• Οικονομία

    Ξενοδοχείο 4 αστέρων βγαίνει στο σφυρί αντί 4,86 εκατ. ευρώ

    Φωτογραφία του ξενοδοχείου στη Ρόδο


    Την ίδια στιγμή που ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σε διαρκή άνοιξη, υπάρχουν ακόμη πολλά ξενοδοχεία που βγαίνουν στο σφυρί λόγω χρεών.

    Ενα τέτοιο θα βγει σε πλειστηριασμό στις 21 Μαρτίου. Πρόκειται για 4 αστέρων ξενοδοχείο στη Ρόδο που ονομέζεται “Zenith Seaside Hotel” και βρίσκεται στην περιοχή Γεννάδι Ρόδου.

    Επισπεύδουσα είναι η ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΡΑΚΟΣ Α.Ε., με τον πλειστηριασμό να έχει προγραμματιστεί για τις 21 Μαρτίου 2024.

    Το ελάχιστο τίμημα για το ακίνητο ανέρχεται στα 4,86 εκατ. ευρώ και οφειλέτης είναι η εταιρεία «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ & ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ Α.Ε.»

    Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα eauction.gr.

    Το ακίνητο το οποίο εκτέθηκε σε πλειστηριασμό είναι αγρός -κατά το Κτηματολόγιο- έκτασης 9.540 τ.μ που βρίσκεται στη θέση «Αμπέλια» της εκτός σχεδίου περιοχής της Τοπικής Κοινότητας Γενναδίου, της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου, του Δήμου Ρόδου, του Νομού Δωδεκανήσου, κοντά στο παραλιακό μέτωπο.

    Πρόκειται για εκτός σχεδίου περιοχή στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού η οποία βρίσκεται σε απόσταση 63χλμ. περίπου δυτικά από το κέντρο της πόλης της Ρόδου και περίπου 500μ. ανατολικά από το κέντρο του Οικισμού Γενναδίου. Η περιοχή είναι πεδινή, κοντά στην παραλία, χωρίς ιδιαίτερες καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

    Εντός του παραπάνω αγρού έχει ανεγερθεί ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων με την επωνυμία «Zenith Seaside Hotel», η οποία αποτελείται από έξι πτέρυγες και ένα κεντρικό κτίριο και αποτελεί ιδιοκτησία της εταιρείας ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ & ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ Α.Ε.

    Σύμφωνα με τον εκτιμητή, το ξενοδοχειακό συγκρότημα από την εξωτερική αυτοψία και τον μακροσκοπικό έλεγχο, με κάθε επιφύλαξη, φαίνεται να είναι ολοκληρωμένο, ενώ κατά την ημέρα της αυτοψίας δεν λειτουργούσε.

    Σύμφωνα με τα προσκομισθέντα στοιχεία και την εξωτερική αυτοψία που έγινε, το ξενοδοχειακό συγκρότημα με κάθε επιφύλαξη αποτελείται από ένα (1) Κεντρικό Κτίριο και έξι πτέρυγες με αριθμούς «1», «2», «3», «4», «5», «6, έχει συνολική δυναμικότητα 105 δωματίων, εκ των οποίων τα 99 δωμάτια είναι δίκλινα και τα 6 τρίκλινα, και σύνολο 216 κλινών.

    Η κύρια πρόσβαση του γηπέδου γίνεται από την ασφαλτοστρωμένη οδό που εντοπίζεται στη βορειοανατολική πλευρά του γηπέδου, πλάτους 6,00μ.

    Μπροστά από τον χώρο εισόδου στο Κεντρικό Κτίριο, διαμορφώνεται πλατεία – αυλή με χώρους στάθμευσης αυτοκίνητων και λεωφορείων. Από εκεί ένα εκτεταμένο δίκτυο πεζόδρομων (με υπαίθριες κλίμακες και ράμπες) συνδέει όλα τα επιμέρους κτίρια και τους χώρους του γηπέδου.

    Στον περιβάλλοντα χώρο του ακινήτου έχουν κατασκευασθεί δύο κολυμβητικές δεξαμενές επιφανείας (σύμφωνα με χονδρική εμβαδομέτρηση που πραγματοποιήθηκε μέσω δορυφορικών εικόνων) περίπου 215,00 τ.μ. και περίπου 350,00 τ.μ. και ένα γήπεδο τένις. Τα τμήματα περιμετρικά των πισινών φέρουν επένδυση με πλακίδια ενώ το υπόλοιπο τμήμα του γηπέδου διαθέτει φύτευση από γκαζόν, παρτέρια με φυτεύσεις και διαδρόμους επικοινωνίας των κτιρίων και των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΠΑΠ: Το «απόλυτο» μερισματικό Play του ελληνικού χρηματιστηρίου
    Η ανάπτυξη που «γλίστρησε» και το φρένο στις οριζόντιες παροχές
    Σε υψηλό όλων των εποχών «πετάει» η χρυσή λίρα – Στους 151,8 τόνους αυξήθηκαν τα αποθέματα του χρυσού



    ΣΧΟΛΙΑ