• media Sonia gif

    Media

    Ο Έλληνας μηντιάρχης που πήγε στο Λευκό Οίκο, η αλλαγή σχεδίου για την Ελευθεροτυπία, 2 εκπομπές κόβονται στο Mega και νέα αναταραχή στην ΕΡΤ

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    Ποιος Έλληνας μηντιάρχης ήταν επίσημος προσκεκλημένος στην επέτειο της 25ης Μαρτίου στις ΗΠΑ και συνομίλησε με τον Τζο Μπάιντεν;

    Ο εορτασμός της επετείου της ελληνικής ανεξαρτησίας της 25ης Μαρτίου αποτελεί για τις ΗΠΑ μια καθιερωμένη γιορτή. Αλλά φέτος έβγαλε και ειδήσεις. Οικοδεσπότης το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης ήταν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τον οποίο πλαισίωνε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Διακόσιοι καλεσμένοι, επιφανείς πολιτικοί, επιχειρηματίες και διασημότητες της Ομογένειας ήταν όλοι εκεί, ωστόσο από ελληνικής πλευράς είχαν κληθεί ελάχιστοι και από επιχειρηματίες ξεχώρισαν οι εξής δύο: Ο Νίκος Τσάκος ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της “Tsakos Energy Navigation (TEN) Limited” και ο Θοδωρής Κυριακού πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος είχε και ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

    Το μήνυμα Μαρινάκη στη συνάντηση κορυφής με πολλούς και ειδικούς αποδέκτες

    Την επόμενη της δημοσίευσης από την εφημερίδα «Το Βήμα», του θέματος περί «μονταζιέρας» για την υπόθεση των Τεμπών, το κλίμα στη συνάντηση κορυφής ήταν βαρύ. Όλα τα μεγαλοστελέχη του Mega και των εντύπων του ομίλου, ήταν εκεί, συναθροισμένα και όρθια, όταν πέρασε το κατώφλι της αίθουσας ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Είχαν ήδη δει το φως της δημοσιότητας οι ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, είχε εκδηλωθεί σφοδρή δυσαρέσκεια από το κυβερνητικό «μέτωπο», ωστόσο ο ισχυρός άνδρας της μηντιακής εταιρείας Alter Ego Media έδειχνε και δήλωνε αποφασισμένος να το συνεχίσει. Ζήτησε τη συνεργασία και συγκατάνευση όλων των παρισταμένων, του Γιάννη Πρετεντέρη συμπεριλαμβανομένου, στον οποίο έκανε ειδικό νεύμα.

    Κάντο όπως η Guardian…Ένα ίδρυμα για την «Ελευθεροτυπία»;

    Εισήγηση να μην ενταχθεί η νέα «Ελευθεροτυπία» στο portfolio των properties της Alter Ego Media αλλά σε ίδρυμα που θα δημιουργηθεί επί τούτου στο μοντέλο του βρετανικού  «Guardian Foundation» έχει στο γραφείο του ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος πρόσφατα αγόρασε τους τίτλους της καθημερινής εφημερίδας, της «Κυριακάτικης» και της ιστοσελίδας «enet.gr», αντί 8,1 εκατ. ευρώ. Ήδη οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» το σχετικά low cost project έκαναν κρούση σε παλιά στελέχη της «Ελευθεροτυπίας» (Σήφη Πολιμίλη, Εύη Κυριακοπούλου, Γιάννη Παντελάκη που ωστόσο απάντησε ότι μένει στη Μαδρίτη αν και στο FB δηλώνει έδρα τη Γουαδελούπη-υπερπόντιο διαμέρισμα της Γαλλίας) ενώ η socialmediaκή καριέρα της εφημερίδας θα βασιστεί σε έτοιμους followers στο νέο της ξεκίνημα. Στο Facebook η εφημερίδα και το portal της μετρούν 93.500 like, εκ των οποίων followers είναι 91.000, στο X/Twitter έχει 38.700 followers και στο YouTube περισσότερους από 2.000 subscribers.

    Υπό μια ακόμη «αίρεση» η απόκτηση του Open από τον Κοκλώνη;

    Θέμα μηνών είναι να αποφασίσει ο Ιβάν Σαββίδης αν θα μεταφέρει την εταιρεία Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. που χειρίζεται το Open Beyond ή ποσοστό της στον Νίκο Κοκλώνη με τον οποίο έχει συμφωνήσει για εκχώρηση το 2025 τουλάχιστον του 50% συν μια μετοχή αν όλα πάνε καλά με τη συνεργασία τους στη διαχείριση, παραγωγή και εκμετάλλευση του ψυχαγωγικού προγράμματος. Πρόσκομμα στις επεκτατικές διαθέσεις του Κοκλώνη δεν είναι ούτε το πόρισμα Βουρλιώτη για τα «έργα και τις ημέρες» του παραγωγού και παρουσιαστή, ούτε ο οικονομικός εισαγγελέας ούτε οι κλειστοί τραπεζικοί λογαριασμοί των επιχειρήσεών του που πληροφορούμαστε ότι άνοιξαν. Ένα θέμα που εκκρεμεί είναι το φερόμενο χρέος του Κοκλώνη προς τον Φίλιππο Βρυώνη (της τάξεως των 4-5 εκατ. ευρώ) για εκπομπές telemarketing, την οποία οφειλή ο μεν παραγωγός δεν αναγνωρίζει, ο δε επιχειρηματίας επιμένει ότι του οφείλεται.

    Η Κατερίνα Κασκανιώτη, το fast track θετικό αποτύπωμα στο Ραδιομέγαρο, η θητεία στην ΕΡΤ και το ΑΣΕΠ…

    Στις 19 Δεκεμβρίου 2023 η Κατερίνα Κασκανιώτη κατέλαβε τη θέση της μεταβατικής διευθύνουσας συμβούλου της ΕΡΤ με την τελική απόφαση να έλαβε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Μέσα σε αυτούς τους έξι μήνες έχει παράξει σημαντικό έργο ωστόσο λογικά η διάρκεια της μεταβατικής περιόδου λήγει στις 30 Ιουνίου ή την ημέρα της ενεργοποίησης διαγωνισμού προκήρυξης της θέσης. Ανεξάρτητα αν η ανανέωση της θητείας της θα γίνει με όρους ΑΣΕΠ είναι προφανές ότι θα ήταν μάλλον άστοχο να περάσει από το Ραδιομέγαρο ως απλώς μεταβατική. Ερώτημα παραμένει τι μέλλει γενέσθαι με τα μέλη του Δ.Σ. που δεν έχουν τις προϋποθέσεις παραμονής στη θέση τους (πτυχίο ΑΕΙ) η θητεία των οποίων λήγει τον Ιούνιο, μαζί και των διευθυντών που όρισαν.

    ERTflix: Ούτε η Λερναία Ύδρα δεν είχε τόσα «κεφάλια»

    «Κάθε φορά που διορίζω κάποιον σε μια θέση, δημιουργώ 100 δυσαρεστημένους και έναν αγνώμονα» έλεγε ο Γάλλος βασιλιάς Λουδοβίκος 14ος, ο βασιλιάς «Ήλιος». Ίσως για αυτό ο πρόεδρος της ΕΡΤ δεν έχει τοποθετήσει ακόμη κάποιον επικεφαλής στο ERTflix που γράφει τις περισσότερες σελίδες επιτυχίας της δημόσιας τηλεόρασης την τελευταία τριετία. Πράγματι, αν και η ΕΡΤ διαθέτει δεκάδες διευθυντές, υποδιευθυντές, προϊσταμένους και υπο-προϊσταμένους, το ERTflix υπάγεται βέβαια στη βαθιά περί των συνδρομητικών πλατφορμών γνώστρια, κυρία Κασκανιώτη, αλλά δεν έχει δικό του διευθυντή. Βεβαίως η επιτυχία του πιστώνεται στον πρόεδρο Κωνσταντίνο Ζούλα και σίγουρα έχουν δουλέψει σκληρά ο γενικός διευθυντής Νέων Μέσων της ΕΡΤ, Γιάννης Βουγιουκλάκης, ο  Κωνσταντίνος Μπουρούνης, αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Προγράμματος, ο Παναγιώτης Ρώτας, που έχει αναλάβει τη διεύθυνση των υβριδικών εφαρμογών και άλλα στελέχη που μέσα στην πανδημία εργάστηκαν με τηλε-εργασία για να αναστήσουν το «κοιμώμενο» ERT HYBRID (οι γραφίστες Ιφιγένεια Ηλιάδου και Πάρις Μαλιδάκης και ο προγραμματιστής Μάκης Κουρούκλης). Αλλά διευθυντή δεν έχει.

    Άδεια από τη «σημαία» για την ΕΡΤ3

    Άδεια από τη σημαία έχει πάρει η διοίκηση της ΕΡΤ3 για εσωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ3 που πήραν έγκριση για την επόμενη σεζόν χωρίς να έχουν την απαραίτητη έγκριση από τη διοίκηση του καναλιού. Η εκπομπή «Agroweek» θα προβληθεί του χρόνου. Μόλις χθες το βράδυ η εκπομπή «Εντός κάδρου» για την οποία έχουν ήδη γυριστεί 4-5 επεισόδια, αποφασίστηκε ότι θα προβληθεί σε συνολικά 8 επεισόδια. Θυμίζουμε ότι οι «Τριτολογίες» με τη Σύνθια Σάπικα μεταδίδονται και από το ΕΡΤnews.

    Σε ποιον δημοσιογράφο στέρησε η ΕΡΤ το οφίτσιο;

    Την Πρωταπριλιά η ΕΡΤ πήρε όχι αβασάνιστα μια απόφαση. Δεν ήταν ψέμμα. Στην τυπική και κομψή ορολογία «έληξε δια σπουδαίο λόγο η ισχύς της απόφασης ανάθεσης καθηκόντων Προϊσταμένου του Τμήματος Δημοσιογραφικής Έρευνας, της Υποδιεύθυνσης Ειδήσεων, της Διεύθυνσης Ειδήσεων & Ενημερωτικών Εκπομπών της Γενικής  Διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ Α.Ε., του δημοσιογράφου Φάνη Παπαθανασίου».

    Ποιος είναι ο σπουδαίος λόγος; Η ΕΡΤ θέλησε να συμμορφωθεί προς την υπ’ αριθμ. 259/2024 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Τι είχε συμβεί; Πρόκειται για μια υπόθεση 8ετίας και πλέον με έναν μαραθώνιο δικαστικό και εξωδικαστικό αγώνα μεταξύ της ΕΡΤ και του δημοσιογράφου ο οποίος απέκτησε τα παραπάνω αξιώματα στις 15/10/2020. Ωστόσο έναν χρόνο αργότερα τον Οκτώβριο του 2021 με τη διαπιστωτική πράξη Νο 129 του Γενικού Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ Α.Ε., τέθηκε θέμα «Λήξης ισχύος τα απόφασης  ανάθεσης καθηκόντων Προϊσταμένου του Τμήματος Δημοσιογραφικής Έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ειδήσεων της Διεύθυνσης Ειδήσεων και Ενημερωτικών Εκπομπών της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ ΑΕ». Η υπόθεση αναφέρουν οι πληροφορίες αφορά στην αμφισβήτηση των υπηρεσιών της ΕΡΤ του πτυχίου εξ Αμερικής που προσκόμισε ο δημοσιογράφος (που κατέχει master και bachelor από το Χαροκόπειο πανεπιστήμιο), κατά την περίοδο προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ.

    Η υπόθεση πέρασε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο για διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων (21/1/2021) και από τα δικαστήρια (με δικηγόρο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου) ενώ τελεσιδίκησε στο Διοικητικό Εφετείο πρόσφατα αφού νωρίτερα είχε κάνει δεκτή την αίτηση της 24/12/21 για ακύρωση που είχε υποβάλλει ο Παπαθανασίου και αναπέμφθηκε η υπόθεση στην ΕΡΤ για νέα αιτιολογημένη κρίση. Στο μεσοδιάστημα ο δημοσιογράφος είχε επιστρέψει όσα χρήματα του είχαν καταβληθεί ως επιδόματα για την κατοχή αυτού του τίτλου σπουδών. Ψιλά γράμματα και υπερβάλλων ζήλος.

    Ποιος πήρε «όλα τα λεφτά» στη συνέντευξη Καρβέλα στη Λυμπεράκη;

    Κανείς. Η Νίκη Λυμπεράκη πήρε την πρώτη συνέντευξη του Καρβέλα μετά από 40 χρόνια, έκανε υψηλή τηλεθέαση, έγινε viral στα social media αλλά δέχθηκε και αρκετή αρνητική δημοσιότητα, ίσως να ήρθε και σε δύσκολη θέση όπως φάνηκε με τους κυνικούς «αερισμούς» on air του συνθέτη και συγγραφέα και τους ανεξέλεγκτους μύδρους που εξαπέλυε κατά των πολιτικών και των δημοσιογράφων.

    Ο Καρβέλας πρόσθεσε νέους φίλους αλλά κυρίως νέους εχθρούς μετά την εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» σε μια προσπάθεια να γαργαλίσει την περιέργεια ορισμένων σχετικά με το τι άραγε να πραγματεύεται το βιβλίο του. Όσο για το αν ήταν στημένη η συνέντευξη, αν δηλαδή είχαν συνεννοηθεί οι δύο τους για το πόσο θα το …τραβήξει ο Καρβέλας, η Λυμπεράκη δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια κόλπα.

    Πάντως deal έκανε για να κλείσει τη συνέντευξη, μάλιστα δέχθηκε και τους όρους του συνθέτη. Να είναι live και να διαβάσει το βιβλίο του. Το λες και δύσκολη δουλειά που χρήζει βαρέων και ανθυγιεινών.

    «Εξάρχου-Μπάκος-Καϋμενάκης» ανταγωνίζονται στα ίσια τους καναλάρχες 

    Σε πρότυπους τηλεοπτικούς σταθμούς εξελίσσονται το ACTION 24 και ο Attica TV, μετά τη αναβάθμιση του τεχνολογικού τους εξοπλισμού. Τα δυο κανάλια ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με αποτέλεσμα οι τηλεθεατές να απολαμβάνουν άρτια εικόνα στους δέκτες τους, ενώ ταυτόχρονα ως χρήστες των κοινωνικών δικτύων έχουν άμεση και εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία που εκπέμπεται και από τα social media. Τεχνικό κλιμάκιο της εταιρίας των δυο σταθμών βρέθηκε πρόσφατα στο BBC, αλλά και την έδρα του Euronews στη Ρουμανία, προκειμένου να ενημερωθούν και εν συνεχεία να εισάγουν στην Ελλάδα την πιο σύγχρονη τεχνολογία στην τηλεόραση, για λογαριασμό του ACTION 24 και του Attica TV…

    Η Ελεονώρα Μελέτη, η option και γιατί οι τραγουδιστές κλείνουν το «Σπίτι με το Mega» της Ρούλας Κορομηλά

    Το πλήρωμα του χρόνου φαίνεται ότι ήρθε για τη φετινή σεζόν για τις εκπομπές του Mega «Mega Καλημέρα» και «Σπίτι με το Mega». Η εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη σταματά οσονούπω, αν και η παρουσιάστρια έχει συμφωνία συνεργασίας διετούς διάρκειας, δηλαδή με option ανανέωσης για ένα έτος (την επόμενη σεζόν).  Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σίγουρο αν το «Mega Καλημέρα» επανέλθει την επόμενη τηλεοπτική σεζόν ή αν θα λήγει την Πρωτομαγιά για να προετοιμαστεί το κανάλι για τις Ευρωεκλογές.

    Η Μελέτη πάντως σε δηλώσεις της ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν δική της απόφαση η πρόωρη ολοκλήρωση της εκπομπής, «Δεν ήταν δική μου απόφαση να ολοκληρωθεί νωρίτερα η εκπομπή. Ήταν ξεκάθαρη η θέση του σταθμού, δεν έγινε ποτέ περαιτέρω συζήτηση για τη μείωση της διάρκειας της εκπομπής. Οι σχέσεις μου οι ιδιωτικές με τα στελέχη του σταθμού είναι άριστες. Εγώ δεν νιώθω ότι απαξιώνομαι από τον σταθμό. Το στόρι για το 1+1 ήταν μια απάντηση σε ένα κακόβουλο ρεπορτάζ. Ο κύκλος του Mega Καλημέρα κλείνει με πάρα πολύ γλυκιά γεύση, περάσαμε τρία υπέροχα χρόνια. Ο καθένας ανάλογα με το επαγγελματικό του ύφος μπορεί να βάλει όποια λέξη θέλει».

    Παράλληλα όπως όλα δείχνουν κατεβάζει πρόωρα αυλαία το «Σπίτι με το Mega», ένα δυνατό τηλεοπτικό προϊόν που γεννήθηκε στην «καρδιά» της καραντίνας και πλέον σήμερα η παραγωγή του υποφέρει όταν κινείται προς άγραν τραγουδιστών – με τις αντίστοιχες δυσκολίες να αντιμετωπίζουν και οι συντελεστές της μουσικής εκπομπής του Χρήστου Φερεντίνου στον ΣΚΑΙ. Και κάθε μουσική εκπομπή της TV. Ήδη η εκπομπή που παρουσιάζει η Ρούλα Κορομηλά και στην οποία συμμετέχει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει σταματήσει τα γυρίσματα εδώ και ένα μήνα με το τελευταίο επεισόδιο να έχει μεταδοθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου.

    Τι θέλει ο Νίκο Κοκλώνης από τον Light;

    Στενό μαρκάρισμα δέχεται από τον Νίκο Κοκλώνη ο γνωστός τράπερ Light για ένα ένα νέο ριάλιτι που θα πλαισιώνεται από κριτική επιτροπή. Το τρέιλερ του ριάλιτι γυρίστηκε χθες Παρασκευή και θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες.

    Mετρήσεις τηλεθέασης: Απ’ έξω εξελίξεις, μέσα αμφισβήτηση και γκρίνια

    Πρόσφατα ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας,  αμφισβήτησε «ανοιχτά» τη διαδικασία μέτρησης τηλεθέασης της Nielsen παρότι η δημόσια τηλεόραση θα εξακολουθεί να συνεργάζεται με την εταιρεία μετρήσεων, μέχρι τον Σεπτέμβριο – ελέω Ολυμπιακών Αγώνων.

    «Η τεχνολογία της Nielsen Audience Measurement δεν μπορεί πλέον να αποτυπώσει με ακρίβεια τις συνήθειες του τηλεοπτικού κοινού που παρακολουθεί τα αγαπημένα του προγράμματα σε συσκευές εκτός τηλεόρασης», είπε ο πρόεδρος Ζούλας και συμπλήρωσε ότι «η μέτρηση τηλεθέασης είναι ελλιπής, για να μην πω προβληματική».

    Η Nielsen είχε υποσχεθεί, πριν από 1,5 χρόνο στα κανάλια, νέο τρόπο στάθμισης τηλεθέασης, ενημέρωσε ο επικεφαλής της ΕΡΤ, «αλλά ακόμα δεν έχουμε δει κάτι».

    Η αλήθεια είναι πως η Nielsen έχει εκκινήσει από καιρό διαδικασίες αναβάθμισης των τηλε-μετρήσεων ώστε αυτές να συμβαδίζουν και να καλύπτουν τους ποικίλους τρόπους (τηλε)θέασης, δεδομένου πως πέραν των γραμμικών καναλιών, υπάρχουν οι ιντερνετικές πλατφόρμες, οι κάθε είδους smart συσκευές από τις οποίες σημαντικός αριθμός – κυρίως νέων ηλικιακά- ανθρώπων (χωρίς όμως να μπορεί να σταθμιστεί) προτιμά να έχει πρόσβαση σε περιεχόμενο, αντί της παραδοσιακής τηλεοπτικής συσκευής η οποία  επίσης, έχει εξελιχθεί.

    Ωστόσο η μετάβαση στην «επόμενη ημέρα» κάθε άλλο παρά απλή είναι και μεταξύ άλλων απαιτείται εκπαίδευση και εξοικείωση των εξειδικευμένων στελεχών με τα νέα δεδομένα.

    Στο εξωτερικό όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Nielsen,  ανακοίνωσε για την αγορά των ΗΠΑ, την ανάπτυξη και εφαρμογή της υπηρεσίας «Big data» από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.  Στο νέο σύστημα μέτρησης, θα συμπεριληφθούν επιπλέον νοικοκυριά που  χρησιμοποιούν τηλεόραση σε ποσοστό 4%. Η εταιρείας μετρήσεων τηλεθέασης ενημέρωσε ότι στις προθέσεις της είναι να συστήσει στην αγορά το νέο «νόμισμα» το οποίο θα είναι συνδυασμός δεδομένων από την γραμμική τηλεόραση και τα «Big data». Με τη νέα υπηρεσία «Big data» η Nielsen θα συμπεριλάβει δεδομένα από τις πλατφόρμες ροής περιεχομένου και απευθύνθηκε ήδη στους streamers (πχ Roku, Comcast, DirecTV, Netflix). Τα μεγάλα δεδομένα- από τουλάχιστον 45 εκατ. νοικοκυριά και  περισσότερες από 75 εκατ. συσκευές- συνδυάζονται με τα 40.000 νοικοκυριά τα οποία συμμετέχουν στο αντιπροσωπευτικό δείγμα της Nielsen.

    Η δολοφονία της 28χρονης, τα σκληρά βίντεο στα κανάλια και τα χαλαρά αντανακλαστικά του καθυστερημένου ΕΣΡ

    Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη – Δρίλια πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, 4 ημέρες μετά τη  δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, αποσαφηνίζει ότι σύμφωνα με την ισχύουσα ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία, «το ΕΣΡ δεν έχει κατ’ αρχήν αρμοδιότητα παρέμβασης στη δομή και τη θεματολογία των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών πριν ή κατά τη διάρκεια της προβολής τους» και ότι «κάτι τέτοιο θεωρείται λογοκρισία».

    Ωστόσο τονίζει ότι έχει ήδη αρχίσει διαδικασία ελέγχου για τον τρόπο που παρουσιάστηκαν και συνεχίζουν να παρουσιάζονται γεγονότα και σχόλια σχετικά με το την ανθρωποκτονία και τη δημοσιοποίηση στοιχείων ποινικής προδικασίας (άρθρο 11 παρ. 6 του Π.Δ. 77/2003). Εννοείται ότι όταν ολοκληρώσει την έρευνα το ΕΣΡ το θέμα θα έχει φύγει από την επικαιρότητα.

    Το τηλεπαιχνίδι «My man can!» που αγαπάει τα ζευγάρια στον ΣΚΑΪ

    Το τηλεπαιχνίδι που αγαπά τα ζευγάρια και που αγαπούν οι τηλεθεατές σε περισσότερες από 30 χώρες, επιστρέφει, στον ΣΚΑΪ. Ονομάζεται «ΜΥ ΜΑΝ CAN» και είναι ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια που βάζει στο… μικροσκόπιο ζευγάρια που πιστεύουν ότι γνωρίζουν τα πάντα ο ένας για τον άλλον και καλούνται να το αποδείξουν, περνώντας μέσα από τις πιο ευφάνταστες «πίστες».

    Πρόστιμο έως και 15.000 ευρώ σε κάποιους που έβλεπαν «πειρατικά» συνδρομητική TV

    Έφοδο πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σε δύο σπίτια χρηστών «πειρατικών» συνδρομητικών καναλιών οι οποίοι, τώρα, κινδυνεύουν με φυλάκιση τουλάχιστον 1 μηνός και χρηματική ποινή έως 15.000 ευρώ ο καθένας. Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει πέσει «black out» πειρατικών στη Βόρεια Ελλάδα και έχουν μπλοκαριστεί πολλοί τελικοί χρήστες, που τώρα ψάχνουν τρόπους να ξεφορτωθούν τα «παράνομα box» υπό τον φόβο συλλήψεων. Αλλά όλα αυτά δεν φαίνεται να κατευνάζουν την οργή των συνδρομητικών εταιρειών στην Ελλάδα, Cosmote TV και Nova που νομοσχέδιο για την πάταξη της πειρατείας ακούνε και νομοσχέδιο δεν βλέπουν, κι ας έχουν γίνει φέιγ βολάν στα ΜΜΕ οι επιμέρους διατάξεις του.

    Η Άννα Δρούζα «Μπορεί» ξανά, ο Νίκος Κοκλώνης θέλει… άρα

    Come back μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του Open αναμένεται να κάνει η Άννα Δρούζα, μετρ στα προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα που έχει μείνει στην ιστορία του τηλεοπτικού ρεπορτάζ για την εκπομπή της στην ΕΡΤ με θέμα τις θεραπευτικές ιδιότητες της φραπελιάς. Η εκπομπή θα περιοριστεί σε προβολή 2-3 φορές την εβδομάδα εντός της μεσημεριανής ζώνης ενώ την επόμενη εβδομάδα η παρουσιάστρια θα συναντηθεί και επίσημα με τους ανθρώπους της παραγωγής προκειμένου να καθορίσουν το πότε θα βγει στον «αέρα». Στόχος τόσο της Άννας Δρούζα όσο και του Open είναι η εκπομπή να κάνει πρεμιέρα μετά το Πάσχα.

    Η δικαίωση του Καραμολέγκου και η χαμένη τιμή της «αγίας» ελληνικής οικογένειας

    Στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας προσέφυγε καταναλωτής κατά της πιο πρόσφατης διαφημιστικής καμπάνιας της Καραμολέγκος, με το μήνυμα «Δεν είναι το τοστ. Είναι η αγάπη». Στην καμπάνια παρουσιάζονται καθημερινές οικογενειακές στιγμές με γκρίνια, φωνές, ξεσπάσματα και απειλές μέσα στο σπίτι, οι οποίες όμως δεν αναιρούν την αγάπη, η οποία εκδηλώνεται ακόμα και με ένα ζεστό τοστ. Ο καταναλωτής ενοχλήθηκε από τη διαφημιστική καμπάνια της Καραμολέγκος, την οποία δημιούργησε η Frank & Fame, λόγω των σκηνών οικογενειακής έντασης που περιλαμβάνει. Ωστόσο, η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Ελέγχου Επικοινωνίας που εξέτασε την καταγγελία του έκρινε πως στη διαφημιστική καμπάνια «προβάλλονται σκηνές από συνηθισμένες, κοινές, γνώριμες σε όλους, στιγμές οικογενειακών εντάσεων, οι οποίες εντάσεις με κανένα τρόπο δεν επιδοκιμάζονται, ούτε ενθαρρύνονται, ενώ μάλιστα αναδεικνύεται ότι στο οικογενειακό περιβάλλον η αγάπη είναι αυτή που τελικά υπερισχύει». Με αυτό το δεδομένο, κατά την ομόφωνη κρίση της Επιτροπής, η επικοινωνία δεν παραβιάζει τα όρια της διαφημιστικής δεοντολογίας.

    Όταν ο Κυριακού συνεταιρίστηκε τον Μάρη: ΑΝΤ1 και 24 Media ανοίγουν μαζί σχολή αθλητικής δημοσιογραφίας

    Στη δημιουργία σχολής αθλητικής δημοσιογραφίας προχωρούν από κοινού ο ΑΝΤ1 και η 24 Media. H σχολή θα ξεκινήσει τη λειτουργία της με το νέο ακαδημαϊκό έτος, με έδρα τις εγκαταστάσεις του ΑΝΤ1 MediaLab στην Αγία Παρασκευή, και θα στελεχωθεί από 15 καθηγητές-δημοσιογράφους. Ειδικός συνεργάτης του νέου εγχειρήματος θα είναι ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ και αναλυτής στη Nova και τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6, Ντέμης Νικολαϊδης. Οι φοιτητές της σχολής θα κάνουν την πρακτική τους στα ΜΜΕ του ΑΝΤ1 και της 24 Media.

    Για που ετοιμάζει βαλίτσες ο Γρηγόρης Αρναούτογλου;

    Τέλος τα σενάρια που θέλουν τον Γρηγόρη Αρναούτογλου στην πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1 με τον παρουσιαστή να ετοιμάζει ταξιδιωτική εκπομπή με ελληνικούς προορισμούς που θα αναπτυχθεί από 8-12 επεισόδια.

    Να με λες μαμά: Μια σειρά του Alpha με παιδική κακοποίηση από μητέρα…

    Μια νέα κοινωνική σειρά ετοιμάζει ο Alpha για το πρώτο μισό της επόμενης σεζόν με τίτλο «Να με λες μαμά» και βασισμένο στο γνωστό σίριαλ «Mother». Η σειρά θα αποτελείται από 8 επεισόδια και θα θυμίζει δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ. Θα προβάλλεται σε εβδομαδιαία βάση. Η υπόθεση αφορά την παιδική κακοποίηση, με την ιστορία μιας μαθήτριας, η οποία κακοποιείται από την μητέρα της.

    Famagusta: Πότε αρχίζει ο β’ κύκλος της σειράς;

    Η σειρά του Mega, «Famagusta», επιστρέφει με τον β’ κύκλο αύριο Κυριακή 7 Απριλίου, σε νέα ώρα προβολής, στις 22:40. Την πρεμιέρα συνοδεύει ένα νοσταλγικό τραγούδι με τίτλο «Καραβάκι (Ξεριζωμός)» από τη Γιώτα Νέγκα.

    Το φλερτ του Mega με την «Εξομολόγηση» που θα κάνει τελικά ο Alpha

    Έπειτα από τον «Σασμό» και το «Ναυάγιο» ένα ακόμα βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, ετοιμάζεται να οπτικοποιηθεί και να τροφοδοτήσει κύκλο επεισοδίων σειράς μυθοπλασίας για την επόμενη σεζόν. Η «Εξομολόγηση» (εκδ. Μίνωας), γραμμένη στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, αφηγείται ζωές ανθρώπων στα αρχές του 20ου αιώνα και στις αρχές του 21ου αιώνα. Τα δικαιώματα έχει η J.K. Productions που ήρθε σε επαφή με 3 κανάλια και πολύ κοντά με το Mega για να προκριθεί όπως όλα δείχνουν ο Alpha.

    Συνεχίζει στο Netflix ο «Maestro»

    Τα νέα επεισόδια της σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη θα κάνουν πρεμιέρα στο Mega στις 16 Μαΐου, ενώ η σειρά θα προβληθεί ταυτόχρονα σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από την πλατφόρμα του Netflix. Το «Maestro» θα ολοκληρωθεί με την τρίτη σεζόν (4 επεισοδίων), που αναμένεται να μεταδοθεί το φθινόπωρο του 2024 από το Mega και το Netflix.

    Με νέες σειρές η ΕΡΤ

    Τρεις σειρές τουλάχιστον θα προβάλει η ΕΡΤ την επόμενη σεζόν. Από την ΕΡΤ1 και το ERTFlix θα μεταδοθεί η νέα παραγωγή «Η Μαρία που έγινε Κάλλας», σε σκηνοθεσία Όλγας Μαλέα, καλλιτεχνική επιμέλεια Φρόσως Ράλλη και παραγωγή της Feelgood και της Ειρήνη Σουγανίδου. Επίσης, θα προβληθεί ο β’ κύκλος της «Έρημης Χώρας», με πρώτη προβολή στο ERTFlix. Επίσης, θα συνεχιστεί η «Ηλέκτρα», με τους Έμιλυ Κολιανδρή και Αποστόλη Τότσικα.

    Στο σφυρί τα ακίνητα του Κουρή – Εκεί που στεγαζόταν το «Κανάλι 29» και η Αυριανή

    Στις 10 Απριλίου είναι προγραμματισμένος ο πλειστηριασμός για τα κτήρια του άλλοτε δημοσιογραφικού ομίλου Γιώργου Κουρή με επισπεύδουσα τη Special Financial Solutions. Ο πρώτος πλειστηριασμός αφορά στις εγκαταστάσεις της Πρες-Ελλάς Ελληνική Εκδοτική και Τυπογραφική  Νίκη στον Ταύρο, τη ναυαρχίδα των εκδοτικών και τηλεοπτικών επιχειρήσεων του Γιώργου Κουρή – έδρα της “Αυριανής” και του “Καναλιού 29”. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1,308 εκατ. ευρώ, ποσό μικρότερο από την προσπάθεια πλειστηριασμού που έγινε τον Ιανουάριο. Ο δεύτερος πλειστηριασμός στρέφεται κατά της “Εκδοτικές Επιχειρήσεις Νίκη” και αφορά κτίριο που βρίσκεται επίσης στον Ταύρο, στην Δήμητρος 31. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει τεθεί στα 892.000€ σχεδόν 200.000€ λιγότερα από την τιμή εκκίνησης στις 18 Ιανουάριου.

    Ανέστειλε τη λειτουργία του το left.gr – Η τύχη των εργαζομένων

    Σταμάτησε το βράδυ της Κυριακής (31/3) μετά από 12 χρόνια λειτουργίας η ροή ειδήσεων στο ενημερωτικό σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ left.gr ενώ κανένας εργαζόμενος δεν χάνει την δουλειά του. Η Κουμουνδούρου θέλει να μετατρέψει τον ιστότοπο σε forum διαλόγου για τη νεολαία και τον πολιτισμό στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθούνται στα κομματικά μέσα. Οι εργαζόμενοι που απασχολούνταν στην ειδησεογραφική κάλυψη των γεγονότων έχουν ενσωματωθεί στο Γραφείο Τύπου του κόμματος, ενώ ανοιχτό παραμένει, για όσους το επιθυμούν, να εργαστούν στην «Αυγή».

    Η υπηρεσία Paramount+ στην Cosmote TV

    Η υπηρεσία Paramount+ έρχεται στην Cosmote TV. Μέσα στον επόμενο μήνα το logo της υπηρεσίας streaming θα εμφανίζεται στο μενού της Cosmote TV, περιλαμβάνοντας όλα τα προγράμματα που μεταδίδονται ήδη από τον συνδρομητικό φορέα.

    Γιατί έφυγαν οι «Ψαράδες» από την ΕΦ.ΣΥΝ.;

    Αρνούνται οι δημοσιογράφοι Άντα Ψαρρά και Δημήτρης Ψαρράς ότι αποχώρησαν από τη συνεταιριστική «Εφημερίδα των Συντακτών» προκειμένου να οδεύσουν στη νέα «Ελευθεροτυπία» από όπου και ξεκίνησαν. Στην πραγματικότητα υπήρξαν διαφωνίες με τη γραμμή της εφημερίδας και κυρίως με τον τρόπο που αντιμετώπιζε τη νέα εποχή ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στ. Κασσελάκη. Το πρωτοσέλιδο με τον φαντάρο Στέφανο να παρελαύνει ένστολος την 25η Μαρτίου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

    Το παπαδοπαίδι Δημήτρης Αλικάκος που τα έβαλε με το άγιο φως, η αθώωση και οι σκευοφύλακες

    Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε αθώο τον δημοσιογράφο Δημήτρη Αλικάκο και τον υπεύθυνο του εκδοτικού οίκου Εκκρεμές, έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος τους ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως Ισίδωρος, για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση απορρήτου ιδιωτικής συνομιλίας και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

    Αφορμή για την κατάθεση της μήνυσης αποτέλεσαν μαρτυρίες, τις οποίες ο δημοσιογράφος έχει συμπεριλάβει στο βιβλίο του «Λύτρωση – Περί του Αγίου Φωτός». Ανάμεσά τους και μαρτυρίες σκευοφυλάκων του Πανάγιου Τάφου και Πατριαρχών, από τις οποίες προκύπτει πως η τελετή αφής του Αγίου Φωτός δε συνιστά θαύμα, αλλά αποτελεί προϊόν ανθρώπινης επέμβασης.

    Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ότι το επίμαχο βίντεο στο οποίο ο Αρχιεπίσκοπος Ισίδωρος επίτροπος του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων εμφανίζεται να καλύπτει τον τρόπο αφής του Αγίου Φωτός κατά την τελετή του Μ.Σαββάτου είναι αληθές. Τα δύο καντήλια ανάβουν μέσα στον Τάφο από το χέρι του εκάστοτε Σκευοφύλακα. Ο δημοσιογράφος αφιέρωσε τη νίκη στη μνήμη του ιερέα πατέρα του, που «έζησε να δει την προσπάθεια διασυρμού του, και πικράθηκε, αλλά δεν ζει για να δει τη χαρά του παιδιού του», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του.

    Άγιος Παΐσιος από τα Φάρασα στον Ουρανό: Από το 1958 έως την Κοίμηση το 1994

    Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του b κύκλου του «Άγιου Παϊσίου- από τα Φάρασα στον Ουρανό» που εστιάζει στη ζωή του Άγιου Παϊσίου στην Κόνιτσα το 1958, που ξεκίνησε η ανοικοδόμηση της Μονής Στομίου. Στην συνέχεια θα αποτυπωθεί η μετακόμιση το 1962 στο κελί Αγίων Γαλακτίωνος και Επιστήμης στο Όρος Σινά και μετά η επιστροφή του στο Άγιον Όρος. Η αφήγηση θα περιλαμβάνει τους ασκητικούς του αγώνες, την απίστευτη αγάπη του για τον άνθρωπο, τα θαύματά του, αλλά και τον αξιοσημείωτο τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τον καρκίνο, τη νοσηλεία του στην Θεσσαλονίκη, μέχρι την οσιακή κοίμηση και ταφή του στο ησυχαστήριο της Σουρωτής το 1994.

    Στον ΑΝΤ1+ το WrestleMania

    Το WrestleMania, το κορυφαίο αθλητικό γεγονός στις ΗΠΑ, μετά το SuperBowl, έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο ζωντανά και αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+! Εκτός από το main event, το ΑΝΤ1+ έχει ετοιμάσει μια σειρά από αφιερώματα, εκπομπές και αγώνες από το λαμπερό παρελθόν της WrestleMania για να γιορτάσει αυτό το ξεχωριστό Σαββατοκύριακο. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι λάτρεις των μαχητικών σπορ, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά, το δημοφιλέστερο Premium Live Event του WWE, την περίφημη WrestleMania XL, το Σάββατο 6 Απριλίου και την Κυριακή 7 Απριλίου, στις 02.00 μετά τα μεσάνυχτα, αποκλειστικά από το ΑΝΤ1+ και το Countdown Show, που θα μας βάλει στο κλίμα της μητέρας των μαχών από τις 00:05.

    Ρόλο για τον Ανδρέα Μικρούτσικο βρήκαν στο Open για το TVQueens

    Στον αέρα του Open ετοιμάζεται να βγει τον επόμενο μήνα το νέο ριάλιτι TVQueens που υπόσχεται να βγάλει παρουσιάστριες ψυχαγωγίας αλλά και ειδήσεων. Eπικεφαλής θα είναι ο Ανδρέας Μικρούτσικος, ενώ δεν θα διαθέτει κριτική επιτροπή, παρά μόνο τους καθηγητές.

    Διαβάστε επίσης

    Dragons’ Den: Πόσα χρήματα έχουν δώσει μέχρι τώρα οι επενδυτές (video)

    ACTION 24 – «ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»: Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 6 Απριλίου

    Σπίτι με το MEGA και την Κατερίνα Λιόλιου