• To θρίλερ της Πειραιώς, ο Στουρνάρας και ο Χατζηδάκης, πού θα ανοίξει σήμερα η μετοχή, οι αλλαγές του Σκυλακάκη, οι business του Τάνες, το νέο σπίτι του ΔΔ, η νέα στήλη του mononews.gr και μια kitsch πρόσκληση

    Πού θα ανοίξει σήμερα η μετοχή της Πειραιώς;

    image

    Περιεχόμενα

    Τrader’s book: Η νέα στήλη του mononews.gr

    Αγαπητοί αναγνώστες, το mononews.gr από σήμερα Δευτέρα καθιερώνει μια νέα στήλη.

    Το trader’s book.

    Κάθε Δευτέρα, η εξιδεικευμένη στις χρηματαγορές και στις μετοχές ομάδα του mononews θα αναλύει μια μετοχή.

    Θα σας δίνουμε τιμή στόχο και θα σας αναφέρουμε εάν κατά τη γνώμη των ειδικών μας η μετοχή αυτή είναι buysell ή hold.

    Ελπίζουμε η νέα στήλη να σας βοηθήσει τα μέγιστα.

    Η πρώτη μετοχή που αναλύουμε είναι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

     

    Πειραιώς: Πού θα ανοίξει σήμερα η μετοχή – Το θρίλερ του ΣΚ και τα μυστικά του rebalancing

    Αγαπητοί αναγνώστες, σε θρίλερ εξελίχθηκε ο καθορισμός του εύρους τιμών στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, για το placement του 27% των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ.

    Ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, υπήρξαν έντονες διαβουλεύσεις για το πού πρέπει να καθοριστεί το εύρος τιμών με δεδομένο ότι την Παρασκευή 1 Μαρτίου η μετοχή έκλεισε στα 3,986 ευρώ.

    Για την ακρίβεια αναπτύχθηκαν δυο στρατόπεδα.

    Το πρώτο υποστήριζε ότι πρέπει να υπάρξει σημαντικό discount στη μετοχή, άρα μεσοσταθμικά πέριξ της περιοχής του 3,70.

    Το δεύτερο block υποστήριζε ότι θα πρέπει το discount να είναι σχεδόν μηδενικό σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.

    Τελικά υπερίσχυσε το 2ο στρατόπεδο.

    Το εύρος τιμών θα είναι μεταξύ 3,70 και 4 ευρώ κάτι που σημαίνει ότι θα καταλήξει μεταξύ 3,85-3,90 ευρώ, χωρίς φυσικά να αποκλείουμε και την περίπτωση να κινηθεί ακόμα υψηλοτέρα προς τα 3,95 ευρώ.

    Τώρα τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τη μετοχή.

    Η επενδυτική κοινότητα εκτιμά ότι σήμερα η μετοχή ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 θα ανοίξει έντονα ανοδικά και πιθανότατα θα διασπάσει τα επίπεδα των 4,10 ευρώ και θα κινηθεί προς την περιοχή των 4,20 ευρώ.

    Τα placement  θα διαρκέσει 3 ημέρες.

    Στην συνέχεια σε 3 εργάσιμες ημέρες, μετά το τέλος του placement, οι μετοχές θα πιστωθούν στους θεσμικούς και στους ιδιώτες.

    Όμως, το ενδιαφέρον για την μετοχή δεν σταματάει εδώ, καθώς η επενδυτική κοινότητα αναφέρει ότι υπάρχει άλλο ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για τη μετοχή, που μπορεί να ωθήσει την τιμή της ακόμα υψηλότερα.

    Προς τα μέσα της επομένης εβδομάδας (Τρίτη η Τετάρτη) με δεδομένο ότι το free float της μετοχής θα έχει αυξηθεί στο 82%, θα γίνει rebalancing της μετοχής, με αποτέλεσμα να τοποθετηθούν νέα funds του εξωτερικού.

    Θα υπάρξει δηλαδή η άμεση αναπροσαρμογή της στάθμισης της μετοχής στους δείκτες MSCI, FTSE και XA.

    Εκτιμάται ότι την ημέρα του rebalancing θα αλλάξουν χέρια 35-40 εκατ. μετοχές, αξίας έως 120 εκατ. ευρώ.

    «Το γεγονός αυτό μπορεί να ωθήσει ακόμα υψηλότερα την τιμή της μετοχής, προς την περιοχή των 4,30 ευρώ» υποστηρίζει η επενδυτική κοινότητα.

     

    Τράπεζα Πειραιώς: Ο Στουρνάρας, ο Χατζηδάκης και το ΜΜ

    Η ελληνική οικονομία και το χρηματιστήριο βρίσκονται στον αστερισμό της Τράπεζας Πειραιώς και της πώλησης του 27% των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ.

    Δεν είναι και λίγο άλλωστε ένα placement που μπορεί να φτάσει το 1,3 δισ. ευρώ.

    Όμως, μέχρι να φτάσουμε στην τελική απόφαση για τη διάθεση του συνόλου του ποσοστού που κατέχει το Ταμείο, υπήρξε έντονο παρασκήνιο.

    Η στήλη σας είχε ενημερώσει για τη «σύγκρουση» απόψεων μεταξύ πολιτικών που ήθελαν να κρατήσει το Δημόσιο ένα ποσοστό περί το 5% και των τεχνοκρατών που είχαν ισχυρή άποψη για πώληση και του 27%.

    Οι πληροφορίες μας λένε ότι η οριστική απόφαση ελήφθη την Παρασκευή το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, όμως, τις προηγούμενες τρεις ημέρες είχαν πάρει «φωτιά» τα τηλέφωνα στο τρίγωνο Μέγαρο Μαξίμου – υπουργείο Οικονομικών και Τράπεζας της Ελλάδος.

    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε να έχει ξεκάθαρη άποψη για το placement προτού λάβει την τελική απόφαση και τελικά πείστηκε όταν άκουσε τόσο τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη όσο και τον κεντρικό τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα.

    Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο κ. Στουρνάρας ήταν εξ αρχής υπέρ της άποψης ότι πρέπει τώρα να διατεθεί το 27% της Πειραιώς αφού το οικονομικό κλίμα είναι ιδανικό και η ζήτηση από το εξωτερικό εντυπωσιακή.

    Στην ίδια γραμμή και πολλοί τεχνοκράτες που δεν ήθελαν να χαθεί το ευνοϊκό timing στις αγορές.

    Ο κ. Στουρνάρας διατηρεί άριστες σχέσεις τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον Σταύρο Παπασταύρου, αλλά και τον Κωστή Χατζηδάκη και σίγουρα η άποψή του μέτρησε.

    Βεβαίως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αυτός που έδωσε το «πράσινο φως» για την πώληση του συνόλου του ποσοστού στο ΤΧΣ.

     

    Το unfair του δημάρχου Δούκα

    Ο Δούκας, όπως γνωρίζετε, είναι τίτλος ευγενείας αλλά και όρος του στρατού, προερχόμενος από τη λατινική λέξη dux, που σημαίνει τον στρατιωτικό διοικητή.

    Αργότερα είχε και μια… εσάνς σεβάσμιου ανθρώπου, που η εκτίμηση του κόσμου ήταν μεγάλη.

    Πολύ φοβάμαι ότι ο Χάρης Δούκας, δήμαρχος Αθηναίων, δεν χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης τον τελευταίο καιρό.

    Δεν του έφτανε ο διορισμός του γιου του Γιώργου Παπανδρέου, Ανδρέα ως… επίμονου κηπουρού στον Εθνικό Κήπο, τώρα μαθαίνουμε ότι ακούει πολλά… γαλλικά από εκατοντάδες ή και χιλιάδες πολίτες.

    Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο wiseman, προκειμένου να γεμίσει τα ταμεία του δήμου ο κ. Δούκας τι σκέφτηκε;

    Ξέθαψε κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα στα όρια του δήμου της Αθήνας και στέλνει μαζικά «μπιλιετάκια» στους παραβάτες.

    Το ωραίο ή τραγικό (όπως θέλετε το παίρνετε) είναι ότι οι κλήσεις αυτές χρονολογούνται ακόμη και από το… 2001 ή το 2005, δηλαδή πάνω από μια 20ετία.

    Η στήλη μαθαίνει ότι κάποιοι πολίτες έπαθαν σοκ μόλις διάβασαν ότι πρέπει να πληρώσουν 1.500 και 2.000 ευρώ για μια κλήση των 20 ή 50 ευρώ πριν από 20 χρόνια.

    Οι προσαυξήσεις «φούσκωσαν» τον λογαριασμό και ο Δούκας απαιτεί να πληρωθούν, αλλιώς το χρέος πάει στην εφορία και μπλοκάρεται κάθε φορολογική κίνηση.

    Τι συμβαίνει όμως όταν οι παραβάτες δεν πήραν ποτέ ειδοποίηση για το χρέος στον δήμο; Αν χάθηκε η κλήση και κανείς δεν τους ειδοποίησε όλα αυτά τα χρόνια για την οφειλή τους;

    Αδιάφορο για τις οικονομικές υπηρεσίες του κ. Δούκα, ο οποίος έχει δώσει εντολή «φέρτε λεφτά».

    Μόνο αν κάποιος μπορεί να αποδείξει ότι πριν από 20 χρόνια έμενε αλλού και δεν πήρε ειδοποίηση οφειλής, μπορεί να γλιτώσει κάποιες από τις προσαυξήσεις και να πληρώσει σε δόσεις.

    Όχι κι άσχημα για έναν… Δούκα. Αλλά μάλλον unfair για τους πολίτες.

     

    Τι συμβαίνει με τον ΒΟΑΚ

    Καθυστερήσεις φαίνεται ότι παίζει το υπουργείο Yποδομών για την παραχώρηση του ΒΟΑΚ, καθώς παρά το γεγονός ότι έχει διαρρεύσει ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει δώσει την καλύτερη προσφορά, αποφάσισε να δώσει δεύτερη παράταση στην ισχύ των προσφορών των τριών σχημάτων που είχαν διεκδικήσει το έργο.

    Η παράταση αυτή θα διαρκέσει έως τον Μάιο και με αυτό τον τρόπο απομακρύνεται το σενάριο της ανάδειξης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ως προσωρινού μειοδότη εντός των επόμενων ημερών όπως έχει διαρρεύσει από πλευράς του υπουργείου.

    Δεν αποκλείεται η καθυστέρηση αυτή να οφείλεται και στις προσφυγές των δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου στο ΣτΕ για την παραχώρηση του 1,7 δισ. ευρώ με το υπουργείο να θέλει να συμβασιοποιήσει το έργο αφού θα έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητeς.

    Να σας θυμίσω ότι στον διαγωνισμό για την παραχώρηση είχαν κατέβει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και οι κοινοπραξίες Mytilineos-ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις και ΑΒΑΞ-Egis-Meridiam.

    Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είχε δώσει την καλύτερη προσφορά με τη χρηματοδοτική συμβολή του δημοσίου να διαμορφώνεται στα 693 εκατ. Ευρώ και την επιδότηση των διοδίων από το κράτος να ανέρχεται στα 64,6%.

     

    Ο… ιπτάμενος Ολλανδός της Ελλάκτωρ

    Σε μία εταιρεία μαζεύει το ποσοστό του στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ ο Ολλανδός μέτοχος πλειοψηφίας, Henry Holterman, καθώς όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου η REGGEBORGH INVEST B.V. κατέχει πλέον το 45,1682% της εισηγμένης.

    Η συναλλαγή έγινε εξωχρηματιστηριακά με τη RB ELLAKTOR HOLDING B.V. που ελέγχεται από την REGGEBORGH INVEST να μηδενίζει το ποσοστό της, καθώς μετέφερε το 15,6249% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ στη μητρική της.

    Όπως πολλές φορές σας έχει ενημερώσει ο wiseman, ο Ολλανδός μπορεί να αυξήσει περαιτέρω το ποσοστό του και να διαμορφωθεί στο 52,6% καθώς έχει δικαίωμα προαίρεσης έως το Μάιο του 2025.

    To call option αφορά το 7,46% του μετοχικού κεφαλαίου από το 28,97% που είχε αποκτήσει η Motor Oil το 2022

     

    Γιώργος Τάνες: Στη Frank And Fame καμπάνια 5 εκατ.

    Οι ευρωεκλογές είναι σε περίπου τρεις μήνες, η επιστολική ψήφος είναι πλέον νόμος του κράτους και περισσότεροι από 12 χιλιάδες πολίτες γράφτηκαν στην ειδική πλατφόρμα μέσα σε μία εβδομάδα.

    Η κυβέρνηση, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για τις ευρωκάλπες, προχωρά, όπως μαθαίνει η στήλη, σε καμπάνια η οποία θα κοστίσει περί τα 5 εκατ. ευρώ.

    Έγγραφο που αναρτήθηκε πριν από λίγα 24ωρα με αριθμό πρωτοκόλλου 18771 μας ενημερώνει ότι την καμπάνια ενημέρωσης αναλαμβάνει η εταιρεία «FRANK AND FAME AΝΩΝΥΜΗ EΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ».

    Το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τον ανάδοχο να προβεί σε δράσεις και υπηρεσίες, μέσω δημιουργικού σχεδιασμού, παραγωγής επικοινωνιακού υλικού και προβολής στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, για την εκστρατεία ενημέρωσης των εκλογέων εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας, ενόψει της επικείμενης διεξαγωγής της ψηφοφορίας για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024.

    Και για όσους δεν ξέρουν τη συγκεκριμένη εταιρεία να σας ενημερώσω ότι δημιουργήθηκε το 2015 από τη συγχώνευση των εταιρειών Frank και Fame των Γιώργου Τάνε και Θανάση Παπαθανασίου.

    Και είναι και η ίδια εταιρεία που είχε αναλάβει το 2021 να ενημερώσει τους απόδημους για το πώς θα μπορούν να ψηφίσουν, μια καμπάνια που είχε κοστίσει 3 εκατ. ευρώ και αφορούσε στην προβολή επικοινωνιακού υλικού, αγορά τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού χρόνου σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, καταχωρίσεις σε έντυπα μέσα, προβολή στο διαδίκτυο.

     

    Τα πρόβατα, τα κουδούνια και ο φράχτης στον Έβρο

    Σήμερα θα σας διηγηθώ μια ωραία ιστορία που ελάχιστοι γνωρίζουν. Είναι ένα περιστατικό που μου διηγήθηκαν εργαζόμενοι στον Έβρο και στον φράχτη που χτίζεται εκεί για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης. Ενός πολύ σημαντικού έργου που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2 με 3 χρόνια.

    Λοιπόν, πέριξ του φράχτη φύονται πολλά χορτάρια, όπως είναι φυσικό και ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίζονται είναι τα… πρόβατα.

    Έκλεισαν λοιπόν οι εργολάβοι του έργου μια συμφωνία με βοσκούς της περιοχής που βγάζουν σε συγκεκριμένες ώρες τα πεινασμένα πρόβατα, τα οποία και… ξεχορταριάζουν με φυσικό τρόπο τον φράχτη.

    Σε μια επίσκεψη, ενός υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στον φράχτη του Έβρου και την ώρα που ο υπουργός επιθεωρούσε το έργο κι έκανε δηλώσεις άκουσε… κουδουνάκια.

    Ο βοσκός είχε βγάλει τα πρόβατα να βοσκήσουν στην περίμετρο του φράχτη και βεβαίως δεν μπορούσαν να περιμένουν τις υπουργικές δηλώσεις τα πεινασμένα τετράποδα.

    Η επιθεώρηση του υπουργού τέλειωσε όπως καταλαβαίνετε άδοξα μιας και τα δεκάδες πρόβατα έκαναν μεγάλη φασαρία ενώ το… ντεκόρ ήταν άκρως βουκολικό για να το αντέξει οποιοσδήποτε.

     

    Φωτοβολταϊκά: Aλλαγές τρέχει ο Σκυλακάκης, αλλά χρειάζονται πολλή περίσκεψη και φειδώ…

    Στη Λεωφόρο Μεσογείων όπου κατοικοεδρεύει ο ΥΠΕΝ Θεόδωρος Σκυλακάκης, λένε (και εγώ απλώς σας το μεταφέρω) πως ετοιμάζεται να ξηλώσει όλο το σύστημα των ηλιακών στέγης του προκατόχου του Κώστα Σκρέκα, που στηρίχθηκε στο μοντέλο net metering.

    Είναι, δε, το net metering, αυτοπαραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά και η διοχέτευση αυτής της τοπικά παραγόμενης ενέργειας στο Δίκτυο.

    Επίσης, η καταναλισκόμενη ενέργεια απορροφάται και αυτή από το Δίκτυο που διαχειρίζεται ο ΑΔΜΗΕ.

    Αυτό το σύστημα με τα καλά και τα άσχημα που έχει, ακολουθείται σταθερά τα τελευταία πέντε χρόνια.

    Επίσημα τώρα ο κ. Σκυλακάκης δεν έχει μιλήσει, αλλά το ΥΠΕΝ… βοά ότι ξηλώνει το σύστημα Σκρέκα.

    Ο κ. Σκυλακάκης, λένε, θα  βάλει παντού, ακόμη και στα μικρά φωτοβολταϊκά στέγης, το μοντέλο net billing.

    Το net billing τώρα, στρώνει χαλί μόνο στους μεγάλους καταναλωτές να αξιοποιούν τα φωτοβολταϊκά συστήματα, μειώνοντας ή εκμηδενίζοντας το κόστος του ηλεκτρισμού για τις μονάδες τους, πετυχαίνοντας ταχύτερη απόσβεση της αρχικής επένδυσης και εξασφαλίζοντας και έσοδα, τα οποία θα πιστώνονται στον λογαριασμό.

    Εν ολίγοις, εάν τελικά είναι έτσι και γίνει πράξη αυτό, βγαίνουν εκτός μεσαίοι και μικροί παραγωγοί από ηλιακά πάνελ και «τα σαρώνουν όλα» οι μεγάλοι.

    Επειδή ο Σκυλακάκης ως τώρα δεν άφηνε γκρίζες ζώνες στην πολιτική του, είμαστε βέβαιοι πως θα υπάρξουν σύντομα επίσημες ανακοινώσεις και διευκρινίσεις…

     

    Το net metering μετ’ εμποδίων και ο ψηφιακός Πιερρακάκης…

    Σήμερα που μιλάμε πάντως το net metering ισχύει κανονικά.

    Όμως ο τρόπος που γίνεται πολλές φορές η καταμέτρηση, μεγαλώνει υπερβολικά και χωρίς λόγο το κόστος των ρυθμιζόμενων χρεώσεων για τους  ιδιοκτήτες.

    Υπάρχει τηλεμέτρηση που επιτρέπει τον υπολογισμό μήνα με το μήνα, στην πράξη γίνεται συχνά σε επίπεδο διμήνου από τον ΑΔΜΗΕ, τον διαχειριστή.

    Σταδιακά οι  χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) αυξήθηκαν κλιμακωτά με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να πληρώσουν πολύ περισσότερα λεφτά από ότι αν γινόταν η καταμέτρηση μηνιαίως.

    Όσοι πλήρωσαν τα… μηνιάτικα έλεγαν πρόσφατα: «Καλά δεν είχε προλάβει ως Υπουργός Ψηφιακής ο Πιερρακάκης να τα φτιάξει όλα αυτά με άψογο ψηφιακό τρόπο όπως έλεγε;».

    Αφήστε τώρα τον Πιερρακάκη που ασχολείται με τα μη κρατικά Πανεπιστήμια και τρέξτε στον ΑΔΜΗΕ (πάλι στο προσκήνιο ο «άρχων της πιρουέτας» Μάνος Μανουσάκης!) να δείτε τι συμβαίνει…

     

    Γιατί φωνάζουν οι ξένοι επενδυτές…

    Τελευταίο ενεργειακό, αλλά όχι έσχατο για σήμερα: το έχουμε ξαναγράψει ότι ο Θεόδωρος Σκυλακάκης θα αλλάξει τις προτεραιότητες Όρων Σύνδεσης του ΑΔΜΗΕ.

    Προκαταβολικά λοιπόν «ανέβηκαν στα κάγκελα» που λέμε, οι ξένοι επενδυτές που λένε από νωρίς ότι «αυτό γίνεται για να μας πετάξουν εμάς έξω και να χωρέσουν δέκα δικούς τους!» και προσθέτουν πως «πάμε για κατάφωρη παραβίαση του κανονιστικού πλαισίου της ΕΕ στις κρατικές ενισχύσεις!», απειλώντας με προσφυγές στην Κομισιόν.

    Αυτά λένε και αυτά σας μεταφέρω και πάσα εξήγηση καλοδεχούμενη.

    Προσθέτω πως τα λένε έντονα, αλλά off the record φυσικά και οι φωνές σύντομα θα φθάσουν όπως μαθαίνω ως το Μέγαρο Μαξίμου.

    Εγώ ως wiseman είπα και ελάλησα και απεκδύομαι πάσης ευθύνης…

     

    Γιατί είναι happy ο Μητσοτάκης με τον Χρυσοχοΐδη

    Η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επαναφέρει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φαίνεται ότι αποδίδει.

    Μάλιστα, περπατώντας στην Ηρώδου Αττικού, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, η οξύνους ακοή μου έπιασε κάποιες φωνές επιδοκιμασίας των τελευταίων επιτυχιών της Αστυνομίας, υπό τις οδηγίες του και «Σερίφη» επονομαζόμενου υπουργού.

    Οι πληροφορίες της στήλης λένε ότι στο Μαξίμου ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι από την υποδειγματική αντιμετώπιση από πλευράς της Αστυνομίας των αγροτών που ήρθαν στην Αθήνα.

    «Ήταν πρωτοφανές να έρθουν στο κέντρο της πόλης τόσα τρακτέρ και χιλιάδες αγρότες και να φύγουν χωρίς να υπάρξει το παραμικρό.

    Χρυσοχοΐδης και αγροτοσυνδικαλιστές (και οι «γαλάζιοι» αλλά και οι «κόκκινοι») είχαν συνεννοηθεί μέχρι κεραίας για την έλευση και την αποχώρηση των αγροτών, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να κερδίσει και επικοινωνιακά αλλά και ουσιαστικά.

    Όπως μαθαίνει ο wiseman υπήρξαν και πολλά μπράβο στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά το πρόσφατο υπουργικό και για την ψύχραιμη αντιμετώπιση των δεκάδων διαδηλώσεων για την Παιδεία και για τα Τέμπη, αλλά και για την τεράστια επιτυχία της Αστυνομίας να εξαρθρώσει τη διεθνή εγκληματική οργάνωση που κανόνιζε κι εκτελούσε συμβόλαια θανάτου, έχοντας σκοτώσει 4 άτομα από το 2020.

    39 άτομα έχουν συλληφθεί ήδη ενώ για να αντιληφθείτε το μέγεθος της «δολοφονικής μπίζνας» σας αποκαλύπτω ότι για μια διπλή δολοφονία Σλοβένων υπηκόων στη Βάρη, μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, το συμβόλαιο θανάτου ήταν… 2 εκατ. ευρώ.

    Στις επιτυχίες που πιστώνεται ο υπουργός και η αποκάλυψη των «βομβιστών», μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι σε εταιρείες σεκιούριτι, στελέχη του λιμενικού, πρώην ΟΥΚάδες.

    Happy ο Μιχάλης, λοιπόν, που βάζει τάξη στο χάος που παρέλαβε, happy και ο Μητσοτάκης που τον επανάφερε στην Κατεχάκη για πέμπτη φορά.

     

    Οι τσικουδιές του Παντελή

    Δεν ξέρω αν αληθεύουν οι πληροφορίες μου, αλλά όπως μου είπαν την Παρασκευή το απόγευμα, ο Παντελής Μαντωνανάκης άνοιξε ένα μεγάλο μπουκάλι τσικουδιά, από την καλή, και κερνούσε κόσμο.

    Μόλις είχε μάθει άλλωστε ότι ο πλειστηριασμός των δύο ξενοδοχείων στην Κρήτη ακυρώθηκε με απόφαση του Πρωτοδικείου.

    Τώρα ο ξενοδόχος περιμένει την εκδίκαση της αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, όπου προσέφυγε κατά της απόφασης του Εφετείου, που έχει κρίνει έγκυρη την καταγγελία του ομολογιακού δανείου ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ από τις πιστώτριες, όση και τη διορθωμένη τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού των δύο πεντάστερων.

    Βέβαια, το μέτωπο με το δημόσιο παραμένει ανοιχτό, αν και η κυβέρνηση φαίνεται να έχει προτείνει λύση, που δε δέχεται ο δύσκολος πάντα στις διαπραγματεύσεις Μαντωνανάκης.

    Η βόμβα των 700 εκατ. ευρώ είναι έτοιμη να σκάσει στα χέρια της κυβέρνησης, με την ΕΤΑΔ να έχει αναγνωρίσει έξοδα πρόβλεψης ύψους 257,3 εκατ. για την επίδικη υπόθεση.

    Για να δούμε.

    Οι μπαλωθιές θα συνεχίσουν να πέφτουν;

     

    Ο Άδωνις και οι συμβάσεις 72 εκατ. για τα έργα σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στη Μακεδονία

    Στη Θεσσαλονίκη ο Άδωνις Γεωργιάδης υπέγραψε τις συμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση 9 Κέντρων Υγείας  καθώς και για την προσθήκη νέας πτέρυγας Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας της Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας του ΑΠΘ.

    Πιο συγκεκριμένα οι συμβάσεις αφορούν στα Κέντρα Υγείας  Αλεξάνδρειας, Κρύας Βρύσης, Λιτοχώρου, Αριδαίας, Λαγκαδά, Σκύδρας, Διαβατών, Κουφαλίων και Χαλάστρας, προϋπολογισμού 18,5 εκατ. ευρώ.

    Το έργο της προσθήκης Νέας Πτέρυγας Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας της Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας του Αριστοτέλειου είναι προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.

    Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα της αναβάθμισης των υποδομών της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας (ΥΠΕ), όπως αυτό έχει σχεδιαστεί από το Υπουργείο Υγείας και έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά των τελευταίων δεκαετιών.

    Ειδικότερα, τα έργα που θα υλοποιηθούν στην 3η ΥΠΕ, είναι συνολικού προϋπολογισμού 72 εκατ. ευρώ και αφορούν σε δράσεις τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας, στην Κεντρική και στη Δυτική Μακεδονία.

    Ήδη, σε οκτώ Νοσοκομεία της περιοχής έχουν υπογραφεί συμβάσεις για την αναβάθμιση – ανακαίνιση και τον  εκσυγχρονισμό των ΤΕΠ, προϋπολογισμού 9,8 εκατ. ευρώ.

    Στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στις δράσεις για τις υποδομές των Κέντρων Υγείας έχουν, ήδη, ξεκινήσει έργα σε 4 Κέντρα Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας – Αμύνταιο, Τσοτύλι,  Άργος Ορεστικό και Σέρβια καθώς και στο Κ.Υ. Άρνισσας – και έχουν υπογραφεί  συμβάσεις προϋπολογισμού 19 εκατ. ευρώ.

    Η μέχρι σήμερα ολοκλήρωση των συμβάσεων έργων μέσω της χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην 3η ΥΠΕ αγγίζει το 57% του συνολικού σχεδιασμού.

    Εξαιρετικά σημαντική κρίνεται η συμβολή του ΤΑΙΠΕΔ, όπως έχει αποδειχθεί  και κατά την πρόσφατη εμπειρία της ταχείας ολοκλήρωση και παράδοσης του έργου «Επείγουσας αποκατάστασης του 2ου ορόφου του Πνευμονολογικού Τμήματος 5δ πτέρυγας μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς» στο Γ.Ν.Θ. «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ», προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ.

     

    Quiz: H Kitsch πρόσκληση Red Carpet, οι πλατινομαλλούσες και ο κισσός

    H ηλεκτρονική Kitsch πρόσκληση που έλαβαν προ εβδομάδων δεκάδες πλατινομαλλούσες κυρίες, στο whats app, θύμισε σε κάποιους ξιπασμένους celebrities κάτι από τις προσκλήσεις που αποστέλλονται στα hot πάρτι του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών.

    Κόκκινα χαλιά, φωτορεπόρτερ, φλας, διάσημες καλεσμένες και καλεσμένοι.

    Σταρ του Χόλιγουντ, VIPs, και κυρίες ντυμένες με πανάκριβες τουαλέτες και στολισμένες με αμέτρητα καράτια χρυσού και πολύτιμων λίθων.

    Όμως, επρόκειτο για κάτι τελείως διαφορετικό.

    Εδώ, επρόκειτο για την Αθήνα, για ένα πάρτι στο Κλεινόν Άστυ, το «Red Carpet Ιnvitation», όπως έγραφε η πρόσκληση.

    Δηλαδή, σας καλούμε νωρίς για να βγάλουμε φωτογραφίες, όπως κάνουν στο Κόκκινο Χαλί των Όσκαρ ή στο Φεστιβάλ των Καννών, γιατί μετά θα αρχίσει το πρόγραμμα του νυχτερινού κέντρου στα ημι-βόρεια προάστεια, που σας είπαμε να έλθετε και δεν θα μπορούμε να στηθούμε για να απαθανατίσουμε τα λευκά μας δόντια, το τσιτωμένο και φουσκωμένο μάγουλο και την τουαλέτα που φτιάξαμε ειδικά για την περίσταση.

    Κυρία των «Καλών Τεχνών» η οικοδέσποινα που αυτοδιαφημίζεται ζωγράφος με αναρριχητικές τάσεις (κάτι σαν τον κισσό) δίπλα στον ευτυχή –οικοδεσπότη– σύζυγο, που ως άλλος «νάρκισσος» πόζαρε με τους καλεσμένους και τις καλεσμένες που έτρεξαν να φωτογραφηθούν για να καυχηθούν μετά στα social media, ότι ήταν κι εκείνοι εκεί.

    Δεν θα ξεχάσω, όπως μου είπε φίλος μου επιχειρηματίας, με το βροντώδες γέλιο και το δηλητηριώδες χιούμορ που τον διακρίνει, ότι η οικοδέσποινα σε μια έκρηξη αυτοθαυμασμού σε συνέντευξη της έχει πει το απίθανο «Πηγή έμπνευσης είναι ο άγνωστος δικός μου εσωτερικός “κόσμος” και η μακρινή Ασία κυρίως η Κορέα, με την οποία για κάποιον ακαταλαβίστικο λόγο, ταυτίστηκα απόλυτα!».

    Ο χώρος λοιπόν στα ημι-βόρεια προάστεια, γέμισε «πλατινομαλλούσες κυρίες» που γεμίζουν τα τηλεοπτικά πάνελ πρωινών, μεσημβρινών και απογευματινών εκπομπών αφού είναι σταθερές και πιστές «φίλες» του οικοδεσπότη που γιόρταζε κάποια χρόνια παρουσία στον ιατρικό χώρο.

    Βέβαια, το πάρτι γενεθλίων είχε και τους χορηγούς του!!!

    Η τούρτα, οι ξηροί καρποί, τα τυριά, τα ποτά, αλλά και το πρόγραμμα που διασκέδασε τους καλεσμένους ήταν ευγενική χορηγία.

    Υπερβολικό, κακόγουστο θέαμα με χορηγό τους ξηρούς καρπούς!!!

     

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσoς: Οι εξαφανισμένοι φίλοι και τα δυο gatherings της Μαρίζας

    To internet είναι ένας θαυμάσιος υπέροχος κόσμος.

    Που δεν σε αφήνει να λησμονήσεις το παρελθόν, αλλά και να πληροφορηθείς.

    Το Σάββατο έψαχνα να βρω κάτι σχετικό με κάποιον εφοπλιστή.

    Έπεσα λοιπόν πάνω σε ένα δημοσίευμα της ΣΙΒΥΛΛΑ, στο vima.gr το 2014.

    Σας το παραθέτω αυτούσιο:

    «Στην ελληνική πρωτεύουσα η Μαρίζα Κουτσολιούτσου γιόρτασε τα γενέθλιά της με δύο gatherings.

    Το πρώτο πραγματοποιήθηκε στα βόρεια προάστια και το δεύτερο στο κέντρο της πόλης. Οι προσκεκλημένοι έφθασαν στο νέο εστιατόριο της Κηφισιάς “Tesoro Mio”, το οποίο έχει δημιουργήσει η ομάδα του δημοφιλούς “Rakkan”.

    Δύο βραδιές πριν το σκηνικό ήταν τελείως διαφορετικό.

    Οι καλεσμένοι του ζεύγους Τζώρτζη Κουτσολιούτσου ανέβηκαν στον ολοκαίνουργιο χώρο της ιδιωτικής λέσχης “Salon de Bricolage”.»

    Προφανώς η Μαρίζα γιόρτασε με  δυο gatherings τα γενέθλια της, γιατί κάποιος άλλος (η Folli Follie) πλήρωνε με τα κλεμμένα.

    Αλλού είναι το ερώτημα μου.

    Πού είναι όλοι αυτοί οι καλεσμένοι να πάνε τώρα να υποστηρίξουν στην δίκη του, τον «πολύ» Τζώρτζη -Γιώργαρo- Κουτσολιούτσο;

     

    Ο ΔΔ και το «hot» σπίτι της Βουλιαγμένης που ολοκληρώνεται

    Οι χρυσές αχτίδες του ήλιου έκαναν τα πυρόξανθα, πάντα χτενισμένα σε στυλ Ρίτα Χέιγουορθ μαλλιά της  φίλης ισχυρού εφοπλιστή να λάμπουν.

    Οι δυο τους απολάμβαναν τον κυριακάτικο ήλιο στη Βουλιαγμένη.

    Ο φίλος μου ήταν άκεφος και στενοχωρημένος και για αυτό με κάλεσε στο τηλέφωνο.

    Ενώ προ ετών μπορούσε να αγοράσει ένα οικόπεδο στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, τελικά το καθυστέρησε υπερβολικά.

    Ενώ συνήθως είναι ταχύτατος στις αποφάσεις του, σε αυτήν την περίπτωση το καθυστέρησε,

    Όμως τώρα είναι πλέον αργά.

    Ο ισχυρός εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης έχει αγοράσει τα 11 από τα 13 οικόπεδα για περίπου 500 εκατ. ευρώ.

    Τα υπόλοιπα δυο οικόπεδα τα έχει αγοράσει η Μαριάννα Λάτση.

    Μάλιστα, το ένα σπίτι που χτίζει ο ΔΔ, ολοκληρώνεται σε περίπου 60 έως 90 ημέρες, και ο εφοπλιστής αρχές Ιουνίου θα μετακομίσει εκεί.

    Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την εντυπωσιακά ανακαινισμένη μαρίνα.

    Αυτοί που δεν αποφάσιζαν να αγοράσουν τις όντως πανάκριβες θέσεις για τα yacht τους, το έχουν μετανιώσει.

    Το «Bagatelle» κατηφορίζει από την Courchevel στη Βουλιαγμένη (θα βρίσκεται στη συνέχεια της τεράστιας θεαματικής βεράντας του «Cova»), το «Moorings» θα δώσει τη θέση του στο Yacht Club Monaco, σε δύο όμως χρόνια.

     

    Η Γεροβασίλη στον Θεοφάνους

    Ο Γιώργος Θεοφάνους είναι δίχως άλλο must για τη μουσική χειμερινή «μουντή» Αθήνα.

    Τις Παρασκευές και τα Σάββατα το μαγαζί όπου τραγουδάει το CASH στα Βόρεια Προάστια των Αθηνών, ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Ένα τραπέζι, όμως μου τράβηξε την προσοχή.

    Αυτό με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

    Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι στο ίδιο τραπέζι ήταν και το αφεντικό της φίρμας BSB, Βασίλης Μπιθαράς.

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.