμη κι έτσι να είναι, υπάρχουν και κάποια όρια.

    Όπως πληροφορείται η στήλη, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σε ομιλία που είχε σε εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης, είπε μια εξαιρετικά απρεπή φράση για τον κ. Στουρνάρα .

    Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας μια εκτίμηση που είχε κάνει ο Γιάννης Στουρνάρας για το κόστος της διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, ότι ζημίωσε τη χώρα περί τα 86 δισ. ευρώ, ο κ. Τσακαλώτος είπε:

    «Με στενοχώρησε ότι σοβαροί άνθρωποι σαν τον κ. Στουρνάρα και τον κ. Ρέγκλινγκ (σ.σ. πρώην επικεφαλής του ESM) έγραψαν τέτοιες ανοησίες, 86 δισ. ευρώ είναι απλώς γελοίο.

    Δεν με έχετε ακούσει να μιλάω έτσι, αλλά είναι ασόβαρο από οικονομολόγους όπως ο Στουρνάρας και ο Ρέγκλινγκ να το χρησιμοποιούν».

    Πολλοί ήταν αυτοί που όταν άκουσαν τον «επαναστατημένο» Ευκλείδη να μιλά έτσι, είπαν ότι ήταν μια απρεπής αναφορά κατά του διοικητή της ΤτΕ και παλιού φίλου του.

    Άλλοι πάλι αναρωτήθηκαν αν το Σάββατο στην ίδια εκδήλωση ο Γιάννης Στουρνάρας θα απαντήσει στον κ. Τσακαλώτο.

    Κάποιες πηγές μου λένε ότι θα το κάνει με τον τρόπο που αυτός ξέρει.

    Δηλαδή «σφάζοντας με το γάντι» τόσο τον κ. Τσακαλώτο όσο και την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.

    Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον αυτό το νέο… beef, που λέει και η νεολαία.

    Να αναφερθεί ότι πρόκειται για το τριήμερο συνέδριο με θέμα «ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: 50 Χρόνια μετά», που συνδιοργανώνουν έως τις 2 Μαρτίου στην Εθνική Πινακοθήκη, η Καθημερινή, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics. Το συνέδριο αποτελεί μια προσωπική ιδέα του διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά.

     

    AEGEAN: Οι 3 κινήσεις ΒΑΣΙΛΑΚΗ

    Φίλοι αναγνώστες, ο Wiseman σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα σας παρουσιάζει τις 3 κινήσεις που ετοιμάζει ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης για την Aegean.

    Πρώτη και σημαντικότερη κίνηση είναι το μέρισμα για τη χρήση του 2023 που θα δοθεί τέλη Απριλίου.

    Η αγορά περιμένει ένα μικτό μέρισμα της τάξης του 0,50€/μετοχή.

    Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες του Wiseman, ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης σκέφτεται πολύ σοβαρά να σαρώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών και να δώσει μέρισμα 0,68€/μετοχή, 36% πάνω από τις μέσες εκτιμήσεις.

    Αυτό σημαίνει ότι στα 12,58€ που έκλεισε χθες η μετοχή, μια μερισματική απόδοση της τάξης του 5,40%.

    Αυτή η κίνηση, επειδή θα κάνει την Aegean να έχει την υψηλότερη μερισματική απόδοση από όλες τις ευρωπαϊκές αεροπορικές, σύμφωνα με τους ειδικούς θα είναι ο καταλύτης για την ενεργοποίηση των ξένων κολοσσών στο να χτίσουν θέση.

    Πρώτη και καλύτερη έχει ξεκινήσει να χτίζει θέση σε αυτά τα επίπεδα τιμών η Fidelity.

    Η Fidelity αγοράζει και οι Έλληνες ιδιώτες και θεσμικοί πουλάνε.

    Για να γνωρίζετε, ένα ακόμα εξαιρετικά θετικό στοιχείο για την Aegean ΑΡΑΙΓ -0,98% 12,14 είναι ότι στη μετοχή της Ryanair έχει χτίσει ήδη θέση το εξαιρετικά συντηρητικό Capital.

    Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει το 5.266% της Ryanair.

    Η ψήφος εμπιστοσύνης του Capital στην Ryanair, εκτιμάται ότι αμέσως μετά τα αποτελέσματα του 2023 που θα ανακοινώσει η Aegean στις 12 Μαρτίου, θα ανοίξει την όρεξη της ξένης θεσμικής κοινότητας προς την μετοχή της Aegean.

    Το πραγματικό όμως colpo grosso του κ. Βασιλάκη είναι η προσδοκώμενη απευθείας σύνδεση Ελλάδας-Ινδίας.

    Για να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη φίλοι αναγνώστες, παλαιότερα η Aegean δρομολογούσε πτήσεις μέχρι την Τεχεράνη.

    Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Aegean θα μπορούσε με το που τελειώσει το καινούριο αεροδρόμιο στο Ηράκλειο της Κρήτης που φτιάχνει η ΓΕΚ με συνέταιρους τους Ινδούς, να ξεκινήσει απευθείας πτήση την καλοκαιρινή σεζόν, η οποία να συνδέει το Ηράκλειο με το Νέο Δελχί.

    Και σε δεύτερη φάση, να γίνει η αεροπορική σύνδεση Αθήνας με Νέο Δελχί.

    Αυτή η κίνηση θα είναι game changer για την Aegean.

    Τρίτο, όμως και ακόμα πιο σημαντικό κομμάτι είναι ότι ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης έχει πάρει το θέμα της μετοχής αυτή τη φορά προσωπικά.

    Δεν είναι τυχαίο ότι πραγματοποίησε πρόσφατα το buyback με μια μέση τιμή στα 12,63€.

    Σύμφωνα με πηγές μας από το City του Λονδίνου, όποτε ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης μιλάει με την ξένη επενδυτική κοινότητα, οι τοποθετήσεις στην μετοχή είναι άμεσες.

    Μας θυμίζει την περίπτωση του κ. Ευάγγελου Μυτιληναίου.

    Με το που πήρε το θέμα της μετοχής ο ίδιος επάνω του, η μετοχή απογειώθηκε.

    Κορυφαίος διαχειριστής από το City του Λονδίνου εκτιμάει ότι θα γίνει και στην περίπτωση της Aegean.

    Ο ίδιος μας τόνισε ότι εάν χρησιμοποιήσουμε τις εκτιμήσεις του αναλυτή της Optima που περιμένει για την Aegean το 2024 EBITDA 393,5 εκατ. ευρώ και 425,5 εκ ευρώ το 2025, αυτό σημαίνει ένα μέσο όρο EBITDA της τάξης των 400,5 εκατ. ευρώ.

    Ο αντίστοιχος μέσος όρος στον καθαρό δανεισμό είναι της τάξης των 326,8 εκ ευρώ.

    Όπως μας τονίζει ο κορυφαίος διαχειριστής από το City του Λονδίνου, για να παίξει η Aegean με το ίδιο EVEBITDA = 7 που παίζει η Air Arabia, η τιμή στόχος πρέπει να είναι στα 28,17€.

    Το μόνο που χρειάζεται κάποιος/α είναι να έχει υπομονή και επιμονή.

     

    ΕΛΠΕ: Νέο ράλι

    H πορεία της μετοχής της HELLENiQ ENERGY (ΕΛΠΕ) χθες ήταν πραγματικά  εξαιρετική.

    Έκλεισε στα 8,41 ευρώ με κέρδη 4% και όγκο συναλλαγών 1,1 εκατ. μετοχές.

    Η εταιρεία αποφάσισε να δώσει μέρισμα 0,60 ευρώ ενώ εάν υπολογισθεί και το προμέρισμα των 0,30 ευρώ που έδωσε προ εβδομάδων τότε φτάνουμε στα 0,90 ευρώ για την χρήση του 2023.

    Ο Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY, κατά την τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές εξήγησε ότι στα τέλη του χρόνου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τις ερευνητικές γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες.

    Η διοίκηση της εταιρείας τόνισε ότι σήμερα γίνεται μια αξιολόγηση των δεδομένων που έχουν συλλεχθεί και από τα αποτελέσματα της φάσης αυτής θα αποφασιστεί η ερευνητική γεώτρηση.

    Επισημάνθηκε επίσης ότι η προετοιμασία για την ερευνητική γεώτρηση διαρκεί 12-20 μήνες, ενώ στην Κρήτη υλοποιούνται ακόμη οι τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες.

     

    Αττική Οδός: Μπαίνει η Λάτση με 10%

    Προ ολίγων ημερών και για την ακρίβεια στις 26 Φεβρουαρίου, σας είχαμε αποκαλύψει ότι η Μαριάννα Λάτση μέσω του LATSCO FAMILY σκέπτεται να εξαγοράσει ποσοστό της Αττικής Οδού.

    Πρέπει λοιπόν να σας πω ότι τραπεζίτης μου επιβεβαίωσε την πληροφορία.

    Το Latsco Family θα εξαγοράσει το 10% των μετοχών της Αττικής Οδού.

    Για να σας φρεσκάρω τη μνήμη στον διαγωνισμό που έγινε προ μηνών από το ΤΑΙΠΕΔ, η παραχώρηση κατοχυρώθηκε στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

    Πρέπει να σας πω ακόμα ότι ήδη η κ. Λάτση διαθέτει το 8,5% – 9% των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

     

    Αναβαθμίζεται στην Οlympia Group ο Ανδρέας Αθανασόπουλος

    Θέση και στο διοικητικό συμβούλιο του Public πήρε ο Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο νέος επικεφαλής του Olympia Group, συμφερόντων του Πάνου Γερμανού.

    Ο κ. Αθανασόπουλος αντικατέστησε τον Γιάννη Παντολέων, CFO του Olympia Group, ο οποίος παραιτήθηκε από μέλος του Δ.Σ. του Public.

    O Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο νέος ισχυρός άνδρας του ομίλου εκτός από διευθύνων σύμβουλος του Olympia Group κατέχει και θέση εκτελεστικού μέλους στο ΔΣ.

    Στα λοιπά νέα του Public Group να σας ενημερώσω ότι λίγες ημέρες πριν ολοκληρώθηκε άλλη μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

    Με την πιστοποίηση της ολικής καταβολής της ΑΜΚ ύψους 2.783.000, ευρώ καθώς και την υπέρ το άρτιο διαφορά, που αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 01/01/2024.

     

    Καβγάς στη Βουλή για τα Πανεπιστήμια

    Το γεγονός ότι ένα ακόμη νομοσχέδιο για την Παιδεία δεν φέρνει ομόνοια και συνεργασία στα κόμματα, το γνωρίζαμε.

    Αλλά να «σκοτώνονται» στη Βουλή μετατρέποντάς τη σε φοιτητικό αμφιθέατρο, αυτό με ξεπερνά ως Wiseman.

    Κάποια πηγή μου, η οποία βρέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή και παρακολουθούσε τις ομιλίες μου είπε πολλά ενδιαφέροντα.

    Για παράδειγμα πολλοί από τους παρευρισκόμενους χαρακτήρισαν «άκαιρη» την ένταση που προκλήθηκε μεταξύ του Προέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, Χρήστου Κέλλα, και της ειδικής αγορήτριας της Νέας Αριστεράς, Μερόπης Τζούφη, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, αλλά και σειρά άρθρων που αφορούν στην αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου.

    Σε ένα ήπιο κλίμα, παρά τις έξι ώρες διάρκειας, με 20 φορείς να τοποθετούνται επί του νομοσχεδίου, οι δύο πλευρές «βρήκαν χρόνο» να τσακωθούν για τη διαδικασία της συζήτησης, την επιλογή των ομιλητών, ακόμα και για τον αριθμό των φοιτητών που κλήθηκαν να μιλήσουν.

    Με τοποθετήσεις «εκτός θέματος», η κ. Τζούφη ανέβασε τους τόνους δίνοντας το σήμα και σε άλλους βουλευτές της αντιπολίτευσης και ο κ. Κέλλας ακολούθησε εμπλεκόμενος σε έναν «καβγά» που δεν ταίριαζε στην κατά τα άλλα ήρεμη συζήτηση.

    Και να πει κανείς ότι θα λείψουν οι εντάσεις τις επόμενες μέρες στη Βουλή;

    Η κορύφωση αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα που το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια.

    Την Παρασκευή αναμένεται να ψηφιστεί, έπειτα από τριήμερη συζήτηση.

     

    Το ΠΑΣΟΚ και η οργή για τις συμμαχίες Δούκα

    Τι μαθαίνουμε από το ΠΑΣΟΚ;

    Ότι βαράνε το κεφάλι τους με τον νέο δήμαρχο της Αθήνας, Χάρη Δούκα, και τις αλλοπρόσαλλες επιλογές του στη συγκρότηση της ομάδας του στον δήμο;

    Οι πληροφορίες της στήλης από την Χαριλάου Τρικούπη, αναφέρουν ότι το περιβάλλον Ανδρουλάκη είναι έξαλλο με τον δήμαρχο κυρίως γιατί φαίνεται να έχει συγκροτήσει άτυπη συμμαχία με τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο, συριζαίο Κώστα Ζαχαριάδη, και με λοιπές Αριστερές δυνάμεις.

    Για παράδειγμα η απόφαση του δημάρχου για τον λόφο του Στρέφη και το πάγωμα της ανάπλασης έκανε χαρούμενους όσους από τον ΣΥΡΙΖΑ και την άκρα Αριστερά είχαν κρεμαστεί στα συρματοπλέγματα του Στρέφη και εμπόδιζαν τις εργασίες που πήγαιναν να γίνουν.

    Ομοίως και κάποιες αποφάσεις για την τοποθέτηση σε καίριες θέσεις στον 9,84 στελεχών που είχαν συνεργαστεί στενά με τον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν ευνοούμενοι της Κουμουνδούρου, έχουν κάνει τη Χαριλάου Τρικούπη να αναρωτιέται αν τον δήμο τον κυβερνά ο Δούκας ή ο Ζαχαριάδης.

    Μαθαίνω δε ότι στο ΠΑΣΟΚ, και ειδικά οι σημιτικοί, είναι ενοχλημένοι και με τον πρώην υπουργό, Χρήστο Πρωτόπαππα, ο οποίος έχει αναλάβει το… γενικό κουμάντο στο δημαρχιακό μέγαρο.

    Για να δούμε πόσο καλά θα πάει αυτό για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος έχει κακές σχέσεις με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, ενώ δεν περνά και τις καλύτερες ημέρες με τον Χάρη Δούκα.

     

    «Εθνικός κηπουρός» ο Ανδρέας Παπανδρέου

    Μια που πιάσαμε σήμερα τα πολιτικά, δεν θα μπορούσα να αφήσω να πέσει κάτω ο διορισμός του Ανδρέα Παπανδρέου του νεώτερου στον Εθνικό Κήπο.

    Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας με απόφαση του τοποθέτησε τον γιο του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος φέρει το ιστορικό όνομα του παππού του, ως επικεφαλής στην ανώνυμη εταιρεία του Δήμου της Αθήνας που διαχειρίζεται τον Εθνικό Κήπο.

    Τώρα αν ο διορισμός αυτός αποτελεί το πρώτο σκαλοπάτι για να εισέλθει ένας ακόμη γόνος της οικογένειας Παπανδρέου στην πολιτική, πραγματικά δεν το γνωρίζω, αλλά ούτε θα ήθελα και να το σχολιάσω.

    Από τις πληροφορίες πάντως που κατάφερα να συλλέξω ο Ανδρέας Παπανδρέου ο νεώτερος τα τελευταία χρόνια ασχολούνταν με τη μελισσοκομική, τον βελονισμό, τον τουρισμό και τα σκάφη αναψυχής στην Κρήτη, όπου διέμενε μόνιμα με τη σύντροφό του Μαρίνα και το παιδί τους.

    Έχει σπουδάσει στη Βοστώνη, στη Σουηδία και στη Βρετανία.

     

    Το μασάζ στον Σκρέκα και η ακρίβεια

    Συνήθως τα υπουργικά συμβούλια ο πρωθυπουργός τα συγκαλεί Τρίτη ή Τετάρτη, ποτέ όμως Πέμπτη όπως έγινε αυτή τη φορά.

    Ο λόγος προφανής.

    Μία ημέρα πριν από την εφαρμογή των μέτρων Σκρέκα στα σούπερ μάρκετ προκειμένου να πέσουν οι τιμές και να χτυπηθεί η ακρίβεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να στείλει μηνύματα επιστροφής της κυβέρνησης στα πραγματικά προβλήματα.

    Το νούμερο ένα πρόβλημα για τους πολίτες παραμένει η ακρίβεια για την οποία εν πολλοίς θα κριθεί η κυβέρνηση στις ευρωεκλογές, οπότε ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να δείξει στους υπουργούς του ότι πρέπει να στοχεύσουν στην καθημερινότητα του πολίτη.

    Και δεν πέρασε απαρατήρητη μια φωτογραφία όπου φαίνεται ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, να πιάνει από την πλάτη τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, σα να του κάνει… μασάζ.

    Λίγη ώρα μετά ο κ. Σκρέκας παρουσίασε τα μέτρα κατά της ακρίβειας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μειωθούν οι τιμές σε 1.500 προϊόντα.

    Για να δούμε. Το μασάζ στον υπουργό έπιασε τόπο;

     

    Ισπανική επέλαση με 200 εκατ. στον ιαματικό τουρισμό

    Τη δεύτερη μεγαλύτερη επένδυσή της στην Ελλάδα, ύψους 200 εκατομμυρίων, ετοιμάζουν επίσημα οι Ισπανοί της Inmo Parck Invest, αφού κατακυρώθηκε στην εταιρεία το κάμπινγκ και οι ιαματικές πηγές Κονιαβίτη, από το ΤΑΙΠΕΔ.

    Για όσους δεν γνωρίζουν που είναι αυτές οι πηγές να σας πληροφορήσω ότι βρίσκονται ένα χιλιόμετρο μακριά από τα Καμένα Βούρλα.

    Αποτελούνται από θερμά λουτρά στους 33 βαθμούς Κελσίου, υπάρχουν τρεις πισίνες που περιέχουν υδρόθειο και είναι ιδανικές για ρευματοπαθείς και όσους έχουν παθήσεις στο αναπνευστικό σύστημα.

    Οι Ισπανοί επενδυτές έχουν παρουσία σε Ελλάδα κι Ισπανία, αλλά βλέπουν μέχρι Φλόριντα και Ντουμπάι.

    Η Inmo Parck έχει αναπτύξει το Hills & Sea Kea Resorts στη Τζια με 75 βίλες και πεντάστερο ξενοδοχείο, συγκροτήματα κατοικιών στον Πειραιά κι επεκτείνεται σε Αθήνα και Σαντορίνη.

    Το σχέδιο για την αξιοποίηση του ακινήτου στη Φθιώτιδα είναι μεγαλεπήβολο, καθώς εκτός από τις πηγές, θα περιλαμβάνει μαρίνες, εμπορικά καταστήματα, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, κέντρα διασκέδασης και αναψυχής, εκθεσιακά, μέχρι και ελικοδρόμιο.

     

    Γκρίνια από μικρομεσαίους εργολάβους για να μπουν στα έργα της Θεσσαλίας

    Τα καρφιά τους στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ρίχνουν οι μικρομεσαίοι κατασκευαστές μέσω πρόσφατης επιστολής τους με αποδέκτες τον υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Νίκο Ταχιάο.

    Πρόκειται για μία επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΣΕΔΕ) που εκπροσωπεί μικρομεσαίες αλλά και ανερχόμενες εργολαβικές εταιρείες, όπως η ΕΚΤΕΡ και η Δομική Κρήτης, στην οποία αναφέρεται ότι «δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο να εξαιρεθεί οποιοδήποτε τμήμα του τεχνικού κόσμου».

    Στην εν λόγω επιστολή γίνεται λόγος για την ετοιμότητα όλων των εταιρειών να αναλάβουν τα αναγκαία έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία, τη Φθιώτιδα και τον Έβρο.

    Τονίζεται, μάλιστα ότι οι εταιρείες του σωματείου έχουν ήδη συνδράμει με τον εξοπλισμό και το προσωπικό τους στις προσπάθειες πρόληψης, αλλά και της πρώτης αντιμετώπισης των καταστροφών, που έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές και οι θεομηνίες.

    Δεν είναι κρυφό άλλωστε, ότι το υπουργείο ετοιμάζεται να τρέξει γρήγορα τους διαγωνισμούς ειδικά για τα έργα στη Θεσσαλία και θα καλέσει συγκεκριμένες εταιρείες για να υποβάλουν τις προσφορές τους.

    Στόχος είναι να μη χαθεί χρόνος και να αρχίσουν τα έργα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

    Όπως έχει ήδη γραφτεί εταιρείες όπως η ΕΚΤΕΡ του Θανάση Σίψα, η Δομική Κρήτης του διδύμου Συνατσάκη-Κούτρα, αλλά και η ΕΡΕΤΒΟ του Γιώργου Ρομοσιού, θα διεκδικήσουν κομμάτι από την πίτα των έργων αυτών, ενώ τα σωματεία τους τις θεωρούν ικανότατες για να τα αναλάβουν τόσο σε επίπεδο εξοπλισμού όσο και σε προσωπικού.

    Τα παιδιά από την Πάτρα και το κοντινό νησί…

    Σας έγραφα χθες για το fund Glafka Capital που θέλει όσο τίποτα τα καζίνο του Κώστα Πηλαδάκη σε Ρίο, Αλεξανδρούπολη και Κέρκυρα και ανέφερα χαρακτηριστικά:

    «Στην όμορφη Πάτρα φλυαρούν περί silent partner της «Γλαύκας» που δεν είναι φυσικά ο Πηλαδάκης, αλλά άλλο όνομα ελληνικότατο και… νησιώτικο με δραστηριότητες ακόμη και στο εξωτερικό» ενώ κατόπιν ανέφερα το… καλοκαιράκι που ακολουθεί την άνοιξη και τότε ευδοκιμούν μεγάλα φρούτα και μικρά φρούτα, δηλαδή φρουτάκια.

    Ε, λοιπόν αγαπητοί αναγνώστες του mononews.gr έγινε ένας (κατά το κοινώς λεγόμενο) «χαμούλης» με το γνωστό νησιωτικό όνομα και τα καλοκαιρινά… φρουτάκια που πάντως «φύονται» όλο τον χρόνο στην Πάτρα και όχι μόνο σε αυτή.

    Οι ερωτήσεις και παρατηρήσεις προς την πηγή μου (που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης) έπεφταν «βροχή» χθες ενίοτε με ύφος «πατρικό και συμβουλευτικό» ώστε να σταματήσουν οι όποιες αναφορές, άλλοτε όμως με ύφος ελαφρώς απειλητικό.

     

    Οι «κουβεντούλες», το mononews.gr και ο αρχαίος ποιητής Μένανδρος…

    Επειδή mononews.gr και wiseman έχουν αποδείξει ότι δεν χαμπαριάζουν από λογής-λογής «κουβεντούλες» σήμερα θα σας πω ότι το νησί είναι η πανέμορφη Κεφαλονιά, από την οποία κατάγονται χιλιάδες παρεπιδημούντες κάτοικοι Πατρών.

    Αναφορικά με τα φρούτα και φρουτάκια, θα επαναλάβω ότι από τα (αφορολόγητα φυσικά…) κέρδη τους, τροφοδοτούνται λογής-λογής επενδύσεις.

    Δεν κομίζω…«Γλαύκα εν Πάτραις», ούτε περιέγραψα ένα γεγονός που συνέβη σίγουρα, απλώς μετέφερα τι λένε στην πρωτεύουσα της Πελοποννήσου.

    Τέλος, για τη φράση που μου μεταφέρθηκε από τους φίλους μου εκεί στα Ψηλά Αλώνια «Να προσέχετε διότι εμείς διώξαμε κοτζάμ αστυνομικό διευθυντή  από την Πάτρα μέσα σε μία νύχτα, επειδή μας κυνηγούσε και μάλιστα αυτός, κατόπιν παραιτήθηκε από το Σώμα», το σχόλιο του mononews.gr είναι ένα γνωμικό του ποιητή Μένανδρου από τον 4ο αιώνα π.Χ.: «Θνητός γεγονώς άνθρωπε, μη φρόνει μέγα» δηλαδή «κι εσύ άνθρωπε που κομπάζεις, μοιραία θα πεθάνεις όπως όλοι, άρα μην έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου».

    Αυτά και εάν χρειαστεί θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία…

     

    Στο «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης ο Άδωνις

    Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Υγείας.

    Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης θα παραστεί στην υπογραφή συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση 9 Κέντρων Υγείας, καθώς και για την προσθήκη νέας πτέρυγας μονάδας βραχείας νοσηλείας στην Κλινική Παθολογικής Ογκολογίας του ΑΠΘ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

    Αν οι πληροφορίες μας είναι σωστές, ο Υπουργός θα κάνει αυτοψία και στα χειρουργεία του νοσοκομείου και είναι πιθανό να ακολουθήσουν ανακοινώσεις, μιας και σήμερα ξεκινούν επίσημα τα απογευματινά χειρουργεία, όπως έχει αναφέρει ο ίδιος.

    Όπως είχατε διαβάσει στο Mononews, το Παπαγεωργίου είναι το πρώτο νοσοκομείο, που εξέφρασε ζωηρό ενδιαφέρον να κάνει απογευματινά χειρουργεία και δηλώνει έτοιμο να εφαρμόσει στην πράξη το σχετικό σχέδιο υλοποίησης, που έχει εκπονήσει εδώ και καιρό.

    Σας θυμίζω ότι η απόφαση για τη διενέργεια απογευματινών χειρουργείων έχει προκαλέσει αναβρασμό και αντιδράσεις, ωστόσο είναι ένα μέτρο που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα βάλει τέλος στις μεγάλες λίστες αναμονής πολλών ασθενών, που περιμένουν μέχρι και δύο χρόνια για μια τακτική, όπως λέγεται, επέμβαση, δηλαδή μια επέμβαση που δεν έχει επείγοντα χαρακτήρα

     

    Αναζητείται πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος για ΟΣΕΘ και ΟΑΚ

    Σε αλλαγές στην κορυφή δύο μεγάλων Οργανισμών που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υποδομών προχώρησε ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας.

    Πρόκειται για Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) και τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ).

    Μέσω ΑΣΕΠ θα καλυφθούν οι θέσεις για τον πρόεδρο και το διευθύνοντα σύμβουλο.

    Οι σχετικοί φάκελοι ενδιαφέροντος αναμένεται να ξεκινήσουν από σήμερα έως και τις 13 Μαρτίου.

    Όσον αφορά τον ΟΣΕΘ έχει σκοπό την ανάπτυξη, τον συντονισμό, την εποπτεία και τον έλεγχο των δημοσίων επιβατικών αστικών συγκοινωνιών λεωφορείων και μέσων, υπογείων και επιγείων, σταθερής τροχιάς, καθώς και των θαλάσσιων μεταφορών στη συμπρωτεύουσα.

    Μέχρι σήμερα τη θέση του προέδρου κατείχε ο Ιωάννης Καλογερούδης και ο Ιωάννης  Τόσκας αυτή του Διευθύνοντος Συμβούλου.

    Και οι δύο θέσεις είναι τετραετούς θητείας  με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα τέσσερα χρόνια.

    Σχετικά με τον ΟΑΚ το έργο του αφορά στη μελέτη, κατασκευή και συντήρηση το Βόρειου και Νότιου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ και ΝΟΑΚ), τα έργα ΑΠΕ, των Υδραυλικών Έργων καθώς και έργων ΑΠΕ.

    Μέχρι πρότινος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ήταν οι Θοδωρής Νίνος και ο  Αριστείδης Παπαδογιάννης.

    Και σε αυτό τον οργανισμό η θητεία των δύο στελεχών θα είναι τετραετής, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα ανανέωσής για άλλα τέσσερα χρόνια.

    Στασινόπουλος (VIOHALCO) και Παπαλεξόπουλος (ΤΙΤΑΝ-ΣΕΒ) θέλουν νέα συμβόλαια με τον Στάσση (ΔΕΗ)

    Για τα ενεργειακά συμβόλαια στη βιομηχανία ο λόγος, που αποτιμώνται ποσοτικά σε δεκάδες εκατομμύρια.

    Οι μεγάλοι «ενεργειοβόροι» βιομήχανοι πιέζουν πλέον για χαμηλότερες τιμές αερίου λόγω της ραγδαίας πτώσης των τιμών του καυσίμου.

    Μαθαίνω ότι ο Γιάννης Νικ. Στασινόπουλος της Βιοχάλκο (VIOHALCO) και ο Δημήτρης Θ. Παπαλεξόπουλος (όμιλος ΤΙΤΑΝ αλλά και Πρόεδρος του ΣΕΒ) ζητούν επειγόντως νέα διαπραγμάτευση για τα  πράσινα ενεργειακά συμβόλαια (PPAs), φυσικά στον βαθμό και το εύρος που επιτρέπουν οι όροι των συμβολαίων αυτών, με τον Γιώργο Στάσση και τη ΔΕΗ.

    Για παράδειγμα η σύμβαση της ΔΕΗ με τη Βιοχάλκο που είχε κλείσει τιμή στα 56 ευρώ/MWh πλέον θεωρείται μη ανταγωνιστική από τους Στασινόπουλους.

    Αλλά και ο Στάσσης δεν έχει αντίρρηση για αλλαγές στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας, αρκεί η διαπραγμάτευση να μείνει μέσα στα περιθώρια της σύμβασης που  ισχύει.

    Άρα σε κάθε περίπτωση δεν ισχύει αυτό που διαδίδουν οι καλοθελητές για «τελεσίγραφο των ισχυρών του ΣΕΒ προς τη ΔΕΗ για τα τιμολόγια».

    Διαπραγμάτευση θα είναι και μάλιστα με καλή αμοιβαία διάθεση, σας πληροφορεί υπευθύνως ο wiseman.

     

    Τα αγροτικά συμβόλαια ρεύματος και το προσωπικό ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη

    Πολύ ενδιαφέρουσα είναι περίπτωση των «αγροτικών PPAs» που θα ελέγξει αναλυτικά ο Πρόεδρος της ΔΕΗ.

    Αυτά ενδιαφέρουν προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για ευνόητους λόγους τους οποίους είδαμε πρόσφατα πάνω σε τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας.

    Ο Γιώργος Στάσσης για τον λόγο αυτό, μεταξύ άλλων, πήγε πρόσφατα και στο Μέγαρο Μαξίμου άλλωστε.

    Τα αγροτικά «διαφημίζονταν» σε τιμή 9-10 λεπτών ανά κιλοβατώρα, όταν οι εκτιμήσεις για τα πράσινα τιμολόγια και κίτρινα τιμολόγια τον Μάρτιο μιλούν για μονοψήφια χρέωση, κάτω από εννιά λεπτά ανά Κιλοβατώρα.

    Οπότε και εδώ υπάρχει πεδίο δράσης λαμπρόν!

     

    Ο νέος αντιπρόεδρος της Ε.Κ.

    Θα ευλογήσει τα γένια του ο Wiseman, ο οποίος χθες έλεγε ότι ο νέος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα είναι… άνδρας κι όχι γένους θηλυκού, όπως διέρρεαν κάποιοι.

    Έτσι, ο Κωστής Χατζηδάκης, αφού βγήκε από το κρεβάτι του πόνου μετά τη λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή που έκανε (να του ευχηθούμε σιδερένιος), ανακοίνωσε τον Μιχάλη Φέκκα ως αντικαταστάτη του παραιτηθέντος Νίκου Κονταρούδη.

    Το ενδιαφέρον με τον κ. Φέκκα είναι, απ’ ότι μαθαίνει η στήλη, ό,τι επιλέχθηκε από τον κ. Χατζηδάκη, και διότι ως χρηματοοικονομικός αναλυτής, με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στην ελληνική κεφαλαιαγορά, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στο δύσκολο έργο της εποπτείας.

    Όπως λέει και το βιογραφικό του άλλωστε, έχει εργαστεί σε μεγάλες χρηματιστηριακές εταιρείες ως υπεύθυνος εσωτερικού ελέγχου, υπεύθυνος διαχείρισης χαρτοφυλακίου, υπεύθυνος διαχείρισης κινδύνων, κατέχει πιστοποιητικό καταλληλόλητας (δ) για την εκπόνηση αναλύσεων σχετικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και πιστοποίηση διαπραγματευτή στην Αγορά Παραγώγων από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Άλλωστε ο Κωστής Χατζηδάκης είναι γνωστό ότι για τις δημόσιες θέσεις επιλέγει στελέχη με κριτήριο το βιογραφικό και την τεχνοκρατική επάρκεια τους και όχι τις κομματικές περγαμηνές.

     

    Quiz

    Την ερχόμενη εβδομάδα έρχονται στην Ελλάδα στελέχη πασίγνωστου fund των HAE προκειμένου να συναντήσουν top στελέχη των 4 συστημικών τραπεζών.

    Ήδη οι 4 μεγάλες τράπεζες έχουν εγκρίνει δάνειο πέριξ του 1 δισ. ευρώ για μία μεγάλη δουλειά που θέλουν να κάνουν στην Ελλάδα οι Άραβες του fund.

    Το μυστικό είναι ποια εισηγμένη εταιρεία συζητούν να εξαγοράσουν.

    Αυτό θα σας το αποκαλύψω τις επόμενες ημέρες.

    Απλά θα σας αναφέρω ότι το τεράστιο FUND δραστηριοποιείται σε 40 χώρες και έχει επενδύσει κεφάλαια άνω των 30 δισ. δολαρίων.

    Oh my god!!!

     

    Τraders book: Η νέα στήλη του mononews.gr

    Αγαπητοί αναγνώστες, το mononews.gr από την ερχομένη εβδομάδα καθιερώνει μια νέα στήλη.

    Το traders book.

    Κάθε Δευτέρα, η εξιδεικευμένη στις χρηματαγορές και στις μετοχές, ομάδα του mononews θα αναλύει μια μετοχή.

    Θα σας δίνουμε τιμή στόχο και θα σας αναφέρουμε εάν κατά την γνώμη των ειδικών μας, η μετοχή αυτή είναι buysell ή hold.

    Ελπίζουμε η νέα στήλη να σας βοηθήσει τα μέγιστα.

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.