• Ο εφοπλιστής Μποδούρογλου και η κατάσχεση της περιουσίας του λογιστή, τα μυστήρια της ΑΜΚ της τράπεζας Αττικής, όλη η αλήθεια για τον έλεγχο της Grant Thornton στον Νίκο Κοκλώνη και τα ιπτάμενα τασάκια του Βάιου Δημοράγκα

    Αίσθηση προκάλεσαν στην αγορά και οι χθεσινές αναφορές του wiseman στον γνωστό και μη εξαιρετέο κ. Κοκλώνη που πλέον έχει αποκτήσει το προσωνύμιο (όχι από εμάς) «το πεφταστέρι» που ως γνωστόν είναι ένα αστέρι που σιγά σιγά στην αρχή και γρήγορα -γρήγορα στην συνέχεια σβήνει και πέφτει.

    image

    Ο εφοπλιστής Μποδούρογλου και η κατάσχεση της περιουσίας του λογιστή

    Ήταν λογιστής, έγινε αρχιλογιστής και στη συνέχεια αφεντικό σε μια από τις εταιρείες του εφοπλιστή Μιχάλη Μποδούρογλου, της Allseas Marine SA.

    Χειριζόταν μια από τις εταιρείες θυγατρικές του εφοπλιστή που έχει σαν αντικείμενο την ενοικίαση ναυτικών πληρωμάτων.

    Η εταιρεία έχει έδρα την Άπω Ανατολή.

    Όπως αναφέρει το υπ’ αριθμόν 2155/2022 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που έχει παραπεμφθεί για να δικαστεί “Κατά την διάρκεια της θητείας του ο λογιστής άρχισε, να υπεξαιρεί χρήματα από την εταιρεία της Ασίας. Το συνολικό ποσό φτάνει στα 4,127 εκατ. ευρώ”.

    Σύμφωνα με το βούλευμα, ο λογιστής (και σημερινός μικροεφοπλιστής) παραπέμφθηκε να δικαστεί για υπεξαίρεση ποσού άνω των 120.000 ευρώ.

    Η δίκη ξεκινάει τον Μάιο.

    Ο ίδιος σύμφωνα πάντα με το βούλευμα «πρέπει να εμφανίζεται εντός του α’ πενθήμερου εκάστου μηνός στο αστυνομικό τμήμα της περιοχή του.

    Όμως ο ίδιος αντιμετωπίζει επιπλέον προβλήματα με την δικαιοσύνη.

    Για την ακρίβεια το μονομελές πρωτοδικείο Πειραιά σύμφωνα με την 614/23 απόφαση του της 3 Απρίλιου του 2023, επιβάλει συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής (συμπεριλαμβάνονται όλες οι τραπεζικές καταθέσεις) και ακίνητης περιουσίας μέχρι του ποσού των 4.200.000 ευρώ.

    Γιατί όμως έγινε η συντηρητική κατάσχεση;

    Σύμφωνα με την απόφαση ο Λογιστής και η σύζυγός του, μετά την έκδοση του βουλεύματος 2155/2022 το καλοκαίρι του 2022, σύμφωνα με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη, μεταβίβασαν λόγω γονικής παροχής στα παιδιά τους την πλήρη κυριότητα της κατοικίας τους επιφάνειας μεγαλύτερης από 360 τ.μ. στα Νότια Προάστια της Αττικής.

    Τα βάσανα του λογιστή όμως δεν σταματούν εδώ.

    Ένα εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι ο αδελφός του λογιστή άλλαξε την κατάθεση του στο δικαστήριο 2 φορές, κάνοντας στροφή 180ο.

    Για την ακρίβεια την πρώτη φορά ισχυρίστηκε ότι η αξία των πινάκων που έχει στην κατοχή του ο λογιστής, φτάνουν για να καλύψουν την απαίτηση του ενάγοντος, δηλαδή του εφοπλιστή Μποδούρογλου.

    Όμως στην συνέχεια άλλαξε την κατάθεση του, λέγοντας ότι “δεν γνωρίζει εάν ο εναγόμενος εξακολουθεί να έχει στην κατοχή του τους πίνακες η τους έχει δωρίσει”.

    Το αστυνομικό τμήμα Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης που εμφανίζεται μια φορά τον μήνα ο λογιστής

    Τράπεζα Αττικής: Πώς η AMK έκανε καλό στο δημοσιονομικό έλλειμμα 

    Η στριφνή και δικαιολογημένα δυσνόητη μεθοδολογία του Δημόσιου Λογιστικού, μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε αποτελέσματα που εκ πρώτης μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσαν να εκληφθούν.

    Έτσι για παράδειγμα αν αποφαινόμουν ότι η συμπαθής ceo της Τράπεζας Αττικής Ελένη Βρεττού έχει ήδη συμβάλλει και στην εξυγίανση του Προϋπολογισμού, θα το θεωρούσατε καθυστερημένο Πρωταπριλιάτικο αστείο.

    Και όμως από τα «βάλε» – «βγάζε» του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα – πάντα με την έγκριση του Πόντιου Πιλάτου της Eurostat –  φθάσαμε  στη θετική έκπληξη για το κλείσιμο του Προϋπολογισμού το 2022.

    Στο  οριακό πρωτογενές πλεόνασμα λοιπόν φαίνεται ότι εν μέρει οφείλεται στην συμμετοχή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής.

    Το ΤΧΣ ως φορέας του ευρύτερου Δημοσίου καταβάλλοντας περίπου 320 εκατ. ευρώ για την ΑΜΚ της Αττικής, αύξησε το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης σε Ταμειακή βάση.

    Να σημειώσουμε ότι τα χρήματα αυτά τοποθετήθηκαν σε ένα ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό της Τράπεζας το Δεκέμβριο για να χρησιμοποιηθούν όταν κάποια στιγμή ξεκινήσει η αύξηση.

    Όμως επειδή η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα ολοκληρωθεί το 2023 εθνικολογιστικά θα πρέπει να επιβαρύνει το έλλειμμα της φετινής χρονιάς.

    Βέβαια για να μην έχουμε αυταπάτες το ταμειακό πρωτογενές έλλειμμα του Προϋπολογισμού το οποίο  είναι αυτό που δείχνει την πραγματική κατάσταση των Δημόσιων οικονομικών, παραμένει στα 5 δισ. ευρώ για το 2022.

     

    H Alpha Bank κοντά στους νέους 

    Στο νέο Κρατικό Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα Στέγασης “Σπίτι μου” για νέες και νέους από 25 έως 39 ετών συμμετέχει η Alpha Bank ΑΛΦΑ -2,40% 1,63 , χορηγώντας στεγαστικά δάνεια με εξαιρετικά προνομιακούς όρους.

    Δικαιούχοι του προγράμματος είναι νέες και νέοι 25-39 ετών που επιθυμούν να αποκτήσουν το πρώτο τους σπίτι.

    Το 75% του δανείου χρηματοδοτείται από κρατικά κεφάλαια και είναι άτοκο, ενώ το υπόλοιπο 25% του δανείου προέρχεται από κεφάλαια της Alpha Bank και είναι έντοκο, με χαμηλό κυμαινόμενο επιτόκιο, ή και άτοκο για οικογένειες με τουλάχιστον τρία παιδιά.

    Πέραν των ορίων ηλικίας, δικαιούχοι του νέου στεγαστικού δανείου είναι όσες και όσοι τηρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που ισχύουν για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, και δεν έχουν στην κατοχή τους ακίνητο που θα μπορούσε να καλύψει την ανάγκη τους για στέγαση.

    Η χρηματοδότηση αφορά ακίνητα έως 150 τ.μ., άνω των 15 ετών και αξίας έως και  200.000 ευρώ, με το ποσό του δανείου να μην μπορεί να υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ.

    Η διάρκεια αποπληρωμής του επιδοτούμενου δανείου μπορεί να φτάσει έως και 30 έτη.

     

    Έρχονται οι ραντιέρηδες

    Μια που πιάσαμε τα του Δημοσίου, διαπιστώνω ότι μία νέα γενιά ραντιέρηδων (φράση του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου) αρχίζει να δημιουργείται.

    Πάρτε για παράδειγμα τα επιτόκια των τρίμηνων εντόκων γραμματίων που εξέδωσε χθες το Υπουργείο Οικονομικών το επιτόκιο τους αισίως έφθασε το 3,04% από 2,47% που είχε διαμορφωθεί στην προηγούμενη δημοπρασία.

    Και έπεται συνέχεια μία που όλα δείχνουν ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει και σε νέες αυξήσεις των επιτοκίων της.

    Όμως ακόμη σε αυτά τα επίπεδα η απόδοση είναι ικανοποιητική αν συγκριθεί με το 1% ή 1,5% που προσφέρουν στις ετήσιες προθεσμιακές καταθέσεις οι τράπεζες.

    Θριάσιο: Τι συμβαίνει;

    Ούτε καρφί δεν έχει μπει στο Θριάσιο εν αναμονή της υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης, παρότι ο εργολάβος έχει βρεθεί.

    Ο όμιλος Μυτιληναίου περιμένει να ανάψει το πράσινο φως για να μπουν οι… μπουλντόζες στο Θριάσιο, όπου οι απαλλοτριώσεις για το «μεγαλύτερο εμπορευματικό κέντρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης» ξεκίνησαν το 1970.

    Το φθινόπωρο, υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη ήθελαν την υπογραφή της σύμβασης να είναι θέμα ημερών, αλλά οι υπογραφές από την κοινοπραξία των ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και Goldair δεν έχουν πέσει.

    Βέβαια, η βασική εκκρεμότητα, που ήταν η τροποποίηση της σύμβασης όπως επιτάσσει η DGComp, έχει τακτοποιηθεί.

    Το εφάπαξ αντίτιμο διπλασιάστηκε στα 20 εκατομμύρια ευρώ και ο χρόνος παραχώρησης μειώθηκε από τα 60 στα 37 χρόνια, ενώ θα υπάρχει και αύξηση του κατασκευαστικού κόστους (σήμερα ο προϋπολογισμός είναι 109 εκατ. ευρώ) για τη δημιουργία logistics park σε 2.200 στρέμματα.

    Η κοινοπραξία προβλέπεται ότι θα κατασκευάσει, σε διαφορετικές φάσεις, 210.000 τετραγωνικά μέτρα στεγασμένων αποθηκών, 250.000 παλετοθέσεις, 4.000 θέσεις για αυτοκίνητα και 120 θέσεις για φορτηγά σε έκταση 588 στρεμμάτων.

    ΑΕΕΑΠ Φέσσα: Με αλμυρό δανεισμό πληρώνει το μεγαλύτερο deal της

    Από το απεταξάμην το δανεισμό σε μόχλευση 48% θα φτάσει η Briq Properties, η ΑΕΕΑΠ, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη συγχώνευση με την ICI.

    H ΑΕΕΑΠ έχει βασικούς μετόχους το Θεόδωρο Φέσσα και την πρώην σύζυγό του, Έφη Κουτσουρέλη.

     Η εταιρεία συγχωνεύεται με την ICI των Ελληνοαμερικανών Χαλικιά για να χτίσει έναν υπολογίσιμο αντίπαλο στο real estate και μάλιστα, εισηγμένο.

    Ωστόσο, η συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί με δανεισμό, με αποτέλεσμα η μόχλευση που είναι σήμερα στο 23% να αυξηθεί μετά τη συγχώνευση σε 48%.

    Όσο φθηνά κι αν δανείζεται η Briq, το επιτόκιο βάσης φτάνει το 3,5%, που κάνει την εξίσωση για επιθυμητό όριο μόχλευσης 40%, δύσκολη.

    Πρέπει να πούμε βέβαια ότι ο νόμος επιτρέπει η μόχλευση στις ΑΕΕΑΠ να φτάνει το 75%.

    Πριν ανακοινωθεί το deal, η Briq είχε βάλει στο τραπέζι την έκδοση εταιρικού ομολόγου για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού, αλλά τελικά θα καταλήξει στο γκισέ.

    Γιώργος Πατούλης: Στις καλένδες ακόμα ένας διαγωνισμός για έργα απορριμμάτων

    Την κακιά συνήθειά της να δίνει παρατάσεις σε διαγωνισμούς για έργα απορριμμάτων συνεχίζει η Περιφέρεια Αττικής, η οποία αυτή την περίοδο δημοπρατεί τις μονάδες στο Σχιστό και τη Φυλή αξίας 760 εκατ. ευρώ.

    Τελευταίο θύμα του κύματος παρατάσεων  είναι η μονάδα απορριμμάτων στην Ύδρα εκτιμώμενου κόστους 16,5 εκατ. Ευρώ, καθώς ένας από τους δυνητικούς ενδιαφερόμενους μνηστήρες προσέφυγε τον προηγούμενο μήνα στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων κατά των όρων της διακήρυξης του διαγωνισμού πετυχαίνοντας τη θετική γνωμοδότησή της.

    Αυτό  σημαίνει ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει στη διάθεσή της δέκα ημέρες για να αποφασίσει εάν θα συμμορφωθεί με την απόφαση της ΕΑΔΗΣΥ ή εάν θα προσφύγει στο ΣτΕ για να πετύχει την αναστολή της.

    Από ότι μαθαίνω το πιθανότερο είναι να υπάρξει συμμόρφωση με την απόφαση, καθώς στο ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ τίθεται σε κίνδυνο η χρηματοδότηση του έργου, καθώς έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

    Οι ενδιαφερόμενοι για το έργο, που προκηρύχθηκε στις αρχές του Ιανουαρίου, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί, αλλά αναμένεται να δούμε προσφορές από τις μεσαίες εταιρείες του στίβου της διαχείρισης απορριμμάτων, δηλαδή η Watt του Θανάση Κατρή, η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ του Διονύση Γεωργόπουλου, και η Θαλής Περιβαλλοντικές Υπηρεσίες, η οποία εξαγοράστηκε από την Motor Oil.

    Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να δούμε και τα μεγάλα ονόματα που έχουν ήδη κατέβει στο Σχιστό και τη Φυλή, δηλαδή τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ -0,96% 16,44 , τη Mytilineos ΜΥΤΙΛ -1,29% 38,30 , την Intrakat ΙΝΚΑΤ -0,60% 5,00 και την ΑΚΤΩΡ.

    Οι δύο τελευταίες θα μπορούν να κατέβουν ως αντίπαλες, εφόσον το έργο δημοπρατηθεί και υπογραφεί εντός του έτους.

    Εν τούτοις από ότι φαίνεται ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος του Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) που είναι η αναθέτουσα αρχή του έργου παίζει και εδώ καθυστερήσεις ρίχνοντας λάδι στη φωτιά της δυσπιστίας της αγοράς για την ολοκλήρωση των διαγωνισμών των έργων απορριμμάτων στην Αττική, όπως έχει αποδειχθεί ήδη από τους δύο μεγάλους διαγωνισμούς, οι οποίοι προκηρύχθηκαν το 2021 και έχουν «κολλήσει» εδώ και δύο χρόνια.

     

    Βασίλης Καζάς: Όλη η αλήθεια για τον έλεγχο της Grant Thornton στον Κοκλώνη

    Αίσθηση προκάλεσαν στην αγορά και οι χθεσινές αναφορές του wiseman στον γνωστό και μη εξαιρετέο κ. Κοκλώνη που πλέον έχει αποκτήσει το προσωνύμιο (όχι από εμάς) «το πεφταστέρι» που ως γνωστόν είναι ένα αστέρι που σιγά σιγά στην αρχή και γρήγορα -γρήγορα στην συνέχεια σβήνει και πέφτει.

    Με αφορμή λοιπόν τις χθεσινές αναφορές του wiseman και στην ελεγκτική εταιρία Grant Thornton, ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρίας κ. Βασίλης Καζάς επικοινώνησε μαζί μας και μας είπε την σημαντική είδηση: ότι δηλαδή η Grant Thornton έχει ελέγξει την βασική εταιρία του Κοκλώνη την Barking Well και μόνον αυτή για τα έτη 2020-2021, εννοώντας προφανώς ότι δεν έχει ελέγξει τις περίπου 20-25 συνδεδεμένες εταιρίες που αποτελούν αυτό το ιδιόρρυθμο γαϊτανάκι ή αν θέλετε το καρουζέλ που έβγαλε στην φόρα το πόρισμα του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη, για τον οποίο όλη η αγορά λέει ότι έκανε υποδειγματικά την δουλειά του.

    Ο κ. Καζάς όμως στην επικοινωνία του μαζί μας διευκρίνισε κάτι ακόμη πιο σημαντικό τόσο για το ρεπορτάζ όσο και για τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Χρήστο Μπαρδάκη στα χέρια του οποίου βρίσκεται πλέον η υπόθεση: μας διαβεβαίωσε ο κ. Καζάς κατηγορηματικά ότι η Grant Thornton,  ΔΕΝ  έχει δώσει φορολογικό πιστοποιητικό στην βασική εταιρία του Κοκλώνη άρα σε καμία περίπτωση δεν έχει αποδεχτεί ως νόμιμες μετά από έλεγχο όλες τις συναλλαγές της εταιρίας αυτής.

    Για να σας φρεσκάρουμε την μνήμη το  φορολογικό πιστοποιητικό, θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά με τις διατάξεις του άρθρου 17 του Ν. 3842/2010.

    Η διάταξη αυτή αναφερόταν στην υποχρέωση των Ορκωτών Λογιστών να εκδίδουν φορολογικό πιστοποιητικό που υποβάλλεται στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών για τις οποιεσδήποτε φορολογικές παραβάσεις διαπίστωναν κατά την διενέργεια του ελέγχου τους.

    Προφανώς η GT δεν έδωσε το πιστοποιητικό καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις ο ορκωτός βρίσκει στοιχεία στα οποία δεν συμφωνεί.

    Με χαρά σημειώνουμε τις παρατηρήσεις του κ. Καζά και περιμένουμε την συνέχεια.

    Τελευταίο αλλά όχι έσχατο που μας είπε ο κ. Καζάς είναι ότι η ΕΛΤΕ ελέγχει διαρκώς και μέσα στο πλαίσιο του νόμου την Grant Thornton όπως άλλωστε και όλες τις εταιρίες του συγκεκριμένου κλάδου.

    Το ζήτημα πάντως είναι εάν  η ΕΛΤΕ έχει ελέγξει και εγκρίνει τους ελέγχους της GT στην βασική εταιρία του κ. Νίκου Κοκλώνη.

    Τα ιπτάμενα τασάκια του κ. Βάιου Δημοράγκα

    Έχει χάσει εντελώς  την ψυχραιμία του ο- συνήθως χαμηλών τόνων- επικεφαλής της NielsenIQ, Βάιος Δημοράγκας.

    Όπως μου λένε οι πηγές μου τα δημοσιεύματα του Wiseman του έχουν προκαλέσει τεράστιο εκνευρισμό.

    Όπως με  ενημέρωσαν , λοιπόν, όχι μόνο άστραψε και βρόντηξε ο κ. Δημοράγκας, αλλά έφτασε στο σημείο να εκσφενδονίσει και ένα σταχτοδοχείο που βρισκόταν επάνω στο γραφείο του.

    Ο πληροφοριοδότης μου δεν έμαθε αν στο συμβάν ήταν παρούσα και η Νικολέτα Σπερελάκη, Regional Client Business Partner της εταιρείας, αλλά σίγουρα το ξέσπασμα και οι φωνές του αφεντικού της  ξεπέρασαν τα όρια του γραφείου του…

    Πάντως πολλές επιχειρήσεις από τον κλάδο των τροφίμων είναι σφόδρα ενοχλημένες από τις τακτικές Δημοράγκα.

    Τράπεζα Πειραιώς: Δίνει τιμή στόχο τα 34,5 για την Mytilineos

    Στα 34,5 ευρώ (από €26,3 προηγουμένως) ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Mytilineos ΜΥΤΙΛ -1,29% 38,30  Πειραιώς ΠΕΙΡ 0% 4,00 .

    Δίνει δηλαδή upside της τάξης του 30%.

    Η έκθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια σειράς θετικών εκθέσεων, με τις τιμές-στόχους για τον τίτλο να διαμορφώνονται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα €35 ευρώ.

    Η πολύ καλή επίδοση της μετοχής της Mytilineos, ειδικά μετά και την εισαγωγή της στον δείκτη MSCI τον Μάιο του 2022, αποτυπώνεται τόσο από το νέο επίπεδο υψηλότερου όγκου συναλλαγών όσο και από την προσέλκυση νέων μεγάλων ξένων κεφαλαίων, τα οποία φαίνεται να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην έως τώρα πορεία της Εταιρείας και ιδιαίτερα στον πρόσφατο εταιρικό μετασχηματισμό.

    Οδηγός για τη μεγάλη αύξηση της τιμής-στόχου, για τον αναλυτή της Πειραιώς, είναι ο διπλασιασμός της αποτίμησης της M Renewables (του Τομέα ΑΠΕ της Mytilineos), από λίγο κάτω από το €1 δισ., σε προηγουμένη έκθεσή του, στο €1,9 δισ., με αφορμή τόσο τη μεγάλη πρόοδο που έχει κάνει η εταιρεία στην ωρίμανση του εγχώριου χαρτοφυλακίου της το τελευταίο έτος όσο και από τα πολύ καλά οικονομικά αποτελέσματα και την πορεία του διεθνούς χαρτοφυλακίου της Mytilineos, ιδιαίτερα μετά το δεύτερο μισό του 2022.

    Ως εκ τούτου, ο αναλυτής της Πειραιώς αναμένει σημαντικά ενισχυμένη κερδοφορία για το 2023, σε σχέση με το πολύ δυνατό 2022, η οποία, όπως εκτιμά, θα συνεχίσει να ενισχύεται σταθερά, ξεπερνώντας, σε επίπεδο EBITDA, το €1 δισ. το 2024 και προσεγγίζοντάς το €1,1 δισ. τα επόμενα έτη, με άξονα τις σημαντικές επενδύσεις στον τομέα των ΑΠΕ.

    Παρά τις υψηλές κεφαλαιουχικές δαπάνες (CAPEX) των επόμενων ετών, οι οποίες βάσει της ανάλυσης της Πειραιώς ξεπερνούν τα €2,5 δισ. την τετραετία 2023-26, η Mytilineos, επωφελούμενη των σταθερά υψηλών καθαρών ταμειακών της ροών, διατηρεί τη μόχλευσή της σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα (~1.5x).

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Ως εκ τούτου, το mononews.gr δεν φέρει καμία ευθύνη εάν οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιηθούν για την αγορά η πώληση κινητών αξιών.