• Οι πονηροί της Ιντρακάτ και της ΓΕΚ Τέρνα, οι εισηγήσεις του Δαγούμα της ΡΑΕ, τα funds που θέλουν τα ΕΛΠΕ και τα στοιχήματα που πέφτουν βροχή στο πάρτι του Μαρινάκη

    Ένα από τα πολυσυζητημένα πάρτι των Ποσειδωνίων γίνεται σήμερα το βράδυ, στα Νότια Προάστεια. Αυτό της ναυτιλιακής CAPITAL του Βαγγέλη Μαρινάκη.

    image

    Οι πονηροί της Ιντρακάτ και το μάζεμα στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

    Κινητικότητα παρατηρείται στην μετοχή της Ιντρακάτ ΙΝΚΑΤ 0,60% 5,03.

    Χθες η μετοχή με έκλεισε στα 2,27 ευρώ με κέρδη 3,65%.

    Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι από την περασμένη εβδομάδα και ειδικά χθες φαίνεται να τοποθετήθηκαν στην Intrakat “πονηροί” κωδικοί…

    Όταν λέμε “πονηροί” κωδικοί εννοούμε ότι μαζεύουν παίκτες που συνήθως έχουν καλή πληροφόρηση…

    Επίσης και στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κάποιος “πονηρός” παίκτης αγοράζει σταθερά και μεθοδικά κάτω από τα επίπεδα των 10 ευρώ…

    Η μετοχή έκλεισε χθες στα 10 ευρώ.

    Σας θυμίζω ότι προ ημέρων ανακοινώθηκε ότι μέτοχος άνω του 5% είναι το ιταλικό fund HElikon.

     

    Ο Μποδούρογλου και η νομική του ομάδα

    Επειδή τα όσα γράφει ο wiseman είναι τριπλοτσεκαρισμένα πρέπει να σας πω ότι η νομική ομάδα που έχει προσλάβει ο εφοπλιστής Μιχάλης Μποδούρογλου για την γνωστή υπόθεση που σας έγραφα τον Σάββατο είναι από τις πλέον ισχυρές.

    Ο ομάδα αποτελείται από 3 top νομικά γραφεία…

    Αυτά προς το παρόν….

    Δαγούμας: Αυτές είναι οι 5 κατηγορίες τιμολογίων

     Ο …καλός φίλος της στήλης κ. Αθανάσιος Δαγούμας (Θανάσης ή Θάνος για τους φίλους του) Πρόεδρος της ΡΑΕ, ξαναχτύπησε και εισηγείται πέντε κατηγορίες στους λογαριασμούς ενέργειας.

    Όπως έμαθε και σας πληροφορεί ο wiseman ο κ. Θάνος εισηγείται 5 κατηγορίες:

    Α)σταθερά τιμολόγια

    Β) κυμαινόμενα τιμολόγια με ρήτρα αναπροσαρμογής χωρίς όριο διακύμανσης,

    Γ) κυμαινόμενα τιμολόγια με ρήτρα αναπροσαρμογής με όριο διακύμανσης,

    Δ) κυμαινόμενα τιμολόγια χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής χωρίς όριο διακύμανσης, και

    Ε) κυμαινόμενα τιμολόγια χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής με όριο διακύμανσης

    Μέχρι τώρα είχαμε  τρεις κατηγορίες ενώ με τη νέα κατάταξη  τα καινούρια προϊόντα χαρακτηρίζονται  κυμαινόμενα τιμολόγια χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής.

    Το «μυστικό» εδώ είναι πως η νέα κατάταξη  φτιάχνει το πλαίσιο για τον χαρακτηρισμό των τιμολογίων με ρήτρα, εφόσον  το ΥΠΕΝ προκρίνει τη λύση αναστολής της ρήτρας με υπουργική απόφαση.

    Ο wiseman  μαθαίνει επίσης πως παρά τις έντονες αντιρρήσεις κύκλων της ιδιωτικής αγοράς, η εισήγηση του κ. Θάνου ή Θανάση θα εγκριθεί από το ΥΠΕΝ διότι αυτές τις «πονηρές» ημέρες προέχει να δοθεί στον καταναλωτή η αίσθηση της προστασίας.

    Υπενθυμίζουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο πως και η επόμενη παρτίδα τιμολογίων ρεύματος και φυσικού αερίου, θα είναι με το παλιό σύστημα. Οπότε οι καταναλωτές -νοικοκύρηδες θα δούν πάλι 800άρια και 1000άρια και ο Θεός βοηθός…

    Ο Βένος και οι τραπεζικές business

    Ο Βένος Κάκκαβας, για όσους δεν τον ξέρετε είναι  γνωστός επιχειρηματίας, επενδυτής στον χώρο του real estate, παλιός χρηματιστής κ.λπ.

    Ήταν ιδιοκτήτης της χρηματιστηριακής Interact που στην συνέχεια εξαγοράστηκε περί το 2000 από την τράπεζα XIOS της Οικογένειας Βαρδινογιάννη.

    Ο πατέρας του ήταν μεγάλος κατασκευαστής των Αθηνών (Περισσός, Νέα Ιωνία κλπ.) και του κληροδότησε μεγάλη ακίνητη περιουσία.

    Κινείται πάντα κάτω από το ραντάρ και στις χρυσές εποχές του 1999 αυγάτισε την περιουσία του από το ελληνικό χρηματιστήριο.

    Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι ότι δεν έγινε ποτέ άπληστος με τα λεφτά.

    Είναι φίλος του Ντίνου  Μαρτίνου,  του Ντιντι Γουλανδρή,  του Γιώργου Βαρδινογιάννη κλπ.

    Αυτή την εποχή μαθαίνω ότι ασχολείται με την Vista Bank.

    Πρόκειται για ρουμανική τράπεζα που ανήκει στον όμιλο Γιάννη Βαρδινογιάννη και η οποία στο παρελθόν ήταν η θυγατρική της Marfin στη Ρουμανία.

    Η Vista Bank εξαγόρασε μια άλλη ρουμανική τράπεζα, και αυτή την στιγμή είναι η 14η μεγαλύτερη τράπεζα στη Ρουμανία.

    Ο  Κάκκαβας είναι μέτοχος και στην ΠΑΝΓΑΙΑ από την εποχή της MIG REAL ESTATE.

    Ο Μαντωνανάκης και ο hot Ιούνιος

    Ο καυτός Ιούνιος θα είναι ο μήνας του Παντελή Μαντωνανάκη.

    Στις 9 Ιουνίου εκδικάζεται η έφεση των τραπεζών για την καταγγελία των δανείων και στις 15 Ιουνίου τα ασφαλιστικά μέτρα που ζητά ο ξενοδόχος για τον συμβατικό χρόνο λήξης των «κόκκινων» δανείων και την απαγόρευση είσπραξης των απαιτήσεων.

    Οι αντίπαλες ομάδες του μεγαλοξενοδόχου πάντως δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια.

    Στέλνουν αγωγές.

    Συγκεκριμένα,  αγωγή με ημερομηνία 23 Απριλίου 2022 κατατέθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

    Την αγωγή υπογράφουν Eurobank ΕΥΡΩΒ 3,13% 1,98 και Intrum.

    Με την αγωγή ζητείται να αναγνωριστεί το ανυπόστατο ή η ακυρότητα της από 10/05/2021 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της Αττικός Ήλιος, με τις ενάγουσες να επικαλούνται τα σχετικά άρθρα (136,138 και 140) του νόμου 4548/2018.

    Σε εκείνη τη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά… 23 ευρώ, με καταβολή μετρητών και στη συνέχεια αυξήθηκε η ονομαστική αξία της μετοχής κατά 1,25 ευρώ.

    Έτσι, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 66.026.600,00 ευρώ και διαιρείται σε 33.013.300 μετοχές ονομαστικής αξίας 2 ευρώ η καθεμία.

    Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί δύο «κουρέματα» της ονομαστικής αξίας της μετοχής στις 5/9/2019 και στις 10/12/2019.κές μετοχές, ονομαστικής αξίας 2 ευρώ η καθεμία. Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί δύο «κουρέματα» της ονομαστικής αξίας της μετοχής στις 5/9/2019 και στις 10/12/2019.

    Το Κόκκινο πάρτι

    Ένα από τα πολυσυζητημένα πάρτι των Ποσειδωνίων γίνεται σήμερα το βράδυ, στα Νότια Προάστεια.

    Αυτό της ναυτιλιακής CAPITAL  του Βαγγέλη Μαρινάκη.

    Μετά τις επιτυχίες του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και της Νότιγχαμ Φόρεστ,  τα στοιχήματα πέφτουν βροχή για το ποιες κυρίες θα είναι οι τολμηρές που θα ντυθούν σε διαφορετικά χρώματα εκτός από τα κόκκινα!!!

    Για να δούμε ποιοι θα είναι οι κερδισμένοι!!!

    Γερμανός – Φέσσας: Τι είδαν οι αλεπούδες του retail στο παζάρι των κλιματιστικών

    Τη διανομή ενός ακόμη οίκου «καπάρωσε» ο Όμιλος  Γερμανού, σε μια συγκυρία που μάλλον δεν είναι τυχαία.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες τη συνεργασία της με την κορεατική Daewoo, για λογαριασμό της οποίας θα αναλάβει τη διανομή οικιακών συσκευών και τηλεοράσεων στην Ελλάδα.

    Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τους συνεργάτες της θυγατρικής του ομίλου Olympia, παρουσιάστηκαν προϊοντικά μοντέλα στην κατηγορία της ψύξης, της πλύσης και της τηλεόρασης.

    Η επιχειρηματική κίνηση του Γερμανού προδήλως συνδέεται με το πρόγραμμα   «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»,  του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο απ΄ότι φαίνεται θα τονώσει την αγορά.

    Το πρόγραμμα, στο οποίο έχει ποντάρει όλη η αγορά, έχει προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ, προβλέπει επιδότηση από 35% έως 50% και σε αυτό θα ενταχθούν περίπου 350.000 νοικοκυριά για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, δηλαδή για την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών και συγκεκριμένα κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών με νέες συσκευές.

    Η εταιρεία Γερμανού έχει επιδείξει σχετική κινητικότητα στον κλάδο τον τελευταίο χρόνο, αφού πέρσι ενίσχυσε το χαρτοφυλάκιό της με τα επαγγελματικά κλιματιστικά του κινεζικού οίκου AUX, ενώ πρόσφατα διοργάνωσε εκδήλωση για την παρουσίαση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου της ιαπωνικής πολυεθνικής Sharp σε συνεργάτες της από όλη την Ελλάδα.

    Στα ίδια βήματα βαδίζει και ο πολυμήχανος Θεόδωρος Φέσσας, που περιμένει να δρέψει καρπούς από την κίνησή του να μπει ως λευκός ιππότης στην εισηγμένη εμπορική εταιρεία του Γιώργου Δημητρίου.

    Τον Απρίλιο έγινε δεκτή από το Πρωτοδικείο η συμφωνία εξυγίανσης της Δημητρίου – με τον Φέσσα να έχει ρίξει ήδη 10 εκατ. ευρώ –, για να μπουν στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου Quest τα Toyotomi, Singer, Izola, Kerosun.

    Άλλωστε, ο Φέσσας έχει ιδρύσει ήδη μια θυγατρική, την Clima Quest κι έχει αναλάβει την αποκλειστική διανομή των προϊόντων του οίκου Gree.

     

    ΕΦΚΑ: Αναζητά νέο επενδυτή για τα ακίνητα, μετά τα deals με Λασκαρίδη και Ισραηλινούς

    Ένα από τα 400 ακίνητά του, αξίας 1 δισεκατομμυρίου έριξε στην κτηματαγορά ο ΕΦΚΑ.

    Το Ταμείο αναζητά το μισθωτή ενός διατηρητέου τριώροφου κτιρίου γραφείων και καταστημάτων 1.152 τ.μ.

    Πρόκειται για δύο τετραώροφα συνενωμένα κτίρια σε επαφή, τα οποία από τον πρώτο όροφο και πάνω επικοινωνούν με πρόσθετες ξύλινες – μεταλλικές κλίμακες επικοινωνίας, στη μεσοτοιχία τους προς την οδό Παπαρρηγοπούλου.

    Ο ΕΦΚΑ ζητά ενοίκιο 15.300 ευρώ το μήνα, το οποίο βέβαια παραδέχεται ότι θα αυξάνεται βάσει πληθωρισμού, από τον δεύτερο χρόνο και μετά, ενώ το συμβόλαιο έχει μονοετή διάρκεια.

    Επίσης δε φέρεται να έχει προτίμηση για τη χρήση του διατηρητέου, φτάνει οι συμμετέχοντες στον κλειστό διαγωνισμό να «λάβουν υπόψη τους πλήρως και επακριβώς τόσο τα χαρακτηριστικά του ακινήτου, όσο και τα όσα προβλέπονται από την πολεοδομία».

    Ο χρόνος θα δείξει αν το κτίριο θα έχει την καλή τύχη των δύο προηγούμενων ιδιοκτησιών του Ταμείου.

    Θυμίζουμε πως ο παλιός Φωκάς στη Σταδίου κατέληξε στη Brown, η οποία θα μετατρέψει το ακίνητο σε ξενοδοχείο.

    Το ίδιο θα κάνει η Λάμψα των αδελφών Λασκαρίδη με το ακίνητο επί της Ζαλοκώστα στο Κολωνάκι, που θα πάρει το δρόμο τετράστερου boutique hotel.

     

     

    Oλοι εναντίον όλων για τη μονάδα απορριμμάτων στο Γραμματικό

    Μαλλιά κουβάρια έγιναν οι κατασκευαστές για τη μονάδα απορριμμάτων στο Γραμματικό, καθώς ξεκίνησαν οι μεταξύ τους προσφυγές για το έργο αξίας 138 εκατ. ευρώ που διεκδικούν οι Ελλάκτωρ-ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Intrakat-Watt, και ΑΒΑΞ-ΑΑΓΗΣ.

    Όπως σας έχω ήδη πει η αποδοχή της προφοράς της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,53% 2,57 -ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ και ο αποκλεισμός των άλλων δύο σχημάτων από την αναθέτουσα αρχή δεν  έγινε αποδεκτή από τους υπολοίπου  που κόπηκαν και είχαν προειδοποιήσει για προσφυγές.

    Όπως θα διαβάσετε σε ρεπορτάζ του mononews,  τα λόγια τους δεν ήταν κούφια.

    Επομένως, έχει αρχίσει ήδη οι “αψιμαχίες”  μεταξύ των κατασκευαστών, ενώ υπάρχουν εκ μέρους τους σφοδρές αντιδράσεις τους για τη  στάση της Περιφέρειας όλο αυτό το διάστημα.

    Σχετικά με τις προσφυγές ακούω πως προκαλούν πονοκέφαλο στο νομικό τμήμα της Περιφέρειας Αττικής, καθώς υπάρχουν δύο σοβαρά προβλήματα.

    Το πρώτο είναι ότι τα επιχειρήματα των προσφυγών δύσκολα αντικρούονται, ενώ και τα κείμενα των ενστάσεων είναι μακροσκελή.

    Μου λένε πως τα τελευταία είναι συνολικά 550 σελίδες και μόνο οι ενστάσεις της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,34% 16,60 ανέρχονται στις 170 σελίδες.

     Μάλλον, οι δικηγόροι της Περιφέρειας θα κάνουν μαύρο καλοκαίρι.

     

    Ποια Funds ενδιαφέρονται για τις  απαιτήσεις των ΕΛΠΕ

    Στη δεύτερη φάση του, με τη συμμετοχή ηχηρών ονομάτων-funds- έχει μπει ο διαγωνισμός που διεξάγουν τα ΕΛΠΕ για την πώληση καθυστερημένων απαιτήσεων από πρατήρια ύψους 280 εκατ. ευρώ.

    Όπως πληροφορούμαι οι B2Capital, Fortress και EOS, πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, και μελετούν τα στοιχεία προκειμένου να αποφασίσουν αν θα καταθέσουν δεσμευτική προσφορά .

    Όπως μου μεταφέρουν οι γνώστες τους χώρου, με δεδομένο ότι ο όμιλος ΕΛΠΕ χρησιμοποιεί υπηρεσίες factoring για είσπραξη  οφειλών στην Ελλάδα, μέρος τουλάχιστον  του προς πώληση χαρτοφυλακίου θεωρείται ότι έχει «δουλευτεί».

    Η διοίκηση του Ανδρέα Σιάμισιη των  ΕΛΠΕ προχωρά στην πώληση αυτού του χαρτοφυλακίου προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω τη ρευστότητά της επιχείρησης.

    Τώρα όπως προκύπτει από το  ενημερωτικό σημείωμα που απεστάλη στους επενδυτές, το προς πώληση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει απαιτήσεις ονομαστικής αξίας περίπου 280 εκατ. ευρώ.

    Κάποιες από τις παραπάνω απαιτήσεις έχουν εξασφαλίσεις επί ακινήτων (περίπου 60 με 65 βενζινάδικα και βοηθητικοί χώροι), ενώ οι υπόλοιπες έχουν εταιρικές ή/και προσωπικές εγγυήσεις.

    Η PriceWaterhouse Coopers ενεργεί ως σύμβουλος για την πώληση.

     

    Καμπάνα ενός εκατομμυρίου στην Τράπεζα Κύπρου

    Όπως με ενημέρωσαν από την μαρτυρική Μεγαλόνησο, το Διοικητικό Δικαστήριο απέρριψε τελικώς την  Προσφυγή της Τράπεζας Κύπρου, επικυρώνοντας την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου αναφορικά με την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 950.000  ευρώ για παραβάσεις οι οποίες σχετίζονται με την επένδυση της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια σε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου.

    Να θυμίσουμε ότι η πολύκροτη υπόθεση που είχε συνταράξει την Κύπρο  αφορούσε την μη ανάδειξη των κινδύνων (υψηλός πιστωτικός κίνδυνος και υψηλός κίνδυνος συγκέντρωσης) της επένδυσης της Τράπεζας Κύπρου, σε Ομόλογα  Ελληνικού Δημοσίου  καθώς και μη τήρηση ορισμένων αρχών εταιρικής διακυβέρνησης.

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.