• Τι λέει ο Πατέλης για Πειραιώς, ΕΤΕ και Αττικής, το στοίχημα του Μεγάλου, οι μεγάλες προσδοκίες για Attica-ANEK, ο Φειδάκης στην Wall Street και τι έκαναν υπουργός και δημοσιογράφος στη λίμνη Δόξα

    Ένα από τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στις καίριες αποφάσεις της κυβέρνησης για την αποκρατικοποίηση της Alpha Bank και το placement της Εθνικής Τράπεζας ήταν ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης

    image

    Intracom-Πειραιώς: Ράλι

    Χθες η αγορά ήταν πάλι καλή.

    Ο δείκτης έκλεισε στις 1.258 μονάδες, με κέρδη 1,33%.

    Από τις «μεγάλες» μετοχές ξεχώρισαν, η Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 που κέρδισε σχεδόν 4% και έκλεισε στα 3,15 ευρώ, η Motor Oil ΜΟΗ 0,08% 26,62 τα ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ 1,33% 8,38 η ΔΕΗ ΔΕΗ 1,59% 11,48 η Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,23% 1,65  και η Mytilineos.

    Για μια ακόμα συνεδρίαση η Intracom ΙΝΤΚΑ 2,02% 3,54 του ομίλου Κόκκαλη συνέχισε την ανοδική της πορεία και έκλεισε με κέρδη 6% στα 2,55 ευρώ, με όγκο συναλλαγών τις 800.000  μετοχές.

    Ψυχανεμίζομαι ότι σε λίγες ημέρες θα έχουμε και πάλι ανακοινώσεις περί αύξησης ποσοστού, από κάποιο φυσικό πρόσωπο που ηγείται της εταιρείας.

    Πλέον, η Intracom μετά την Intralot, έχει γίνει talk of the town.

    Για να σας φρεσκάρω τη μνήμη πλέον ο κ. Κόκκαλης κατέχει το 28,829% (δηλ. 24.101.440 δικαιώματα ψήφου) των μετοχών της εισηγμένης, μετά και τις αγορές των τελευταίων ημερών.

    Επίσης, ο αντιπρόεδρος, Δημήτρης Θεοδωρίδης αγόρασε τις τελευταίες ημέρες 504.000 μετοχές.

     

    Χρήστος Μεγάλου: Πού εστιάζει το ενδιαφέρον του

    Τεράστια σημασία δίνει το αφεντικό της Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, στην περαιτέρω ενδυνάμωση των τομέων που διοικεί ο Αχιλλέας Κοντογούρης (Private Banking, Επενδυτική Στρατηγική, Wealth & Asset Management), καθώς εκεί προβλέπει ότι θα έλθει η ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

    Το στοίχημα του κ. Μεγάλου είναι να παρουσιάσει μεγάλα κέρδη στον ισολογισμό του 2023, αλλά αυτό που επιθυμεί είναι να αυξηθούν οι προμήθειες και τα κέρδη που παράγει ο έμπειρος και ικανός Κοντογούρης.

     

    Αλέξης Πατέλης: Τι λέει στους συνομιλητές του για Εθνική, Πειραιώς και Αττικής – Παγκρήτια

    Ένα από τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στις καίριες αποφάσεις της κυβέρνησης για την αποκρατικοποίηση της Alpha Bank και το placement της Εθνικής Τράπεζας ήταν ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

    Ο κ. Πατέλης τη γνώμη του οποίου «ακούει» ο Έλληνας πρωθυπουργός, ήταν ο άνθρωπος που είχε άμεση γνώση όσων συνέβησαν στην Αlpha Bank, ενώ ήταν υπέρμαχος του placement της Εθνικής σε ποσοστό 22%.

    Το ζήτημα τώρα είναι τι θα γίνει το 2024 με τις τράπεζες.

    Για την Εθνική εντός της επομένης χρονιάς ο κ. Πατέλης φαίνεται να υποστηρίζει, σε όσους συνομιλεί, ότι δεν θα συμβεί απολύτως τίποτα.

    Για το 2024 το ΤΧΣ θα διατηρήσει το ποσοστό του 18,39%.

    Αυτό και τέλος.

    Όσον αφορά την Πειραιώς που το ΤΧΣ κατέχει το 27% των μετοχών, πηγές που συνομιλούν μαζί του υποστηρίζουν ότι δυο ενδεχόμενα υπάρχουν:

    Είτε να πωληθεί ένα ποσοστό μεταξύ 12% έως 17% έως έτσι ώστε το Δημόσιο να διατηρήσει ποσοστό πέριξ του 10% έως 15% είτε εάν οι αγορές είναι εξαιρετικές τον Μάρτιο να πουληθεί ολόκληρο το ποσοστό του 27%.

    Τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα.

    Σε κάθε περίπτωση την τελική απόφαση θα την λάβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Επίσης, το μεγάλο στοίχημα του ΤΧΣ και κατ’ επέκτασιν και της κυβέρνησης είναι η συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια.

    Στο Μέγαρο Μάξιμου θεωρούν ότι θα πάει καλά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια νέα τράπεζα (5ος πόλος, μαζί με την Optima Bank) που θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στον δύσκολο ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει από τις 4 συστημικές τράπεζες.

     

    Attica – ΑΝΕΚ: Μεγάλες προσδοκίες

    Μια εκ των μεγαλύτερων ακτοπλοϊκών εταιρειών στην Ευρώπη δημιουργεί η συγχώνευση με απορρόφηση της ΑΝΕΚ από την Attica Group.

    Aπό τη συγχώνευση δημιουργείται η μεγαλύτερη εταιρεία της επιβατηγού ναυτιλίας στην Ευρώπη με κριτήριο τη χωρητικότητα επιβατών και η πέμπτη με κριτήριο τη χωρητικότητα σε γραμμικά μέτρα γκαράζ.

    Το group υπό τις εντολές του ιδιαίτερα έμπειρου Κυριάκου Μάγειρα, θα συνεχίσει το εκτεταμένο επενδυτικό του πρόγραμμα συνολικού ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ, για την ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση του στόλου, καθώς και την εξοικονόμηση κόστους καυσίμων και περαιτέρω ψηφιοποίησης των εργασιών του ομίλου με τις συνολικές επενδυτικές ταμειακές εκροές για το α’ εξάμηνο 2023 να ανέρχονται σε 28 εκατ. ευρώ.

    Στο πλαίσιο των ανωτέρω επενδύσεων, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση πλυντρίδων καυσαερίων (scrubbers) στα πλοία Superfast I (Μάιος 2023) και Superfast II (Ιούλιος 2023).

    Η εταιρεία ήδη έχει εγκαταστήσει σύστημα πλυντρίδων καυσαερίων (scrubbers) στα πλοία Blue Star Patmos, Blue Star Delos, Blue Star Mykonos και Superfast XI.

     

    O  Φειδάκης και η Wall Street

    Ο Πρόεδρος και CEO της Εταιρείας, Αθανάσιος Φειδάκης, χτύπησε προχθές, για δεύτερη φορά, το εναρκτήριο καμπανάκι της συνεδρίασης του NASDAQ στη Wall Street στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 15 χρόνια της Globus Maritime ως εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    H εταιρεία έχει κεφαλαιοποίηση 38 εκατ. δολάρια.

    Στις αρχές του χρόνου η μετοχή «βρέθηκε» στα 1,13 δολάρια (τον Σεπτέμβριο υποχώρησε στα 0,90 δολάρια) ενώ χθες το απόγευμα διαπραγματευόταν στα 1,82 δολάρια.

    Στη σύντομη ομιλία του, ο κ. Φειδάκης εξέφρασε την εκτίμηση του σε όλους τους συνεργάτες με έδρα τις ΗΠΑ και διεθνώς για όλα αυτά τα χρόνια συνεργασίας.

    Σύσσωμη η οικογένεια Φειδάκη γιόρτασε στη συνέχεια το γεγονός με ένα εξαιρετικό γεύμα που παρέθεσε για τους καλεσμένους της, στο περίφημο γαλλικό ρεστοράν της Upper East Side του Μανχάταν, το Le Bilboquet, μεταξύ Park Avenue και 5ης Λεωφόρου.

    Ένα απολύτως gourmet menu, στο οποίο οι καλεσμένοι είχαν να διαλέξουν με επιλογές από endives με ροκφόρ ή καβούρι και αβοκάντο ή ριζότο με άγρια μανιτάρια στα appetizers, τη σπεσιαλιτέ του εστιατορίου, κοτόπουλο με πικάντικη σος cajun ή ψητό λαυράκι ή skirt steak (διάφραγμα) στα κυρίως, ενώ το επιδόρπιο είχε επιλογή μεταξύ tarte tatin, μους σοκολά ή προφιτερόλ.

     

    Γιατί βλέπει στα 10 ευρώ την Οptima η Pantelakis Securities

    «Ψήφο εμπιστοσύνης» στην Optima Bank δίνει η Pantelakis Securities ανεβάζοντας τον στόχο για τη μετοχή της στα 10 ευρώ.

    H εταιρεία για την αποτίμησή της χρησιμοποιεί το Gordon Growth Model, το οποίο στη βάση των παραδοχών για ανάπτυξη 2% και 1% το 2025 και κόστος κεφαλαίου (cost of equity) 16% και  13%  αντιστοίχως οδηγεί σε μία δίκαιη αποτίμηση των 10 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή 40% πιο ψηλά απ’ ό,τι είναι σήμερα.

    Προβλέπουν, δε, ότι η Optima θα διπλασιάσει το χαρτοφυλάκιο δανείων και αποκτώντας μερίδιο αγοράς 2,6% στην αγορά έως το 2025, επιτυγχάνοντας αύξηση της κερδοφορίας της κατά 42 για την περίοδο 2022 -25, διατηρώντας έτσι την απόδοση ιδίων κεφαλαίων ROTE στο 29% για το 2023 το οποίο θα υποχωρήσει στο 20% έως το 2025.

    Η Optima στην παρούσα φάση διαπραγματεύεται με discount σε σχέση με τον ανταγωνισμό αν ληφθούν υπόψιν ότι  ο λόγος Ρ/Ε για το 2024 PE διαμορφώνεται μόλις στο 4,5 , επίσης  προσφέρει καλύτερη μερισματική απόδοση (7,8%), ενώ το P/TBV του οποίο είναι αρκετά υψηλότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες καθώς διαμορφώνεται στο 0,9 απολύτως δικαιολογημένο χάρη στην πολύ υψηλή απόδοση επί των ιδίων κεφαλαίων (ROTE) η οποία αγγίζει το 22%.

    Ο επικεφαλής αναλυτής της εταιρείας, Πάρης Μαντζαβράς, επισημαίνει ότι απαλλαγμένη από προβλήματα του κλάδου, η Optima είναι σε θέση να στοχεύει τμήματα της αγοράς που είτε αγνοούνται εντελώς είτε δεν εξυπηρετούνται ελάχιστα από τις τέσσερεις συστημικές τράπεζες οι οποίες αθροιστικά αντιπροσωπεύουν το 93%/92% των δανείων και καταθέσεων), και σε μεγάλο βαθμό απασχολούνται με  τον εξορθολογισμό των εργασιών τους και την απομάκρυνση του κινδύνου των ισολογισμών τους.

    Ως εκ τούτου, ξεκινώντας από μηδενική βάση, η Optima αύξησε το χαρτοφυλάκιο δανείων της σε 1,7 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2022 (μερίδιο αγοράς 1,5%, αλλά, κυρίως, 11% του δέλτα του κλάδου 2022) και την καταθετική της βάση σε 2,2 δισ. ευρώ (μερίδιο 1%).

    Ταυτόχρονα, κατάφερε να φτάσει σε break even point  το πρώτο τρίμηνο του 2021, μόλις 18 μήνες μετά την κυκλοφορία, με το RoTE να σκαρφαλώνει στο 26% (18% κέρδη εκτός συναλλαγών) το 2022.

     

    Κάνναβη και υποκλοπές έρχονται νέες αποκαλύψεις από τα Cyprus Confidential

    H δημοσιογραφική έρευνα «Cyprus Confidential» της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητικών Δημοσιογράφων (ICIJ) που βγήκε στο φως προ δύο εβδομάδων εμπεριέχει εκατομμύρια εγγράφων κυπριακών εταιρειών που μεγάλος μέρος τους δεν έχει αναλυθεί ακόμη και δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

    Τα έγγραφα, δε, ελληνικού ενδιαφέροντος είναι πολλά.

    Ήδη δημοσιοποιήθηκαν κάποια που έχουν να κάνουν με τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου των υποκλοπών και ειδικά με τον Ισραηλινό Ταλ Ντίλιαν.

    Μαθαίνουμε πως και για τις κυπριακές εταιρείες των Φέλιξ Μπίτζιου και Γιάννη Λαβράνου υπάρχει υλικό, ωστόσο, δεν γνωρίζουμε πότε θα δημοσιοποιηθεί.

    Μια ενδιαφέρουσα είδηση που βγαίνει από τα έγγραφα του ICIJ είναι πως ο Ταλ Ντίλιαν έχει επενδύσει στην κάνναβη στην Ελλάδα.

    Έμμεσα και όχι άμεσα.

    Πώς;

    Η μαλτέζικη εταιρεία του Ντίλιαν, MNT Investments Ltd, έχει επενδύσει στην ισραηλινή εταιρεία PSC – CAN Ltd, η οποία είναι εκ των πλέον γνωστών στην παραγωγή σκευασμάτων κανναβιδιόλης (CBD).

    Οι ιδρυτές της PSC – CAN Ltd Τομέρ Μολντοβάν (TomerMoldovan) και Νιρ Πέλτερ (NirPelter) έχουν με τη σειρά τους επενδύσει στην ελληνική εταιρεία NGH που εδρεύει στον Αλμυρό του Βόλου και η οποία – μεταξύ άλλων – δραστηριοποιείται στο εμπόριο παραφαρμακευτικών προϊόντων και στην παραγωγή υφαντικών ινών που προέρχονται από στελέχη κάνναβης.

    Σιγά σιγά λοιπόν έρχονται στο φως όλο και περισσότερα για τις δραστηριότητες των πρωταγωνιστών του σκανδάλου των υποκλοπών στην Ελλάδα, χωρίς να περνά απαρατήρητο πως τολμούσαν να κάνουν επενδύσεις και σε τομείς που το νομοθετικό πλαίσιο τελούσε ακόμη υπό διαμόρφωση.

    Διορατικότητα ή εσωτερική πληροφόρηση; Θα μάθουμε σύντομα…

     

    Πάγο βάζει στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους ο Κυρανάκης

    Τραβάει τα χαλινάρια στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, καθώς όπως φαίνεται δεν του άρεσαν οι… πλάγιες αυξήσεις στα συμβόλαια στις οποίες προχώρησαν πρόσφατα οι εταιρείες.

    Μιλώντας πριν λίγες ημέρες με άνθρωπο που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, μου μετέφερε ότι ο υφυπουργός συστήνει στους καταναλωτές προσοχή στα ψιλά γράμματα στα συμβόλαια σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς μπορεί η τιμαριθμική αναπροσαρμογή να «μπήκε στον πάγο», ωστόσο, οι πάροχοι προχωρούν με άλλους τρόπους σε μικρές αυξήσεις.

    «Βλέπουμε ήδη κάποιους παρόχους να προχωράνε μονομερώς σε μικρές αυξήσεις στα συμβόλαια, ενεργοποιώντας κάποιες επιβαρύνσεις ή αφαιρώντας προσφορές.»

    Οι αυξήσεις αυτές δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες, ωστόσο ο καταναλωτής οφείλει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία του συμβολαίου, προκειμένου να ξέρει τι πληρώνει και οι όποιες αυξήσεις να μην του έρθουν… ουρανοκατέβατες.

    Οι καταναλωτές, μετά το stop του υπουργείου στην τιμαριθμική αναπροσαρμογή, έχουν δει επιβαρύνσεις στα συμβόλαια, όπως η αναπροσαρμογή προς τα πάνω της τιμής του παγίου από τον 13ο μήνα του συμβολαίου έως τη λήξη του ή την κατάργηση του 1 ευρώ έκπτωση σε συνδρομητές που επέλεγαν την ηλεκτρονική έκδοση του λογαριασμού.

     

    Ο Μελισσανίδης, οι Κινέζοι και το λιμάνι

    Ο ναυτιλιακός, όμιλος της οικογένειας Μελισσανίδη διευρύνει συνεχώς τις δραστηριότητες και τις σχέσεις με τους Κινέζους και κυρίως με την Cosco.

    Ο Γιώργος Μελισσανίδης υπέγραψε συμφωνία με την COSCO SHIPPING Heavy Industry Yangzhou, προκειμένου να ναυπηγήσει δύο δεξαμενόπλοια, τύπου LR2 ice class, μεταφορικής ικανότητας 114.000 dwt, για τον στόλο της Aegean Shipping Management.

    Με αυτά τα δύο τάνκερ, η Aegean θα έχει κατασκευάσει συνολικά 14 πλοία σε κλίνες της COSCO.

    Μάλιστα, ο Swem Sun, Managing Director of Commercial Headquarters της COSCO, δήλωσε ότι η τελευταία αυτή παραγγελία φέρνει την Aegean Shipping Management του Γιώργου Μελισσανίδη, στην πρώτη θέση της λίστας με τους top πελάτες του κινεζικού ομίλου στην Ευρώπη, όσον αφορά τον αριθμό πλοίων.

    Υπενθυμίζεται ότι η ναυτιλιακή εταιρεία, θα έχει κατασκευάσει στις γιάρδες της Cosco οκτώ δεξαμενόπλοια και έξι bulk carriers.

    Η στρατηγική που έχει αναπτύξει ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που διευθύνει «όλο το μαγαζί», με τους Κινέζους, έχει πολλαπλό στόχο.

    Με όλα αυτά, καταλήγουμε στο ασφαλές συμπέρασμα, ότι ο όμιλος Μελισσανίδη εδραιώνει τις σχέσεις του με τους Κινέζους και ισχυροποιείται περισσότερο στο λιμάνι του Πειραιά και όσοι ζητούν απελευθέρωση της περισυλλογής των πετρελαιοειδών καταλοίπων, θα πρέπει να έχουν μεγάλη υπομονή.

     

    Πού θα πάνε τα λεφτά που πήραν Χατζηδάκης-Σκυλακάκης από Βρυξέλλες για  ενεργειακά έργα

    Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις των Υπουργείων Οικονομικών και Ενέργειας με τις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης και Θεόδωρος Σκυλακάκης, πήραν τελικά 720 εκατομμύρια για ενεργειακά έργα, στο πλαίσιο του Προγράμματος REPowerEU.

    Η μερίδα του λέοντος από τα χρήματα αυτά, δηλαδή 560 εκατομμύρια θα πάνε στην «εξοικονόμηση», 75 εκατομμύρια στο «υδρογόνο» και 85 εκατομμύρια στην «αποθήκευση ενέργειας».

    Συνεπώς, στον τομέα εξοικονόμησης έρχονται με τον νέο χρόνο στο φουλ νέα προγράμματα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον», «Εξοικονομώ -Επιχειρώ», «Φωτοβολταϊκά στην Στέγη», «Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα», καθώς και δράσεις για την απόδοση των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης, των γνωστών ΔΕΥΑ.

    Το πρόβλημα τώρα είναι η απορρόφηση και διάθεση των κονδυλίων: Στο ΥΠΕΝ γνωρίζουν τις δυσκολίες που υπάρχουν, όταν πρέπει να κινηθούν παράλληλα πολλές υπηρεσίες του Δημοσίου και ιδιώτες, για να πετύχουν τις ημερομηνίες.

     

    Τρέξτε να τα προλάβετε όλα, προειδοποιεί ο Πρωθυπουργός

    Θυμίζω πως όλα πρέπει να γίνουν σε τρία χρόνια, ως το τέλος του 2026.

    Για τη σκληρή ελληνική πραγματικότητα, τα τρία χρόνια είναι ελάχιστο διάστημα, συνήθως δεν προλαβαίνει κανείς τίποτα.

    Χρειάζεται συνεπώς πολύ τρέξιμο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους «απαγόρευσε» να χάσουν κονδύλια.

    «Μην ξεχνάτε πως τα κονδύλια αυτά προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    Η μεγάλη διαφορά των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης με το ΕΣΠΑ είναι ότι δεν υπάρχουν διαδικασίες που λειτουργούν ως ‘γέφυρες’ και μεταφέρουν τα χρήματα από τη μία χρήση στην άλλη. Αν τα έργα του Ταμείου δεν γίνουν στον χρόνο τους, τότε τα λεφτά θα χαθούν και αυτό πολύ απλά… σας το απαγορεύω» διαμήνυσε προς όλους ο Πρωθυπουργός.

    Οπότε…τρεχάτε ποδαράκια μου, που λέει και ο απλός λαός.

     

    Μόνο ο Γιώργος Στάσσης κράτησε το νυχτερινό τιμολόγιο…

    Είχα… γκρίνιες χθες από κορυφαίο παράγοντα του ΥΠΕΝ που μού είπε χαρακτηριστικά: «Αντιλήφθηκες κάτι από τις τιμές ρεύματος Δεκεμβρίου που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές;

    Αν όχι σε πληροφορώ πως μόνο ο Γιώργος Στάσσης και η ΔΕΗ κράτησε το φθηνό νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος.

    Όλοι οι άλλοι το εξαφάνισαν, γιατί;».

    Επειδή όντως με έπιασε αδιάβαστο αφού ζήτησα συγγνώμη τον ρώτησα τι σκοπεύει να κάνει το Υπουργείο για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα.

    «Θεσμικά δεν έχουμε καμία δυνατότητα να παρέμβουμε.

    Είναι στη δική τους ευχέρεια να κάνουν ότι θέλουν.

    Συστάσεις μόνο και παρακλήσεις μπορούμε εμείς.

    Πρέπει, όμως να πείσουμε τους καταναλωτές να βάζουν πλυντήριο όταν το ρεύμα είναι φτηνό.

    Όταν οι προμηθευτές πλην ΔΕΗ, καταργούν το φτηνό νυχτερινό, εμείς τι να πούμε στους καταναλωτές για οικονομία στο ρεύμα;».

    «Απορία ψάλτου βηξ» που λένε…

     

    QUIZ: Ο υπουργός, η δημοσιογράφος και η λίμνη Δόξα

    Επειδή ως πολυπληθείς αναγνώστες είστε φιλομαθείς και ως κοινό είστε φιλοθεάμονες, ρωτάτε συνεχώς και πολύ έντονα για τα δύο (αριθμός: 2) ειδύλλια μεταξύ ανδρών Υπουργών της κυβέρνησης και γυναικών δημοσιογράφων.

    Λοιπόν, για να μην ανησυχείτε σας πληροφορώ ότι αμφότερα τα ειδύλλια καλά κρατούν στο τέλος του φθινοπώρου.

    Άλλωστε ο κρύος χειμώνας που έρχεται σε λίγες ημέρες ευνοεί τον «καιρό για δύο»!

    Λοιπόν συνοψίζουμε: Το ειδύλλιο Νο1 που γνώρισε την άνοιξη στιγμές δόξας στη λίμνη Δόξα (ορεινή Κορινθία), συνεχίζεται μεν αλλά «μετά φόβου Θεού πίστεως και αγάπης» που λέει και το Ευαγγέλιο καθότι ο Υπουργός μας είναι πιστός Χριστιανός.

    Η, δε, παρουσιάστρια δελτίου ιδιωτικού καναλιού με πανελλαδική εμβέλεια (η οικογένεια που εμφανίζεται ως μέτοχος έχει ένα κανάλι στην ιδιοκτησία της), μετά το δημοσίευμα  ακόμη ρωτάει τις κολλητές της «ποιος άραγε μας… έδωσε στεγνά, μήπως φαντάζεστε εσείς;», διότι εκείνη υποψιάζεται πως η πηγή της διαρροής, κυρίως για την ημέρα της λίμνης, μπορεί να είναι μία από τις πιο στενές της φίλες, που πάντως δεν είναι δημοσιογράφος.

    Υπόσχεται, δε, πως την επόμενη φορά που θα βγάλει τον Υπουργό στο δελτίο της θα είναι πολύ… σκληρή μαζί του, «έτσι, για ξεκάρφωμα», όπως λέει χαρακτηριστικά.

    Ως καλοπροαίρετος wiseman εγώ εκτιμώ, όμως, πως ο Υπουργός θα αργήσει πολύ να εμφανιστεί στο συγκεκριμένο δελτίο επειδή πλέον φυλάει τα ρούχα του.

    Θυμίζω πως κατά την αλλαγή χαρτοφυλακίου μετά τις εκλογές είχε δεχτεί αυτό που λέμε «κίτρινη κάρτα» στο ποδόσφαιρο.

    Αφήστε που οι κακές γλώσσες λένε πως με το δημοσίευμα του wiseman, κάτι υποψιάστηκε και η σύζυγός του, οπότε το πρόβλημα πολλαπλασιάστηκε…

     

    Ειδύλλιο Nο2

    Αναφορικά τώρα με το ειδύλλιο Νο2, με τον κορυφαίο υπουργό και την ανερχόμενη ευειδή δημοσιογράφο (η οικογένεια που εμφανίζεται ως μέτοχος έχει και δεύτερο κανάλι με πανελλαδική άδεια στην ιδιοκτησία της), συνεχίζεται απρόσκοπτα και πολύ διακριτικά, αλλά τα πονηρά και φλογερά βλέμματα όταν είναι και άλλοι γύρω τούς προδίδουν.

    Αυτό άλλωστε είχε γίνει αντιληπτό σε δημόσια εκδήλωση εκτός Αθηνών, πριν από τις εκλογές, όταν συναντήθηκαν επιτελώντας ο καθένας το καθήκον του και αντάλλασσαν… ματιές και αυτό σημαίνει οτιδήποτε καταλάβατε αγαπητοί αναγνώστες.

    Προχωρούν, όμως παράλληλα και οι διαδικασίες μετακόμισης της «φωλίτσας» που σας είπαμε.

    Το πιο ενδιαφέρον πάντως είναι το… «τρελό» ενδιαφέρον μελών της κυβέρνησης κάθε βαθμίδας και βουλευτών να μάθουν την ταυτότητα του ζευγαριού No2.

    Είναι προφανές ότι τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και τους κυβερνητικούς βουλευτές κέντρισε το απόσπασμα «εκείνος Υπουργός με τα όλα του που λένε. Μεγάλο και κρίσιμο Υπουργείο, ισχυρή προσωπικότητα ο ίδιος με κύρος εντός και εκτός κυβερνητικού σχηματισμού».

     

    Αποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.