• Real Estate

    Prodea Investments: Πρεμιέρα για τη δημόσια πρόταση – Tο πληροφοριακό δελτίο

    • NewsRoom
    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PRODEA Investments, Αριστοτέλης Καρυτινός

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PRODEA Investments, Αριστοτέλης Καρυτινός


    Αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται στις 18 Δεκέμβριου η περίοδος αποδοχής της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης της Invel Real Estate (Netherlands) II προς τους υπόλοιπους μετόχους της Prodea Investments ΑΕΕΑΠ με τιμή ανά μετοχή 7,5 ευρώ.

    Η διαδικασία αυτή είναι αποτέλεσμα της απόκτησης του ελέγχου του 87% των δικαιωμάτων ψήφου της ΑΕΕΑΠ από την Invel RE Holdings (Cyprus), εταιρεία η οποία ελέγχεται από τον Χριστόφορο Παπαχριστοφόρου (πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου και της επενδυτικής επιτροπής της Prodea), με το επενδυτικό κεφάλαιο Castlelake να διατηρεί την κυριότητα των μετοχών.

    Η δημόσια πρόταση αφορά στην απόκτηση 33.205.755 μετοχών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 13% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου στην εταιρεία.

    Ειδικότερα, η περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Αποδεχόμενοι Μέτοχοι δύνανται να δηλώσουν την αποδοχή της Δημόσιας Πρότασης με την υποβολή σχετικής έγγραφης δήλωσης αποδοχής θα διαρκέσει συνολικά τέσσερις (4) εβδομάδες, με έναρξη στις 21.11.2023 και ώρα 08:00 π.μ. (ώρα Ελλάδος) και λήξη στις 18.12.2023, με το τέλος του ωραρίου των τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα.

    Κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης, η ή Invel Real Estate και τα Συντονισμένα Πρόσωπα κατείχαν 222.288.779 Μετοχές που αντιπροσώπευαν ποσοστό 87% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

    H INVEL δεν θα επιδιώξει τη διαγραφή της Εταιρείας από το Χ.Α.

    Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση ενέκρινε το πληροφοριακό δελτίο σχετικά με την υποχρεωτική δημόσια πρόταση της εταιρείας Invel προς τους μετόχους της εταιρείας Prodea. Το προσφερόμενο αντάλλαγμα από την Invel για την απόκτηση κάθε μετοχής της Δημόσιας Πρότασης, η οποία θα του προσφερθεί νομίμως και εγκύρως κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής ανέρχεται σε 7,5 ευρώ τοις μετρητοίς.

    Δείτε ΕΔΩ το πληροφοριακό δελτίο

    Διαβάστε επίσης

    Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πράσινο φως στην INVEL για τη δημόσια πρόταση στην Prodea

    Θυμά κλοπής ο Γιάννης Δραγασάκης:  Έκλεψαν ρακοκάζανα από το εξοχικό του – Τα είχε ως κειμήλια



    ΣΧΟΛΙΑ