• Γιατί ο Θεοδωρίδης αγοράζει Intracom, ποιες νέες συμφωνίες φέρνει ο Ηρακλής ΙΙΙ, τι συμβαίνει με τον διαγωνισμό για τους έξυπνους μετρητές, και ένα νέο quiz για έναν υπουργό και μια δημοσιογράφο

    Σήμερα είναι η κρίσιμη ημέρα για την Εθνική Τράπεζα

    image

    Εθνική: Η κρίσιμη ημέρα

    Σήμερα είναι η κρίσιμη ημέρα για την Εθνική Τράπεζα καθώς θα δούμε πώς θα αντιδράσει η μετοχή μετά το πρόσφατο placement.

    Υπενθυμίζεται ότι διατήρησε τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στον δείκτη FTSE All World ο οίκος FTSE Russell, αλλά λόγω του placement του ΤΧΣ αύξησε από 22 Νοεμβρίου τη βαρύτητα στη μετοχή από 59,61% στο 81,61%. Rebalancing έγινε και στον δείκτη MSCI.

    Χθες έκλεισε στα 6,29 ευρώ με όγκο συναλλαγών τα 45,9 εκατ. μετοχές.

    Όσοι αγόρασαν Εθνική στα 5,30 ευρώ ήδη κερδίζουν 0,99 ευρώ.

     

    Intracom: Ο Θεοδωρίδης και οι 504.000 μετοχές

    Τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στον όμιλο Κόκκαλη εκπλήσσουν πολλούς.

    Η Ιντραλότ βρίσκεται μια ανάσα από το 1 ευρώ, καθώς χθες έκλεισε στα 0,93 ευρώ.

    Η Κέκροψ έχει αυξήσει την αποτίμηση της, αν και χθες υποχώρησε στο 1,82 με πτώση 6,7%.

    Η Intracom συνεχίζει το ράλι της και χθες έκλεισε στα 2,41 ευρώ.

    Όμως, τα νέα της Intracom δεν σταματούν.

    Μετά την απόφαση του Σωκράτη Κόκκαλη να αυξήσει το ποσοστό του στο 28%, χθες ανακοινώθηκε ότι ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Δημήτρης Θεοδωρίδης, αγόρασε 504.000 μετοχές αξίας 1,2 εκατ. ευρώ.

    Η κεφαλαιοποίηση της Intracom ανέρχεται πλέον στα 201 εκατ. ευρώ με την αξία των hard assets που έχει στο χαρτοφυλάκιό της να αποτιμώνται στα 480 εκατ. ευρώ.

    Απλά κάντε τις πράξεις!!!

     

    ΟΠΑΠ: Στα 740 εκατ. τα EBITDA

    Εξαιρετική είναι η πορεία μιας άλλη μιας μεγάλης μετοχής του ελληνικού χρηματιστηρίου του ΟΠΑΠ.

    Χθες η εταιρεία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του 9μηνου.

    Τα καθαρά κέρδη το εννεάμηνο 2023 διαμορφώθηκαν στα €307,7εκ. (εννεάμηνο 2022: €285,8εκ.), αυξημένα κατά 7,7% σε ετήσια βάση (ή κατά +6,8% σε επαναλαμβανόμενη βάση).

    Τα καθαρά κέρδη το γ’ τρίμηνο 2023 ανήλθαν σε €83,3εκ. (γ’ τρίμηνο 2022: €118,5εκ.), μειωμένα κατά 29,8% σε ετήσια βάση (ή μειωμένα κατά 12,5% σε επαναλαμβανόμενη ετήσια βάση).

    Εσείς, όμως να έχετε υπόψιν σας ότι η εταιρεία προβλέπει επαναλαμβανόμενα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) στο εύρος των €720 – 740εκ.

     

    Latsco Family Office: Η νέα θέση του Βουτηχτή

    Δεν ξέρω εάν το έχετε παρατηρήσει αλλά ένα νέο στέλεχος αναλαμβάνει όλο και μεγαλύτερες ευθύνες στο  Latsco Family Office της Μαριάννας Λάτση.

    Πρόκειται για τον Νίκο Βουτηχτή, ο οποίος χθες ανάλαβε μέλος ΔΣ στη Neuropublic.

    Πρόκειται για μια start up εταιρεία που πρόσφατα το family office μπήκε στο μετοχικό της κεφάλαιο.

    Ο Βουτηχτής από τις αρχές του 2016 κατέχει τη θέση του επικεφαλής Επενδυτικού Σχεδιασμού (Chief Investment Officer) του Latsco Family Office Ελλάδος.

    Εκτός των άλλων είναι μέλος ΔΣ στο Ecali Club, στην Τέρνα Ενεργειακή κ.λ.π.

     

    «Ηρακλής ΙΙΙ»: «Πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Τα projects που εκκρεμούν

    Το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρεται να έλαβε ο «Ηρακλής ΙΙΙ», υπό την… ομπρέλα του οποίου αναμένεται να βρεθούν άμεσα τρία projects πώλησης κόκκινων δανείων, τα οποία είναι στα σκαριά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές συζητήσεις με την κυβέρνηση, οι οποίες έλαβαν υπόψιν τους τις ενστάσεις της Eurostat αναφορικά με το «μοίρασμα του κινδύνου» στις τιτλοποιήσεις  είχαν ευτυχή κατάληξη, γεγονός που επιτρέπει στο οικονομικό επιτελείο να συμπεριλάβει τις διατάξεις του στο νομοσχέδιο για τα δάνεια.

    Να σας θυμίσω ότι η διαβούλευση του επίμαχου νομοσχεδίου έληξε και εντός της εβδομάδας αναμένεται να εισαχθεί στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση.

    Τον «Ηρακλή ΙΙΙ» αναμένουν, τόσο η Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ 1,85% 7,70 προκειμένου να εντάξει το Frontier II όσο και η Εθνική Τράπεζα για το Sunrise III, ενώ και οι τέσσερις συστημικοί Όμιλοι προωθούν την τιτλοποίηση του Solar, για το οποίο προσφάτως ανακοινώθηκε ότι επήλθε συμφωνία με τη Waterwheel Capital.

    Ενδιαφέρον έχουν επιδείξει ακόμη και η Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα, η συγχώνευση των οποίων συνδέεται άρρηκτα με το σχέδιο εξυγίανσης από τα «κόκκινα» δάνεια και την εφαρμογή του «Ηρακλή ΙΙΙ» που θα καταδείξει το ύψος κεφαλαίων που θα χρειαστεί να «κάψουν» οι δύο τράπεζες για να εξυγιανθούν.

    Για την ώρα, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), κ. Ηλίας Ξηρουχάκης, διενεργείται αμφίπλευρο due diligence (η Παγκρήτια στην Αttica Bank και το ΤΧΣ στην Παγκρήτια), έτσι ώστε από αρχές του 2024 και εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι μεγάλες συναλλαγές αποεπένδυσης να «τρέξουν» οι διαδικασίες και στον νέο τραπεζικό πυλώνα.

     

    Μήπως το παρακάναμε με τα repos;

    Τι γίνεται εκεί στο Γενικό Λογιστήριο με τα repos;

    Δεν ξέρω πόσο «αθώο» είναι το συγκεκριμένο εργαλείο, όμως διαβάζοντας τον Προϋπολογισμό που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης το μάτι μου έπεσε σε ένα πίνακα ο οποίος απεικόνιζε την εξέλιξη των repos.

    Σύμφωνα με αυτόν λοιπόν το 2023 τα repos έφθασαν τα 61,8 δισ. ευρώ, ενώ το 2015 επί σκληρού Μνημονίου ήταν μόλις 24,8 δισ. ευρώ.

    Για να μην σας μπερδεύω με πολύπλοκους δημοσιονομικούς όρους, τα repos είναι μία μορφή δανεισμού για το Δημόσιο, το οποίο «κομψά» αναφέρεται ως ταμειακή διευκόλυνση.

    Ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός διαμορφώνεται κάθε φορά ανάλογα με τις ταμειακές ανάγκες του Δημοσίου, οι οποίες, όπως φαίνεται από τα στοιχεία αυτά είναι αυξημένες.

    Το «μυστικό» με τα repos βρίσκεται στο ότι ενώ το Δημόσιο μέσω των εσόδων που εισπράττει από αυτά «κλείνει» μαύρες τρύπες, στο τέλος της ημέρας δεν επιβαρύνουν το Χρέος.

     

    Πώς το Ελληνικό τροφοδοτεί τα έσοδα του Προϋπολογισμού

    Σημαντικός αιμοδότης των δημοσίων εσόδων ήταν και το 2023 η Lamda ΛΑΜΔΑ 2,20% 6,97 αφού έχει καταβάλει ήδη δύο δόσεις συνολικού ύψους 467 εκατομμυρίων, μία με την υπογραφή της αγοραπωλησίας των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. το 2021 και μία φέτος.

    Το ποσό των δόσεων είναι κατιτί χαμηλότερο από το τίμημα που εισέπραξε η Lamda από την πώληση των οικοπέδων που θα χτιστούν οι 28 βίλες και από την πώληση των 115 διώροφων και τριώροφων πολυτελών κατοικιών κάτω από τη λεωφόρο Ποσειδώνος, ενώ τη διετία 2025 – 2026 θα καταβάλει ακόμα 90 εκατομμύρια στο ΤΑΙΠΕΔ, από το σύνολο των 900 εκατ. ευρώ της εξαγοράς του οικοπέδου.

     

    Πώς θα μπουν νέοι μέτοχοι στην Prodea

    Μέσα από το άνοιγμα της Prodea στον τουρισμό δύναται να ανοίξει η πόρτα της ΑΕΕΑΠ για νέους μετόχους.

    Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται αν διαβάσει κανείς το ενημερωτικό δελτίο της Prodea που εγκρίθηκε με την έναρξη της δημόσιας πρότασης της Invelη επέκταση στον τουρισμό μπορεί να γίνει και με την εισφορά πολυτελών ξενοδοχείων ή τουριστικών ακινήτων σε Ελλάδα, Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΑΕΕΑΠ, κι έτσι θα επιτευχθεί ταυτόχρονα η περαιτέρω διεύρυνση της μετοχικής βάσης.

    Σε αυτή την περίπτωση «ενδέχεται οι υφιστάμενοι μέτοχοι να υποστούν απομείωση (dilution) της συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο».

    Όσα αναφέρονται στο δελτίο επιβεβαιώνουν τους ψιθύρους που θέλουν τη δημόσια πρόταση να αποτελεί προάγγελο σταδιακής μείωσης ποσοστού του fund στην εισηγμένη, καθώς η Invel «εξετάζει τη διάθεση προς τρίτα μέρη περαιτέρω μετοχών» […] «με συνέπεια την πιθανή μελλοντική σταδιακή μείωση της, έμμεσης οικονομικής, συμμετοχής αυτών στην εταιρεία».

    Ήδη έχει διατεθεί σε τρίτους το 8,3% της Prodea, μεταξύ αυτών και η Alpha Bank που έχει ποσοστό στα όρια του 5%.

    Θυμίζουμε ότι η δημόσια πρόταση ασκήθηκε αφού η Invel του Χριστόφορου Παπαχριστοφόρου απέκτησε την άσκηση δικαιώματος ψήφου για το σύνολο του 87% που κατέχει η Castlelake στην εισηγμένη, χωρίς οικονομική συναλλαγή.

     

    Για το τέλος του 2024 η Αττική Οδός

    Σε ένα χρόνο από σήμερα, δηλαδή εντός του τέταρτου τριμήνου του 2024, αναμένεται να ξεκινήσει η νέα περίοδος παραχώρησης της Αττικής Οδού, την οποία πλην εξαιρετικού απροόπτου θα αναλάβει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

    Όπως  προκύπτει από τα στοιχεία του προϋπολογισμού το έσοδο των 3,27 δισ. ευρώ που αναμένεται από την Αττική Οδό εκτιμάται πως θα μπει στα ταμεία του κράτους στο τέταρτο τρίμηνο της ερχόμενης χρονιάς.

    Να σας θυμίσω ότι αρχικός στόχος του ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος φαίνεται να απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο, ήταν η σχετική σύμβαση να έχει υπογραφεί εντός του ερχόμενου καλοκαιριού, δηλαδή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2024, καθώς η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα χρειαστεί μερικούς μήνες για να προσαρμοστεί στο νέο έργο.

    Επιπλέον, μένει να φανεί εάν η νέα σύμβαση θα υπογραφεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, καθώς τότε λήγει η υφιστάμενη παραχώρηση της κοινοπραξίας Ελλάκτωρ-ΑΒΑΞ.

    Το παραπάνω χρονοδιάγραμμα αποτελεί το θετικό σενάριο, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι εκκρεμεί και η απόφαση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) για την προσφυγή της Mytilineos-Vinci, η οποία αναμένεται στα τέλη του Νοεμβρίου και μπορεί να οδηγήσει σε πρόσθετες καθυστερήσεις.

    Αυτό συμβαίνει, διότι ακόμα και αν απορριφθεί η ένσταση η κοινοπραξία θα μπορούσε να προσφύγει στο ΣτΕ, γεγονός και το οποίο μεταφράζεται σε εξάμηνο «πάγωμα» της υπογραφής της σύμβασης μεταξύ Δημοσίου και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

     

    Mοιράζει κέρδη στο BC Partners το Pet City

    Μέρισμα 2 εκατ. ευρώ ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της Pet City Group, πρόεδρος της οποίας είναι ο Νίκος Σταθόπουλος της BC Partners.

    Το μέρισμα αφορά στη χρήση του 2021 στην εκπνοή του οποίου το fund του Νίκου Σταθόπουλου προχώρησε στην εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου.

    Το 2021 η εταιρεία με ένα δίκτυο 76 καταστημάτων είχε πετύχει πωλήσεις 51 εκατ. ευρώ και κέρδη 6,2 εκατ. ευρώ από 5,5 εκατ. ευρώ.

    Σήμερα έχει 93 καταστήματα, ενώ δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει τις οικονομικές καταστάσεις για το 2022.

    Πάντως η BC Partners έχει το know how στην αγορά των pet, γνωρίζει καλά τη συγκεκριμένη αγορά.

    Είναι η βασική μέτοχος της Pet Smart, της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης κατοικίδιων ζώων στη Βόρεια Αμερική με πάνω από 1.650 καταστήματα, της Chew, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες e-shop και της Vet Partners εταιρεία εκμετάλλευσης κτηνιατρικών ιατρείων στην Ευρώπη.

    Επιπλέον, το fund είχε στην κατοχή του την Antelliq, παγκόσμια ηγέτιδα στον τομέα της νοημοσύνης των ζώων, την οποία πούλησε στη Merck το 2019.

     

    Γιατί θέλουν και άλλο χρόνο οι «μνηστήρες» με τους έξυπνους μετρητές του ΔΕΔΔΗΕ – Όλο το παρασκήνιο

    Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η είδηση ότι οι υποψήφιοι στο διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ για τους έξυπνους μετρητές ζήτησαν περισσότερο χρόνο για να κάνουν προσφορές για τα περίπου 7,5 εκατομμύρια τεμάχια.

    Έχει δοθεί ήδη μία παράταση μέχρι τις 28 Νοεμβρίου, από τα μέσα Νοεμβρίου που ήταν η αρχική ημερομηνία.

    Ο wiseman σας αποκαλύπτει σήμερα ότι η δεύτερη παράταση που ζητήθηκε, θα γίνει αποδεκτή και πάμε για νέα ημερομηνία 15-20 Δεκεμβρίου, όπως υπολογίζει και ο Τάσος Μάνος του ΔΕΔΔΗΕ.

    Αλλά η πραγματική αιτία δεν είναι οι δεκάδες ερωτήσεις που υπέβαλαν τα 4 υποψήφια σχήματα του διαγωνισμού. Τα ερωτήματα ήταν κάπου 110, αλλά ο πραγματικός λόγος ήταν άλλος.

    Λοιπόν έχουμε και λέμε: Στο παιχνίδι έμειναν τελικά Αμερικανοί και Γάλλοι μετά από έντονο παρασκήνιο που είχε και πολιτικές εκφάνσεις με παρεμβάσεις Πρεσβειών, όπως έχουν αποκαλύψει το mononews.gr και ο wiseman.

    Για τον λόγο αυτό έμεινε απ’ έξω η θυγατρική του ελβετικού ομίλου Landis and Gyr που έχει προειδοποιήσει ότι θα φύγει από την Ελλάδα κλείνοντας το εργοστάσιο στην Κόρινθο.

    Στην τελική φάση του διαγωνισμού πέρασαν τέσσερα σχήματα:

    1. Η ισπανική, θυγατρική όμως της κορυφαίας αμερικανικής εταιρείας κατασκευής μετρητών Itron, από κοινού με την επίσης ισπανική ZIV.
    2. Η ρουμανική, θυγατρική της επίσης αμερικανικής εταιρείας παραγωγής μετρητών Elster Rometrics SRL (μέλος του διεθνούς ομίλου Honeywell), μαζί με τις Intracom και Elster Gmbh.
    3. Η γνωστή στον χώρο σλοβενική εταιρεία κατασκευής μετρητών Iskraemeco, που έχει κατέβει στο διαγωνισμό από κοινού με την γαλλική Oracle η οποία κάνει το «μακρινό» κουμάντο.
    4. Και η εντελώς άγνωστη μέχρι τώρα ελληνική Protasis AE, από κοινού με τη γαλλική Sagemcom Energy & Telecom SAS, τον μεγαλύτερο προμηθευτή της γαλλικής Enedis.

    Η πρώτη μεγάλη μάχη θα δοθεί στις αρχές του 2024, οπότε ένας στους τέσσερις θα κοπεί για να μείνουν οι άλλοι τρεις.

     

    Η μικρή λεπτομέρεια με τις μεγάλες συνέπειες…

    Υπάρχει όμως μία σημαντική λεπτομέρεια στον διαγωνισμό που θα κρίνει πολλά και εκεί θα δοθεί η δεύτερη μάχη: Μετά την παράδοση των πρώτων 500.000 μετρητών, για κάθε επόμενη «παρτίδα» θα διενεργούνται εσωτερικοί διαγωνισμοί, ανάμεσα στους τρεις αναδόχους που θα μείνουν.

    Συνεπώς στους τρεις, ο ένας θα κερδίζει και οι άλλοι δύο θα μένουν εκτός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

    Για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες, οι υποψήφιοι προσέλαβαν μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας.

    H πρώτη κουβέντα των μεγαλοδικηγόρων ήταν «Θέλετε τη δουλειά; Αν δεν μπορείτε να συνεργαστείτε μεταξύ σας, τότε πάρτε και Έλληνες συνεταίρους, έστω και αν τους εμφανίσετε μετά το τέλος του διαγωνισμού. Οι Αμερικανο-ρουμάνοι της Honeywell… χαζοί ήταν που πήραν μαζί τους τον Σωκράτη Κόκκαλη και την Intracom;».

    Αυτή η αναζήτηση που δεν έχει καρποφορήσει ακόμη (τουλάχιστον επίσημα) προκάλεσε το αίτημα της νέας παράτασης.

    Δεν παίζουμε με αυτά, όταν ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1,2 δισ. ευρώ, αλλά όπως γίνεται συνήθως, στην πορεία θα αυξηθεί.

     

    Υπεράκτια αιολικά: Ποιοι τυχεροί θα πάρουν τα 1.400 Μεγαβάτ που απέμειναν;

    Τα πρώτα 600 πήραν Χρήστος Κοπελούζος και Γιώργος Περιστέρης

    Ο… θαμών της στήλης Μάνος Μανουσάκης του ΑΔΜΗΕ, ως γνωστόν, δεν έχει συγγενική σχέση με τον συνονόματό του σκηνοθέτη και τους «Ψίθυρους καρδιάς» που ήταν μία από τις επιτυχίες του.

    Παλαιό στέλεχος του Διαχειριστή, όμως, σχολιάζοντας τη συνεπωνυμία, είπε μία μάλλον σοφή κουβέντα: «Μπροστά στις σκηνοθεσίες που κάνει ο… δικός μας Μανουσάκης, ο άλλος, ο κανονικός σκηνοθέτης, ωχριά!»

    Τώρα λοιπόν ο «Μάνος του ΑΔΜΗΕ» καλείται να κατανείμει 2.000 Μεγαβάτ στις περιοχές εγκατάστασης των offshore (θαλάσσιων)  αιολικών πάρκων.

    Στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής που θα γίνει οσονούπω, ο ΑΔΜΗΕ θα παρουσιάσει πως αντιστοιχούν τα διαθέσιμα MW στις περιοχές που έχουν ανακηρυχθεί να φιλοξενήσουν offshore αιολικά.

    Ήδη πάντως έχουν ανατεθεί  τα 600 από τα 2.000 MW για την ανάπτυξη των πιλοτικών offshore αιολικών.

    Όπως σας έχει ενημερώσει ο wiseman, οι πρώτες άδειες έρευνας για τα δύο πιλοτικά έργα, ήδη δόθηκαν στις εταιρείες «ΑΙΟΛΙΚΗ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΡΑΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ» του Γιώργου Περιστέρη (ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή) και «ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΙΟΛΙΚΗ -1» του Χρήστου Κοπελούζου (Όμιλος Κοπελούζου).

    Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά τουλάχιστον άνοιξε για τα θαλάσσια αιολικά.

     

    O Γιώργος Στάσσης της ΔΕΗ «εισπράττει» δημόσια τα εύσημα από τους Ιταλούς

    Σας το είχαμε γράψει εδώ και καιρό ότι ο Γιώργος Στάσσης έκανε «ρουά ματ» με την εξαγορά της ENEL Ρουμανίας από τη ΔΕΗ.

    Τώρα το λένε δημόσια και οι Ιταλοί που συγχαίρουν τον Έλληνα μάνατζερ.

    Με ανάρτησή του στο Linkedin, ο Φραντζέσκο Σταράτσι, ο επικεφαλής της ιταλικής εταιρείας μέχρι πριν κάποιους μήνες, δίνει τα συγχαρητήρια για την ολοκλήρωση του deal με την Enel Romania στον Γιώργο Στάσση και στη ΔΕΗ.

    «Είναι θαυμάσιο να βλέπει κανείς την εξέλιξη του κλάδου ηλεκτρισμού της Ρουμανίας να αλλάζει μεν χέρια, αλλά να παραμένει σε καλά χέρια..» γράφει χαρακτηριστικά.

    «Όπερ έδει δείξαι» (Σ.Σ. αποδείξαμε αυτό ακριβώς που έπρεπε να αποδείξουμε) που λέγαμε και παλιά…

     

    Quiz πολιτικό-ερωτικό Νο 2: Ο  υπουργός, η δημοσιογράφος και τα δύο ταξίδια…

    Σας γράφαμε προ ημερών για σφοδρό πολιτικο-δημοσιογραφικό ειδύλλιο.

    Εκείνος, υπουργός της κυβέρνησης (όχι Αναπληρωτής ή υφυπουργός, κανονικός Υπουργός).

    Εκείνη, παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων σε κανάλι με πανελλαδική εμβέλεια.

    Το ζευγάρι έζησε έναν θυελλώδη έρωτα από την άνοιξη μέχρι τις εκλογές, χώρισε στην αλλαγή χαρτοφυλακίου του υπουργού αμέσως μετά τις εκλογές (Σ.Σ. έγιναν συστάσεις άνωθεν όπως σας γράψαμε) αλλά προ ολίγου καιρού τα… αηδονάκια ξανάσμιξαν με μεγάλη διακριτικότητα έως και μυστικότητα.

    Και πάνω που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε πως «το 41% δεν είναι λευκή επιταγή, πρέπει να επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο, δουλέψτε πολύ…», ήρθε δεύτερο (μάλιστα δεύτερο!) πολιτικό-δημοσιογραφικό ειδύλλιο να αποδείξει στην πράξη πως έχουμε να κάνουμε με ερωτική κυβέρνηση, άσχετα εάν ο Πρωθυπουργός προτρέπει του υπουργούς ως άλλος Σεπτίμιος Σεβήρος «laboremus!» που σημαίνει «να εργαζόμαστε».

    Λοιπόν έχουμε και λέμε (για 2η φορά μέσα σε λίγο διάστημα): Εκείνος Υπουργός με τα όλα του που λένε.

    Μεγάλο και κρίσιμο Υπουργείο, ισχυρή προσωπικότητα ο ίδιος με κύρος εντός και εκτός κυβερνητικού σχηματισμού, «απολαμβάνει σέβας» που έλεγαν οι παλιοί.

    Εκείνη αρκετά νεότερή του, τηλεοπτική δημοσιογράφος και παρουσιάστρια δελτίου (όχι βασική πάντως, μην ψάχνεστε), ευειδής και ταλαντούχα. Σε κανάλι που έχει πανελλαδική άδεια και είναι και ιδιωτικό.

    Για να σας το κάνω πιο εύκολο, η οικογένεια που είναι ιδιοκτήτρια του καναλιού έχει στην κατοχή της και δεύτερο κανάλι με πανελλαδική άδεια.

    Οι κόσμοι τους τυπικά διαφορετικοί, αλλά… ο έρως κόσμους δεν κοιτά!

    Συναντήθηκαν πάνω στο καθήκον, ερωτεύθηκαν σφόδρα προ έτους, το κράτησαν επτασφράγιστο  μυστικό μέχρι… μέχρι που ο  wiseman το διασταύρωσε και σας το μεταφέρει ως σταυρόλεξο για (σχετικά) λίγους και μυημένους.

    Ένας από τους στενούς συνεργάτες και έμπιστους του Υπουργού, νοίκιασε μάλιστα στο δικό του όνομα και ερωτική φωλίτσα, όχι στο κέντρο της Αθήνας, αλλά όχι και μακριά από αυτό.

    Τώρα πάντως σχεδιάζουν «μεταστέγαση» της φωλίτσας λίγο βορειότερα. Δεν θα σας αποκαλύψω προς το παρόν τον λόγο, απλώς η Αθήνα μας έχει πολλή κίνηση!

    Λεπτομέρεια πρώτη σημαδιακή: Πρόσφατα ο Υπουργός ταξίδεψε στο εξωτερικό υπηρεσιακώς.

    Ο… έρωτάς του τον ακολούθησε για να καλύψει το ρεπορτάζ.

    Λεπτομέρεια δεύτερη, εξίσου σημαδιακή: Ο Υπουργός στα τέλη του καλοκαιριού πήγε στην ιδιαίτερη πατρίδα του για δυσάρεστη, αλλά απαραίτητη κοινωνική υποχρέωση.

    Ο… έρωτάς του τον ακολούθησε με διαφορετικό μέσον και παρέμεινε υπομονετικά κλεισμένη στο ξενοδοχείο, μέχρι να έρθει νύκτωρ ο καλός της!

    Είπαμε «η ελπίδα και ο έρως είναι η βάσανος της ψυχής» και ας ζητάει περισσότερη δουλειά ο Πρωθυπουργός.

    Η ιστορία έχει δείξει πως η δεύτερη τετραετία είναι πιο ερωτική από την πρώτη, κυρίως όταν δεν έχεις αντιπολίτευση!

    Έρως ανίκατε μάχαν και πάλι, λέει ο wiseman…

     

    Αποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.